ninocka
|
OK, da nadaljujem od vceraj (mi ni ratal nazaj za racunalnik pridt, ga je ze moj zasedu). Un prispevk sploh ni bil tak, kot sem misnla, me je pa kr posteno razpizdu, sploh ko so govorili, kolk nasa vlada zaprav za razne nakupe stavb in njihove obnove (za lastne potrebe), za eno pediatricno bolnisnico pa ni denarja Kati pri nam se sam zaposli s svojimi igrackami, ceprav je tega vedno manj. Vcasih sem ga dala pod gym in se je igral tud po 2 -3 ure sppodi (dokler ni zaspal). Zdaj pa se zacne ze razburjat po dolocenem casu. Mislim pa da predvsem zato, ker dolocenih igrack ne doseze oz. ko se odriva rikverc se oddalji od njih. Potem se pa razburja. Aja, pa seveda, ko se pod kavc zatakne. Sem probala zagradit spodi z blazinami, pa jih je mulcek samo dorinu in zlezu pod kavc. Na sreco dobiva od sestricne stajico na posodo, pol bo pa tam not. Bom vsaj mirna, ko grem na WC, da se ne bo kam zataknu. Na plavanje pa ne hodimo. Sem upala, da bomo z marcem zaceli, ampak ker je tolk bolan se ne upam. Bom pa kdaj sla v Atlantis dopoldne (pol maja) in pa ko bom na morju bova sla sprobat kak bazen. Pravljic mu ne berem, ker takoj zaspi, sploh mu pa vecerno mleko da moj. Vcasih pa skupaj "bereva" casopis. Ne vem , ce sem vam ze povedala, ampak zadnjic se je pregrizu cez cel Dnevnik. Ampak dobesedno, tko da sem mu mogla pol koscke dnevnika iz ust pult . za kuzija. Tast je tud lani za novo leto peljal kuziko uspavat, pa je prsu do tja in se je premislu in sel nazaj. Pol jo je pa po novmu letu enkrat odpeljal. Je blo vsem ful hudo, ampak se je sam se matrala, ker je mela eno bulo in so ji zadnje noge odpovedovale in je kr klecala in padala. Pa tud stara je bla ze 11 -12 let (bernski plansar, za njih je pa baje zivljenjska doba 8 let). A boste zdej kaksnega novga kuzija nabavli? A mate vse doma kaksne domace zivali? Jst mam 2 razvajena macka, ki jima pa zal zdej ne morem posvecat tolk pozornosti kot prej Mi je ful hudo, ker me skoz isceta in okrog mene skaceta. Ko dam zvecer Evana spat, si pa vamem cajt zanju in jih crkljam. 2ursae a sta ze nabavla fortoaparat? CB slikce pa nardim ze direkt s fotoaparatom - ma tako funkcijo. Men so ful vsec, ceprav moj pravi, naj raje slikam barvno in pol nardim s Fotoshopom crnobele. Ene par barvnih sem pa res razvila CB in jih dal v okvir in so svetovne. Samo obesit jih bo se treba! Ameli - gosti obroki pri nam - sej sem napisala - vcasih tko zmaze, vcasih je pa vse BAA in ven pljuva in drzi usta trdno skupi. Se mi pa kdaj zgodi, da najprej ful odpira usta in lepo papa, pol pa kr neha in se samo stran obraca, cez 5 minu pa lepo do konca poje . Ponavadi pa njegovo obracanje stran od zlice pomeni, da je zejen in ko spije, lepo je naprej. Mamo pa 3 goste obroke (ob 10, 14, 19h). Previjanje je pa tud pri nam ratala prava muka. Se polozim ga ne na previjalko, ko se ze obrne. Plenice mu sploh ne morem vec gor dat (dobr da ni non stop moker), najhuj je pa, ko je pokakan in pol se s tisto umazano rito po previjalki vrti no, sej ni tolk hudo, ampak ga res ne morem vec previt. Ko se spomnem, da je cas za zamenjavo plenicke, kr nimam volje it mu je menjat, ker vem, da bo to trajal 15 minut in en kup mojih zivcev, ko ga probam umirtit in mu namontirat plenicko. Pa seveda, igracke ne pomagajo - prime jih v roke, pogleda, pol se pa takoj obrne. teta beta pri nam je tud tko kaka po bananah... Doroteja, upam, da se je stanje pri vas ze umirilo in da je necak ze bolje. Pa za vse vas, se posebej pa za Alino! Bom pogledala v leksikon in skopirala pa ti poslala po posti, sam res nisem mela casa se. Nisem pa pozabila! Tery, Evanu je tud pri marsovcku najbolj vsec un listek. Pa tist plasticen rocaj od skatle. Ce bi to vedla, ga sploh ne bi kupovala, bi sam listek dol z enga odrezala, pa rocaj ukradla Sej jima se bo ratal zanimiv, ko bosta sedela, prej pa verjetno ne. Ceprav nas ga ze pogleda in prime za rozicke, pol pa listek najde, pa je konc... Pia da ciste niso rakave. A je lepo pri brunarci, a ne? Jst sem zato, da se dobimo po praznikih, takoj, ko bo lepo vreme napovedano. Itak je tolk bedno, da to ni res...Ucer se zbudim v tak lep, soncen dan, napisem kolegici SMS, ce greva na sprehod, ker je soncek in takoj potem se zacne oblacit, ko me je klicala je pa ze dezeval Jst tud mislim, da morjo bit otroci vec zunaj, kot pa za racunalnikom. Mu pa ne bom prepovedala, ce bo hotu kaksno igrico igrat, ampak bom omejila. Enoletniki in TV - mislim, da so jim itak zanimivi samo telebajski . Pr men tud Evan vcasih bul v TV, pa ga probam ful zamotit in mu tleskam s prsti in ropotam, da se stran obrne. Je pac tko, da se on igra na tleh midva pa gledava TV in logicno, da pogleda. Se mi ne zdi tud nc hudga, ce ga posadis pred TV (kasnje ko bo velik) za kaksne pol ure, zato da mas cas kaj narest. Sej smo me tud isto delale, ko smo jih dale pod gym - jim je bil neke vrste varuska, zato da smo lahko kaj skuhale, pospravle, sle na WC... Jst pravim - vse v mejah normale in brez ekstremov v v eno ali drugo stran. Glede cokolade - jst tud dam Evanu kaksen cokoladen piskot za polizat, ker se mu zdi ful dober. Pa jedli smo ze cokoladni puding in cokolino. Se mi zdi, da je to tolk minimalno cokolade v vsem tem, da se nima smisla razburjat. Ne bi mu pa dala rebro cokolade pa naj jo gricka, ko bo pa koncal pa naj pride po novo... Da bi mu skrivala stvari (pol ko bo vecji) pa tud nima smisla - ga bom peljala pa k mojim al pa k lubijevim cuvat, mu bojo pa tam na skrivaj dajali, al pa na kaksnih obiskih se bo pol kot en lakotnik naziral. Evo zdej sem se pa razpisala za naprej in nazaj. Dons cakam enga tislerja, da mi pride zmert stopnice in narest predracun. Zdaj ko imava Evana, je skrajni cas, da jih nardiva in postaviova ograjo. Ker drugac so kar nevarne ...