Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 30.1.2006 16:09:32
|
|
|
|
miševi
|
Zdravo! Mi smo danes spali do pol sedmih, se nahranili in spali naprej do 15 čez 9. pa še bi spali, če nas ne bi zbudil telefon. Je tudi Nika potegnila... Če ne bi bilo treba ponoči dežurati ob posteljici in iztikati prstek, bi bilo pa sploh super!!! Mi imamo čisto navaden jogi, ki smo ga kupili ob posteljici. Nič posebnega. Hranimo ga zaenkrat v lupinici, potem bomo v trip-trapu. Jaz mislim, da rabljena roba ni nič slabša - le dobro preglej stolček, ko ga boš kupila. LP
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 30.1.2006 18:37:41
|
|
|
|
Tiamo
|
Hojla sem prišla iz obiska v porodnišnici, spet so me prevzeli občutki kako je bilo po rojstvu Demi, zatohle sobe, jok, neprijazne sestre,... Demi vedno položim na hrbet, ko gre spat in zadnje čase se mi sama od sebe obrne na bok in tako spi. Kety, jaz sem kupila rabljeno posteljico, V Baby centru pa jogi k je bil v akciji, vzela sem kombiniranga iz lateksa in z vzmetmi. Glede stolčka za hranjenje: bom imela tudi rabljenega in to takega kot ga dobiš v paketu, mi ga je kolegica dala, tako da bo čist dobr...pa še odrasli lahko gor sedijo, če se premakne tisti del, kjer dojenček sedei. Violinski, Demi sem dala danes bučko...z bratom, ki je bil pri meni, sva se do solz nasmejala...pojedla je tri žličke in zdraven delala take face za smejat...na koncu je delala že face za bruhat... Demi že veselo šiba kadar pase kravice, obrača se v krogu in leze nazaj, tako da jo kdaj v njeni sobici dobim čist drugje, kot sem jo položila na tla.
< Sporočilo je popravil Tia74 -- 30.1.2006 18:38:37 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 30.1.2006 23:05:53
|
|
|
|
violinski
|
Haha- Tia, zdaj že vidim, kaj me v par dneh čaka, da bo naredil Aljoša. Tudi on se že nekaj dni sam prevali na bok, da lahko zaspi, kroženja v kravicah še ni preskušal, mi je pa svak rekel, da je poskusil se malo odriniti proti nazaj in plaziti v rikverc, ko so ga moji doma čuvali (sem skočila brez njega v trgovino). O bučkah raje ne bi, sem še sedaj vsa na zelene pikice, ker bučke pa res tako fino pacajo, da je toliko lepše delat "pfrrrrrrrrrrrr" , če imaš eno polno žlico v ustih. Je pa Aljoša pojedel najprej 100ml bučk potem pa še ene 100ml hruške, preden je zaprl usta - to je bilo samo za en obrok. Sem mu morala dvakrat pokazat, da je posodica s hrano REEEES prazna.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 7:34:42
|
|
|
|
Tiamo
|
Jutro, kot običajno začenjam dan tako, da sem prva na RR. Demi še spi , spet je bilo bujenje ob 1 in potem ob 6. Ji včeraj zvečer nisem dala kaše, ampak samo mleko, tako da sem zdaj 100% prepričana da je lačna. Danes ponoči sem imela prave more, sem se ob 2 prebudila čist preznojena, tako da sem se mogla preobleči. Nevem kaj sem sanjala, mogoče mi spet kaj psiha dela????? Tako zdaj grem popit kavico, potem pa pod tuš in pripravit vse za plavanje....
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 7:44:13
|
|
|
|
Tiamo
|
kaj sem pozabila napisat, hehe, kako gre hitro čas DANES JE DEMI STARA 6 MESECEV, sploh ne morem verjet pol leta že...
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 8:44:04
|
|
|
|
nanka
|
Demi vse naj, naj za 6m. Gašper vse naj, naj za 5m. Uf, kakšna noč je za nami. Zoja ni nič spala, ampak nič. Takoj ko je probala zaspat je planila v neutolažljivi jok. Tako smo noč prebedeli v dnevni sobi, v stolčku. Komaj sem še živa. Nosek ima malo zabasan, vročine pa ne. Ne vem kaj bi to bilo. No zdaj pa že spet jok.
< Sporočilo je popravil nanka -- 31.1.2006 8:56:39 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 8:50:57
|
|
|
|
*pepelka*
|
Naša Anja pa je danes dobila prvi zobek, sedaj pa malo bolj jokamo in se cartamo. Drugače pa je že tak živček. Nič ni primiru. Neprestano se samo kotali, pase kravice in se pomika po blazini rikverc, tako da jo moram vedno dajati nazaj na blazino. Pri hranjenju pa zelo uživa. Rada ima sadje in zelenjavo, pa tudi žitne kašice zelo lepo je, Ko pa ima hrane dovolj pa prične pljuvati, da bi včasih rabil dežnik
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 9:06:19
|
|
|
|
monja
|
Demi - vse najboljše za dopolnjenih 6 mesecev, prav tako pa tudi jutri praznuje Aljoša od violinski, tako da obema vse naj naj monja in Dominik
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 9:42:22
|
|
|
|
Jessy
|
Vse naj naj za Demi in Gašperja! Mi smo včerej zvečer tudi nosili Nejo po stanovanju, ker se je ob 22h zbudila in fuuuuul jokala. Nič ni pomagalo, niti joška ne, vse, dokler je nisem dvignila v pokončen položaj (ko bi meni to le prej kapnilo). Takrat pa je končno utihnila in takoj nazaj zaspala in spala do 8.15. Sem ji zvečer dala Hippovo mlečno kašico in danes zjutraj ni bilo nobene spremembe na koži, tako da se že malce veselim, da ni bila kašica kriva, ampak jo bom dala še danes in jutri da se res prepričam, če je kaj z njo narobe. Bova pa danes spet južnali korenje z malo krompirja. Včeraj popoldne sem se pa dokončno prepričala, da Neja ne mara jabolka. Že lep čas ga vstrajno zavrača, ampak sem le mislila, da je trenutna muha, pa vidim, da ni. Ko sem ji ga pa skuhala med hruško, je pa jedla. ji bom mogla probat dat kuhanega, mogoče bo tistega jedla, da ji le surov ne paše! Se pa Neja zdaj tudi pridno kotali, vendar le na trebušček, na hrbet ji le včasih uspe. Se pa premika levo in desno tako, da jo dobim čist v drugo smer obrnjeno, kot jo pustim - tako kot Demi.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 10:28:26
|
|
|
|
monja
|
Ja, Gašper, tebe sem pa spregledala. Tudi tebi vse lepe želje za 5 mesecev!
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 10:36:17
|
|
|
|
miševi
|
Demi in Gašper - vse najboljše !!!! Kok se imate fino, ko vam lumpki tako lepo papcajo. Naš pa še edno štrajka. Pri mleku, hvala bogu, ne, vsega ostalega pa še vedno ne poje za 1 obrok , pa že več kot mesec dni uvajava. Včeraj sem začela kljub temu z 2 gostima obrokoma + seveda čez obvezno mleko. Še nekaj bi vprašala - kam ve naložite gosto hrano, da veste, da jo je npr. pojedel/la 150 ml. A imate kakšne kupljene šalčke z mericami? Pri nas zvečer zaspi na hrbtu - to prakticiramo že ohoho časa, saj se je vedno sam na hrbet spravil in je bila podloga brezveze. Glavo pa itak obrača, tako da redko spi tako, da bi bila zadaj lahko poležana. Sedaj se pa med spanjem tudi že na bok obrača - no vsaj s polovico telesa . Spi še vedno dobro, razen, ko ga midva štrapcirava zaradi palčka. Ko berem, vidim, da so nekateri že pravi plezalčki . Pri nas gre na bok, pa včeraj se je obrnil na trebuh (ali pa ga je Nika - nisem 100%, ker sem v kuhinji štimala hrano), no, pa če je na hrbtu, se tudi obrne, da je potem v drugo smer obrnjen. Zgleda da z enotedenskim zamikom Aljoša sledi Demi, naš pa Neji . Moram likat - perila je že toliko, da ga ne morem več sem in tja prenašat . LP
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 10:51:07
|
|
|
|
petri85
|
Demi in Gašper, vse najboljše! Punce, hvala za odgovore glede spanja. Sva ga zvečer z možem založila še spredaj da se ne bi prekucnil pa je ful štrajkal, tako da smo na koncu pristali na povšterčku (vem, da ni dobro :() pa je spal do 8.30 brez zbujanja, očitno mu tako paše, da se nosek ne zabaše? Tia, pravijo, da se zarečenega kruha največ poje! Včeraj smo tudi mi naštimali hojico, ki smo jo imeli doma (izposojena). Sem bla trdno prepričana, da bo ostala nedotaknjena, pa sem se uštela. Včeraj smo poskusili res samo za par minutk, če mu je všeč in je fuuuul užival. Tako, da sem se premislila in jo bomo uporabljal v kratkih intervalih ene 3X dnevno. No, da vam še povem kako me je danes David šokiral. Dala sem ga pod tunel iz kaetrega visijo igračke, jaz sem morala iti pa na Wc (ta daljša varianta) Pa se mi je zdelo, da ga slišim da nekaj jamra. In ko pridem nazaj, me je skor kap. Mulček je bil izven tunela (ker že z nogam obvlada da ga stran porine) skoraj meter stran v položaju kravic se je matral priti do žogice ki se mu je skotalila stran! Ja sem sam zijala - res je prišel čas, ko jih moramo imeti skoz na očeh! No dost nakladanja.....Lp!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 11:20:18
|
|
|
|
miševi
|
Sem tako vesela, da moram kar napisat! Včeraj se je zgleda res sam obrnil, ker se je danes "pomatral" pred mano . Jupi!!!! Petri, kaj pa če bi poskusila med posteljo in jogi pri glavi kaj podložit (debelo knjigo...), da bi bil jogi pri glavi višji in bi tudi lažje dihal?
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 11:27:28
|
|
|
|
Jessy
|
Ravno to sem hotela povedat, miševi, da ko leži na hrbtu ima glavico vedno obrnjeno v eno smer in nikoli naravnost, tako da ni možno, da bi glavico poležala. Jaz imam vedno isto posodico za hranjenje in sem z merilno posodo in vodo izmerila, do kje približno je 10ml, 150 ml in 200 ml, potem pa to "od oka" delam!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 11:28:33
|
|
|
|
Kety
|
Ojla! Demi vse naj naj!! Mi imamo še vedno težave s spanjem. V zibki zaspi zvečer in se po 3 urah zbudi v joku in ga zato prestavim k nama, kjer je potem do jutra. Ampak vseeno ne spimo. Mali se zbuja na uro in joka. Menca si oči in sem opazila, da mu skoz solzice tečejo. Pomoje ima vnete oči, samo nimam pojma od kdaj. V četrtek bi itak morali imet cepljenje in ga bodo pregledali in bom potožila o vseh težavah. Včeraj sem začela z uvajanjem goste hrane. Bom šla kar po vaših korakih. Včeraj sem začela z jabolčkom in ga bo danes tudi dobil. A moram nujno nadaljevat s sadjem ali lahko eno rundo sadje in drugo zelenjava?? Kupili smo posteljo za Timona in danes ali pa jutri bo prvič spal v njej. Me zanima, če bo prespal vsaj pol noči. Se tipkamo!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 11:32:08
|
|
|
|
Jessy
|
Kety, jaz sem mešala...3 dni jabolko, 3 dni krompir, potem spet 3 dni hruško....
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 12:00:06
|
|
|
|
violinski
|
Dobro jutro! Hecam se. Aljoša spet spi, je čisto izmučen po plavanju. Verjamem, da tudi Demi spi. Gašper, vse najboljše za pet mesecev , Demi sem pa voščila že v živo . Petri, tisto o zarečenem kruhu boš v življenju še večkrat doživela, tudi jaz bi dala Aljošo malo 'hodit', če bi vsaj imela kam dat hojico ali vsaj skokca za skakanje. Pa nimam niti klasičnih podbojev v bloku, tako da ga ne bi mogla vpeti. Kar se blazine tiče, pa bodi vsaj prve dni pozorna, potem se bo pa David verjetno že navadil in ne bo več potrebno toliko paziti. A ponoči ima dudo? Danes sem izvedela, da nam pridejo v petek montirat otroško sobo in me že ves dan panika, kako bomo to logistično izvedli (najprej jo je treba namreč spraznit in ob dveh kobacajih je to malo nerodno) . Ampak že imam prostovoljce, ki sem jih določila, da mi bodo pomagali . Ko pripravljam hrano jo jaz miksam v merici od paličnega, pa zato vem, koliko je not, bučko in hruško pa sem včeraj čisto slučajno imela pripravljeno v kozarčkih od Frutka, ki držijo 120g, pa nisem imela polnih kozarčkov. Zato sem izračunala, da je količina pojedene hrane nekje 200ml. Sicer sem si pa vedno pomagala ali z mericami ali s kuhinjsko tehtnico - ta mi je vedno prišla prav. Grem si raztegnit hrbet - sem si zgleda pretegnila eno mišico, ko sem Aljošo v lupinici prenašala iz avta moj četrti štuk gor po stopnicah. Adijo, se beremo!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 12:09:38
|
|
|
|
nelči
|
Dan Ja Miševi, Jessy, tudi Jan nima nikoli glave naravnost ampak jo vedno da na stran, ko spi. Tako, da ne more imeti glavice poležane. Tud Jan se že ful obrača, sploh, če je v kravicah - takrat tako dolgo nekaj menca in se vleče za igračami, da se obrne tudi za 360°C in prileze že tudi za nekaj dcm. Jan tudi že nekaj časa z glasom prav pokaže kaj želi. Skoraj ne moreš več mimo njega z kakšnim predmetom v roki, da nebi z glasom pokazal, da bi on to imel. Pravi lumpi so že, ni kaj! Miševi jaz sem kupila aventove lončke za shranjevanje mleka ali živil v hladilnik ali zamrzovalnik. Tam so napisane ml in sedaj te lončke uporabljam za hranjenje. So res praktični, ker so plastični in poln lonček je 200ml - tako, da ko polnega zmaže, je to-to. Mislim, da Tia uporablja enake (sem videla na fotki, kjer hrani Demi) Zadnjič sem na forumu brala, kako punce ful hvalijo skokec. Najprej sploh nisem vedela kaj je to in sem šla gledat. Pa to mora bit res super zadeva!! Baje tamali res uživajo noter, kasneje pa se lahko uporablja kot gugalnica. Ena punca je celo omenila, da je za uporabo skokca vprašala pediatrinjo in ji je rekla, da ga kamot uporablja, le da naj otrok nima stopal čisto pri tleh. Resno razmišljam o nakupu, pa sploh ni problem, namontira se lepo na vrata (ne vem kako) pa še ni posebej drag - koliko sem gledala cca 5-10 tisoč. Pa še sploh, če otrok uživa v njem pa še malo časa pridobiš za "pospravljanje" (beriRR) Jan me že kliče ......
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 12:12:37
|
|
|
|
nelči
|
Tako dolgo sem pisala, da je ravno violinski omenila skokec . aja, ne da se montirat na vsak podboj
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 12:16:20
|
|
|
|
Tiamo
|
violinski , Demi žal ne spi...greva zdajle na sprehod. Miševi a sta najina kaj v sorodu, tudi jaz se sprašujem kam dajo 200ml, Demi poje cca 100ml. Petri za hojco Gašper
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 14:23:43
|
|
|
|
natasaxy
|
Oj oj. Ja vsem skupaj hvala za čestitke. Za vsako čestitko bom Gašperju posredovala enega velikega cooookkaa. Ja midva sva bila danes na cepljenju, pa še na ultrazvoku kolkov. Drugače je vse o.k, samo na kolkih še niso vidna jedrca, tako da imava še en ultrazvok v maju. Je Gašper danes tako zmatran, da ko sva prišla domov, je pojedel 200 ml sadja, popil čaj in sedaj pridno spančka in praznuje svojih 5 mesecev. Ja tale čas pa hitro beži ni kaj. Vse opisujete kako se vaši malčki že kobacajo sem ter tja - kdaj pa so začeli z takimi akrobacijami. Moj leži na trebuhu in se tam igra z igračkami, se prekucne na hrbet, za obratno smer mu pa še malo vaje manjka. DEMI tebi pa tudi vse naj naj za 6 mesecev !
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 20:36:44
|
|
|
|
MajaPRO
|
Ojla! Vsi, ki praznujete obmesečnico, vse najboljše tudi od mene in Vida! Vid je zjutraj pojedel veliki Hipp-ov sadni kozarček (190 ml)-ga nisem gor podojila, pa je bil čez 2 uri spet lačen. Zadnjič je za kosilo pojedel 200 ml zelenjavne kaše (cvetača+korenček), pa je bil čez 3 ure lačen... očitno ga določena hrana ne nasiti tako kot mleko. Komaj čakam, da greva spet v posvetovalnico, da vidim, kako se rediva zdaj, ko papcava gosto hrano. Se pa mi zdi, da je v zadnjem času fuuul zrasel. A že dajete skute in jogurte (za popoldansko malico) ali boste počakale do dopolnjenega 6. meseca? Vid se brez težav obrača s hrbta na trebuh, nazaj na hrbet pa še ne zna. Tudi ko je na trebuhu, še nikamor ne odplazi. Jaz imam v kuhinji gospodinjsko tehtnico, umerjeno na eno posodico, iz katere hranim Vida. Tako dam posodico na tehtnico (da kaže 0), noter pa nalijem kašico. Vedno mu pripravim ok. 200 ml, včasih jih zmaže, včasih ne. Prijetno noč želim vsem in njihovim mamicam!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 20:51:00
|
|
|
|
Jessy
|
Maja, meni je patronažna rekla, da so jogurti, skute, pudingi...okrog 8. meseca. Sem pa brala RR-jevke, da že od 6. meseca naprej dajejo to hrano, tako da res ne vem. Bom pa v naslednji posvetovalnici še tamkajšnjo med. sestro vprašala glede tega! Meni se tudi zdi, da se je Neja ful potegnila in da ni več tako "zalita", kot je bila. Morda tudi zato, ker zdaj ponoči nič ne papca in imava 5 obrokov v celem dnevu, prej jih je imela pa tudi po 8. Natasaxy, a pol se vidva še vedno široko povijata zaradi kolkov?
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 31.1.2006 21:40:32
|
|
|
|
natasaxy
|
Jessy midva se nisva nič široko povijala. Ker v Kranju, ti takoj ko si še v porodnišnici naredijo ultrazvok kolkov pri otročku in če je vse o.k., potem ti ni treba široko povijati. Jedrca pri kolkih se pa razvijejo kasneje, ker pa pri nama še niso vidni imava zato še en ultrazvok potem kasneje. Ja očitno se nekaterim prej razvijejo kot drugim.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 1.2.2006 6:45:18
|
|
|
|
Tiamo
|
Jutro...evo Demi se že , nič več za mami. Spali smo od 20 pa do 00, pa pojest in do 6:00. Včeraj ni hotela pojest kaše, je bil tak jok in čist se je razburla. ALJOŠA ZA POL LETA Natasaxy jaz bom Demi začela dajati skutke in jogurte okoli 8 meseca. Še kasneje kaj napišem, ker je tečka
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......