Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: viv Draga anonimna, kar se pa tiče obnašanja v cerkvi... Pri nas je neka manija, da mladi, tisti res verni, s seboj v cerkev vlačijo svoje otroke, starosti 1m in naprej... In potem ti ubogi dojenčki jokajo, mame zraven "Šššššššššššššššššššššššš" delajo še več galame kot otroci... Tisti, malo večji, dajejo glasne komentarje, katerim se starši pobožno nasmihajo in spet sledi "ššššššššššššššššššššššššššš", da na omenim tistih, 2-3 leta, ki vsake toliko letijo čez cerkev, ata ali mama pa za njimi... Katastrofa! Če je to primerno obnašanje za cerkev naj me koklja brcne! Potem te je že. Jezus blagoslavlja otroke Tedaj so mu prinesli otroke, da bi položil nanje roke in molil. Učenci so jih grajali, toda Jezus jim je rekel: »Pustite otroke in ne branite jim priti k meni, kajti takšnih je nebeško kraljestvo.« Potem je položil nanje roke in šel od tam. Mhm. Točno to ti je povedala viv. Da starši v cerkvi zganjajo večjo galamo kot otroci. Zakaj se potem ne držijo tega, kar si citiral (Jezus blagoslavlja otroke) , jim ne dovolijo, da letajo, hodijo okrog, gledajo župniku v bukve in še kam, namesto tega pa vpijejo ššššššššššššš in stokajo in zavijajo z očmi in s sklonjenimi glavami rdeči od sramu opazujejo, kateri od sosedov jih gleda in se zgraža.... Mar se ne držijo Njegovih besed : »Pustite otroke in ne branite jim priti k meni, kajti takšnih je nebeško kraljestvo.« ? p.s. V naslednjem prispevku pa spet uporabljaš slavno množino : " Če misliš da se bojimo odgovarjat na "neugodna vprašanja". Ma kdo " vi "? In zakaj se počutiš poklicanega, da odgovarjaš kot "mi" namesto anonimne? Kot vi verniki, kot vi, ki veste, kaj in kako, kot vi, ki morate držati skupaj ? ...Vse te zadeve me pri "cerkvenih" zadevah dejansko motijo. Ampak ne tako zelo, da bi se še naprej pretirano ukvarjala s tem., ker je zunaj sonce. Ampak, to je samo moje mnenje in prepričana sem, da se tudi kdo drug ne namerava pretirano ukvarjati z njim. p.p.s. Vesela sem zate, ko praviš, da nisi imel splava : " Splav. Sam ga nisem imel, poznam pa jih veliko, ki jim je še danes žal za to.." p.p.s. Mi bomo tudi barvali jajca; pa letos bom namesto običajne orehove potice spekla "potratno" . Upam, da mi bo uspela.