|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice
26.1.2006 12:44:28   
beti 1
Ines pri nas je zadeva dodatno popestrena s tem da smo se za novol eto preselili. Žiga je vse skupaj prav neverjetno dobro prenesel (trkam na les). Je zelo ponosen, ker ima zdaj svojo sobico, pa tudi sicer mu je v novem večjem stanovanju zelo všeč. Prejšnje mu je bilo res premajhno.
Zaradi vseh opravkov okoli selitve nisva imela kaj dosti časa se z njim pogovarjat o tem, kaj se dogaja z mano.
Zelo ponosno pove, da ima mami dojenčka v trebuščku, včasih tud kaj reče ne temo kaj bo dojenček počel, ko ven pride. Nekoliko težje razume, da ga jaz zdaj ne morem nositi, oziroma zelo težko. Sem mu zadnjič, ko sva šla peš iz vrtca rekla, da ko bo dojenček prišel iz trebuščka ga bo pa lahko nesla. Tisti dan je bil z razlago zelo zadovoljen in ni več težil za nosit, naslednji dan je bil pa kar malo razočaran, ker dojenček še ni ven prišel.
Mu je pa ful fora gledat moj popek, zadnja dva dneva mi je tudi hotel mazat trebuh z mlekom za telo, ker mu je user posted image  razložil, da je v tisti flaši pač krema za mamin trebušček. Ne vem pa kaj naj mu rečem namesto dojenček brca v trebuščku, ker bo zelo težko razumel, da je mami vesela, če jo dojenček brca, on me pa ne sme v trebuh brcat.
Naš ma tud obdobja, ko se noče previti niti pod razno. Zaenkrat deluje, vsaj če je pokakan, da mu pač razloživa, da ga bo rita bolela, če je ne umijemo, ko je pokakan. Ga imava pa zadnja dva tedna doma povečini brez plenice, ker mu je to všeč, pa tudi mogoče nama uspe ga navadit na kahlico preden pride user posted image , čeprav je zdaj za to bolj neprimeren letni čas.
Drugače je pri nas tudi ponavadi tako da jaz nesporazume rešujem s tem da se z njim pogovarjam, user posted image  pa bolj na silo. Ga pobaše in nese, pa previje,... Jaz ga pa pač pregovorim da lahko to naredim.
Jaz mam trenutno največji problem v tem, ker mi noče domov iz vrtca. V garderobi oziroma na hodniku pred igralnico imajo avtiče za se vozit notri in eno hiško za punčke, kar se mu oboje zelo dopade in ko ga jaz pridem iskat v vrtec bi se igral s temi stvarmi, ne pa šel z mano domov. Po kakšnih 20 minutah pregovarjanja in izmišljanja raznih zadev, ki bi ga lahko spravile domov mi ponavadi presede in ga pač prisilim da se obleče in obuje in greva. Dokler sva v garderobi se dere kot jesihar, ko pa prideva skozi vrata od vrtca pa utihne in me hoče objemat in mi dajat ljubčke in se sploh na veliko opravičuje. Mi je že prav nerodno, ker se skoraj vsak dan dere preden greva, pa že tko sva ponavad šele po pol ure pred vrati.
A tebe nič ne matra če 15kg sineta okol nosiš. Mene začne bolet križ, pa še trebuh mi začne otrdevat, že samo če sem cel dan z njim.

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 676
26.1.2006 12:53:12   
katjandraž
Pozdravljene!

Se samo na hitro oglašam. Ta teden je čisto noro, vsak dan je nekaj, da kljub temu, da sem na bolniški (še en teden pa bo že porodniška!user posted image ), ne naredim praktično nič. V torek sem šla na pogovor z anasteziologinjo v staro porodnišnico, kjer sem dala svoje podatke, malo so mi razložili, zdaj pa če bo sreča, dobim EA. Seveda, če bo dežuren anasteziolog, ki jo daje, če ne bo imel kaj nujnega, če ne bo ponoči .... Sem pa videla anasteziologa, ki je bil dežuren, ko sem rojevala Andraža in mi je na noben način ni hotel dati. Se mi je kar film v glavi odvrtel, tako da še vedno upam, da bo vse ok in bom šla v Postojno.

Včeraj sem imela pregled pri G, sem mu rekla, da sem se zredila 17kg, čeprav sem se v resnici že 18kguser posted image , in ga je skor kap. Je šel nazaj po kartoteki gledat in sem se pri Andražu 1 kg manj v tem času, samo ne vem, koliko sem takrat lagala!user posted image  Glede Mg, da bi ga bilo treba prej nehat piti, je rekel, da ne, da se itak sproti izloča iz telesa, sploh pa, ker mi trebuh toliko otrdeva. Pa zdej na ful zatekam, pa je rekel, da moram popoldne počivat na levem boku. Ja, itak, a Andraža pa kar od hiše dam.user posted image  Že dopoldne, ko sem sama nimam časa počivat, kaj šele popoldne. A, ja, pa srčka smo končno poslušali. Me je hotel naročiti čez 14 dni, pa je praznik, tako da imam pregled šele 15.2. Sam fora, jaz imam namen 13.2., ko je polna luna, rodit.user posted image  No, potem je ugotovil, da naj grem vseeno čez 14 dni na CTG za vsak slučaj, me bo pač en drug zdravnik pogledal, tako da imam 7.2. prvi CTG!

Danes pa je imel mali zobarja in ga je pohvalila, le neke obloge se mu delajo. Nekaj podobnega kot zobni kamen, pač je odvisno od tega, kakšno slino imaš, samo ni nič nevarno, tako da ga ne bomo mučili z odstranjevanjem. Ko sva bila že ravno v ZD, sva šla še k zdravnici pokazat pikice, ki jih ima že od včeraj. Enake je imel že konec decembra (samo po stopalih in gležnjiih) in so rekli, da je to ena alergija. Zdej sem šele dojela na kaj. Orehi!!! Predvčerajšnjim zvečer je jedel potico, zjutraj sem opazila pikice. Zdravnica mu je predpisala strogo dieto, pa mislim, da ne bom tolko komplicirala. Ja, orehe, arašide, lešnike, to mu nimam namena dajat, pa dokler pike ne zginejo, mu bom ukinila tudi čokolado, kakav ipd, drugega pa ne. Ukiniti bi morala med drugim tudi vse sadje, razen banan in jabolk, pa je Andraž ugotovil, da kivija pa ne, ker so to vitaminčki. Pameten dečko, ni kaj.

Ne mi zamerit, ker zdaj ne bom izpolnila domače naloge, se bom potrudila jutri ali čez vikend.

Ines., naš žabec se kar drži, kako bo pa, ko se user posted image  res rodi, bomo pa videli. Jaz imam uradno samo še 5 tednov do konca, do 13.2. pa je še manj kot 3!user posted image  Zdej sem pa že sama sebi zoprna, k morim s tem, da bi prej rodila. Zihr se mi bo maščevalo in bom rodila tam enkrat sredi marca.

Beti 1, a tvoj sine tudi hodi v GIB na telovadbo al samo ti? Naš namreč hodi ob torkih in četrtkih ob 17h (skupina 3-4l). Tam je tudi ena mamica nosečnica z ogroooomnim trebuhom. A si ti mogoče? Je Žiga že zdrav? Pa Kami, februarčica, ki že pestvauser posted image , je tudi imela sina v isti skupini.

Bežigrajčanke, se še imate namen dobiti, dokler smo še v enem kosu? Jaz bi tudi z veseljem prišla, da se malo spoznamo.

Nič, grem v Spara, da malemu nabavim nečokoladne pudinge ipd, pa obljubila sem mu, da bova piškote pekla, pa moram tud še marsikaj nabavit, glede na to, da jih še nikoli nisem. user posted image  Še valjarja nimam doma.

No, kratka res nisem bila. Sori! LP vsem user posted image

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 677
26.1.2006 13:28:58   
Anuš
V materinski je ena babica ful propagirala rojevanje na stolu. Sem se že odločila, da bom jst tudi. Pol smo šli pa dva dni nazaj v porodnišnico, kjer so nam pokazal stoluser posted image . Kot kakšen WC. Una babica ga je pa strogo odsvetovala. Glih obratno je rekla, da se jih na stolu več "raztrga" kot na postli. Men je blo logično, da gre pač na dol lažje ven kot pa vodoravno. Kaj mislite ve?

Katjandraž a ti boš pa že kar 13. 2. v Postojni. A pol bom jst 14.2.? user posted image Se bom probala za zagovor diplomske zmenit za 10.2. A polna luna res kej vpliva?

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 678
26.1.2006 13:30:55   
Anuš
Aja, kako vam je všeč moj avatar? Da si boste težje predstavljale kakšno pridno Heidi...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 679
26.1.2006 16:55:55   
Marina_
user posted image Anuš za avataruser posted image Si me zelo nasmejala...
Tako pleničke so oprane-posušene(danes sem dobila sušilni stroj in veste kako je) ter zlikane v omari.V soboto sem dobila še veliko pajackov tako,da še to operem in smo pripravljeni.
Glede poroda sma se z mojim user posted image  pogovorila ,da bom rodila po naravni poti.Imava oba željo.Kako bo pa vam bom tako sporočilauser posted image Moj se že tako veseli poroda in me psihično tako lepo pripravlja...HVALA MOŽEK MOJ!Res sem ponosna na njega!On je tako pozitivna oseba,da še iz tako slabe stvari naredi tisto pozitivno.Pa zvečer posluške pobira na trebuščku-pol pa jih dobi v uho-ha ha.Naša user posted image  ga tako pozna po glasu(se veliko pogovarja z njo),da zvečer samo roko da na trebušček in jo pokliče in mala že brcneuser posted image pa čeprav spi.Jaz že vidim kaka atijeva punčka bo.
no pišite kaj...

< Sporočilo je popravil Frizerka -- 26.1.2006 17:00:59 >

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN

Karin

Marina

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 680
26.1.2006 20:04:24   
mucica1
Čau babike,

po dolgem času se še jaz malo oglašam. Vidim, da ste vse že zelo pridne in perete in likate, kar mene še čaka. Imam težavo z nakupom povijalnih pleničk. A se res dobijo samo v Tosami?
Naš mali user posted image  je tudi še zelo aktiven. Brca sicer ne več toliko kot prej, se pa zato kobali po trebuščku tako močno, da se mi zdi, da bo zdaj, zdaj kar čez popek pogledal.user posted image  
Katjandraž, tebi se pa pridružujem pri občutkih, da bom tudi jaz rodila še pred rokom. Kar bi bilo fino, se vsaj s porodom ne bi preveč obremenjevala. Danes se mi je sanjalo, da sem takoj po porodu pobegnila iz bolnice, ker je bilo ravno zvečer, zjutraj sem pa prišla nazaj user posted image . Očitno imam pač spet dneve, ko sem malo čez lesuser posted image .
SoncicaT - tudi jaz čutim tisto enakomerno rahlo brcanje in sem tudi sama prišla do zaključka, da se malemu kolca. Pa mu skušam malo pomagat tako, da se obračam po postelji - nobenega učinka. Očitno neha samo od sebe. Me pa vedno nasmeji, pa čeprav vaje kolcanja izvaja vedno ponoči, ko sama pridem od dejanja -4 dcl in komaj čakam, da zaspim nazaj.

Vse marčice, lepo se imejte v tej mrzli zimi. še malo pa nam bo toplo z malimi navihančki.

Pozdravčki,
user posted image

P.S.: Pa še eno vprašanje za tiste, ki so dalj časa na bolniški in jim to podaljšujejo na komisiji ZZZS. Ravno sem prejela odločbo o tem, da se mi bolniška podaljša, zdaj pa ne vem, ali moram še vseeno po bolniški list ali ne, da ga pošljem delodajalcu. Hvala za pomoč.

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 681
26.1.2006 20:16:06   
tananejka
Čao user posted image

Beti1: Hvala za opozorilo, potem bom rajši šla na predavanje v torek!! Upam, da se vidimo.

Anuš: user posted image user posted image ...avatar je odličenuser posted image

Katjadraž: jaz sem ful zato, da se dobimo, ampak jaz te dni res ne morem (ena moja punca ima norice in jo imam doma, po moje bo ta druga zbolela naslednji teden)

Ines: moji punci sta zaenkrat še zelo navdušeni nad prihodom nove sestrice. Veliko me sprašujeta, se z njo pogovarjata, božata trebuh (in se smejita vsaki brci, ki jo dobita). Bomo pa videli kako bo, ko bo zares prišla. Imamo pa tudi mi izpade (beri: dneve kot je bil današnji), ko sta tečni in se samo kregata in izsiljujeta. Jaz tega ne povezujem s prihodom novega člana....to jemljem kot ˝slab dan˝.

Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 682
27.1.2006 8:17:34   
barba
Dobro jutro!

Ste pa pridne s pisanjem!user posted image
Včeraj smo zaključili materinsko šoli v Kranju. Saj je blo še kar zanimivo, samo včeraj pa čist predolgo (od 16.30 do 19h).user posted image  

Glede poroda sem tudi za naravno pot. Bomo pa vidli kako bo, ko se bo naše user posted image  odločilo priti ven. Menda se da v Kranju zdaj tud zment za EA in stane 42000. Sam jest bom kar brez inekcije v hrbet, ker se bojim za svojo hrbtenico. Pa tud z babco se zmenš in ginekologom. Nevem pa kok moreš še plačat za to.

Sem se vrgla v pisanje diplome, da čim prej to skoz spravim. Pa mali kar pomaga.user posted image  Take premike dela, da včasih zgleda prav čudno. Pol mam pa na eni strani bunko!user posted image  Ga bom napisala v zahvala na začetku, da mi je nudil vso podporo in motivacijo.user posted image

Vas kaj zgaga peče? Mene to ful nervira, sploh zvečer je za znoret. Sploh nevem kaj naj nardim? Mal donata spijem in grem spat, pol pa ponoč vodo. Ful zoprno!user posted image

user posted image bodite fajn! Slikce pa do srede, ane?

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 683
27.1.2006 11:08:06   
beti 1
Katjaandraž, tista nosečnica z velikim trebuhom na žalost nisem jaz. Lani smo sicer z malim hodili na telovadbo in mu je blo zelo všeč, letos pa nam je ob selitvi zmanjkalo časa še za to. Pa Žiga ma šele 2 leti, tko da tudi če bi hodili, bi bil v drugi skupini.
Pa tud jaz še iščem dan, ko bom lahko prvič šla na to telovadbo. Verjetno bom šla kar v torek in bom izpustila predavanje na Štorklji. Sej mam en porod že za sabo, pa bom drugega tud preživela, čeprav me je malo strah, da bo user posted image  velik in kako bo šlo.
Je tak požerušček, da mi je še zdaj skoraj nonstop malo slabo, ko jem me pa ponavadi tko v želodec brca, da komaj kaj spravim vase, pa sva v začaranem krogu, ker mi je spet slabo. Se moram prav stehtat pred ponedeljkom, da se psihično pripravim na izjave ginekologinje in babice, če bo spet premalo kil. Mam občutek da se nisem kaj dosti zredila od zadnjič.  Ko sem v Ljubljani se pa ne morem tehtat, ker je Žiga uspešno pokvaril digitalno tehtnico. Težek karakter nimaš kaj user posted image .

Ljubljančanke a bo katera šla pogledat Kerenso v CP 2. ali 3.2. Mene mika tortica Rustika.

Pr bo zgleda treba uvesti abstinenco pri user posted image , ker bom sicer šla res kmalu rodit, pa ravno sedaj, ko mi prow paše.

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 684
28.1.2006 12:30:50   
soncicaT
user posted image Čiao babike, sem že enako vprašanje postavila na novorojenčkovem forumu, pa še vas povprašam.user posted image

user posted image  Kako sprevijati novorojenčka? A čisto spodaj dam pamperske, povrh pa še navadne plenice (na začetku široko previjanje)?

user posted image S čim umivate novorojenčka, kasneje dojenčka? Koliko naj bi bila koncentracija kamilic v vodi, s katero umivamo? Recimo na 1 l vode koliko kamilicnega caja?

user posted image Ali obrišete z gazico dojenčkom dlesni?

user posted image S čim podložite novorojenčka ko spi...in kako dolgo mora spati na boku? Kaj pa ponoči, a skozi pazite, da se ne obrne na trebušček...?

user posted image S čim si pomagate (tiste ki ne morete same regulirat temperature v sobi), da ohranite/ imate v sobici kjer kopate dojenčka 25stopinj?

user posted image Ali kaj posebej pomaga pri podiranju kupčka?

HVALA!user posted image

Kako ste drugače? Jaz sem super, vstopamo že počasi v zadnji mesec pred marcem...huh gre hitro..user posted image

A že imate vse pripravljeno? Jaz že počasi vse skupaj spravljam, ogromno oblačilc sem dobila od svojih zlatih sorodnic...tako da sem ta vikend še vse prala in sedajle končala z likanjem.

Naslednji teden gremo še po lupinico, pa še nekaj tetra pleničk moram nabavit, pa seveda drobnarije, ter pripravit nahrbtnik za porodnišnico. Pred porodniško bi rada vse postorila, če me slučajno kaj preseneti.

Malo se danes še cartava z mojim user posted image , sem kar žalostna, saj jutri odpotuje še za 3 tedne v tujino, ker mora zaključit en projekt, ki ga je začel gori. Tako da bom malce sama, ampak na srečo imam zlato taščo pa tudi moji starši pridejo vsake toliko na obisk, tako da mislim, da ne bi smelo biti problemov.

Upam samo, da me ne bo kaj prehitelo in da bo mali user posted image  kar lepo počakal do roka v mojem trebuščku. UPAM!user posted image user posted image

Frizerka...kako ti je bilo všeč v materinski? Meni je kar bilo, ampak ko smo imeli predavanje o dojenju, smo vsi začeli zehat...dolgčas na kvadrat...predavateljica je 10x ponavljala eno in isto stvar...pa še negativno je bila nastrojena....grrrr..Sicer pa, vsa čast jim, da to organizirajo zastonj!user posted image
Mi je bilo pa zelo všeč včeraj - praktične vaje iz previjanja, itd...se mi zdi da sem še največ odnesla od vsega skupaj.

Ok, lepo bodite, jaz bom imela sedaj spet malo vče časa za pisarjenje, se beremo!user posted image

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 28.1.2006 12:32:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 685
28.1.2006 12:49:50   
jerneja
pozdravljene

soncicaT,

pa odgovori na tvoje vprašanje: (moje mnenje seveda)

Kako sprevijati novorojenčka? A čisto spodaj dam pamperske, povrh pa še navadne plenice (na začetku široko previjanje)? najprej pamperske, tetra planička ter trikotna planička.

S čim umivate novorojenčka, kasneje dojenčka? Koliko naj bi bila koncentracija kamilic v vodi, s katero umivamo? Recimo na 1 l vode koliko kamilicnega caja?
baje je najboljše vode ter malo olivnega olja za nego, ki se dobi v lekarnah.

Ali obrišete z gazico dojenčkom dlesni? to ne bi vedela? poročaj

S čim podložite novorojenčka ko spi...in kako dolgo mora spati na boku? Kaj pa ponoči, a skozi pazite, da se ne obrne na trebušček...? v Toysu v Avstriji se dobi takšna pena, dva trikotnika in potem otroka položiš na bok, in ne rabiš kaj drugega in lepo leži na hrbtu (cca 16 Eurov, sem nabavila in je super.) drugače pa v bolnici zalagajo kar z malim brisačkam skupaj zvitim za hrbtom in med nogami.

S čim si pomagate (tiste ki ne morete same regulirat temperature v sobi), da ohranite/ imate v sobici kjer kopate dojenčka 25stopinj? mislim, da je potrebno cca 24 stopinj, v spalnici pa je lahko tudi 21 -22

Ali kaj posebej pomaga pri podiranju kupčka? samo od sebe le višje ga dvigneš user posted image .

upam, da sem kej pomagala.

A ima še katera težave s spanjem, jaz sploh ne morem spati in skačem okrog čisto zmešana. Zvečer ne morem zaspat, se 4 krat na noč zbudim ob 7 pa že pokonci. joj pa ravno zdej ko bi še lahko spala. Tisti prvi trije meseci so bili fini,ko sem lahko samo spala cele dneve..)))

lepo se imejte

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 686
28.1.2006 18:33:24   
Marina_
Oj babike user posted image .kako smo kaj?Mi smo imeli včeraj celi dan "črvičenje" in utrdevanje trebuščka!Uh smo se vstrašli da user posted image  hoče predčasno priti.Smo rekli naj še vsaj 2 tedna počaka pol pa brez problema lahko pride(mrzlo še je zunajuser posted image -ampak se je ponoči vse lepo umirlo in danes je B.P.user posted image  
Sončica-tudi nama je bila šola super-edino ,če se nebi tako ponavljali....pa tudi to mora biti ne.
Ki pa je PiaM?malo jo pogrešam.Pa anajmad nič ne napiše kako je.No pišite kaj-vas je lepo brat
Aja četrtek je že mimo jaz bi pa vaše slikice gledalauser posted image
Lepo bodite

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN

Karin

Marina

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 687
29.1.2006 14:23:35   
katjandraž
Anuš, ti kar pridi 13.2. v Postojno, da mi ne bo dolgčas, k bo naša tok pridna, da bo samo spala in jedla user posted image . Mucica 1, ja je treba po bolniški list, samo pri nas potem ne težijo, da je treba najkasneje do zadnjega v mesecu prinest, ker imajo tako odločbo tudi oni in vejo, da si na bolniški.
Beti 1, jaz ne bom šla v CP, se mi ne da. Mam počasi dost lokalov, sploh pa z Andražem, ker ne zna biti pri miru. Tortica iz Rustike je pa vseen zakon!

Mi smo bili pa prejle v Tivoliju in je bil mali na konc taka koma, da je na sankah kinkal in ga je moral user posted image  nest do avta, ker je padal dol, jaz pa ko ena raca za njima z dvema vrečkama v rokah, pa sanke za sabo vlečtuser posted image ! Ja, Lego gre povsod z nami, danes si je celo avion izbral, k je daleč največji izmed vseh Lego zadev, ki jih ima. No, smo pa vsaj lahko šli na kavo v Čolnarno, ker se je mali medtem igral. Prijateljica mi je pa še eno vrečko oblekic prinesla, baje so malo večje  št.74 in naprej, pižamice ipd., ker jih je dobila čisto preveč od svoje sestre. Super!!!user posted image
SoncicaT, tebi je pa Jerneja že odgovorila. Se kar strinjam. Glede zobk pa jaz nisem počela ničesar, dokler mu ni prvi zrasel in sem mu brisala z gazico. Čeprav sem zadnjič brala, da je fino tudi prej usta znotraj z gazo obrisat, da se mu ne nabirala postano mleko. Okus v ustih najbrž res ni prijeten!

Lepo se mejte, grem malo počivat, ker je tudi mene Tivoli zmatral!

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 688
29.1.2006 16:28:07   
PiaM
Ojla, punce!user posted image
Frizerka, mene pogrešaš?user posted image user posted image  Še malo, pa se dobiva v porodni, a ne?!user posted image
Punce, a je katera že dobila odločbo glede porodniške? Jaz sem papirje oddala že 4.januarja, pa do zdaj še nič! Za paket, oz.denar sem dobila pa že po nekaj dneh, nakazano bo pa verjetno 15.2., čeprav nič ne piše v odločbi kdaj.
Anajmad je napisala par vrstic o mali Uli na forumu nedonošenčki:
http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=780969

SoncicaT:
- Najprej Pamperska, nato 1 tetra, nato ena tetra na zmajček, čez pa tisto povijalno, ki jo zavezeš.Jaz bom nekaj Pampersk nesla zraven v porodnišnico, saj jo dobiš le 1 za ponoči za user posted image .

- Kamilice so lahko za umivanje čiste, pri kopanju pa po želji, lahko čiste ali malo zraven v vodo.Za umivat na začetku vatice(blazinice) ali gazice, kasneje pleničke (male) ali frotir.rokavičke

- To so ravno v mater.šoli razlagali, da je fajn delat vsaj 1x na dan, ko ga kopaš ali umivaš

- Namesto vzglavnika na začetku 1 ali dve zloženi plenički, kasnej se dobi zelo majhen in zelo nizek povšterček, prav za bebice. Glede oblaganja pri spanju na bok (nikakor ga ne dajaj spati na hrbet) sem tudi jaz že pisala da se dobijo takšni zvitki kamor vmes položiš otroka ali pa zvjieš pleničke ali kakšno brisačko, da se user posted image  ne zakotali na hrbet. Tudi vmes med nogice pri gležnjih lahko daš, če mora biti bebica fejst na široko povita, da mu nogica ne binglja preveč

-Kupi kalorifer, ko ga vklopiš preden greš kopati user posted image  ali grelec, ki se namontira nad previjalno

- za podiranje kupčka je najbolje da ga nasloniš pokonci na tvojo ramo in da nima trebuščka stisnjenega skupaj, lahko malo po ritki potrpljaš user posted image , da gre zrak ven iz trebuščka 

Upam, da sem ti kaj pomagala!

Lepo se imejte marčice in se beremo še kaj!

Neposredna povezava do sporočila: 689
29.1.2006 17:07:34   
soncicaT
Hvala vsem za odgovore!user posted image

Punce, moj user posted image  je ravnokar odpotoval..user posted image , sva potočila malo solzic, vidiva se čez približno 3 tedne do 1 mesec..user posted image

Je rekel, da ga morava počakat v enem kosu...

Jaz resnično UPAM, da me ne bo kaj presenetilo in prehitelo..user posted image , zdaj sem začela 32. teden in res upam, upam, upam, da bo vse ok.

Drugače pa sva se danes selila v drugo sobo...tako da bom bolj "mirno" spala, ker vem da tudi če me kaj preseneti, da imam za user posted image  pripravljeno gnezdece.

Naslednji teden še pripravim nekaj stvari, nabaviti še moram lupinico, itd, itd...tako da greva s sestro še malo po nakupih.

Ali ima katera nasvet, kaj počet, da bo bebika sugorno počakala vsaj še 4 tedne?user posted image

Pa seveda poleg vsega bom še več časa na RR.user posted image Tako da upam da boste druge tudi..

Lepo bodite, se beremo...pa-pauser posted image

p.s. že res, da bom imela nonstop koga na obisku, ampak ZA VSAK SLUČAJ...a mogoče katera ve, če je kakšna posebna telefonska za reševalce mariborske bolnišnice? Poleg 112...seveda..

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 690
30.1.2006 9:03:26   
katjandraž
Nekaj sem pozabila včeri napisat. Pri februarčicah so se organizirale in so "določile tajnico", kateri so dale svoje telefonske, ona njim njeno in sedaj pridno obvešča RR-jevke o porodih. Moj user posted image  je rekel, da ne bo nič na RR pisal, tko da vam bom težko sporočila, ko dočakam našo user posted image . Bi se pa rada pohvalila, valjda, k pride naša princeska na svet. Kaj menite o tem, bi katera prevzela to domačo nalogo? Mogoče katera, ki ima namen roditi proti koncu marca, ker bomo z user posted image  potem zelo zasedene?! Samo ideja, nič ne silim.

SoncicaT, saj bo hitro minilo, zdej že veš, kako zgleda, ko si sama in veš, da mine. Samo malemu reči, da nujno v trebuščku počaka! A drugače še delaš? Si se že poslovila od malčkov? Jaz sem zdej doma že 3 mesece in mi je fajn. Na začetku sem skoz sanjala šolo in tamale, zdej pa uživam v brezdelju in moje sive celice odmirajo s svetlobno hitrostjo. Vsak dan bolj sem "smotana". Kaj bo kriza čez 1 leto, ko bo treba nazaj možgane vklopit.

LP, pa kaj se oglasite, dons mam spet za likat, pa se mi zihr ne bo dalo in bom skoz mal RR čekirala.user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 691
30.1.2006 9:41:45   
soncicaT
user posted image Hajli hajlo!

Katjandraž, ma saj gre, sem si lahko vsaj vse kovtre med noge zabasala in se razkomotila po celi postelji..user posted image , ne morem verjet, sem spala skoraj celo noč...seveda vsakič ko sem se obrnila pa sem skočila še na -2dc.user posted image

Jaz tudi upam, da bo hitro minilo, sem si pa rekla, vsak dan nekaj postorim, danes imam v namenu zmetat vse cote ven iz omar in vse lepo zložit nazaj..user posted image  Moram se z nečim zamotit.

V petek sem baje dobila odločbo s CSD, ampak je moji doma niso smeli prevzet, moram danes poklicat na pošto, da al naj mi pošljejo zadevo v mb, al pa naj dajo komu od naših..upam da ne bodo težili...na žalost sem morala urejat papirje za porodniško v občini stalnega prebivališča.

Ta teden sem še v službi, potem pa finito.user posted image

Ponoči ko sem spala, me je enkrat (ne vem a v sanjah al je bilo res) fejst štihnilo v predelu maternice. Pojma nimam kaj je bilo to, je pa res da sem rahlo prehlajena. Še dobro da imam kmalu pregled.

Punce, mogoče vas bo zanimalo, v Emporiumu sem v soboto gledala cotke za male...in imajo noro ugodno ceno za bodije vseh velikosti (4 jurje - notri jih je pa ene 7)...sem vprašala prodajalko, če je kaka akcija, je pa rekla, da ne ve, če je prava cena?user posted image  Tako da grem danes preverit, kljub cotikam ki jih že imam, bom najverjetneje vzela 1 paketek, so res luštkani bodiji...pa glede na to da bo kmalu pomlad, poletje, bodo prišli kar prav.

Nič, grem v trgovino, že od včeraj hrepenim po jabolkih...user posted image , tako da lepo bodite, pišite, pišite, pišite...

Tudi jaz bom bolj dežurna od zdaj naprej na RR..user posted image user posted image user posted image user posted image

Lpuser posted image

p.s. se strinjam s Katjondraž...da bi ena pobrala gsm telefonske-oziroma bi se organizirala za obveščanje...in seveda me od nje in da poročamo, če pride do česa...UPAM DA NE PRED ROKOMuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 692
30.1.2006 9:56:08   
tananejka
HALO user posted image user posted image

Še malo pa bo začel naš zadnji mesec user posted image .

Katjadraž: tudi jaz sem špegala k februarčicam in se mi zdi ideja o ˝tajnici˝ super. Upam, da se bo kakšna sama javila (mogoče res najboljše, da ena ki ima rok bolj na koncu meseca).

SoncicaT: si sploh ne znam predstavljat kako se počutiš, ker je tvoj odpotoval za toliko časa. Kakšnega posebnega recepta za ostat v enem kosu nimam, ampak mislim da bo user posted image  počakal na očka.

PiaM: jaz sem dokumente za porodniško oddala 13.1. in sem prejšnji teden dobila obe odločbi za nakazilo (tudi pri meni ne piše kdaj, predvidevam in upam pa, da bo 15.2) in za porodniško. Je pa to čiso odvisno od CSDja....pokliči in vprašaj, da te ne bo skrbelo.

Punce: kako se boste s svojimi user posted image  odločili za očetovski dopust. V službo naj bi nesli dokumente 1 mesec pred PDPjem (takrat naj bi napisali tudi datum - začetek dopusta). Jaz imam rok 11.3. in razmišljam, da bi začel kak dan kasneje (če slučajno zdržim do konca....da ne bo brezveze doma). Kako se boste vi odločili??

Jaz sem zdaj v 35 tednu, brcike moje user posted image  so pa zdej res boleče. Včeri sem v avtu kar zajavkala - so me moji spraševali, če imam že popadke in če zavijemo v porodnišnico user posted image . Spet imam občutek, da leži prečno....upam, da se ni obrnila, ker je bila že lepo na bučo obrnjena. Komaj čakam pregled, ki ga ima šele čez 14 dni, takrat imam obljubljen tudi CTG....upam, da bova še v enem kosu do takrat user posted image . A že imate napotnico za porodnišnico in rešilca??? Jaz sem v prvi nos. to dobila že v 31. tednu, zdaj pa šele v 37user posted image .

Res upam, da bo ena prevzela nalogo ˝tajnice˝ in da bomo obveščene o prihodih user posted image .

Pozdravljene user posted image  in se beremouser posted image

mojca

Neposredna povezava do sporočila: 693
30.1.2006 10:21:34   
barba
Ojla user posted image !

Kako ste? Vse pripravljeno?
Jaz sem včeraj dobila cunjce za naše user posted image . Če bo fantek bo pač bolj v roza.user posted image  Zdej morem kupit še samo tetra plenice.

Tale zadeva s tajnico je kar fajn! Bi blo fajn, če se bo katera javla. Jaz mam rok konec marca, sam mi G že kar lep cajt pravi, da bo prej. Vse prehiteva za 14 dni. user posted image  Do zadnjega pa ne bom vedla, če bo to res!user posted image  

Brce našega user posted image  so kar konkretne tja v rebra. Očitno je obrnjen na glavo.user posted image  Itak mam v sredo pregled in vam sporočim, kakšno je stanje. Se v četrtek javim za tajnico - odvisno kaj mi bo G povedal.

SoncicaT - ful ti mora bit dolgčas. Upam, da se boš zamotila in ti bo čim prej minilo. Zoprna reč!

Kaj je zdaj z našimi slikcami???

LP, Barba

< Sporočilo je popravil barba -- 30.1.2006 10:23:03 >

LP, barba

Neposredna povezava do sporočila: 694
30.1.2006 10:55:18   
tananejka
Evo punce...moja slika je v albumih (geslo-tananejka). Na sliki sem z mojimi srčki, praznujemo pa 3. RD punc. Noseča sem 4. mesece, zdaj sem se že razlezla na +12user posted image  . Imam krajše in temnejše lase, velika sem pa 177 cm.

Papa

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 695
30.1.2006 11:58:01   
barba
Moja slikca je tud v albumu (sam nevem zakaj se tle ikonce ne pokažejouser posted image ). Tko, da morete pogledat pod Album-vsi javni albumi.

Na sliki sva z user posted image  na Djerbi, ko če nisva vedela, da je detece z nama.
Velika sem 164 cm, kratki kostanjevi lasje in trenutno na +15 kg.user posted image

Lp,Barba

< Sporočilo je popravil barba -- 30.1.2006 11:59:32 >

LP, barba

Neposredna povezava do sporočila: 696
30.1.2006 12:18:14   
katjandraž
Tud jst sm dala slikco v album, geslo midva. Sm ugotovila, da slik, kjer bi bili vsi trije gor, praktično nimam. Katastrofa. Slikano je bilo pa pred dobrim mesecem. Visoka sem pa 170 cm, lasje so svetlo rjavi s prameni, trenutno sem na +19 kg!user posted image user posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 697
30.1.2006 14:53:33   
jerneja
pozdravljene marčevke,

imam takšen občutek, da bom rodila prej,.. kje konec februarja.. čeprav ne vem zakaj. Jutri imam pregled bomo videli...danes sem po dolgem dolgem času zopet lepo spala.
Dobili smo zibko, le baldehin je potrebno še naštimat. Ne vem kako je potrebno blago naštimat za baldehin...  ima katera izkušnje?

glede tajnice se mi zdi super ideja, če res se ne bo katera javila... bom pač jaz.. no se bomo še zmenile..

lep dan vam želim

Neposredna povezava do sporočila: 698
30.1.2006 15:48:19   
neja
Zdravo punceuser posted image , vidim, da ste se lepo natipkale tako, da sem imela kaj za brat. Jaz sem bila te dni bolj lena, saj sem non-stop nekaj fretala po bajti in mi ni bilo kaj dosti za pisat.  Tudi pri opisih sem se kar fajn smejala zraven in naj povem, da me nobena ni zadelauser posted image . Jaz pa nekako ne morem opisovat nekoga, ki ga še nisem videla, ker si preprosto ne znam predstavljati nekoga, ki ga še nisem videla in imam nekako predstavo o vas samo po vašem avatarju. Ko se spomnim npr. katjeandraž imam pred sabo njenega sineka, pri PiiM njeno sliko itd. Tiste, ki pa nimate slik pa pač nekoga neprepoznavnega.Naj povem, da sem končala z materinsko šolo in sedaj doma pridno telovadimuser posted image in vadim dihanje in ker nisem navajena tako dihat, se mi včasih kar malo zmotiuser posted image ....upam, da bo to pri porodu kaj pomagalo. Aja, tudi čaj iz malinovih listov sem si nabavila in sem ga začela kar pit, sedaj eno skodelico na dan, prihodnji teden pa začnem z dvema. Upam, da bo kaj iz tega, če pa ne, pa škodit tudi ne more. Ines. moja pupsi že komaj čaka prihod dojenčka in zaenkrat še ni čutit nobene ljubosumnosti. Jo že od vsega začetka navajm, da bomo imeli dojenčka in ona že vsem pove, kako bo njeni sestrci ime, da jo bo cartala, pa pomagala previjat in kopat itd. Upam le, da ne bo problem, ker gre Neja čez par dni v svojo sobo, ker bo zdaj dojenček zraven v spalnici in res me je malo strah, da ne bi tega zamerila, čeprav tudi to komaj čaka, da bo imela svojo sobico.In ravno zaradi te sobice še nimam nič pripravljeno za dojenčka, ker čakamo, da bo Neja noter in potem vse Nejine cote preložim v njene omare, v njene dosedanje pa pridejo dojenčkove. Tako da bom naslednji teden imela polno dela, ko bom s podrstrešja vlačila vso zalogo, ki jo imam in še enkrat prala in likala. Kar se tiče opisa, naj povem da sem velika 168 cm, sivo.plave oči, svetlorjave (ko nisem poštrihana) ravne lase nekje do ramen lase. Sedaj iamm neko mešanico oranžno-temnoblont barve. Kar se tiče albuma imam že nekaj gor pod geslom SPEED, mene pa lahko vidite v albumu Hvar (to je od lani), itak pa imam že pripravlje slike za nov album, samo gor še jih moram dat. Lepo se imejte in uživajte zadnje tedne v nosečnostiuser posted image  LPuser posted image

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 699
30.1.2006 16:07:14   
Lara78
Živjo MARČICE user posted image !

Sploh ne vem kdaj sem se nazadnje javila, ker je že tako dolgouser posted image . Ampak redno prebiram vaše dogodke in tudi meni se dogajajo podobne stvari.. (SCD, priprava cunjic, preureditev stanovanjca, likanje, +16 kg, okornost, mravlinčenje rok, slabo spanje...) Sedaj sem si ogledala še slikce od vas nekaterih in res bi se vas take zamislila... vsak si naredi sliko v glavi glede na pisanje, ki pa ne pove veliko o izgledu a ne user posted image .

Zelo ste pridne, da se tako oglašate, jaz se vedno pripravljam, da vam kaj več povem po pregledih pri G, potem se mi pa kar ne da.. pa mine kak dan ali tri, potem pa pozabim, pa še stare novičke niso zanimive.

Sama sem prepričana, da bom med februarkami, ker mislim, da dvojčki ne bodo čakali na rok poroda... le redko se to naredi. Sicer se dobro počutim, a trebuh in brcke so vse večje. G je rekel, da je vse ok, naj jem Fe tablete in poskušam zdržat vsaj do 36 tedna... Sicer veliko ljudi naokrog govori, da imam prav majhen trebuh za dvojčke, a ni panike. Saj je to moja prva nosečnost... pa se nočem preveč sekirat. Malo me skrbi kako bo zgledal porod... ker še danes ne vem kaj bo .. naravni ali CR. Bom zvedla na naslednjem pregledu v februarju. user posted image user posted image

Tananejka - tvoji dvojčici sta pa res luštni... lahko mi kaj več poveš kako zgleda prvo leto z dvojčki??? user posted image

Lepo se imejte, pa se kaj slišimo...

Lp,

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

FORD C-MAX
sarar

ali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?

da (70%)

ne (30%)

Število vseh glasov: 220

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!