|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
25.3.2006 21:30:44   
kofetek2010
čeeeeer!

čestitke vsem mamicam ob našem današnjem prazniku user posted image user posted image user posted image

mi se na veliko potepamo in uživamo na sončku - kolk je lušno, kolk je fajn user posted image  
mi pa gremo v petek za čez vikend na smučanje user posted image  čeprav sem se odločila, da se ne bom smučala user posted image  pa kopala tud ne user posted image  se bova raje z Elo sončili, moška pa se naj kr smučata

Blanka -  user posted image za seznam
Pajaca - oz. Pajacek user posted image  za kilažo, a bo pri 12 mesecih 13 kg user posted image  

Arielca - a ste že nazaj? user posted image

NR - a si se izstradala in ne moreš več za PC prit? user posted image

Anajmad - en velik user posted image  za malo Ulo in le tako naprej user posted image

Tinkamiška - rokave ji čez rokice potegni ali pa ji daj rokavičke gor, da se ne bo navadila na prstek user posted image  svečke -  dobili sva Paracetamol

Šnucika - upam, da sta OK user posted image

mml - sjem tajm, sejm plejs (glede na to, da ne bo sončka)? user posted image

vse nove - dobrodošle!

tamala me je en dan ta teden gledala kako jem jabolko in sem ji ga dala za poskusit - ful ga je z veseljem cuzala user posted image  predvčerajšnjim sem ji dala pa mal spasiranega korenčka (pol majhne čajne žličke) in ga je z veseljem popapcala user posted image  ne z žlice, ampak ga je pocuzla z mojega prsta user posted image  
je kr dobro prestala test druge hrane user posted image

glede na to, da sva kar veliko v avtu sem jo prisilila, da si mora flaško s čajem sama držat in po skoraj 1 tednu je že prava mojstrica v tem user posted image  

me prav zanima kdaj se bo tamala zjutraj zbudila in kdaj bo šla jutri zvečer spat, matr je smotano tole prestavljanje ure user posted image  
itak noče dlje spat, če je lepo vreme zunaj, ker ne potegnem rolet čist do konca in potem zjutraj sonce notr seka user posted image  
aja, pa neke finte ima zadnje 3 dni, ob 5h bi se ona pogovarjala in ker ni imela sogovornika je vriskala user posted image  sem morala bit prav huda, da je dala mir user posted image  

zdej pa grem na lušno - eno uro uživanja - user posted image  
user posted image  bom lahko Eline ribice sprobala, mogoče fajn špricajo user posted image

potem pa user posted image  upam, da je kaj pametnega na sporedu user posted image

uživajte!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 701
25.3.2006 21:51:06   
NRMM
Čeeeeeeeeeer!

Najprej vse lepo novim tromesečnikom, tudi mi smo včeraj prestopili v 3 mesec user posted image . Glede na to, da je tako lep sonček, je bolj malo časa za pc, ko pa je pa preletim na brzino, pisat mi pa ni, očitn me daja pomladanska utrujenost.
user posted image user posted image JANA ka ti je spet kaj zaškodlo user posted image , bejž na hajnijauser posted image ? Nič izstradala, se ni za bat, še je polno zaloge, če rabiš kaj reči user posted image .
Blanka user posted image user posted image za razpredelnico. Kar pa se kofeta tiče, pa javi kdaj boš v Mb, priletima z Marušo.

Tinka tudi mi imamo probleme z rokicami in prstekom. Dokler gloda rokico ji pustim, ko pa ji uide palček v usta pa vztrajno vlačiva z user posted image  ven in dajeva dudico in zaenkrat ratuje.

Pri nas nič novega, veliko se potepamo. Danes je imela tašča rd in smo imeli piknik na prostem, Maruša spala 5,5ur skupaj v vozičku, ni bla lačna nič, ko pa se je zbudila, pa je morala bit flaša skoraj prej v ustah kot, pa so se očke čisto odprleuser posted image .
Zdaj aja že slabo uro, po kopanju je pojedla 40ml in mrtvo zaspala pri user posted image  v naročju. Prav zanima me kdaj bo ponoči budnica, čeprav še vedno prespimo noč (21-6.30), vavvvv jutri bo spala do 7.30, ker gre ura naprej user posted image user posted image , me pa zanima kaj bo jutri zvečer, potrebno se bo umivat in it ajat po novi uri, drugače to njet dober.

Danes po prvem hranjenju sem stala pri njeni postlci z banano v roki in me malecka tako gledala in cmokala, da sem jo namazala po ustnicah z banano in se je naglas zasmejala in oblizovala še en časuser posted image user posted image . Še en mesec in se bo začelo luštno user posted image user posted image .

V ponedeljek imava posvetovalnico ob 8 zjutraj in prvo pikico dobiva. Prav zanima me koliko je pridobila na teži in zrastla,po cotikah sodeč kar nekaj.

Lepo bodite, uživajte jutrišnji sonček in baje 18st.

l.p
Irena&Maruša

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 702
26.3.2006 5:07:49   
Anonimen
Po dolgem času še lep pozdrav od mene...
Naš mali gospod meri cca. 61 cm in tehta cca. 6 kg. Konec marca bomo videli točno, ker imamo 3. obisk v razvojni ambulanti (obiskujemo jo 1x mesečno). "Stanje" je bistveno boljše - Robi se je namreč preveč zvijal "v rikverc" in zdaj se že skoraj nič več ne, pa tudi pesti ne stiska več tako močno.
Še malo, pa se bomo očitno morali prvič odpraviti k frizerju (hehehe...), saj ima lase že do sredine čela. Še vedno so temni, oči pa še vedno modre. Smeji se tako ali tako že od rojstva, zdaj pa zraven spušča še take glasove, da se še mi nasmejimo do solz. Začenja že ponavljati za nami raznorazne "uuu" in "eee" in podobno. Duda ni več zanimiva. Prime jo, jo potegne ven iz ust in zabrišeč, kolikor daleč leti. Potem pa si začne v usta tlačiti stisnjeno pest, kar zaenkrat s Kamikazo še uspešno preprečujeva.
Obrne se že s trebuha na bok (tako se opre na roki, da se mi zdi, da bo kar vstal), s hrbta pa še ne. Tudi glavico že skoraj popolnoma samostojno drži pokonci. V naročju že sedi, ob rahli podpori. Brca pa kot konj, hehehe...
Vse po vrsti ga zanima in trenutno je v tisti fazi, ko misli, da če nas ne vidi, potem nas ni. In ko izginemo iz njegovega vidnega polja, je takoj panika. Obrne se sicer za nami, ampak ko nas zmanjka, začne jokati. Kadar hoče družbo, seveda. Ko se pa spet prikažemo, se pa takoj smeji.
Med previjanjem obvezno gleda televizijo. Očitno premikajoče barve naredijo svoje. Stekleničke še ne drži sam, niti ga tega nismo še učili. Popije cca. 2 dcl čaja Hipp na dan, pa najmanj 5x po 200 ml ali 230 ml Milumila 1. V začetku aprila gremo na Milumil 2 in na uvajanje goste hrane. Zaenkrat mu nismo dali še nič za poskusiti.
Krčev nikjer nobenih, pa čeprav smo zelo sklerozni glede dajanja kakršnihkoli kapljic. Če zvečer zaspi okrog Dnevnika, potem spi do cca. 5-ih zjutraj. Če p0a gre spat skupaj z nami (torej med 22. in 23. uro), ga pa ni do 7-ih zjutraj. Včasih se ponoči zbudi, ker ga prebudi kakšen trzljaj v spanju, ampak v nekaj minutah zadrema nazaj.
Počasi začenjamo prakticirati bolj redne sprehode, saj je vreme vedno toplejše, na mraz ga pa nikoli nisem marala voziti, če ni bilo nujno. V vozičku zaspi. Se pa potem obvezno zbudi pred blokom, saj nimamo dostopa za vozičke, ampak samo stopnice, in jaz sama vozička z otrokom nikakor ne morem nesti. Tako, da najprej odnesem Robija v stanovanje v posteljico, potem grem pa še po voziček. Če ni Kamikaza z mano, seveda.
Najbolj navdušen je še vedno v lupinici, kjer ima vse na vidiku, obvezno pa mora biti zraven, ko sva jaz ali Kamikaza pri računalniku. Da gleda, kaj delava, da se nama zraven smeji in da nama lahko vrže dudo v glavo.
Previjamo se na cca. 4-6 ur (po potrebi), ponoči pa še vedno ne. Trenutno imamo plenice Pampers Active Baby 4-9 kg, ki se kar obnesejo, povijalk pa ne uporabljamo več, saj je UZ kolkov pokazal 1A za oba kolka. Preživeli smo tudi prvo injekcijo, vendar je bilo zraven toliko vpitja, da je bilo joj. Še po pol ure, ko sva prišla domov, je bil ves rdeč. Sirupa za zbijanje vročine, ki sva ga dobila po cepljenju, nisva nikoli uporabila. Tudi prehlajen ni več.
Bil pa je tudi že v nekajurnem varstvu pri tašči in tastu in to včeraj, ko sva šla s Kamikazo v Trst (na izlet in pogledat,če je kaj pametnega za kupit, pa ni bilo). Na daljšo vožnjo ga nisva še nikoli vzela s sabo, pa na obisk tudi še nismo šli (dokler razsajajo viroze, bomo še malce doma).
Igrače ga zaenkrat še ne zanimajo. Niti tista guma za grickanje. Veliko rajši se pokriva z bombažno plenico preko glave, potem pa začne "prepevati". Prerasel je že cel kup oblačil, ampak tokrat jih bom večino spravila, saj smo odločeni, da bomo čez nekaj časa naredili še punčko.
No, zaenkrat je to iz naše hiše vse. Od Robija pa pozdravček za vse decembrske vrstnice in enega vrstnika (kolikor se spomnim)...

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 703
26.3.2006 11:04:37   
Kofi
Joj, Kerensa, dobrodošla nazaj!!! Smo te fejst pogrešali!user posted image

Pr nam se čist isto dogaja kot pri vas vseh. Palček v usta tišči kot za stavo! Pol pa ji z dragim ven vlečema...danes ponoči ga je 50 min cuzala, pol pa sem vstala in jo šla podojit - celih 5 min se je dojila in pol spala naprej kot top. Dude pa naša še vedno noče...ravno tako leti čez pol sobe! Pa ne vidim razlike med palčkom in dudo! Eh..ti decembrčki naši so vsi isti!

UZ kolkov 1A in nam ni treba več povijat široko - še dobro da je že cela 2 tedna prej nismo povijali več..ker ful rada brca na vse strani.
Prevrača se še ne...niti ne poskuša! Pa cel hudič je če jo damo na trebuščka...samo bomo počasi začeli...po par minutk na dan če ne bo drugače...

Včeraj smo se ful sprehajali in letali okoli, ker smo šli avte gledat...in mala je bla najprej tečka, pol pa je zaspala in spala cca. 3 ure skupaj. Ko smo prišli domov pa je bla sila za jest!

Aja...po novem ji ne dajem več ne čaja (razen če smo kje zunaj in cvili) in niti Comformila ne, ker mala ni hotla več jesti pri meni in karkoli je popila je ven zbruhala. Tko že 4. dan pije samo moje mleko, se nič ne pritožuje na zizi in ne boste verjeli, pridna je kot angelček...kot da je ni! Super se nama zdi. Spi še vedno isto...tko da ni haska al poje zvečer ful al malo...user posted image user posted image user posted image

Danes zgleda da ne bo sončka, čeprav bo zunaj baje kr toplo..tko da lahko gremo vseeno na sprehod!

Lepo nedeljo!

Čau

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 704
26.3.2006 15:47:46   
XXYY
Dober dan vsem!

Mi smo glih kar prišli iz sprehoda. Je bilo prav fino, samo če nebi tako grdo pihalo. Hvala bogu, da imamo Laro še v lupinici, da jo čez dam še un veliko streho od vozička, tako, da ji ni nič pihalo notri. Zdaj še vedno spi v lupinici.

Tudi naša full, full protestira, če jo dam malo na trebuščka. Sploh ne mara biti na trebuščku. Tako kot mami. Po mojem se je po men vrgla. Tako da se tudi iz boka ne prekucne na trebušček ampak raje na hrbet.

Pa zacela se je full slinit in kar skos nekaj melje v ustih. Verjetno so jo začeli srbeti dlesni. Včasih ji rata dati kakšno igračo v usta. Če ji dam pa jaz malo za probat, pa takoj protestira, da ni dobr. No, saj bo. Saj lezemo za vami.

Nč, lepo se imejte in se se še slišimo.

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 705
26.3.2006 18:21:23   
mml
Čau bau user posted image !

Kako ste? Danes ni takšnega lepega user posted image , kot je bil včeraj, pa še veter piha...Manca s z očkom sprhaja, jaz sem bila pa pridna in sem user posted image kopalnico in user posted image kup perila. Me pa čaka še ena user posted image , samo bo počakala do jutri.

Sem bila pa danes v Atlantisu, sem si privoščila  tajsko masažo hrbte, ker me ful nekaj boli pod lopatico , in je fuuuuuuuuuuuuul pasalo, si moram še kdaj privoščit user posted image ...no in ker sem bila že ravno tam, sem se pozanimala še za user posted image naših žabic oziroma žabcev...skratka v Atlantisu imajo plavanje za dojenčke od dopolnjenega 3. meseca starosti, v skupini je 3 do 5 otrok in plavanje je 1x tedensko dopoldan ali popoldan (imajo tudi varianto ob koncu tedna), 10 ur stane 23.000 SIT, seveda je potem treba kupit še kopalke (ali pa plavalne pleničke), neoprenske hlačke in obroč...no jaz sem Manco prijavila za april in sedaj čakam, da me pokličejo in povejo kako in kaj naprej...Zadeva sicer potek pod okriljem slovenske plavalne zveze, tako da mislim, da bi moralo biti OK. Varianta plavanje dojenčki na DIF-u je šele od dopolnjenega 4. meseca in še to se zadnji termin začne v začetku aprila, tako da smo za to premladi, cena mislim da je pa podobna. Mogoče je še kakšna decembrska mamica zainteresirana za user posted image dojenčkov in se aprila vidimo v Atlantisu

No sedaj sta pa sprehajalca že doma, tako da se grem malo pogovarjat z Manco, ki zadnji teden kar naprej nekaj gruli...še najraje sredi noči (danes se je po dolgem času odločila, da hoče user posted image dvakrat ponoči, mama seveda ni bila navdušena...) Me prav zanima kako bo s user posted image nocoj, glede na prestavljeno uro...ni mi še čisto jasno user posted image , kdaj jo naj začnem spravljat spat...no nekako bomo že.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 706
26.3.2006 20:37:38   
tinkamiška
Hoj!

Kerensa, tudi jst sem vaju z Robijem pogrešala, sem vesela, da se lepo razumeteuser posted image

No, vidim, da nisem edina, ki se trudi okoli palčka...nočem ji dat rokavičk, ker bi jih potem morala imet čez dan(ponoči palček ni zanimiv), potem pa nebi mogla ničesar prijemat, pa se mi zdi, da je sedaj, ko se je zavedla svojih rokic fino, če ima proste. Bova poskusila bit čimbolj vztrajna in ji vlečt palčka iz ust in jo zamotit s čim drugimuser posted image upam, da nama bo ratalouser posted image .

Hja, zadnjič sem jamrala, da ga Iza ponoči sračka, da se zbuja na uro ali dve, no zadnje tri dni je pridna in spančka spet na 3-4 ure in res upam, da jo tale prestavljena ura spet ne bo zmešalauser posted image Spat sem jo dala ob 20.30 po novi uri(tudi prej sem jo dajala spat ob tej uri), se pravi, da je danes zaspala uro prej kot pejšnje dni. Upam, da bo lepo spančkala.

Jst se bom tudi morala sedaj pozanimat kako je s plavalnim tečajem v našem koncu, si pa ne predstavljam, da bi z Izo kr sedaj začelauser posted image saj njena glavica še ni čisto stabilna in bom počakala do 4. meseca. Upam, da bova takrat našli kakšno skupino in se ji pridružili.

No, tako zdej grem še malo po RRju pobrskat, potem pa z možekom pred TVuser posted image

Lepo spančakjte!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 707
26.3.2006 20:57:48   
tinkamiška
sem pozabla prej napisat

Pegica1, čestitke tvoji Neli za 3 mesece
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
NR pa tvoji Maruši tudi vse najlepše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tinka

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 708
27.3.2006 9:22:19   
NRMM
Juuuuuuuuuutro!

No pa smo prestali prvo cepljenje brez user posted image  ampak z velikim user posted image . S pediatrom se je malecka pogovarjala, kot da sta kravice skupi paslauser posted image . Mala dobro napreduje,ko jo je obrnil na trebuščka mu je tako lepo dvignila eno rokico in se naslanjala na drugo, da jo je ful pohvalil user posted image , glavico že tudi zelo lepo drži, ko jo je dal sedet. Naslednjo posvetovalnico imava 29.5. in verjetno tudi naslednje cepljenje.

Veliki sva 63cm in težki 6700g, obseg glavice 42 (ne vem po kakšni razpredelnici je pediater gledal, ampak mi je rekel, da če bo tako naprej rastla, da bo moje višine, no tonaže ravno moje ne rabi imet user posted image , sam to ni nič omenil ozr.ni upal rečt user posted image ), tako da se ne čudim več, zakaj me roke bolijo, če jo dolgo nosim. Proti vročini sva dobili Parac....svečke upam močno, da ne bo nobene reakcije in bo noč takšna kot danes, ko mi je zaspala ob 9 po novi uri in sem jo na žalost morala zbudit ob 6:45user posted image , ker sva imeli ob 8.00 uro za posvetovalnico.

Eno vprašanje mal čudno, ampak za mene še neznanka, kar se tiče svečk, da ne bom potem divjala, če bo vročina. SIcer morava dat 3/4 svečke pri 38,5st. To ji dam v ritiko (do sem mi je znano), toliko, da se svečka skrije?

Kaj ste ve dajale svojim za obkladke? Meni je rekla hladne obkladke. Verjetno tudi kamilica ne bo škodila?

Zdaj spi zunaj v atriju, ko velika, sonček sije na voziček in ji očitno paše.

Prelep sonček bo očitno, uživajte na njem z user posted image .

L.p.
Irena&Maruša

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

Neposredna povezava do sporočila: 709
27.3.2006 12:39:13   
arielca
Ojla,

Upam, da ste lepo prespali tole 'prestavljeno' noč. Pri nas je bila kriza user posted image , ker je Brina nekaj prehlajena user posted image  in se je celo noč zbujala zaradi kašlja in zamašenega noska user posted image . Včeraj popoldan je imela malo povišano temperaturo , danes vročine k sreči ni več. Bova pa vseeno doma, čeprav je user posted image  tako vabljiv. K sreči s user posted image ni problemov.

Jutri grem na sestanek staršev za plavanje dojenčkov. Pri nas se začne aprila in upam, da bo naša gospodična takrat zdrava in fit. Mi2 sva ji obroč že kupila, za plavanje bo imela pa kar plavalne pleničke in kopalke čez (oboje sem ji kupila v DM).

Pozabila sem povedat, da je naša user posted image  pogruntala, kako se glasno CVILI! In zdaj to z veseljem prakticira in se zraven user posted image  na vsa usta. Včasih tako zacvili, da se sama sebe prestraši.

user posted image  za vse decembrčke, ki ste že dobili prvo user posted image .

user posted image za vse user posted image , ki ste dopolnili 3 mesece!

Papa.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 710
27.3.2006 14:52:53   
Nana Liza
Živjo!
Danes spet piha in ne bo nič s sprehodom, zato sva bili pri prijateljici in smo "dojenčkali".

mml- jaz sem tudi klicala v Atlantis in se prijavila, tako da mogoče se srečamo.
tinkamiška-sori, ker sem ti spororčilo napisala dvakrat (še na drugi temi)

Čau

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 711
27.3.2006 20:46:15   
tinkamiška
Hoj!

NRuser posted image user posted image user posted image user posted image za prvo pikico in upam, da ni kakšnih zapoznelih reakcij...nas čaka posvetovalnica in cepljenje čez 14 dni. Imamo po v sredo UZ kolkov in upam, da nam ne botreba več široko povijatiuser posted image

Nimam kej veliko za povedat, smo uživali na sončku, edino kar me moti je to, da nevem kako naj oblačim Izo v takših dnevih, ker se mi zdi, da ji je zelo vroče v vozičkuuser posted image pa jo imam že veliko manj oblečeno kot pozimi. Danes sem ji oblekla bodi z naramnicami, čez pa majčko z dolgimi rokavi, pa hlače z capljami in zgoraj še jaknico iz velurja. Potem jo dam pa v zimsko vrečo in znotraj pokrijem še z dekico. Na glavi ima pa eno tanjšo kapico in kapucko. Kako jih pe ve sedaj oblačite?

Nana Liza
hvala za odgovor tudi tebi, jst ji vseeno vlečem ven palček, sej druge prstke ji pustim imet v ustih in če si tlači pestke tudi, samo palčka ji pa ne pustimuser posted image user posted image bom pa tudi jst vprašala pediatrinji kako in kaj glede palčka...

Lepo bodite, jutri se menda spet obeta dež, pa naj bi v sredo že ponehal, upam, da je potem spet sonček na vrstiuser posted image user posted image user posted image

Tinka

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 712
27.3.2006 21:08:37   
mml
čeeeeeeeeeeeer...

...ja ja jana73 v sredo sejm tajm sejm plejs...Manca se že veseli in upa, da bo mogoče zdržala budna in končno videla Elo user posted image user posted image user posted image ...
...seveda, če je kakšna decembrka za kavo ali kakšno drugo tekočo substanco, je prav dobrodošla...

Zdej grem pa počasi pod tuš, potem pa namakat Manco...

...lepe sanje in mirno spanje...po možnosti celo noč

Neposredna povezava do sporočila: 713
27.3.2006 23:20:50   
kofetek2010
čeeeeeeeer!

NR - glede svečk - z eno roko primeš noge (tako kot pri previjanju, le da bolj močno) in z drugo potisneš notr svečko, potem luknco mal zamašiš s prstom, da slučajno ne potisne svečke ven, nato pa ji še ritnci skupaj stisneš user posted image  aja, pa svečke imej nekaj minut na sobni temperaturi, drugače bodo premrzle user posted image

tinkamiška - Ela je sedaj oblečena v bodi z dolgimi rokavi, majčko z dolgimi rokavi, tanko jaknco, tanko kapico oz.rutico, žabe, dolge hlače, čeveljčke - čez ji dam dekico iz termoflisa, če pa sva direkt na soncu in ne piha, je pa nepokrita user posted image  vozi se pa v lupinici in na čase ji je še prevroče, pa sploh ni debelo oblečena user posted image

mml - velja user posted image  pozabila si omenit, da je vabilo za pijačko v City Parku - v Rustiki - v sredo ob 11h user posted image

arielca - upam, da bo Brina čimprej OK user posted image

čestitke vsem, ki v teh dneh praznujete in vsem, ki ste pogumno prenesle pikice user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  
uživajte!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 714
27.3.2006 23:48:08   
Anonimen
A ste mislile sredo, 29.3. ob 11:00?
A se lahko naslikam zraven?

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 715
28.3.2006 9:09:45   
mml
Mišljena je  sreda 29. 3.  (pa še kakšna sreda za to upam...) in kot je že napisala jana73 je čvekanje s kavo user posted image  na programu ob 11.00 (no ja tam nekje, odvisno od otrok in kako so mame pozne user posted image ) v Rustiki (CityPark) in seveda ste vse dobrodošle.

Se vidimo jutri

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 716
28.3.2006 9:44:25   
ac
Dobro jutro!

Zadnje čase se ne oglašam več toliko, ker se nič bistvenega ne dogaja, pa še precej smo leteči. Če sva v LJ, greva pa za vsaj dve urici na sprehod (včeraj naju je skoraj odpihnilo), pa je že pol dneva mimo, preden se uštimava. Na sprehodih sem jaz opustila srednji sloj oblek in dekico (tako ima bodi in žabice, kapo, pa kombinezonček s kapuco, pa voziček ima termo pregrinjalo). Pa voziček sem že obrnila in minimalno dvignila, tako da gleda v smeri vožnje. In za1x še ni jokala, tako kot sem nazadnje pisala, da ga sračka. Se je pa ponoči spet začela zbujat. No, takrat vsaj nazaj zaspi. Ampak okrog šestih zjutrej al pa še prej je pa čisto budna in potem jo dam k sebi v posteljo na jošk, da se še mal pocrklja, jaz pa poskušam še mal dremat. Samo potem kar vleče in vleče in seveda bruha, ker ima vsega preveč, itd. itd. Tako zjutraj ne spimo kaj dosti.

Se je pa božici vnela ritka. Sem namazala z Bepantenom, upam, da bo pomagalo. A ste ve imele tud te probleme (oz. vaši malčki, seveda)?

Ja, pa nohti ji ful hitro rastejo. Jih postrižem, naslednji dan pa je že spet popraskana po obrazu user posted image Pa se mi zdi, da jih ful postrižem. Ampak to samo na rokah. Na nogah jih pustim pri miru (preveč brca), pa se ji zgleda kar sami lomijo, ker nima dolgih.

No, to je pa res vse. Saj se je celo nekaj nabralo, glede na to, da se kao nič ne dogaja user posted image

Imejte se lepo z vašimi decembrčki!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 717
28.3.2006 10:58:45   
lonja
Hojla dekletca,

ja, tudi pri nas na Vrhniki je danes bolj usrano vreme in kot kaže bo jutri še slabše, tako da mml in jana73 coffee z naše strani verjetno odpade, čeprav bi se vam rade volje pridružile. Bomo pa ob naslednjem lepem dnevu zagotovo zraven, saj je že čas, da se enkrat v živo spoznamo, saj me od tega tipkanja včasih že roke bolijo, pa še oči trpijo user posted image user posted image user posted image .

Sicer pa pri nas nič posebno novega, čez dan spimo pribčižno dve uri dopoldne, pa še popoldne v vozičku. Zvečer še nismo dojeli premika ure, tako da gremo spat ob osmih po kopanju, spimo pa tudi približno do osmih, z dvemi postanki za dojenje vmes. Imam pa občutek, da bo počasi začela spuščati en obrok, saj mi ob tistem jutranjem (ob pol petih zjutraj približno) popije full malo, samo ene šest minut na obeh straneh. Kako je s tem spuščanjem enega obroka, za tiste ki dojite?

Imamo pa tudi zadnji decembrčki ta teden posvetovalnico s prvo pikico, pa je po moje mamico bolj strah kot Ajdo. Bom user posted image  vzela s seboj, da mi bo pri srčku lažje.

No, ne boste verjele, nekaj se sonček ven sili čez oblake, greeeemo ven...

Se beremo!

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 718
28.3.2006 14:31:05   
sonček balonček
Pozdravljene,

pri nas je vreme za en k..., tako da smo notri. Malo spet nekaj zvija, zvečer je imela hude krče, danes dopoldne spet. Ne razumem, saj so se krči nehali že cca 7 teden, prej pa so bili zelo hudi. Po nasvetu biresonančne terapevtke imam dieto, ki se je strogo držim, pa tudi nič novega nisem pojedla. Pa sem mislila, da po dvanajstem tednu vse te zadeve odpadejo.

Ker je po uri jokanja in zvijanja mala zaspala in še vedno spi, sem bila zelo pridna. Sem zložila iz in v pomivalec, zlikala cunjice, skuhala izdatno kosilo (makaronovo meso in skutne palačinke za na vrh - ni čudno, da imam še vedno 3 kg viška).

Zanima me, tiste ki polno dojite, kakšen urnik hranjenja imate. Koliko obrokov in kako velike obroke dnevno zahtevajo vaši dojenčki.

Meni je mala spala večino dni že več tednov celo noč. Mi je pa (verjetno zato) zvečer pričelo primanjkovati mleka. In sem ji dodajala zjutraj izbrizgano svoje mleko. Večerni obrok je bil največ do 160 ml. In potem je spala do jutra. Po novem ji zvečer ne dodajam svojega mleka po flaški, kolikor ga imam, ga imam, se pa mala potem zbudi ob 3-4.h. Torej, ne vem ali je lahko vzrok, da mi je zvečer mleka primanjkovalo to, da je tudi po 10 ur nisem dojila. Potem čez dan pa na tri ure? Sedaj, ko jo dojim tudi ponoči, imam zvečer nekoliko več mleka?!?

LP

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 719
28.3.2006 15:03:06   
Valeri
Oj,

danes zjutraj smo imeli posvetovalnico s prvo pikico.

Med pregledom je bil dobre volje; na veliko se je smejal in "menil" s pediatrinjo,
ko pa je prisla na vrsto pikica je bil user posted image  in grozna užaljenost.

Zaenkrat je dobro razpoložen, spi, papa normalno,
upam, da ne bo kakšne hude reakcije, sicer pa smo dobili sirup proti vročini.

Veliki smo 65 cm, težki pa 6350.
Ah, kako raste, bo treba iti spet mal po nakupih; gremo v četrtek v City park, H&M in Zara kličeta user posted image .

Tudi pri nas, zjutraj ne spimo dolgo. Zvečer ni panike, lepo zaspi, ponoči po dojenju tudi,
ampak zjutraj ga pa nikakor ne morem pripraviti, da bi še malo zadremal.
Razen, seveda danes, ko je blo treba k zdravniku; uro smo imeli 8.15, mali je pa kot
zanalašč spal kot polhek, tko, da ga je moral oči prav nežno prebudit.

Ah, se pa trenutno borimo s temencami, ki so prav trdovratna nadloga. user posted image  
Sicer se počasi stanje izboljšuje, ampak res počasi, kljub nenehnemu trudu. user posted image

Očitno danes ne bo nič s sprehodom, ker noro piha, grem pa likat.

lp

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 720
28.3.2006 15:04:26   
Yasminka
Hola!
V Lj. pošteno piha, tko da si kar ne upam ven. Saj naju bi še odneslouser posted image . Drugače pa že dva dni pečem, Ema pa mi pri tem pomaga - s klepetanjem v stolčku. Danes ima user posted image rojstni dan in sva z malo čist evforične.
Po "novem" Ema čez dan spi. Kar ne morem verjetuser posted image user posted image user posted image . Tako sem precej bolj spočita ob koncu dneva.
Tudi midve se oblačiva bolj spomladansko: tanke žabice, hlačke, nogavičke, copatke (tu pretiravam, saj mala hitro zašvica v podplatke), bodi,majčka, tanka pletena jopica in vetrovka. Kapice pa dajem še vedno dve - bombažno in tanko volneno (prej sem dala podloženo).
Glede rokic sem malce preštudirala (pedagoško psihologijo) in vprašala eno psihologinjo. Nič ni narobe če si otročki tlačijo ročice v usta, saj gre za fazo spoznavanja sveta z okusom.
No naša zdaj v usta nosi že vse kar lahko zagrabi - razen dude user posted image .Duda pride v poštev samo v vozičku in lupinici.
Jutri nas čaka 3. posvetovalnica in cepljenje. Upam, da bo minilo brez kakšnih hujših reakcij. Sicer pa me nekaj zanima. Ali je bil kdo v vaši družini bolan kakšen teden pred cepljenjem??? Naš mali stric (možev brat-star 8let) je prejšnji teden (v četrtek) zakuhal - dobil je bronhitis.Z Emo sta se videla prejšnji torek. Za zdaj je Ema še zdrava. Je pa zdaj še tašča rahlo načeta in danes pridejo na obisk. Hm...

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 721
28.3.2006 21:40:20   
XXYY
Dober večer!

Kako ste kaj?

Mi smo vredu. Zdaj že spimo 1 uro user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Ne moreš verjet. Je bila prava trečka, glih tako kot vreme. Nič ji ni odgovarjalo. Rokice še vedno full daje v usta oz. kar celo pesti si da v usta. A ko ji pa dam dudo notr, namesto rokic, pa tolk zabriše ven, da kar leti. Boga duda. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Pa prav lepo uživa, če malo telovadive z nogicami (žabice), včasih se zraven tako glasno nasmeje, da se kar ustraši zraven.
A ko pa se dojive, takrat je pa pravi akrobat. Ne more biti vsaj minuto pri miru, vedno nekaj dviguje noge ali roke, ali me za prst drži. Ali pa včasih zraven zelo protestira, da noče piti iz zize, kar glavo da stran. Groza. Midve imave prave štorije.
Upam, da pri vas ni tako. Da so vsaj pri miru, ko jejo. Naša ima verjetno mravlje v riti, da se tako premika zravn.

Se pa je začelo, kar malo godrnjati in čebljati, pa včasih se prav ujezi nad igračami. In takrat, ko ona čeblja zraven dela celo telo - noge, glava (se hoče kar dvigat), roke. Glavo drži pokonci že od 1 meseca, zato se hoče sedaj full dvigat. Včasih jo malo dvignem tako, da sedi in takrat se ji prav fino zdi, ker ona čiča. Prav smeje se ji zraven. Je pravi razbojnik.
Me prav lepo zanima, če bo tako korajžna naslednjo sredo, ko imave prvo pikanje v ritko in upam, da ne bo kakšne reakcije kot je tale user posted image  . Bomo videli!
A vaši so dobro prenesli prvo pikico? A sp imeli kaj vrčine ali kaj drugea? A so kaj jokali ali so bili korajžni?

Ok. Zdaj moram pa že res nehat s tem nakladanjem. Lepo se imejte in čim mirno noč.

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 722
28.3.2006 21:58:48   
arielca
Čer,

Pri nas se prehlad poslavlja. Brina samo še malo kašlja, sicer pa ni hudega.

Spanje je OK. Zdaj ko je prehlad mimo, smo prešli na poletni časuser posted image . Mala zaspi okoli 20. (prej ob 19.30), kar meni odgovarja. Naj traja...

Papca še vedno zelo lepo. Zdaj sem ji že 2x dopoldan dala jabolčni sok in ji je ful všeč user posted image . Se oblizuje na veliko!!!!! Bomo kmalu poskusili še user posted image . Zvečer pa ji v mleko dam 1 žličko rižolina in zaenkrat nimamo nobenih prebavnih motenj user posted image .

Bila sem na predavanju za user posted image dojenčkov in so me navdušili. Upam, da bo tudi Brini vsa stvar všeč. Tečaj stane 15.000 SIT in obsega 7 obiskov, izposojo vseh rekvizitov (obroč, igračke, didaktični pripomočki) in 'plavanje' obeh staršev (ali drugih dveh oseb).

Tudi naši user posted image hitro rastejo nohtki. Se je ravno prejšnjo noč pošteno popraskala po obazu, čeprav je imela precej kratke nohtke. Si ne predstavlam, da bi jih strigla samo na 14 dni (kakor priporočajo), ker bi imela prave krempeljce.

Naj pohvalim še Brinino teto, ki je princesko čuvala, ko je oči delal in je bila ammi na predavanju. Sta se res fino rihtali.

Zdaj grem  user posted image in dat še eno rundo user posted image . Bi ogla tut user posted image pa se mi danes ne da. Bom malo buljila TV, potem pa user posted image in user posted image (upam, da čimdlje!).

Nočko.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 723
29.3.2006 19:21:35   
Kofi
Ojojoj...kaj je z nami decebrčkami? Smo zaspale malo...se vidi da nas daje vse povrsti spomladanska utrujenost! Halo halo...zbudimo se!"!!!!!

Hvala vsem za čestitke za dopolnjen 3. mesec user posted image

Mi smo bli danes v posvetovalnici in smo dobili pikico v stegno user posted image  Mala se je drla že ko smo tja prišli, ker ni danes nič spala cel dan in je bla fejst sitna...pol pa ji je še zdravnik tisto mrzlo ploščico za srčeka poslušat gor na golo kožo prtisno, da je kr vriskala user posted image  Sploh ni nič slišal ... hahaha...je mogu pol še enkrat poslušat ko se je mal pomirila. Una medicinska sestra pa ji sploh ni pasala, samo pogledala jo je pa se je drla na ves glas user posted image  Smo se ji kr mal smejali. Pikica pa ni bla huda. Tudi mi smo dobili preventivno svečke, ki jih bomo lahko uporabili kadarkoli ko (če) bi imela vročino al pa kako bolečino. Kot da bom jaz zdej lih vedla kdaj jo kej boli user posted image

No, tehtali smo se tudi...tko da ob 3. mesecih in 3dneh ima naša 60cm in je 5055g težka...je bolj med suhicami. Smo povedali tudi to da se od prejšnje srede naprej samo še dojimo in so nas pohvalili. Je pa res, da ima kao idealno težo, ki se nagiba bolj v minus kot v plus...sam, verjamem da je to zaradi tega, ker je prejšnji teden ful bruhala...ta teden ko ji ne dajem več ne dodatka niti čaja ne, ne bruha ama ništa...tko da...bravo našiuser posted image user posted image user posted image

Spimo še vedno super...gremo skoraj vsak dan točno ob 8:30 spat, zbudimo se okoli 3.30 - 4.30, pol pa do 7:00. Pol seveda se skupaj še mal po ta veliki postelji valjamo in ona cuza ko šus...danes me sploh ni hotela spustit stran...eno uro je bila prilimana name user posted image
Kar nama je všeč je to, da jo zvečer dajema spat tako da mi ne zaspi čist na zizi in ko jo položima v posteljico še gleda in se nama smeji...pol ji pustima na hodniku lučko in priprta vrata...čez 5 min jo že zmanjka...teh 5 min si gleda rokice, pa kužija in vse druge igračke...Ravno tako je ponoči, ko jo podojim...ne čakam da zaspi ampak jo kr nazaj v posteljico položim...tudi če gleda...seveda, ko ima dovolj pijače - to pa je po cirka 5 -10 minutah.

No še mal o vremenu..ste opazile, da se bliža POMLAD!!!!! oz. POMLAD JE TU!!! user posted image user posted image user posted image  Pr nam v MB so že marjetice ven pokukale, danes na sprehodu pa smo že trobentice vidli...ful je blo močno sonce, prav tako močno pa je pihal veter...me mal glava boli zaradi tega...

Ok...napišem še kaj jutri, da ne boste rekle da palamudim user posted image !

Pridne bodite...pa še veter stran odpihnite!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 724
29.3.2006 20:35:02   
tinkamiška
Hoj!

Jst se oglasim samo toliko, da vas pozdravim in da povem, da smo bili na UZ kolkov in sta oba 1A tako, da nam ni treba več široko povijatuser posted image user posted image user posted image

Posvetovalnico imamo šele 10.4. in takrat bo Iza tudi cepljena...

Res se bolj malo oglašate decemberke, tako je, če je zunaj sonček ne?user posted image

Lepo bodite in se kaj oglasite, za vikend je menda spet dež napovedanuser posted image

LP,
Tinka

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......