|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velika noč
5.4.2006 11:01:59   
Anonimen
user posted image
Kmalu bo velika noč in sem danes razmišljala o velikonočnih karticah. A jih vi tudi pošiljate? Komu, a enako kot za novoletne praznike ali kako.
Se mi zdi to tako brez veze,user posted image
Tiste ki to pošiljate kaj pa napišete gor

< Sporočilo je popravil CAMPEK -- 5.4.2006 11:05:37 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velika noč
5.4.2006 11:06:59   
muki1
Jaz jih nisem nikoli. Se mi zdi, da je to bolj domena starejših, pa zelo vernih ljudi. Ker velika noč slavi kristusovo vstajenje in večno življenje, in to je razlog za veselje, seveda za tistega, ki verjame.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.4.2006 11:12:27   
Anonimen
Ne, jaz jih ne pošiljam, ampak jaz nisem verna.

Bi pa nekaj drugega vprašala, če dovoliš oziroma dovolite.

Kako se vam zdi, da nevernik pelje otroka v cerkev žegnat pirhe? Jaz bi letos s Tiborjem to namreč rada naredila. Da bi ga peljala pogled cerkev in kako to s pirhi poteka? A se to vernikom ne zdi v redu oziroma zelo narobe, če se pride kot na kakšno ekskurzijo v cerkev?

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2006 11:14:24   
CIPRESA
Ja pri nas je bila vedno navada da smo jih pošiljali sorodnikom in sicer tistim ki so bolj  daleč ne ravno naši sosediuser posted image Pa sem to sama tudi obdržala le da ne pošiljam vsem po vrsti ampak samo najbližjim (3 kartice).

Kaj napišem? Čisto po domače, standardno: Blagoslovljene Velikonočne praznike...

To je nekaj kar je rastlo z mano in kar moram napisat!!user posted image user posted image user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2006 11:14:57   
muki1
Ti kar pelji Tiborja. Na Veliko noč je pri nas v cerkvi vedno veliko turistov, med njimi tudi jaz. V cerkev ima pravico vstopiti vsak. Morda pa mu bo všeč, ker je res nekaj posebnega ta obred.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2006 11:16:39   
CIPRESA
Ne Splišni nobeden ti tega NE SME braniti!!! In tudi če nisi verna in bi rada šla je to tvoja stvar, meni se pa zdi lepo pa še kako podobico (vsaj pri nas je tako da se otrokom deli podobice) bo dobil!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2006 11:17:53   
muki1
Aja, kako to s pirhi poteka si še vprašala.
V košarico daš stvari, ki jih potem zajtrkuješ v nedeljo zjutraj. Bel kruh, hren, šunko in pirhe. Vse lepo pokriješ z belim prtičkom, ali kakšnim luštnim velikonočnim, v bistvu vseeno s kakšnim. Potem greste v cerkev, odložite košarico in ko se obred začne duhovnik poškropi velikonočne jedi in jih blagoslovi.
Kar zanimivo.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2006 11:26:25   
maja_
Ja napišem ene par(kako leto pozabimuser posted image ). Napišem standard: vesele V. praz. ali Blagoslovljene... ali lepo praz. vstajenja... jih pa manj kot za Božič, čeprav je to naš(krščanski) največji prazanik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.4.2006 11:37:00   
Anonimen
Pa smo spet pri vernih in nevernih. Verni ljudje so verni vedno. Neverni pa bi bili verni samo takrat, ko se kaj lepega dogaja. Božič - ja takrat bi vsi imeli jaslice pa drevešček, pa božička in ne vem kaj še vse.
Ko pride Velika noč bi spet vi neverni izkoristili samo tisto kar je dobrega. Seveda delali boste pirhe in v nedeljo boste slastno pohrustali velikonočni zajtrk. Saj ne rečem vsak po svoje in tudi v cerkev ima res pravico vsak vstopiti, samo res se mi zdi zelo butasto, da izkoriščate to samo takrat kadar je vam prav.
No pa da boste vedeli - 9 dni pred Veliko nočjo je devetdnevnica - hodi se k maši. Na Veliki četrtek je Jezusova zadnja večerja - spet se gre v cerkev, na veliki petek je Jezus umrl - lepo je če greš do njegova groba ga vsaj pogledat, če že drugega ne, v soboto pa je že velikonočna Vigilija (zvečer) spet v cerkvi, kjer se z svečkami v rokah moli dogo v noč. In v nedeljo zjutraj je VELIKA NOČ, in se gre spet k maši (vstajenju) ob 6-ih zjutraj s procesijo se počasti Boga in ko prideš domov je na mizi obilen Velikonočni zajtrk. Tako je to pri nas vernikih. Za vero (svojo) tudi nekaj žrtvujemo, ne vemo pa za take praznike samo kadar se obeta kaj lepega.
Po vsem tem pa pride velikonočni ponedeljek in Jezus spet kliče, da pridemo v njegov hram.

Zdaj pa naj si misli vsak svoje. Vem, da boste na plano udarili spet vsi antikristi, ampak vprašajte se če ni to vse res. Če si veren bodi veren in pojdi vsake kvatre v cerkev, če pa nisi veren, pa bodi doma tudi kadar je v cerkvi lepo.

Brez zamere pa Blagoslovljeno Veliko noč vam želim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.4.2006 11:37:03   
Anonimen
Ja, muki, saj jaz vem, kako to poteka. Saj kot otrok sem hodila s staro mamo, ali pa je šla tudi mami zraven, se ne spomnim. V glavnem je bil to tak fleten družinski obred. Ma še po polju se gre lahko do cerkvice, tako da je res fletno. Aha, a potem torej verniki niso užaljeni, ko vidijo med seboj turiste.user posted image

(odgovor članu maja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.4.2006 11:41:05   
Anonimen
Užaljeni verniki niso, če med seboj vidijo turiste, zelo dobro pa ti turisti na tak dan izstopajo iz vse te množice. Točno se vidi kdo je pri stvari in kdo ne. In oprosti otroci nevernikov kot tudi njihovi starši se v cerkvi ne znajo "obnašat!"

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.4.2006 11:45:17   
viv_
Ne, lepo je in fletno za pogledat... Sem ti napisala na ZS, kje je v Kranju lep obred.

Draga anonimna, kar se pa tiče obnašanja v cerkvi... Pri nas je neka manija, da mladi, tisti res verni, s seboj v cerkev vlačijo svoje otroke, starosti 1m in naprej... In potem ti ubogi dojenčki jokajo, mame zraven "Šššššššššššššššššššššššš" delajo še več galame kot otroci... Tisti, malo večji, dajejo glasne komentarje, katerim se starši pobožno nasmihajo in spet sledi "ššššššššššššššššššššššššššš", da na omenim tistih, 2-3 leta, ki vsake toliko letijo čez cerkev, ata ali mama pa za njimi... Katastrofa! Če je to primerno obnašanje za cerkev naj me koklja brcne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2006 11:50:13   
al1*
Tudi jaz nisem verna, tudi v cerkev ne hodim. Pa kljub temu barvam jajca in eno vejo okrasimo s pirhi. In tudi na zajtrk k tašči gremo.

Jaz jemljem veliko noč kot praznik pomladi - jajca, zajci, piščančki vse to so simboli plodnosti, novega začetka.

lp

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.4.2006 11:52:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Užaljeni verniki niso, če med seboj vidijo turiste, zelo dobro pa ti turisti na tak dan izstopajo iz vse te množice. Točno se vidi kdo je pri stvari in kdo ne. In oprosti otroci nevernikov kot tudi njihovi starši se v cerkvi ne znajo "obnašat!"

Kako pa se je treba v cekvi obnašat?  Saj mi smo čisto kulturna bitja drugače. Pa saj niti notri ne bomo šli, če bo lepo vreme. Je žegen kar zunaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.4.2006 12:02:09   
dory
Ja jst tud pisem sorodnikom za velikonocne...ze zarad navade...drgac pa kej hudo verna nisem...

Mi gre pa strasno na zivce,ko starsi vozijo mejckene otroke k masi??? halo?? itak da otroc pol cvilijo pa jokajo...ampak oni vztrajajo...se dones ne vidim poante...

Za mal vecje stekam,da se mal dogaja...Maj bo prvic stopil v cerkev zej za velikonocne, pa se to k zegnanju, k je vsega skup 15min...ce bo kej tezil se bova samo ven pobrala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.4.2006 12:02:32   
paris
Anonimen, nehaj najedat, no!!
Ena bistvenih vernikovih lastnosti naj bi bila tudi toleranca do drugače mislečih, ali ne!
Zakaj pa Splišni ne bi smela peljati sinčka v cerkev? Kot pravi vernik bi moral to podpirati in se kvečjemu veseliti, ker nikoli ne veš kakšne načrte ima z nami Bog!!!
Malo razmisli, no!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.4.2006 12:09:14   
Anonimen
Kdo pa je rekel, da Splišni ne bi smela v cerkev, rečeno je bilo, da gre v cerkev lahko vsak
PRAV VSAK. Kar se pa tiče majhnih otrok in ššššššššššš in ššššššššššššš, pa vsak po svoje. Ja tudi med verniki so eni mal čudni in ne grejo ven kadar je to potrebno. Pa tudi, da hodijo s par mesecev starimi otroci v cerkev se mi tudi ne zdi pač čisto v redu. Ko pa otrok razume, je pa čist lepo če gre k maši in se tam tudi nauči, da je treba biti pač kako urico priden. Saj, če kakšno besedico reče, to še ni nobena katastrofa a ne?
Kar se pa tiče, da je Velika noč praznik pomladi in da grejo neverniki tudi na zajtrke k taščam si naj pa razlaga vsak po svoje. Normalno, da bodo vsi neverni trdili isto, pa naj bo prav ali pa tudi ne!

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.4.2006 12:13:59   
muki1
DRAGA ANONIMNA.

1. V tem primeru je s tvoje strani izražena nestrpnost do nevernih.
2. Če imaš čas gledati naokrog po cerkvi, kdo je prišel, kdo je vernik in kdo ni veren in kot si sama rekla izstopa, se pravi, da nisi s srcem pri obredu, torej potem tudi ti nisi tako verna kot misliš.

Tudi tebi vesele Velikonočne praznike. Mir s teboj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.4.2006 12:14:28   
Anonimen
Tudi konje peljejo k žegnu,pa tudi dan je ko lastniki svoje domače ljubljenček peljejo žegnat,pa se noben nič ne razburja,da se grdo obnašajo.
Spliš kr pelji ga,nič mu ne bo škodilo,eno lepo doživetje bo.
Papež Janez Pavel II je vse ljudi stisnil v svoj objem.Vernike in nevernike,črne rumene in rdeče ne glede na vero in raso in si ni nikoli dovolil pripomb v kaj in zakaj ne verujejo.Njemu so bili vsi enaki,zato,ker je bil najprej človek,nato mož cerkve.

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
5.4.2006 12:16:07   
Anonimen
user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
5.4.2006 12:19:46   
viv_
Kar se pa tiče majhnih otrok in ššššššššššš in ššššššššššššš, pa vsak po svoje.

Ne, ni vsak po svoje... Jaz recimo, kadar pridem k maši pridem z razlogom in ne zato, da se pofočkam, da sem bila v cerkvi. Takrat pričakujem mir za meditacijo, premišljevanje, molitev... karkoli pač! In to, kar nekateri počnejo, se mi ne zdi spoštljivo do ostalih v cerkvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.4.2006 12:22:03   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Kar se pa tiče majhnih otrok in ššššššššššš in ššššššššššššš, pa vsak po svoje.

Ne, ni vsak po svoje... Jaz recimo, kadar pridem k maši pridem z razlogom in ne zato, da se pofočkam, da sem bila v cerkvi. Takrat pričakujem mir za meditacijo, premišljevanje, molitev... karkoli pač! In to, kar nekateri počnejo, se mi ne zdi spoštljivo do ostalih v cerkvi.

tole viv si pa izredno dober napisala user posted image ...jst recimo ne hodim redno k masi, ampak kadar grem mam rada mir...

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.4.2006 12:25:09   
vidja
Delajte drugim tisto, za kar bi želeli, da bi tudi drugi vam storili.
Če bi se vsaj tega skušali držat, bi bil svet čudovit!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.4.2006 12:25:58   
Anonimen
Viv srce,meditiraš lahko kjer koli,če imaš tako potrebo po tem.Izberi si miren kraj kjer boš sama pa maditiraj.Ne moreš zahtevat,da vsi isto počno kot ti,ko pridejo v cerkev.V Kopru so čudovite maše ob spremljavi kitare,majhnega orkestra,vedno je polno mladih,ker ta duhovnik zna pripravit tudi mlade,da pridejo v cerkev.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
5.4.2006 12:27:27   
Anonimen
Za meditacijo in mir pa ni nujno, da greš v cerkev, lahko greš tudi v puščavo, ali pa gozd, ali pa kam drugam, saj, če si ti verna je Bog s teboj povsod.
Pa še to kdo okrog sebe gleda in ni pri stvari. Ni čisto tako ampak tiste muhe enodnevnice preprosto opaziš, pa ti ni treba nič okrog gledat.
Jaz sem verna, ravno prav, toliko kot jaz mislim, da je zame dobro in ponosna sem, da sem kristjanka. Do nevernih pa nisem prav čisto nič nestrpna, in nimam nič proti njim (imam tudi veliko nevernih prijateljev), samo pravim, da ni lepo, da taki ljudje vidijo vero, Boga samo takrat kadar se njim zdi dobro. Sem pa tudi pričakovala takle "napad" s strani antikristov.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?