|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Življenje s starši in delitev stroškov
26.3.2006 9:06:35   
Marogica
Anonimna, mogoče res ni čisto na pol razdeljeno, najbrž pa ne plačujete najemnine, kar bi drugače povsod plačevala, če ne bi bila "doma", ki pa tudi ni zanemarljiv znesek. Mogoče bi bilo res najbolje, da si za vse nabavite svoj števec, pa bo mir v hiši. Drugega ne vem, na srečo nimam takšne situacije.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.3.2006 9:24:19   
Anonimen
Gina, ja tako je, skupnih položnic pride cca. 30 jurjev, midva plačava pa 25 jurjev. V tem je fora.

Kar se pa tiče najemnine, se mi zdi pa nemoralno, da jo zaračunavaš svojemu otroku user posted image  Jaz je svojim že ne bi. Poleg tega pa njima ful paše, da smo tudi mi tukaj, ker bi bila drugače preveč sama v "tej veliki bajti". Pa če pogledaš stroške vzdrževanja hiše; če naju ne bi bilo, bi jih mogla glih tako onadva plačevati, ker so fiksni, tako pa jih samo pol. Se pravi, da bi lahko vsi nekaj prišparali - midva pri "najemnini", onadva pri vzdrževanju. To je zame neka normalna rešitev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
26.3.2006 9:26:19   
Anonimen

Ah daj no anonimna. Jaz živim v materini hiši ( mati živi drugje ), plačujem VSE stroške, poleg porodniške ( ki jo imam 120.000) mi pa zaračuna še 60.000 najemnine. Pa sem vesela, ker bi za 60.000 drugje dobila samo garsonjero.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
26.3.2006 9:36:17   
Anonimen
Anonimna, verjetno je pa tole mal razlike. Midva sva investirala 7 mio v mansardo, v čem je potem fora, da bi plačevala še najemnino? Če kupiš garsonjero, potem ne plačuješ še najemnine, a ne? Pa če tvoja mati živi drugje, to pomeni, da ste sami v bajti, mi pa nismo. Če bi bili mi sami v celi bajti, bi z veseljem plačevala najemnino.
Pa ker sva midva investirala 7 mio v hišo, je zdaj vredna kar precej več, če tako pogledaš. Pa ni niti 1 kvadrat najin.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
26.3.2006 9:52:25   
kepa*
Naj še jaz pristavim svoj piskrček. Mi živimo skupaj z moževim očetom, imamo vsak svoje stanovanje. Midva plačujeva elektriko, vse ostalo oče. Smo pa naredili primerjavo in imamo vsi podoben strošek. Nafto si delimo na pol.

Gina, se pa ne strinjam s tabo, da zato, ker so kao starši zgradili hišo, naj imajo več ugodnosti. No, vsaj pri nas je tako. Namreč, ko sem prišla živet sem, je bila hiša v zelo slabem stanju: salonitke (še vedno), zastarela okna, brez fasade, da sva lahko šla v svoje stanovanje, sva morala položiti knauf plošče na strop, urediti pode, stene... Imela sva le gole zidove. Ogromno sva že vložila v hišo, okolico (tlakovci, prej je bilo blato...). Letos bom jaz vzela kredit za fasado, novo streho, okna, pa še kaj. Pa sploh nisem lastnica hiše, ampak je mož lastnik 1/3. Oče je pri gradnji pred 20-imi leti delal vse po liniji najmanjšega odpora (beri: najcenejši domai nestrokovnjaki, posledica neravne stene, tla...). Nidva sva si takrat na hitro uredila stanovanje, zato naju čaka letos še en natančnejši podvig (novi estrihi, podi...).
Skratka, da ne bom predolga: prepričana sem, da bi brez naju hiša propadla, ker oče nima interesa...
Zato se bom pač jaz zakreditirala najmanj za 10 let, pa čeprav niti ne veva, kako bo potem z lastništvom, glede na to pač, da ima oče zunajzakonsko partnerko...
Po drugi strani pa smo lahko veseli, da smo v svojem stanovanju na deželi, kjer je čudovit mir, narava....

No, hotela pa sem le povedati, da bi tudi jaz krepko premislila, če bi morala midva plačevat več za stroške. No, saj po eni strani je pa kredit prav to.
Upam, da nisem bila predolga.

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
26.3.2006 12:04:14   
india
Nisem sicer zasledila podatka, ali sta starša  v pokoju ali v službi, vendar se mi zdi od tebe zelo grdo ,da komplliciraš zaradi takega minimalnega stroška....120k letno???
Kaj pa če bi bila kje v podnajemu,kjer bi plačevala vse s troške, pa še najemnino pa še kaj? Pa niti vajino ne bi bilo? Ta hiša bo pa verjetno potem vama ostala????
To se mi zdi s tvoje strani izredno nehvaležno!

Če bi lahko, če bi mi finančno stanje dopuščalo, bi nase prevzela vse stroške v hiši in za hišo, saj sta mama in oče hišo zgradila in tudi zelo dosti investirala. pa mi zdaj na žalost to dohodki ne dopuščajo. A nekoč bom moral atudi to, pa se ne bom smela in ne mogla pritoževati! Kar se pa tiče vode,.....če jo porabljate, je dobro, da jo tudi plačate. Saj tudi voda ni zastonj!
Mislim, da si ti resnično en skopuški tip človeka, ki bi bil zelo vesel, če bi imel življenje zastonj!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.3.2006 12:28:19   
Gina
Ja, kepa, to je dvorezna reč. Tvoj tast je naredil hišo, pa najbrž bi ta hiša njega preživela. Ne bi bila zrihtana, ampak vprašanje, če njemu to toliko pomeni,da bi se moral ne vem koliko prilagajati. Ampak očitno je dovolj prilagodljive in prijazne sorte, hvala bogu. Ampak treba mu pa ne bi bilo, ker mu ne bi bilo treba rihtat bajte, saj bi njega zdržala. Rihtala sta jo vidva zgolj in izključno zaradi sebe, ker pač računata, da bosta v njej živela in najbrž tudi dolgoročno kaj več imela od cele hiše, če jo obnovita.

Zdaj pa si misli, da boš ti zdaj vlagala v to hišo kar dosti denarja, pa enkrat boš tudi stara. Tvoj sine ti bo pripeljal snahico in vesela boš, ker bo srečen. In boš rekla, saj ne rabim spodnjega dela hiše, naj gresta notri. V tem času bo hiša že v malo slabšem stanju, pa jo bosta ta mlada obnovila. Snahi kar naenkrat ne bo všeč, kako si vi delite račune, pa kako uporabljate klet, pa kako vi sedite zunaj na verandi in na vrtu, hotela bo posaditi drevesa po svoje, hotela bo polovico zemlje, kleti in vsega ostalega, in kar je najhujše, začela bo šuntat sina proti tebi, kako delite račune. On bo moral potegniti z njo, saj je njen mož, ljubi jo. Ti se boš pa v lastnem domu počutila tujca, ker boš morala saditi rožice tam, kjer tvoji snahi ustreza, pa delit račune tako, kot njej ustreza, pa kaj vem kaj še vse.... Hotela sem ti povedati, da so te reči dvorezne, vsake oči imajo svojega malarja. Jaz bom gradila hišo in nočem, da mi nekdo, ki pride v mojo hišo živet, govori, kje naj zunaj sedim in kje smem kaj posadit, in še manj, kako bomo delili račune ali kje naj parkiram avto. Ja, meni se zdi, da če se bom kdaj odločila, da lahko kdo živi z mano, da bo pač moral sprejeti tiste pogoje, ki so meni sprejemljivi, uporabljat tisti del vrta, kjer je meni to sprejemljivo, dobil bo tisti del kleti, ki je meni sprejemljiv, pa tako naprej.... Jaz imam svoje fore, pri svojem življenju, kdo drug ima pa svoje. Če bomo skupaj prišli, ok, če ne, pa tudi ok. V nobenem primeru pa ne morejo meni postavljat pogojev okrog moje hiše niti sin niti kdo drug. Se pa potrudiš, pri prilagajanju, logično da se, vendar v mejah, kjer ne izgubiš svoje svobode na račun nekoga drugega.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
26.3.2006 12:46:30   
india
Točno tako Gina!!!
Ne morem si predstavljati, da bi jaz sedaj, ko pač na vrtu soodločava medve z mamo, naenkrat začela metati ven vse njene rastline in urejala vrt po svoje.
Ravno danes sva sadile neke rože in mi je mam pokazala,kam naj jih posadim, ker pa meni eno šavje na vrtu nikakor ni všeč, sem jo na lep način prosila, če lahko damo to ven. Nerada je sicer privolila.
Saj pa ne more biti tako, da jo bom zdaj popolnoma ignorirali!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
26.3.2006 12:57:51   
alenkica
Anonimna, sama se ne stirnjam s tabo. A ti sploh veš, koliko bi te drako stalo življenje v bloku ali svoji hiši? Tam daš 50.000 za eno majhno stanovanjce, pa zračunaj koliko rata na mesec. bodita srečna, da so vama dali pol hiše. lahko vama je tudi ne bi dali. Pa vseeno, se kregat, zaradi par tisočakov na mesec, ko pa vama jih realno veliko prišparata. Sama bi iz hvaležnosti staršem ali tašči plačevala položnice. Je pa res, da sta ona starejša in ne porabita toliko kot vi.

Bodita jima hvaležna za to, kar vam dajeta, ne pa se kregat, zaradi par tisočakov.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 34
26.3.2006 13:10:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MISKA01

Kar se pa tiče vode,.....če jo porabljate, je dobro, da jo tudi plačate. Saj tudi voda ni zastonj!
Mislim, da si ti resnično en skopuški tip človeka, ki bi bil zelo vesel, če bi imel življenje zastonj!

Kdo je rekel kaj glede vode? user posted image

Kar se tiče pa drugega stavka, se pa zelo motiš. Moje vprašanje na forum je bilo, kako imate drugi urejeno. Nekateri plačujejo, drugi imajo vse skoraj zastonj. Midva sva hotela samo polovico. Ne vem, če to ni pošteno. Nikoli v življenju nisva dobila nič kaj takega zastonj. Vse sva si sama zaslužila, delava preko študenta že od 17 leta dalje, redne službe imava zdaj 2 leti. Ves denar sva investirala v to hišo, pa še zakreditirala sva se. Verjetno si bova čez par let lažje privoščila plačevanje takšnih stroškov.
Kaj pa potem praviš na tiste, ki jim starši kupijo in avto in stanovanje? Ne vem no, sicer je itak nepošteno takole soditi preko foruma, kjer ne poznaš zgodovine. Brezveze, da ti razlagam kakšen je moj tast do mene in do mojega moža. Pač ni vse tako idealno kakor mogoče pri vas.

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
26.3.2006 13:13:40   
copka77
Najbolj fer je pol pol za vse stroske, ce zivis skupaj s starsi, vsak v svojem nadstropju.
Midva ziviva v hisi, ki je v bistvu pol mozeva, pol se vedno od njegova mame, samo da sva sama v njej. Naredila sva ze res veliko, saj je bila prej 25 let stara podrtija, z golimi stenami, slabimi okni, brez fasade, okolja...Stroskov, ki so vsak mesec pa imava OGROMNO, telefoni,olje,komunala, elektrika itd.-tako da bodite srecni- vsaj kaj se placil tice- vsi,ki si lahko stroske za HISO kakorkoli delite...cetudi ne popolnoma pravicno...Hisa stane, kljub najemninam ki jih das za stanovanje na mesec, se precej vec, ce jo sam vzdrzujes! Zagotovo!!Nikoli ni konec dela okrog in v njej, je pa res tudi velik luksuz in uzivancija, sploh biti sam na svojem, v naravi, brez tezenja in vtikovanj tastarih ali ostalih sorodnikov ali bliznjih blokovskih sosedov!user posted image

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
26.3.2006 13:14:02   
Anonimen
V končni fazi so forumi, posebej pa ta, da si izmenjujemo mnenja, če pa ti kot posamezniku ne pašejo odgovori, je tvoj problem.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
26.3.2006 14:47:55   
india
Kaj pa potem praviš na tiste, ki jim starši kupijo in avto in stanovanje? Ne vem no, sicer je itak nepošteno takole soditi preko foruma, kjer ne poznaš zgodovine. Brezveze, da ti razlagam kakšen je moj tast do mene in do mojega moža. Pač ni vse tako idealno kakor mogoče pri vas.

Draga anonimna!
Od 21. leta z možem živiva v hiši mojih staršev. Veliko sta nama pomagala moja starša, pa tudi tašča in tast. Nikoli pa nama niso ničesar kupili in podrili! Avte,opremo za stanovanje in vse ostalo sva vedno kupovala sama, kljub temu, da sva oba s.p. in nimava sanjskih dohodkov, ter da imava 6 otrok!
Stroške za otroke in zase pa seveda morava plačevati, saj tega niso dolžni ne starši ne tašča.
Kakšni so pa odnosi je pa drugo vprašanje in če se jaz z mojimi ne bi razumela, verjetno ne bi živela pod isto streho.
Če praviš, da pri vas ne štimajo odnosi med tastom in tvojim dragim, potem bo edina rešitev, da imate vse svoje števce, kurjavo in vse ostalo. Pa ne bo vzrokov za kreg!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
26.3.2006 14:48:02   
kepa*
Gina, popolnoma se strinjam, da je to dvorezen meč. in vem, da sta to hišo postavila moževa starša, mama je žal že pokojna. To upoštevam. Oče je možu prepisal del hiše, imamo svoj vhod, ločeno dvorišče, teraso, vrt... Tako da pri nas ni potrebno nobeno prilagajanje. Sicer pa sem jaz tudi tak tip človeka, da ves čas stremim k izboljšavam. In sem tudi take sorte, da mi niti pod razno ne pride na pamet, da bi pa jaz zdaj tasta komandirala, kje bo kaj imel, kje bo sedel ... K sreči imamo mi to čudovito rešeno, saj je hiša zelo velika, kot dve hiši v enem, živimo popolnoma ločeno in se včasih tudi tedne ne vidimo.
Seveda sva se z možem sama odločila, da nase prevzameva stroške fasade, oken in strehe, ker naju moti, da to ni urejeno in ker seveda upava, da bova nekoč lastnika hiše.

Ti dam pa prav, ker nikoli ne veš, kako bo potem, ko bomo že stari...
Tega se zavedam in midva plačujeva polovico stroškov in še kakšnega več, to ni problem.

Letos pa bo!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
26.3.2006 16:12:00   
corfu
Živiva v hiši mojih staršev. Imava dobrih 100m2. Za stroške plačujeva vsak mesec 40.000 in kurilno olje si delimo na polovico, s tem da imava midva potem še svoje stroške, svoj telefon, isdn, zavarovanja, vrtec...tako nama nanese okrog 100.000 - 120.000 mesečno, s tem, da pri hiši ogromno finančno pomagava, npr, drugo leto, bova dala fasado...

Uživaj življenje...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.3.2006 17:48:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MISKA01
Draga anonimna!
Od 21. leta z možem živiva v hiši mojih staršev. Veliko sta nama pomagala moja starša, pa tudi tašča in tast. Nikoli pa nama niso ničesar kupili in podrili! Avte,opremo za stanovanje in vse ostalo sva vedno kupovala sama, kljub temu, da sva oba s.p. in nimava sanjskih dohodkov, ter da imava 6 otrok!
Stroške za otroke in zase pa seveda morava plačevati, saj tega niso dolžni ne starši ne tašča.
Kakšni so pa odnosi je pa drugo vprašanje in če se jaz z mojimi ne bi razumela, verjetno ne bi živela pod isto streho.
Če praviš, da pri vas ne štimajo odnosi med tastom in tvojim dragim, potem bo edina rešitev, da imate vse svoje števce, kurjavo in vse ostalo. Pa ne bo vzrokov za kreg!

Hvala enako, normalno, da vsak plačuje svoje stroške, pa saj ne govorim o tem. Govorim samo o tem, da se skupni stroški delijo na polovico.

Pa ne vem zakaj vsi predvidevate, da imamo zato, ker smo v hiši, kar še ne vem koliko okolice, pa vrta, ... Midva v bistvu nimava nič več kakor v bloku, okolico in kletne prostore koristita samo onadva. Mi pa na kraj pameti ne pade, da bi šla komu kaj govorit, kam naj kaj da. Za "moje" imam samo stanovanje, ki se začne z najinimi vhodnimi vrati.

Zanimivo je pa to, da so okoli mene samo ljudje, ki so veliko stvari "dobili". Jaz se nikakor ne strinjam s takimi pogledi staršev, ki otrokom vse na pladnju prinesejo, menim, da si mora vsak znati sam zaslužiti. Ampak taki se itak raje niso javili na moj post user posted image

Če ne drugega, so mi vaši odgovori vsaj dali vedeti, da obstajajo tudi drugačni ljudje.

Pa še ta zadnja anonimna: ne moti me izmenjava mnenj, ampak obsojanje. Je namreč velika razlika.

Pa lep dan!

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
26.3.2006 22:38:56   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Gina, ja tako je, skupnih položnic pride cca. 30 jurjev, midva plačava pa 25 jurjev. V tem je fora.

Kar se pa tiče najemnine, se mi zdi pa nemoralno, da jo zaračunavaš svojemu otroku user posted image  Jaz je svojim že ne bi. Poleg tega pa njima ful paše, da smo tudi mi tukaj, ker bi bila drugače preveč sama v "tej veliki bajti". Pa če pogledaš stroške vzdrževanja hiše; če naju ne bi bilo, bi jih mogla glih tako onadva plačevati, ker so fiksni, tako pa jih samo pol. Se pravi, da bi lahko vsi nekaj prišparali - midva pri "najemnini", onadva pri vzdrževanju. To je zame neka normalna rešitev.

Hipoteticna situacija:
Starsa oddata stanovanje, ki ga ne uporabljata (oz. ga uporabljate vi sedaj) in dobijo za najemnino cca 500 EUR mesecno in stroske. Ne bi bili prevec sami v "tej veliki bajti", bi pa verjetno kar veckrat sla v toplice ali kaj podobnega. Koliko se jim dejansko dogovor z vami in sedanjim nacinom placevanja stroskov splaca?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.3.2006 23:04:47   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Nikoli v življenju nisva dobila nič kaj takega zastonj. Vse sva si sama zaslužila,

Razen stanovanja.

delava preko študenta že od 17 leta dalje, redne službe imava zdaj 2 leti. Ves denar sva investirala v to hišo, pa še zakreditirala sva se. Verjetno si bova čez par let lažje privoščila plačevanje takšnih stroškov.

Kakor je nekdo ze napisal, investirala sta zase in z dolocenim namenom - verjetno vam je ta hisa v dolgorocnem planu za bivanje. Kako sta se pa zmenila z mozevimi starsi glede investicij?

Kaj pa potem praviš na tiste, ki jim starši kupijo in avto in stanovanje?

Jaz bi rekla, da so lahko srecni, da im starsi zmorejo in hocejo toliko pomagati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.3.2006 23:09:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*
Seveda sva se z možem sama odločila, da nase prevzameva stroške fasade, oken in strehe, ker naju moti, da to ni urejeno in ker seveda upava, da bova nekoč lastnika hiše.

V vsakem primeru je smiselno cuvat racune, pogodbe in podobno, saj se ti vlozki lahko uveljavljajo pri zapuscini v primeru, da nista edina dedica.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
27.3.2006 8:16:15   
kalbo
Lej, anonimna, za tistih par jurjev na mesec se ne splača delat krega v bajti. Če pa hočeš, se da pa štrom ločit, pa je stvar rešena, tko sva midva naredila, vodo pa tud midva plačava, pa je mir. Se mi zdi, da ti kompliciraš in delaš štalo v hiši.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 45
27.3.2006 8:31:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Hipoteticna situacija:
Starsa oddata stanovanje, ki ga ne uporabljata (oz. ga uporabljate vi sedaj) in dobijo za najemnino cca 500 EUR mesecno in stroske. Ne bi bili prevec sami v "tej veliki bajti", bi pa verjetno kar veckrat sla v toplice ali kaj podobnega. Koliko se jim dejansko dogovor z vami in sedanjim nacinom placevanja stroskov splaca?

Ja, to je hipotetična situacija, realnost je pa taka, da onadva ne bi nikoli vzela tujega človeka za podnajemnika, saj niti lastnega vhoda nimamo. Dejstvo je, da pri taki situaciji vsi nekaj dobimo, ampak, vi zdaj gledate samo s te strani, koliko sva midva dobila.

Pa še enkrat, moj mož se je hotel samo pogovoriti, tast je bil tisti, ki se je skregal. Ampak kot sem že rekla, drugih podrobnosti ne mislim razlagati, tako da naj kar ostane pri tem, da jaz delam štalo.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
27.3.2006 9:29:40   
kalbo
Čaki mal mišek, kaj pa če je bilo tisto stanovanje, ki bi ga po tvoje lahko starša oddajala prej golo podstrešje in sta si onadva naredila stanovanje. Investicija pa poplača najemnino za kar nekaj let. Plus tega je pa na svetu malo tastarih, ki bi si želeli tujce v hiši. Tud starši imajo v trenutku, ko privolijo v vlaganje v njihovo hišo moralno obveznost, da vložek v hišo spoštujejo.

Še vedno pa mislim, da se zaradi takšne malenkosti kot je nekaj jurjev ne splača obremenjevati in kregati. Anonimna, žal bi morala na te stvari mislit že prej. Najbolš je takšne stvari ločit, ker si s tem prihraniš marsikateri živec. Žal ti ne morem rečti, da se s tem prihrani denar, ker je samostojni odjem elektrike drag kot pes.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 47
27.3.2006 9:43:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Čaki mal mišek, kaj pa če je bilo tisto stanovanje, ki bi ga po tvoje lahko starša oddajala prej golo podstrešje in sta si onadva naredila stanovanje. Investicija pa poplača najemnino za kar nekaj let. Plus tega je pa na svetu malo tastarih, ki bi si želeli tujce v hiši. Tud starši imajo v trenutku, ko privolijo v vlaganje v njihovo hišo moralno obveznost, da vložek v hišo spoštujejo.

Lepo, da si to opazil (tudi nasplošno tvoje odgovore spoštujem). Saj v tem je fora, da stanovanja nisva kar dobila, ampak ga naredila iz golega neizoliranega podstrešja. Se pa zavedam, da sva plačala mnogo manj, kakor bi, če bi kupila lastno stanovanje. Ampak, ko stanovanje enkrat kupiš, ne plačuješ še najemnine, ne? Midva pa očitno jo (to je tistih 10k), saj se glede stroškov strinjamo, da jih porabimo približno enako. Torej ni problem v elektriki, saj bi očitno morala plačevati več, tudi če bi imela svoj števec.

Ja, in ne bi še enkrat isto naredila, če bi vedela, da se bo tast tako pripravljen skregati zaradi tistih 10k. Ampak, saj pravim, tega nisva pričakovala, še sploh pa ne od staršev.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
27.3.2006 10:28:23   
wanabe
Vendar žal nimaš izbire, ne?

Kljub temu, da sta investirala, da sicer plačujeta stroške itd. nimaš kaj narediti. Noben ti ne bo rekel, da imaš prav, ker mi vidimo tudi drugo stran. Verjetno je imel tast občutek, da ga imate za izkoriščevalca in se je užaljen postavil v svoj bran in vam hotel povedati, da morate znati ceniti to kar imate.

Pošteno ali nepošteno, to je tastova pravica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
27.3.2006 11:03:18   
soncece24
V kakšni hiši pa živite, da mate tak malo stroškov???? 30k skupnih stroškov?? Midva mava samo za najino stanovanje 52 jurjev stroškov na mesec, pa kje so še ostale položnice (zavarovanje, mobitel...). Saj vem, da se ti gre v bistvu za tastov odnos do vaju, ne pa za teh 10 jurjev. Kot ti je že ena napisala, to je cena za mir v bajti. Kamorkoli greš v blok al pa kam lahko pozabiš na to, da boš mela 25 jurjev stroškov na mesec, povsod bo več, tast je pa verjetno poglavje za sebe, predvidevam, da to s stroški nima kaj dost veze.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu wanabe)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......