|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noče nas več videti
18.5.2006 12:31:00   
mika
Če vas ne želi več videt, pa naj gre tja kjer vas ne bo. Ve pa ostanite tukaj kjer ste. Če je stanovanje pisano nate, al ne imate v obeh primerih pravico ostati noter.
Pojasnila zakaj je do tega prišlo verjetno ne boš dobila, ker niti sam ne ve. Če bi vedel, bi te že prej opozarjal na to kar mu ne odgovarja. Eni enostavno pač več ne zmorejo živeti družinsko življenje in hočejo bit svobodni. to se je zgodilo pri moji prijateljici, ko je oče brez da bi komu kaj rekel pustil omare prazne in izginil. Večer pred tem, pa so se zabavali in je bilo vse ok. njena mama (ko ga je našla) je hotela pojasnilo, pa je rekel da ne more več tako živeti. zakaj, kaj je bilo narobe- konkretnega odgovora ni nikoli dobila.

Sedaj si verjetno v šoku, najpomembneje je da se zaradi sebe in svoji otrok čimprej zbereš in z odvetnikom posvetuješ kako naprej.
Upam, da boste zadevo uredili čimmnj stresno.

lp, mika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.5.2006 12:31:42   
mala maja
Mogoče banalno, ampak...kaj pa če je tako zelo razočaran, ker ima dve hčerki in ne sina?

user posted image user posted image user posted image žal se to dogajauser posted image user posted image user posted image

Jaz tudi ne bi nikamor hodila. .
Peljala pa bi otroke drugam(če le imaš možnost-mogoče vikend pri starih starših), da se umiru pogovorita. Ne izpostavljajta otrok špetirom.

Kaj pa misl da jeuser posted image   da ti reče da spšokaj čez noč.
Aja kje si pa zdaj če delaš pri njemu. A si prav tako v službi?? če si pa še na porodniški pa se ne sekiraj preveč ker ostaneš do konca na porodniški, tačas pa bo že kakšna user posted image  posijala

< Sporočilo je popravil mala maja -- 18.5.2006 12:32:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.5.2006 13:04:34   
Anonimen
Kako ne razumeš? Zakaj hočeš pojasnila? Saj si opazila, da se je spremenil. Ne vem, koliko je star otrok, koliko časa t že traja, ampak prepričana sem, da si imela čas, da ga kaj vprašaš, da kaj razčistiš. Če se do sedaj ni dalo nič zmenit, se bo verjetno tudi vnaprej težko. Sploh pa od partnerstva pričakujemo vse kaj drugega kot to, da se nam pogovori vrtijo okrog tega, kdo je pomil posodo in zakaj ne.

Če se je odločil, da gre, naj pač gre. Vsak se odloča o svojem življenju. Če se ne najde več v isti zgodbi z vami, se ne najde, tega ti pri njem ne moreš spremenit.

Poskrbi pa zase in za otroka, da dobiš tisto, kar ti pripada. Zahtevaj vse in še več. Ali pa prespi, razmisli, poskusi jutri. Pogovori se, če se da. In ne misli, da je "krivda" samo njegova. To, da vas noče več videti, je samo kaplja čez rob,v posodi, ki se je polnila že dolgo. Poišči tudi sebe v vsej tej kolobociji. Morda ti bo lažje, če boš prevzela odgovornost za določene odločitve tudi sama. Zavest, da smo mi tisti, ki upravljamo  s svojim življenja, zna biti več kot blagodejna & produktivna.

Vsekakor pa srečno!

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
18.5.2006 13:28:25   
coolbabe
tole je pa slisat kot "odšel po cigarete in ga ni bilo 20 let nazaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.5.2006 14:19:42   
Lana25
Draga anonimna vedi, da mi je res hudo zate, pa za vse, ki se jim zgodi kaj takega. Pa ne mislim tega, da je prišlo do problemov, ker le-te imamo vsi, eni manjše, drugi večje, ampak mislim na to, da se noče vsaj pogovoriti. Vem kako je to hudo, ko bi rad razjasnil stvari pa ti drugi sploh ne da možnosti, pa bi ga poslušal kaj ga moti, pa ne pove, ampak enostavno odite. Najbrž zato, ker je tako najlažje.
Morda pa je tvojega zagrabila ''kriza srednjih let''. Mojega očeta je nekje okrog 44 leta tudi prijelo nekaj podobnega, ni sicer odšel, je pa mislil. Je rekel, da bo šel, ker je mislil, da nam bo brez njega boljše, potem so sledili dnevi, ko je sam začel iz čistega mira jokat, pa nihče ni vedel zakaj, kaj je narobe. Najbrž še sam ni vedel, kaj ga žre. Potem pa se je to naenkrat umirilo. In še sedaj nihče ne ve kaj ga je takrat mučilo. Mogoče je mislil, da še mora nekaj v življenju doživet, kar ob nas ne more, ne vem mogoče mu je vse postalo enolično, kaj pa vem.
Seveda pa to še ni izgovor, da se nebi mogel pogovoriti, ti povedati zakaj vas več noče v svojem življenju, ker mislim, da si pa pojasnilo vsak zasluži, pa tudi, če mogoče vsak sam pri sebi ve al si pa misli zakaj je do tega prišlo.

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.5.2006 16:02:58   
Tadeja
Žal mi je, anonimna, da boš morala to preživet. In morala boš, ker to dolguješ svojima deklicama. Najprej poskrbi zanju. Imaš sorodnike, prijatelje, ki bi ti pomagali? Če res nimaš nobenega, poskusi v kakšnem od materinskih domov. Tam ti bodo za začetek pomagali.
Čutim kako te je strah. 

Na spodnjem naslovu so številke in naslovi materinskih domov in varnih hiš.

Želim ti, da boš močna zase in za svoji punčki in da boš, kot je rekla Mič, dobila vse in še več, kar ti pripada.

Tadeja

http://med.over.net/telefonske_stevilke/varna_hisa.php

Bila sem topel veter svetlozelenih poljan
in kot žrebe brez vajeti ujeto v sončen dan.
(Saša Vegri)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.5.2006 21:12:19   
Anonimen
dober večer.
sem spravila punce spat,pa si bom vzela minutko časa,da vam razložim .nekatere stvari sem res nejasno napisala.
nekatere stvari so se pa res tako obrnile,da mi najbrž ne morete verjeti.
torej,...
vse težave so se začele,v zadnjh mesecih nosečnosti,ker sem morala samo ležati.in sem bil odvisna od njega.prej je vse štimalo.PRAVLJICA,verjemite!!!tako nama je bilo lepo in tako dobro sva se razumela in delala skupaj,da ni blo za verjet.
potem je šlo vedno slabše.ko se je rodila mala pa cela katastrofa.ja,ena je omenila,če je tako,ker se ni rodil sin. tudi zato.ves čas je govoril,da si želi sina.pa nam je UZ pokazal,da je deklica.pa sem mislila,da je to samo tako...želja pač,ne pa da bo zaradi tega kar odpovedal.
sedaj je stara 11mesecev in v tem času jo je seveda sprejel,čeprav ne poskrbi kaj dosti zanjo.kakih 10min na dan preživi z njo,pa konec.na sprehodu je bil z nami 5x,recimo...
in tudi drugače je kot družinski človek poplnoma odpovedal.
prej smo hodili vsak vikend na izlete,smučat,v gledališče,kino,na piknike...,vsak popoldan smo bili skupaj,vse obroke smo jedli skupaj doma-sva pač izkoristila to,da imamo firmo doma in smo tako prilagajali urnik.vse opravke sva si delila.skratka,bil je ok.
sedaj pa,popolno nasprotje!!!
zjutraj gre in ga ni,dokler že vsi ne spimo.doma vse sama naredim,posoda je pomita,vse je pospravljeno,oprano,zlikano,skuhano,čisto...
včasih ga čakam do polnoči ali dlje,da bi z njim vsaj malo poklepetala,tako kot sva prej,pa gre samo spat.noče se več pogovarjat.prej sva si vse povedala,zaupala.
o skupnem delu pa tako: delala sva skupaj,vse sem vedala,kaj se dogaja v firmi...v enem letu,kar sem na porodniški,je zanemaril delo,opustil je večino dejavnosti,s katerimi smo se ukvarjali,zato ni dela ,ni denarja.in živimo od moje porodniške.prej je bila moja plača samo zame,stroške za hrano in to sva si delila.mi boste verjeli,da mi v tem času,ker imamo malo ni 1x dal denarja?!
kaj pa sedaj,ko mi poteče porodniška?še pred kratkim sva se pogovarjala,da bom koristila krajši delavni čas do njenega 3.leta.da mi je ne bo treba dati v vrtec,da bom lahko več z njo,tako kot sem bila s tastarejšo.sedaj mi pravi,da mi bo dal odpoved.
živimo v hiši njegovih staršev.ki ne marajo mene in najinih deklic.veste,da male še niti videli niso?! mislim,da so za veliko njegovih odločitev krivi oni...
zdej trenutno je v lokalu s prijatelji.tej prijatelji so vsi brez družin.ali sploh nimajo žen,punc,otrok,ali so pa ločeni.mogoče so mu oni za zgled?aja,pa alko je tudi vmes.
še dobro,da nisem veliko vlagala v to stanovanje,da ne morem izgubiti ničesar.in prej ali slej bomo morale oditi.kdo ve kam.
najprej si moram poiskati službo,da lahko najamem stanovanje in da lahko preživimo sploh.
aja,ne vem,če sem omenila še to,da ima iz prejšnjeg azakona sina,za katerega je pravtako nehal skrbet,ne plačuje preživnine,šele,ko dobi s sodišča odločbo,plača.ne videva ga  in ...
tako da ne vem,če je vzrok ravno v meni,ker je odpovedal na vseh področjih,ne samo pri meni.
zdej je zadeva mogoče bolj jasna,kaj se dogaja.
in tako enostavno se pogovarjat z njim,če je tiho!ali pa če ga sploh ni doma!!!
in sploh ni enostavno kar čez noč najti službe in stanovanja!!!
in sploh ni lepo živeti v takem vzdušju.
lep večer še naprej...

(odgovor članu Tadeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
18.5.2006 21:27:34   
Anonimen
aja,pa alko je tudi vmes.

vse jasno. se mi je zdelo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
18.5.2006 23:36:53   
Marogica
Mislim, da je tvoj partner zapadel v krizo srednjih let in se išče ali pa išče nekaj, kar tako ali tako ne bo našel. Če pa so tu še finančni problemi in alkohol, je pa to še dodatna obremenitev za celo družino.
Ne vem, kaj naj še rečem, želim ti, da vsaj dokončno razčistita kako in kaj, da ti bo več jasno, predvsem zaradi punčk. dosti sreče, anonimna......

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.5.2006 0:33:40   
KODA

Upam,da se bo hitro rešila ta kriza.

< Sporočilo je popravil KODA -- 19.5.2006 0:34:31 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.5.2006 1:12:49   
Anonimen
Se podpišem pod Pikec0.
Ženska (odvetnica) je res "pasja" v takih primerih. Za žensko v pozitivnem smislu, seveda (pri takšnih moških).

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
19.5.2006 7:01:08   
dory
Ce je ze tip tko butast naj se ne odpelje se tebi...pripada ti pol tistega kar sta ustvarila...tudi nekaj premozenja...naj te izplaca, pol pa pejte s puncami na svoje....

Sicer pa, da tkole radikalno naredi konec...mi ze zarad otrok ni nic jasno...a se mu je cist odpelal???

Zahtevej svoje pol pa sam stran...kwa ces s tako budalo...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.5.2006 8:27:33   
Anonimen
dobro jutro,punce!
včeraj je prišel domov,smrdeč po alkoholu,se je samo slekel in šel brez besed v posteljo.niti umil se ni.umazanec!
danes zjutraj spet vse brez besed.je iskal kawbojke,ki seveda niso bile oprane-včasih se mi že brezveze zdi,da mu perem in vse to,medtem,ko je on v kafiču.pa tudi,če bi cele dneve samo pospravljala,mi za punce ne bi ostalo časa.mi pa že več pomeni,da gremo popoldan ven!
no,in ker hlač ni blo,je izjavil: povej,al mi boš prala,al si bom moral sam?! samo,če si bom pral sam,ne bom več tavelike vozil v šolo.-to je bila pa tudi edina stvar,ki jo je sploh še naredil zadnje čase.
tako,da punce,mislim,da se mu je dokončno utrgalo.si misli,da ima doma služkinjo,ne pa enakopravno članico družine...
ma nimam od kje dobit polovice,če uradno ni nič njegovo! hiša in stanovanje,vse je pisano na starše.moje je samo kawč in pomivalni stroj in moje cunje...tako da v bistvu ostanem brez vsega.
no,hvala za vse spodbudne besede!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
19.5.2006 8:31:08   
baguSka
Ja no in kaj boš zdej???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.5.2006 8:38:28   
Anonimen
zdej?
bom najprej poiskala vsa spričevala,kar jih premorem in začela iskat službo.nekaj se bo že našlo.do takrat bom pač tu,nimam druge.potem pa ,čim dlje.za preživnino bom morala najbrž počet isto kot njegova bivša-ga tožit.
kaj bi pa ve storila na mojem mestu?

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
19.5.2006 8:43:19   
Anonimen
Če ima firmo je nekaj njegovega - torej, je nekaj vajinega. Kar ima, pa če je to avto al bilo kaj je vse pol pol.  Če sta vlagala denar kam, je vse pol pol. Pa izterjaj. Sam ne obupaj in ne daj se. Za začetek pokliči odvedtnico. Res je dobra in čist alergična na dedce kot je tvoj. Iz hiše pa ne hodi. Naj se te ne znebijo tako poceni. Sej vem, da je težko, ampak moraš zaradi otrok - njima si dolžna zagotovit vsaj minimalno finančno varnost. Ampak nikakor ne za ceno psihične stabilnosti.

Če za koga se pa za njiju če že ne zase bori. To da nisi služkinja se sama zavedaš - torej se temu primerno tudi vedi.

Drži se, dve zvezdici se zanašata in računata nate. Saj vem, da je to velika odgovornost, da si tega nisi sama izbrala in da te je tvoj potisnil v to, ampak migaj, samo to ti še ostane. 

Drži se punca...sej bo. user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
19.5.2006 8:59:07   
baguSka
Oprosti, nisem sploh vidla, da si že včeraj zvečer pisala.. Zdej sm šele prebrala vse tole, kar se dogaja. Res totalno nezavidljiva situacija.

No tkole. Lahko ti povem, da sem jaz odraščala ob takem fotru in takega odraščanja ne želim nikomur!!!! Tako se je začelo... in če je posredi alkohol in še nezadovoljen je itd itd.., se zna zgodit tudi to, da pride do nasilja. Mogoče niti ne fizičnega, absolutno pa psihičnega, kar že občutite in pa mogoče tudi materialnega... Začel bo razbijat po stanovanju in razmetavat stvari... No, pač opcija je. Spet je od človeka odvisno. Da ne govorim o tem, da pri nekaterih pride celo do fizičnega nasilja. Ampak do tega pač ne bo prišlo. Ne!? Žal se pri alkoholu nikoli ne ve... Skratka hotela sem ti povedat, da moja mami ni imela nikoli dovolj moči, da bi odšla stran.. Mi smo bli trije in tud pod razno si ni predstavljala, da bi ostala sama z nami. Preveč je bila odvisna od njega tudi finančno. To pa ti nisi ne!? Uglavnem, moja mami je hotela dobro za nas... Mi tega takrat niti nismo občutil. Vsak dan smo živeli v strahu... bali smo se večerov, ko smo vedel, da bo on nabrklan prišel domov. Ne znam ti točno napisat, kakšen strah je to, ampak lahko si predstavljaš, da za otroka grozni občutki!!! Danes pa žalostni, če pomislim, da se otrok boji lastnega starša... Danes se sprašujem, kaj bi blo boljše: da bi bli ločeni ali da smo to prebrodli skupaj. Ne vem. Ker pojma nimam kako bi blo, če nebi bli skupaj. Definitivno lahko rečem, da me je ta izkušnja, ki me je sicer ojačala, veliko stala.. mirno otroštvo.. tega si še danes želim, a na žalost si ga ne morm več vrniti.. Obljubila pa sem si, DA MOJI OTROCI V TAKEM ODNOSU NE BOJO ŽIVELI!!!! Naredila bom prav vse, da bojo imeli mirno in kar se da srečno otroštvo!!!! Kot se za otroka pač spodobi... U bistvu bi ti še full tega napisala. Upam, da si dojela bistvo kaj sem ti hotla napisat. Misli na svoji punčki, ker nista izolirani od vaju, ampak ZELO dobro občutita vajino krizo...
Jaz na tvojem mestu niti nebi iskala spričeval, ampak bi TAKOJ začela iskat službo!!! Odpri NET - gor imaš ogromno ponudb in kar začni pošiljat. Od mene niso še NITI 1X zahteval kakšnega potrdila o šolanju.
Če imaš še kakršnokoli vprašanje ali želiš da ti karkoli pomagam, svetujem.. ne vem karkoli, se mi kar javi.

Aja pa še to: moj oče se je sicer pred leti skuliral, ampak zato je bila potrebna smrt njegovega sina!!! Žalostno, da ga je šele to ustavilo... Žal pa se še vedno s težkim srcem upre alkoholu in sem in tja še vedno pregloboko pogleda v kozarec.. Aja pa še to: moja mami še kar vztraja z njim. Ne me vprašat če je srečna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.5.2006 9:18:57   
Anonimen
baguSka user posted image

user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
19.5.2006 9:27:28   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: sramezljivka

baguSka user posted image

user posted image

Ne jokat. Nima smisla. Sej sm še živa. user posted image  In hvala za objemček in ne mi zamerit, a ga podarjam svoji mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.5.2006 9:36:27   
Anonimen
hej,baguSka,mi namigneš,kje lahko še iščem zaposlitev razen na zavodu? kje na internetu?

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
19.5.2006 9:49:56   
baguSka
http://www.zaposlitev.net/ 
http://www.mojedelo.com/delo/ 
http://zaposlitev.gajba.net/ 
http://zaposlitev.delo.si/ 
http://www.stoletje.com/borzadela/ 
http://www.prosnja.com/ 

Zaenkrat tok. Doma mam pa še dva k zdej ne vem točnih naslovov. Ko jih najdem ti sporočim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.5.2006 9:51:44   
baguSka
No tega sm ti pozabla prpopat:

http://www.ess.gov.si/ 

Če rabiš vzorec za prošnjo, ti lahko pošljem, le zaupat mi moraš svoj email.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.5.2006 9:52:33   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo objemček še zate, za anonimno in njeni dve punčki.

Evo anonimna:

http://www.mojakariera.si/
http://www.adecco.si/
http://www.zaposlitev.net/
http://zaposlitev.delo.si/
http://www.ess.gov.si/
http://www.arnes.si/zaposlitev-sw.html

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
19.5.2006 10:02:31   
baguSka
Oo hvala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
19.5.2006 11:31:04   
Tadeja
 Oj, baguSka! Kot bi bila v moji glavi!! user posted image  
Veš kaj je bilo meni najhujše? Tisti večni strah, zvečer ko greš spat (oblečen) in ne veš kdaj te bo zbudilo kričanje, udarci. Koliko sem prejokala kot otrok, se oklepala svojega medveda in premolila, kajti oklepaš se pač tistega, kar se v danem trenutku lahko. Strah, ja. Tega se nikoli več ne rešiš. Samo zakoplješ lahko nekam globoko in upaš, da ne privre na plan ob nepravem trenutku.
V glavnem, zaklela sem se, da moji otroci ne bodo trpeli, tako kot jaz in moja sestra. Ker kar smo preživele me tri z mami, tega moji hčeri ni treba.
Za razliko od tvoje mami, je moja zbrala toliko moči, da smo se neke sobote rano rano zjutraj odselile, ker če se takrat ne bi, nas danes verjetno ne bi bilo več tu. To je bila prelomnica v naših življenjih. Moj oče je bil na dnu, totalno alkoholno neprišteven in ko je ves zanemarjen in postavljen pred dejsto, da se ne bomo vrnile, pristal na zdravljenje, mu je moja mami ponudila roko. Navkljub vsemu zanićevanju in udarcem ni hotela pogledati stran. To je naredila zanj in za naju, čeprav mu jaz ne bom nikoli odpustila. Sedaj še vedno živita skupaj in se nekako prenašata. Moj oče več ne pije, le hudoben jezik mu še teče; mami pa skoz eno uho noter in skozi drugo ven.
V glavnem, da morajo(mo) otroci, v svoji rosni mladosti živeti v strahu, biti mirovnik v družini, hoditi po prstih, da ne zbudijo pijanega fotra,... Višek vsega. Veš, ugotovila pa sem tudi, da, če si v takih situacijah sam ne pomagaš, ti ne bo nihče. Cel zaselek je vedel kaj se dogaja pri nas, pa ni nobeden s prstom mignil (edino soseda je prinesla hrano in odeje, ko smo morale prespati na skednju, ko nas je ven zaklenil), večina so se samo norca delali: " Poglej, ko jo je spet lojtra udarla."

No tolkle. Človek bi lahko roman napisal o nasilnih moških, ki se znašajo nad šibkejše člane svoje družine.

Jaz sem preživela, moja sestra in mami tudi. Upam, da se bo dobro končalo tudi zate Anonimna. Če drugače ne bo šlo, se posluži naslova, ki sem ti ga včeraj poslala. Vso srečo vsem. Sploh pa nam preživelim, a ne BaguSka?

Bila sem topel veter svetlozelenih poljan
in kot žrebe brez vajeti ujeto v sončen dan.
(Saša Vegri)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?