|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
23.1.2006 21:57:27   
nana 27
Nalin, tudi mi smo doma namerili več (okrog 67cm). Ob rojstvu je imel pol metra in malo več kot tri kilograme. Sestra pri pediatru se ni prevč trudila, saj je Miha preveč krčil nogice. Glede krčev..če boš gledala sestavine kapljic, boš ugotovila, da vsebujejo podobne sestavine: kamilice, komarček, kumino, janež. Tudi sama lahko pripraviš kamiličnega čajčka (kamilice delajo čudeže) in daš noter nekaj zrnc janeža in nekaj zrnc kumine. Pri nas čaj še malo posladkam, saj nesladkanega Miha ne mara in spusti cucelj. Pomaga tudi kuminov sirup, in sicer v sirup namočiš dudo. Ta sirup je tudi meni zelo dobrega okusa. Zelo hitro otroka pomiri, da lahko zaspi.. http://www.lekarnar.com/Zdravila-brez-recepta/Prebavila/Kuminin-sirup/
 http://www.pomurske-lekarne.si/clanek_page.cfm?clanekID=494  (preberi si zadnji odstavek)

< Sporočilo je popravil nalin -- 24.1.2006 12:03:49 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 301
24.1.2006 9:06:32   
SNOBRA
Tudi mi smo imeli tretjo posvetovalnico in cepljenje.
Od rojstva je pridelala 3350 g in 11 cm, tako da je sedaj 6530 g in 61 cm. Pri ceplejnju ni bilo hujšega, samo opozorilni jokec naj nehamo s tem zbadanjem. Ko smo prišli domov in tudi celo popoldne je bila zelo dobro razpoložena, zvečer pa je  zelo na hitro dobila vročino 38,6. Verjetno reakcija na cepljenje, no vso noč sem jo tipal in merila ( in  pogosto dojila, je bila verjetno zelo žejna), pa se je vročina sama od sebe znižala, tako da je sedaj nima več. Še dobro, ker sem se kar malo ustrašila, čeprav sem po svoje vedla, da gre za reakcijo na cepljenje. Se kar bojim ko bo enkrat zares zbolela...... so tako nebogljeni in ne znajo povedat kaj jih muči....

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 302
24.1.2006 10:29:33   
nana 27
Ja, Snobra. Točno takšno reakcijo smo imeli mi. Popoldne je bil ves jokav. Okrog desete ponoči pa je dobil vročino 38,5, ki je kmalu prenehala. Me je pa zelo skrbelo. No, danes bo verjetno še kaj driske, drugače pa je zelo dobro razpoložen in veselo gruli. Na nogico sem včeraj pri vsakem previjanju dala gazico, namočeno v malo vode in alkohola. Mislim, da ga danes ne boli več in bomo nehali z obkladki. Pri naslednjem cepljenju bom pa prosila za kakšen sirup ali svečke, da znižajo temperaturo, ker ne bi rada bila tako nemočna, če bi vročina še bolj narasla, kot je.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 303
24.1.2006 16:23:20   
Udb
Evo, pa smo tudi mi cepljeni!!user posted image

Drugače smo pa nemerili 64cm in 7100g. Se pravi da smo v treh meseci pridelali 14cm in 3500g! Sva bila pohvaljena! user posted image

Cepljenje je fajn prestal, mal pojokal, zdaj se pa že čisto normalno obnaša! Upam da ne bo kakšne reakcije - baje naj jo ne bi bilo po 1.cepljenju!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 304
24.1.2006 17:43:35   
ela73
Najprej en lep pozdrav vsem oktoberčicam!
Tudi jaz imam doma pupo, ki je bila 15.01. stara 3 mesece. Mi je bilo kar malo hudo brati, kako se nekatere bojujete s krči. Moja Ela je imela krče takoj, ko sva prišli iz porodnišnice, končali pa so se v tistem tednu,  ko je dopolnila tri mesece. Je bilo zelo hudo .... Najbolj ji je pomagalo premikanje (zibanje, voziček, vožnja z avtomobilom) in pesmice. Zvečer mi ni nikoli zaspala pred polnočjo, velikokrat še kasneje in le s pomočjo kuminovega sirupa.
Sedaj je že veliko bolje. Spat hodimo okrog 22. ure, jokamo dosti manj in smo na sploh dobre volje.
 V četrtek imamo posvetovalnico in prvo cepljenje. Me je kar malo strah kako bo prestala.
Aja, pri dveh mesecih je bila težka 5360 gramov in dolga 59 cm (ob rojstvu 3320 g in 49 cm) ... Sem jo pa včeraj doma tehtala in ima že več kot 6 kg.
Jo pa dojim + dodajam Hipp 1 po potrebi.
Lep pozdrav ..... in res vas je fajn brat. Mi prav popestri dan.
Naši user posted image pa rastejo.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 305
24.1.2006 21:57:22   
Anja**
No, jaz sem se matrala pa v Mariboru user posted image  Je pa fantek, ime mu je Vid.

A te lahko vprasam kako velik je tvoj otrocek in koliko tehta?

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   [Brisano sporočilo]
25.1.2006 10:24:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 307
25.1.2006 10:46:51   
SNOBRA
Anja**  naša Neli je bila ob rojstvu velika 3180 g in 50 cm sedaj pa je 6530 g  in 61 cm. Tako, da se je zredila za 3350 in podaljšala za 11 cm. Kako napredujete vi?

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 308
25.1.2006 16:44:44   
Anja**
Vid je mel pri rojstvu 3750g in 51 cm, vceraj pa 64 cm in 6060g. A se samo dojita ali kaj dodajata?

Vidim da zelo lepo napredujeta saj mata skor pol kile vec kot Vid user posted image  Na kolk casa pa jesta?

Vid spi celo noc in krcev sploh ni mel, zato me cudi da se je tako malo zredil. se pa dojiva in dodajava Hippa.

LP vsem oktobrskim mamicam in njihovim otrockom user posted image

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 309
25.1.2006 18:24:24   
SNOBRA
Anja**
Mi se samo dojimo in nič ne dodajamo, ker imamo mleka skoraj za izvoz, ha ha ha, upam, da bo čim dlje.... Hraniva se čisto po občutku, povprečno na 4 ure mogoče čez dan včasih celo na 5 ur, kdaj pa tudi na tri. Ponoči pa je takole, zadnjič je ob 22h nato pa spimo do 4-5h pa pojemo samo na eno stran (eno joškico), potem pa spimo do 7-8h in že spet jemo, na drugo stran (drugo joškico). Kakor opažam zadnje čase nikoli več ne poje obeh, ima že eno čisto dovolj. Jaz pa potem hodim okoli z dvema različno velikima, ha ha ha..... Tudi mi nismo imeli nobenih krčkov in tudi slabih izkušenj z uvajanjem kapljic AD3 ne.
Široko ne povijamo že od 2,5 meseca, ker smo bili že dvakrat na ultrazvoku in ortopedu in je vse o.k. (malo smo se bali, da bodo težave z kolki ker je bila kar neki tednov na koncu nosečnosti obrnjena z glavo navzgor in nogice stegnjene ob telesu in tako se je tudi rodila - medenično, pa pravijo, da znajo biti kolki pri takih primerih bolj pogosto problematični).

Skratka lepo napredujemo! Zato z očkom že planirava njene druge počitnice, že spet v  tople kraje........

user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 310
25.1.2006 19:42:14   
bena
Mi smo 3 mesece dopolnili že 7. januarja. V posvetovalnici pa smo bili 17. januarja. Moram vam povedati, da sva bila z atijem presrečna nad napredkom našega sončka. Čeprav je bil rojen s 36. tedni, je po zagotovilih pediatrinje pri treh mesecih že vse nadoknadil. Z 2810 g, kolikor je tehtal ob rojstvu, se je zredil na 6370 g ter z začetnih 48 cm zrasel na 60 cm. Je prava bunkica, ko ga pogledaš.
Drugače pa nas še vedno matrajo krči. Mama je zvečer čisto izmozgana, saj srček čez dan (zbuja se med 5.30 in 6.30 uro, spat pa gre ob 18.30 uri) vsega skupaj spi največ dve uri. Zaspi za kakšne pol ure, potem pa ga dvigne krč. Včasih ne uspem postoriti ničesar drugega kot skuhati kosilo, pa še to pogostokrat s težavo. Naš srček hoče, da se non-stop ukvarjam z njim. Niti na WC ne smem, pa se že oglasi. K sreči ponoči spi nepretrgoma najmanj 6 ur. Samo upam lahko, da je tako nemiren in zahteven, ker ga mučijo krči, in da ga nismo razvadili.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 311
25.1.2006 20:27:25   
uma
Pa sem končno nekaj časa uspela najti, da malo napišem kako in kaj. Za pogledat še imam čas, to pa je tudi vse. Žaka sicer ne matrajo krčki, je pa zopet "padel" v tisto, ko je zelo zahteven in bi se samo nosil, spi ne nič podnevi in je potem tečen in joka napol z zaprtimi očmi. Ampak spati pa ne. No za 5 minut in potem spet vse od začetka. Mi pa še vedno zelo lepo spi ponoči. Zbujamo se samo enkrat ponoči. In podojimo pa takoj dalje.
Sem pa zmatrana in me vrat boli pa med lopaticami, včasih me že kar peče. To je od skoraj konstantnega nošenja. Rabim masažo pod nujno. MOj dragi bo moral kmalu ukrepatuser posted image

Za vaše sončke želim, da jih čimprej minejo krčki al pa karkoli kar vam ne da spati in se spočiti.
Drugače pa vidim, da lepo napredujejo- rastejo in se redijo. Le tako naprej.

V soboto imamo UZ kolkov. Prvo cepljenje pa 1.2. in bom takrat poročala kako napredujemo pri nas. Drugače pa so še vedno problem temenca in pa občutljiva lička, ki jih moram neprestano mazat. Mami mi je rekla, da ima taka kot sem jih imela jaz ko sem bila dojenček- rdeča in raspokana.

Drugače pa že lepo drži v roki igračko in že gre proti ustom, ampak dostikrat zgreši. V usta rine skoraj celo roko in pa kar obe tudi. Pa cuza tudi že palec. Ne vem koliko je to dobro in kaj naj naredim, da ne bi to postala navada?? Ima še katera ta problem?

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 312
27.1.2006 6:57:39   
nana 27
Punce, mi smo imeli pa včeraj norišnico user posted image user posted image user posted image  Smo bili v pediatrični zaradi suma na aspiracijo. Miha sem za trenutek pustila na kauču, da bi mu pripravila flaško. Ko je lačen, se dere, kot da bo konec sveta. No, ko sem mešala mleko je naenkrat bilo nekaj slišati in nato tišina. Sem se ustrašila, da je padel s kauča, ampak ob pogledu nanj se mi je skoraj ustavilo srce. Nič ni jokal, ampak je z vsemi štirimi mahal v zraku in se dušil. Iz noska mu je teklo mleko, očke je imel čisto rdeče in solzne, komaj je lovil sapo. Dvignila sem ga v zrak in nisem vedela, ali je to prav ali ne, ali bi ga morala celo z nogicami navzdol. To je trajalo (zame) celo večnost. Ko je prišel k sebi (verjetno po dveh minutah) pa je neutolažljivo jokal. Vsa v solzah sem poklicala mami. Ko sme se pomirila, sem poklicala zdravnico. Rekla je, da moramo takoj na pediatrično kliniko in da bo napisala napotnico user posted image  Miha je bila že boljše volje, le očke je še imel rdeče in smo ga "spakirali" in šli v Ljubljano. Na pediatrični naj bi ostali čez noč, kjer bi mu merili dihanje. Zdrarnica mi je rekla, da naj vztrajam, da bom z njim, čeprav se ne dojiva. No, ko smo prišli tja so nas sprejele prijazne sestre in zelo prijazna, mlada zdravnica Urška. Ob pregledu je mali veselo grulil in se "pogovarjal" z zdravnico in se smejal. K sreči je bilo vse v redu. Problem bi bil, če bi vsebina želodčka (kislina in bakterije) prišla v pljuča, ker bi se lahko razvila pljučnica. Ko ga je pregledal še dežurni zdravnik, smo se zmenili, da gremo lahko domov in da ga opazujemo in če bi bile težave, nemudoma pripeljemo nazaj. Baje, se mu je lahko zaletelo tudi zaradi pričetka kakšnega prehlada user posted image No, noč smo preživeli mirno. Vsako minuto (razen parkrat po dvajset minut) sem gledala na uro in štela vdihe. Upam, da bo zdaj vse v redu. Včeraj so pripeljali še malo starejšega fantka, ki se mu je zgodilo podobno, ko ga je mami hranila z gosto hrano in se mu je zaletelo. Obdržali so ga v pediatrični. Upam, da je z njim vse v redu in da bo šel kmalu lahko domov. Zdaj grem pa naprej opazovat in štet..

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 313
27.1.2006 9:21:25   
thunder
Draga nana 27 popolnoma te razumem. Nam se je identični dogodek zgodil pred enim mesecem pa sem še zaj cela v strahu in ga skos preverjam. Moj Bor itak full neki poliva/bruha ampak tole je blo pa too much.
A da lahko pride do aspiracije? Uf, na to pa jaz sploh pomisla nisem da bi ga morala na opazovanje peljat. A so ti dali kake posebne napotke za naprej: npr. kako ukrepat če se to ponovi...

Iz srca ti želim in vsem mamicam da se to nobenemu sončku NE ZGODI!!!!!!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   [Brisano sporočilo]
27.1.2006 10:14:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu thunder)
  Neposredna povezava do sporočila: 315
27.1.2006 13:13:48   
nana 27
Zdaj je vse v redu. Vročine nima, ampak siten pa je. Nič mu ni do igralnice. Sicer se smehlja, ampak ga je potrebno animirat in sem že čisto fertik. Na trenutke pa se histerično dere. K sreči je doma moja mami, da ga še malo crklja. Nikoli več si ga ne bom upala pustit samega user posted image   No prejle se mi zdi, da sem ugotovila razlog joka, če je to to...v ustih desno spodaj se vidi zobek v dlesni in belo pikico na dlesni. Zdi se mi malo otečeno. Je pa hecno, ker to ni enka, ampak trojka user posted image  To bo hecen zgledal - mala drakulca user posted image user posted image user posted image  Zgleda se pripravlja zobek, zato bom poskusila mazati z gelom za dlesni. Jaz pa tako srečna, ker so se končali krči..ko bo pa otroček končno postal zadovoljen, bom pa morala nazaj v službo user posted image  Thunder, meni so rekli, da polivanje ni problem. potrebno je le dvigniti vzglavje. Otroka je potrebno opazovat. Če pa bi, ko se mu zaleti, postal moder, ga je potrebno peljati k zdravniku. Pljučnica je za otročka zelo nevarna.

Neposredna povezava do sporočila: 316
27.1.2006 13:29:30   
KIRA
punce, a bi rade nov rekord podrle?? dejte no odpret novo temo, ta je že predolga....

z mojim srčkom št. 2 smo opravili 1. cepljenje, ni bla tok korajžna kot večja punca, ampak je bla pa tud zelo korajžna, ko je dobila tisto konjsko injekcijo v rito. bogica. lepo rase: 58 cm in zredila se je tudi 5.600 g, tak oda je manjšo porodno težo lepo nadoknadila in ima podobne mere ali podatke ali  kakko se naj izrazim, kot moja tavečja punca v enaki starosti (1cm in 100g razlike..). Tako da jo je praktično ujela. user posted image

Moja ta večja frčafela je pa od božiča pa do pred par dnevi nonstop jokcala ponoči ipd... - če so pa zobki šli ven po tekočem taku. Do decembra smo z veliko muko uspeli prit na 8 zobkov - tu pa tam kateri, pravzaprav proti kraju leta vedno bolj:
(v oktobru in novembru), od božiča pa do sedaj pa so prišli ven še ostali, tako da jih je v rekordnem času dobila kar 6. Sedaj jih imamo vse skup 12, če sem prav štela. Že je rpavi morski pes in grize vse mogoče, zato tud več vsega je in v glavnem ni več težav.
Ta manjša pa je tud mirna ratala, ponoči v glavnem spi, futrat jo je treba na cca. vsake 3 ure, pa čaja tud dost spije, ker je skoz žejna. Dojim pa ne več od dokončanega 3. meseca, nimam več mleka. S taprvo je blo enako.
toliko od mene...

Lp vašim sončkom!!!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 317
27.1.2006 13:46:54   
soncek&luna
nana, me je kar pri srcku stisnil, ko sem brala user posted image

moj user posted image  pa ze dva dni joka pri hranjenju.. v bistvu kar tulit zacne... mu moram vmes dat kapljice proti krcem user posted image .. ugotovila pa sem tudi, da mu cucelj na flaski ne pase vec in moram nabavt novo flasko... aventovo - caj po njej lepo pije...

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 318
28.1.2006 20:26:12   
nana 27
Kaj je zdaj to?Smo pristale na drugi strani user posted image  Bom pa jaz tista, ki nas bo malo "osvežila" user posted image  Mihu čisto zares rastejo zobki. Na spodnji dlesni ima štiri bele pikice. Zgleda, da bosta ven prišla dva zobka. Zdaj pa ne vem, ali dve dvojki, ali pa enki, ki bosta narazen user posted image  V dlesni pa se že vidi zobka. Roke in pesti tišči v usta in uživa, ko mu s prsti drgnem po dlesni. Zelo ga srbi in kar ne ve, kaj bi še dla v usta. Ribici z igralnice bi kar rep stran odgriznil he he. Včeraj sem v lekarni kupila Calgel in v Mullerju Dentinox gel. Mu ne smem preveč mazat, ker gel vsebuje etanol. Tudi grizalo sem kupila in mu drgnem po dlesni, ker ga sam še ne zna držati. Upam, da bo zobek kmalu zunaj in da bo Miha boljše volje. Slina pa teče v potokih in vseskozi menjam slinčke. Sem vprašala pediatrinjo, če ni čudno, da bodo tako kmalu zobki, pa mi je rekla, da se nekateri že rodijo s kakšnim zobkom user posted image  Predpisala mi je svečke za zniževanje temperature, če bi bila ta več kot 38 stopinj. Upam, da jih ne bo potrebno uporabiti. Kako pa drugače? Tudi ve čakate na prve spomladanske žarke, da naberemo malo D vitamina user posted image  Mene tole vreme že tako jezi. Komaj čakam, da bo topleje. Lepo nočko vsem!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   [Brisano sporočilo]
28.1.2006 22:29:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 320
28.1.2006 22:44:04   
urbancek
Še ena, ki še ne spi.
Ta malga imam še na kavču (je čisto nizek in širok), ker se je ta večji odločil,da še  ne bi šel spančkat. Zganja vragolije po postelji, ati pa mu dela družbo. Tako sedaj čakam, da večji zaspi, da nesem še ta malga v sobo, ker ga bo drugače zbudil.
Zobkov še nimamo, se pa nekaj že čuti. Imamo pa celo povodenj iz ustk. Slinčke stalno menjamo, pa preoblačimo se tudi bolj pogosto, kot smo se na začetku, ker se non stop moker. Ga ni slinčka, ki bi zadržal vso to slino.

Zdravi zaenkrat še smo. Trenutno ven nič ne hodiva, prej je bilo premraz, danes pa je bilo tako zoprno, da je kar do kosti lezla mrzla vlaga. bomo videli kako bo jutri. Nekaj obetajo izboljšanje, upam, da se niso zmotili, ker sem že prav naveličana biti stalno notri. Tudi z večjim sva bila raje kar notri. Zakaj bi izzival, ko pa bomo še veliko lahko zunaj.

Cepljenje je dobro prenesel, brez vsake vročine. Ko bi bilo tako tudi v bodoče, vendar iz izkušenj vem, da je naslednje cepljenje lahko prav zoprno. Ta večji je imel v drugo reakcijo (vročina in sitnoba).

So pa danes vsi štirje otroci nemogoči. Jutri je namreč luna in pri nas se praviloma pozna že dva dni prej. Atija bo pa jutri vrglo. Mene pa ne sme user posted image  user posted image  .
Kdo pa jih bo sicer miril in prenašal. Imam pa že par dni kar težke dneve. Ta večji se je odločil, da bo zganjal ljubosumje. Samo, da mi ta mali zaspi, začne naverati, ali se dere ali pa vklopi kakšno igračo z ubitačnim zvokom. Sem mu mislila prejšnji dan že baterije pobrat ven z vseh igrač, pa sem se potem premislila. Sedaj jih, preden uspavam ta malga, raje pospravim na vrh omare.

Ta veliki dve pa tudi zadnje čase meče. Najstarejšo pa poleg pubertete še odločitev v katero šolo bo šla. Odloča se med tremi. Na eno smo povabljeni celo osebno. Pa bomo videli kako bo.

Kot vidite imam kar pester teden za sabo, zato pa toliko težje čakam lepo vreme, da grem ven preluftat glavo.

Lep pozdrav in bodite zdravi

Neposredna povezava do sporočila: 321
28.1.2006 23:33:01   
nana 27
Urbancek, kapo dol! Kar štiri sončke imaš user posted image user posted image user posted image  Meni se pa že eden zdi cel "zalogaj" user posted image  saj me zaposli za cel dan. Si strašno želim dva otročka, ampak ne vem, kako bomo zmogli, če bo tudi drugi/a tak navihanec/ka user posted image   Upam, da boste dobro spali in da te ne bodo preveč namučili.  

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   [Brisano sporočilo]
29.1.2006 10:41:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 323
29.1.2006 10:51:53   
urbancek
V načrtu nimamo nobenega več (upam, da ne bo veljal tisti pregovor, o zarečenem kruhu), ker nas je za naše stanovanje čisto dovolj. Ne vem kam bi dali še enega, bi morali narediti prizidek. user posted image  user posted image
Ta večje pa se odloča med  klasično gimnazijo, ekonomsko gimnazijo in škofijsko gimnazijo.
Osebno pa so nas povabili na škofijsko gimnazijo, ker sem jim pisala po elektronski pošti, če mi lahko predložijo podatke o stroških, ker je to pač zasebna šola in si v primeru prevelikih, te šole ne bomo mogli privoščiti.

Nisi pa zaradi tega prav nič firbčna, saj smo vendar ljudje.

Neposredna povezava do sporočila: 324
   [Brisano sporočilo]
29.1.2006 10:54:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu urbancek)
  Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?