nana 27
|
Punce, mi smo imeli pa včeraj norišnico Smo bili v pediatrični zaradi suma na aspiracijo. Miha sem za trenutek pustila na kauču, da bi mu pripravila flaško. Ko je lačen, se dere, kot da bo konec sveta. No, ko sem mešala mleko je naenkrat bilo nekaj slišati in nato tišina. Sem se ustrašila, da je padel s kauča, ampak ob pogledu nanj se mi je skoraj ustavilo srce. Nič ni jokal, ampak je z vsemi štirimi mahal v zraku in se dušil. Iz noska mu je teklo mleko, očke je imel čisto rdeče in solzne, komaj je lovil sapo. Dvignila sem ga v zrak in nisem vedela, ali je to prav ali ne, ali bi ga morala celo z nogicami navzdol. To je trajalo (zame) celo večnost. Ko je prišel k sebi (verjetno po dveh minutah) pa je neutolažljivo jokal. Vsa v solzah sem poklicala mami. Ko sme se pomirila, sem poklicala zdravnico. Rekla je, da moramo takoj na pediatrično kliniko in da bo napisala napotnico Miha je bila že boljše volje, le očke je še imel rdeče in smo ga "spakirali" in šli v Ljubljano. Na pediatrični naj bi ostali čez noč, kjer bi mu merili dihanje. Zdrarnica mi je rekla, da naj vztrajam, da bom z njim, čeprav se ne dojiva. No, ko smo prišli tja so nas sprejele prijazne sestre in zelo prijazna, mlada zdravnica Urška. Ob pregledu je mali veselo grulil in se "pogovarjal" z zdravnico in se smejal. K sreči je bilo vse v redu. Problem bi bil, če bi vsebina želodčka (kislina in bakterije) prišla v pljuča, ker bi se lahko razvila pljučnica. Ko ga je pregledal še dežurni zdravnik, smo se zmenili, da gremo lahko domov in da ga opazujemo in če bi bile težave, nemudoma pripeljemo nazaj. Baje, se mu je lahko zaletelo tudi zaradi pričetka kakšnega prehlada No, noč smo preživeli mirno. Vsako minuto (razen parkrat po dvajset minut) sem gledala na uro in štela vdihe. Upam, da bo zdaj vse v redu. Včeraj so pripeljali še malo starejšega fantka, ki se mu je zgodilo podobno, ko ga je mami hranila z gosto hrano in se mu je zaletelo. Obdržali so ga v pediatrični. Upam, da je z njim vse v redu in da bo šel kmalu lahko domov. Zdaj grem pa naprej opazovat in štet..
|