Gina
|
Ja, kepa, to je dvorezna reč. Tvoj tast je naredil hišo, pa najbrž bi ta hiša njega preživela. Ne bi bila zrihtana, ampak vprašanje, če njemu to toliko pomeni,da bi se moral ne vem koliko prilagajati. Ampak očitno je dovolj prilagodljive in prijazne sorte, hvala bogu. Ampak treba mu pa ne bi bilo, ker mu ne bi bilo treba rihtat bajte, saj bi njega zdržala. Rihtala sta jo vidva zgolj in izključno zaradi sebe, ker pač računata, da bosta v njej živela in najbrž tudi dolgoročno kaj več imela od cele hiše, če jo obnovita. Zdaj pa si misli, da boš ti zdaj vlagala v to hišo kar dosti denarja, pa enkrat boš tudi stara. Tvoj sine ti bo pripeljal snahico in vesela boš, ker bo srečen. In boš rekla, saj ne rabim spodnjega dela hiše, naj gresta notri. V tem času bo hiša že v malo slabšem stanju, pa jo bosta ta mlada obnovila. Snahi kar naenkrat ne bo všeč, kako si vi delite račune, pa kako uporabljate klet, pa kako vi sedite zunaj na verandi in na vrtu, hotela bo posaditi drevesa po svoje, hotela bo polovico zemlje, kleti in vsega ostalega, in kar je najhujše, začela bo šuntat sina proti tebi, kako delite račune. On bo moral potegniti z njo, saj je njen mož, ljubi jo. Ti se boš pa v lastnem domu počutila tujca, ker boš morala saditi rožice tam, kjer tvoji snahi ustreza, pa delit račune tako, kot njej ustreza, pa kaj vem kaj še vse.... Hotela sem ti povedati, da so te reči dvorezne, vsake oči imajo svojega malarja. Jaz bom gradila hišo in nočem, da mi nekdo, ki pride v mojo hišo živet, govori, kje naj zunaj sedim in kje smem kaj posadit, in še manj, kako bomo delili račune ali kje naj parkiram avto. Ja, meni se zdi, da če se bom kdaj odločila, da lahko kdo živi z mano, da bo pač moral sprejeti tiste pogoje, ki so meni sprejemljivi, uporabljat tisti del vrta, kjer je meni to sprejemljivo, dobil bo tisti del kleti, ki je meni sprejemljiv, pa tako naprej.... Jaz imam svoje fore, pri svojem življenju, kdo drug ima pa svoje. Če bomo skupaj prišli, ok, če ne, pa tudi ok. V nobenem primeru pa ne morejo meni postavljat pogojev okrog moje hiše niti sin niti kdo drug. Se pa potrudiš, pri prilagajanju, logično da se, vendar v mejah, kjer ne izgubiš svoje svobode na račun nekoga drugega.
|