Gina -> RE: Življenje s starši in delitev stroškov (25.3.2006 19:20:27)
|
Jaz pa sploh ne razumem, zakaj tukaj kompliciraš? Nafta? Kaj pa potem, če imajo ta stari par kvadratov več, saj sta vam vendarle odstopila eno nadstropje ali del hiše, da sta jo vidva uredila, dvignila! A se ti sploh zavedaš, kako težko je priti do stanovanja dandanes? Probaj šparat, pa prišparaj, če moreš, -sploh če nimaš staršev zadaj ali dediščine - iz kakšne povprečne slovenske plače. A gre za pavšalne stroške? Saj razlika ne more biti ravno 10 jurjev na mesec. Koliko na leto pa takole več plačujeta? Če sta tast in tašča zgradila hišo, je logično, da imata pravico do majčkeno boljših pogojev. Jaz bi sicer najbrž na njunem mestu raje sama kaj več plačevala, kot pa pustila ta mladim, ampak v resnici jima pa ravno zamerit ne moreš, ker ne glede na to, da se to grdo sliši - je njuna hiša. Če bi vaju onadva res strašno izkoriščala, potem bi jaz vse skupaj razumela, ampak očitno ne gre ravno za kak hud denar. Meni osebno več pomenijo dobri odnosi v hiši, kjer živim, kot pa 2000.- na mesec. Mir si mora človek vedno kupit, samo vprašanje na kak način - včasih z uslugami, včasih z dobro voljo, včasih pa tudi z denarjem. Pa če gledaš zelo realno, najbrž tudi ona dva kakšno uslugo vam nudita, ki bi jo ti na mojem mestu, če ne bi živela v hiši s starimi starši, morala plačat. Vse se nekako obrne, se meni zdi. Jaz se res ne bi kregala za par jurjev. Mi ne bi bilo vredno.
|
|
|
|