|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
27.1.2006 17:13:27   
natasaxy
Zdenka pozdravljena. Napiši kaj več o tvojem črvičku. Vidim da je en dan starejši od mojega in bosta sedaj kmalu stara 5 mesecev. Ja midva pridno papava jabolko, banano, hruško, rižolinote različnih okusov, kakšen frutek z breskvo, ker sedaj itak ni nobenega pametnega sadja. Od zelenjave pa sva midva že poskusila večkrat: korenček skuhan in surovo nariban, cvetačo, brokoli, ki ga ne mara preveč, bučko.
Poizkusila sva tudi že špinačo z mlekom, pa jo ima zelo rad. Jedla sva pa tudi že krompir z mlekom.
Danes sem mu ponudila kuhan riž z mlekom in je tudi rad jedel.

Včasih tudi meni zmanjka idej kaj naj mu še dam. Zato pa je fajn mal na forum pokukat kaj se kaj dogaja, tu vedno lahko dobiš kakšno idejo in deliš izkušnje.

Ja drugače pa se jaz tudi skušam čim bolj normalno pogovarjat s tamalim ne popačeno, včasih me malo zanese, so pa ponavadi stare mame tiste, ki bi vse skupaj rade malo popačile.

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
27.1.2006 17:17:15   
Jessy
Zdenka, dobrodošla!!! Kako pa je ime tvojemu črvičku???

Jaz se pravkar ukvarjam s hrano, ker se mi zdi, da ima Neja alergijo na hrano in sem šla za nazaj brati, kaj sem pisala, da sva na določene dni jedle. Kako zgleda alergija na hrano? Neja ima po trebuščku (ne po dekolteju) majhne pikice, ki so skoncentrirane v manjše skupinice na površini 1cm x 05 cm in teh skupinic je kar nekaj po trebuščku. So pa te pikice rahlo izbočene (opazila sem jih že pred tremi dnevi in kar ne izginejo). V kolikem času po zaužitju hrane se pojavi alergija??? Da vem, katera živila moram izločiti!!!

Zdenka, midve sva jedli:
od sadja: jabolko, hruška, banana, suhe marelice, vložena breskev, melona
od zelenjave: krompir, cvetača, brokoli, korenje, bučke, stročji fižol, koleraba
žitarice: riž in polenta
kašice: Bebijevo riževo kašico z banano, Hippovo mlečno kašico (vanilija in jabolko ter breskev z marelico)
Frutki: višnja in jabolko, breskev in riž, hruška in ??? (sem že pozabila)

Iz zgoraj naštetih sestavin potem čaramo še druge variante. Malo pomešaš med sabo, pa je!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
27.1.2006 17:29:32   
nanka
Jessy, po moje je kriv fižol, ker ostalo zelenjavo si ji dala že večkrat in ji daješ že dlje časa. Novo je fižol, suha marelicauser posted image . Razmišljam naglas. Mogoče si pa ti kaj takega jedla, da ji ne paše. Kakšne jagode v jogurtu, sladoled???
Mogoče pasploh ni alergija?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
27.1.2006 19:13:18   
tina104
Jessy, mogoče si začela uporabljati kak drug pralni prašek, mehčalec? Lahko je tudi od tvoje hrane? Kaj pa suha koža?

Govorjenje v 3. osebi je mislim da v redu, ker tako otrok sliši svoje ime in besedo mama in ni zmeden z zaimki, ampak jaz se nekak ne morem navadit na tako govorjenje. Pa da ne bo pomote, tudi jaz govorim malo po naše, ampak se malo kontroliram pri nekaterih besedah, ker imam vedno v mislih mojo sestro, ki je, ko je prišla v šolo, bila tako zelo zmedena z narečjem, da je pisala spise v stilu: Deda je šol v štalo. Cigle smo na streho davali....

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
27.1.2006 20:05:04   
Jessy
Tina, vaše narečje je res dokaj različno od knjižnega jezika. Saj mi tudi imamo svojo govorico, ampak jaz ne govorim prav tistega ta pravega narečja.

Drgač je pa Neja ful pikasta zdaj. Ko sem jo oblačila v pižamco sem videla, da so te pikice dosti bolj izrazite, pa tudi pod brado jih ima. Prašek in mehčalec že več let uporabljam istega, s tem da odkar imamo sušilca, mehčalca dam samo za par kapljic, ravno toliko, da cunje vseeno malce dišijo po njem.
Hrana mi je pa sumljiva in sicer brokoli. Brokoli sem dala pred dobrim tednom nazaj ta prvič. Pikice pa sem opazila že predno sem ji dala stročji fižol in melono. To je ena varianta, ta druga je pa ta, da je možno, da so pikice tudi od pomaranč, ki sem jih jaz jedla. Pred tem jih nisem, zadnjih nekaj dni pa jih jem. Isto tudi mandarine, ampak mandarine sem jedla tudi prej, pa pikic ni bilo. Lahko bi bila alergija tudi na Hipp kašice (morda na mleko), ampak te je že kakih 14 dni, pa do zdaj ni bilo težav.
Skratka, moj načrt je sledeči:
- jutri in v nedeljo bo za kosilo jedla pire krompir, za malico jabolko (isto kot danes). Če bo v ponedeljek zjutraj še pikasta, se greva pokazat. Zdaj, med vikendom itak nima smisla hoditi tja, ker so le dežurni zdravniki, ti se pa na pediatrijo nič ne spoznajo (to priznajo tudi sami).user posted image

Sem pikice tudi fotografirala, ampak ker ni bilo slikano pri dnevni svetlobi, se slabo vidi, tako da ne bom objavljala. Bom mogoče jutri zjutraj še enkrat, če jih bo še imela.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
27.1.2006 20:34:57   
zoya24
Hojla,

Zdenka30 pozdravljena!

Jessy upam, da ni kakšna alergija, če je, pa da boste hitro ugotovili na kaj oziroma katero hrano. Jaz sem že izpod tuša, mali je šel spat ob osmih, obesla sem še en stroj perila (se mi zdi, da se samo še perem n likam user posted image ), zdaj se bom pa počasi pred Tv spravla....

Kar se govora tiče mu jaz večinoma govorim ali v prvi osebi ali v tretji, pazim pa malo, da ne pomanjšujem besed, oziroma jih ne pačim, kolikor se to pač da,.....

No zdaj pa grem....lahko noč vsem, ....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
27.1.2006 21:21:12   
nelči
Zdravo še enkrat

Glede pogovarjanja z Janom govorim mešano. Včasih v 1. včasih v 3. osebi. Kakor kdaj - ne dajem posebne pozornosti, skušam pa, da nebi govorila otročje, čeprav je težko. Pa tudi moj user posted image se ponavadi z njim otročje pogovarja, bom ga mogla malo opozorit. Glede narečja pa poskušam govoriti dokaj knjižni jezik. Čeprav smo v tem kraju doma 8 let še midva z mojim nimava popačene govorice, imata pa jo moja starša, ki izvirata iz teh krajev. Upam, da Jan ne bo govoril v narečju, ampak vem, da bo težko, ker ko nastopim v službo, bo v varstvu pri moji mami tako, da se bo težko temu izognit.

Jessy upam, da pikice res niso vzrok alergije! Ni prijetno, če je otrok na kakšno hrano alergičen, sicer pa tudi alergije velikokrat s časom izginejo.

Jessy, te kašice: Bebijevo riževo kašico z banano, Hippovo mlečno kašico (vanilija in jabolko ter breskev z marelico), za kateri obrok daš Neji te kašice? Že pred časom sem kupila neko riževo kašico (brez dodatka sadja), ki se meša z vodo in sploh ne vem kaj si naj z njo počnem user posted image  To bi mu lahko dala namesto sadnega obroka in bi v kašo primešala kakšno sadje, a ne? Ali so te kaše mišljene za večerjo (ne pred spanjem)?

Punce vprašanje: Kaj se vaši tamali tudi več nočejo tako cartat, kot so se prej. Moj mali vragec se je pričel kar vstran obračat, če ga želim lubčkat. No, ne vedno, ampak napram včasih ....... Jaz pa bi ga tako lubčkala user posted image . Kaj šele bo, ko so starejši se baje še manj želijo cartatuser posted image

Grem tudi malo pred TV, potem pa spat - "ful čaga" user posted image   mogoče me pa še čaka kakšno presenečenje user posted image

Pa lahko noč vsem ...... predvsem našim malčkom

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
27.1.2006 21:50:02   
monja
Jessy, upam, da ni alergija. Boš jutri videla, ali bodo pikice iginile.

Tudi od mene lahko noč!

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
27.1.2006 22:10:08   
petri85
Vse avgustovke pozdravljene!

Mi smo se vrnili iz Moravskih toplic. Bilo je SUPER. Edina slabost pri vsem je le zeloooo dolga vožnja - smo rabili kar 2 dobri urici, tako da smo imeli vmesni postanek. David je ful užival v vodi - nisem mogla verjet, da taki poškoti že tako plavajo - je večkrat prebrcal cel bazen ko je lovil svojo igračko - v vodi smo bili po cca 20 min in je bil čist koma ko smo šli ven - je samo pojedel in eno urco tam odspal. Ker je bilo te dni res mraz naju je ati taksiral od vrat do vrat, da se ne bi na mišek slučajno prehladil! Bili smo v zelo luštnem hotelu, kjer je imel David svojo posteljo, tudi pri najinih obrokih je le pridno opazoval ostale, pa tudi noči je lepo prespal. Tako, da bomo še ponovili tak dopust!

Zdenka30 pozdravljena!

Sem vas zelo nahiter prebrala, zato tud ne bom sedaj odgovarjala.

Aja, Jessy, upam, da pikice izginejo. Tudi Davidu so se pojavile pod pazduho in na hrbtu, zato semskoraj prepričana, da jih je dobil od švicabja na bazenu - bom počakala še dan, pol pa ukrepala če ne bodo izginile!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
27.1.2006 23:41:38   
violinski
Lahko noč, vsem avgustovkam!

Spet dežuram. Tako sem bila izmučena preko dneva, da sem dvakrat spala (ko sta spala tudi otroka, da ne bo nesporazumov), zdaj je pa moj mož zaspan, meni se pa še ne greeeeeeeee v posteljo. Ok, samo to še spišem, pa se mu pridružim.

Dobrodošla, Zdenka30 in dobrodošla nazaj, petri85! Me veseli, da ste se imeli fino!!!

Jaz sem zjutraj cokmpok otroke in smo prišli v KP, kjer je temperatura nad nulo user posted image in to kar nekaj. Sem pa vse jutro preletala po raznoraznih uradih in podobno, ker je oče avto name prepisal in to za sabo potegne vse mogoče papirje. PA še tehnični sem potem delala in to ravno ob času, ko jim je komplet server z vsemi podatki dol padel, tako da sem tam visela ko ena limona vsaj pol ure, Aljoša pa je spal pri mojih doma in še dobro, da vmes ni postal lačen.

Drugače je pa to noč ga spet malo sračkal in se zbujal na točno 3 ure, pa še malo se je drl zraven, lačen, kajpada, ker nisem takoj mogla verjet, da je res lačen in sem ga hotela z dudo zamotit. Lez dan je bil pa v redu, samo še vedno ne more zaspat, če je preveč utrujen.

Zdej mislim, da smo za nekaj časa zaključili s sadjem (razen če ga bom mešala s kakšno zelenjavo) in da bom pa jutri res probala z bučkami. Moja mama jih je poleti prav v ta namen zmrznila, ker je bila letos poleti cela proizvodnja bučk, tako so rasle, ko gobe po dežju, samo da so bile bučke po dežju user posted image user posted image . Špinača bo pa še počakala, vsaj toliko, da Aljoša neha dežek med hranjenjem delat. Danes sva bila spet oba čisto na reče pikice od češnjeve kašice.....

O govorjenju v tretji osebi pa povem to, da sem tudi jaz z Lano govorila o njej kot o tretji osebi, pa jaz sem tudi bila 'mamica', ko se je učila govoriti, je na začetku tudi ona tako govorila ("bo Lana to naredila"), potem pa se je naučila, da je to JAZ in TI in zdaj se samo jaz še kdaj zmotim in rečem "Lana bo za mamico naredila to pa to", ona pa ne. Ona govori prav. Midva z možem se oba čimbolj trudiva govoriti pogovorno slovenščino, ker sem jaz Primorka on pa gorenjsko-koroški Ljubljančan in bi nama bilo čudno, če bi tolkla enega od najinih dialektov, ki ju drugače uporabljava samo, ko sva močno razburjena ali (to že od študentskih let ni bilo) malo nacejena user posted image user posted image user posted image user posted image .

Še malo gibanja: Aljoša sploh ne zna več obstati na hrbtu - v trenutku je v kravicah. Preoblačim in previjam ga že kar težko. Najraje se obrača v desno, sem ga hotela naučiti še, kako se obrne v levo, pa je razumel še preden sem do konca pokazala. Ampak mu je vseeno bolj všeč v desno. Pa steguje se, da bi prišel do igračk, ko je v kravicah. Brca noge, ker ne ve, da to ni tako kot pri plavanju user posted image .

No, kakorkoli, ura je pozna, grem jaz gret posteljo.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
28.1.2006 7:20:05   
Tiamo
Jutro, pozdravljena Zdenka user posted image  Petri welcome back, me veseli, da ste se imeli fino in da ste uživali v vodi. A kako brcajo v vodi, jih je veselje gledat user posted image  A violinski, sta Demi in Aljoša sta čist ista in počneta iste vragolije..tudi jaz jo včasih težko preoblačim, k se skoz obrača v desno. Samo jaz jo preoblačim na fotelu in jo dam čisto k naslonu, da se ne more obrnit, hehe. Jessy hvala za nasvet, samo sem ji že dajala samo (3 dni) korenček, kolerabo, potem sem ju zmešala, prešli sva na samo krompir (takrat k ga je zbruhala), in včeraj sem ji ga pa zmešala z fižolom....Tudi banane ni hotela jest...se mi zdi da jo zobki morijo in zaradi tega noče jest. Včeraj je potem pojedla 50ml krompirjevega in fižolovega pireja. Že cel mesec jo zobki mučijo, vse vtakne v usta, par sekunt gricka, potem pa vrže stran in kriči. Zdaj sploh ne joka več, samo še kriči in vriska, da ti gre zvok čez ušesa. Včeraj sem ji kar ene 5 namazala dlesni s Calgelom, pa je po 10 min po nanosu, bila spet vesela in se smejala.  Nelči tudi Demi se noče več cartat, edino takrat k je njej volja, kdaj k ji dam lupčka zacvil...da se ji potem opravičim. Evo spet se dere...

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
28.1.2006 7:53:49   
Tiamo
Objavila sem slike pravilnega ravnanja in sedenja...upam, da sem razumljivo napisala, če kaj ni jasno kar vprašajte.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 28.1.2006 7:54:32 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
28.1.2006 9:29:14   
Jessy
Dobro jutro!
Mi smo se zbudili pa v snežinkah! user posted image  Končno se malce ogreje, nam začne pa druga stvar sračkat, da bomo spet doma. V kengurujčku je ne upam več nositi, ker me ful začne križ boleti.

Petri, super, da ste se imeli tako fajn!!! Sem se pa ravno včeraj spomnila nate!

Nelči, jaz kašice dam za zadnji obrok zvečer, vendar samo cca 100 ml, ostalo pa podojim. Tako mi brez težav spi do 8h zjutraj. Danes se je celo ob 8.30 zbudila. S tem, da sem Bebijevo kašico delala s svojim mlekom, Hippovo pa z vodo, ker je mleko že notri. So pa Hippove zelo okusne. Sem jo probala, pa bi jo z veseljem tudi sama popapcala! Bebijeva mi pa že dišala ni vredu!

Naše pikice so še vedno prisotne, ampak za spremembo manj intenzivne, kot včeraj  zvečer. Mogoče bo pa izginilo do ponedeljka. Ni pa videt, da bi jo to srbelo, ker se nič ne skuša praskati (ali pa se to še ne zna user posted image ).

Tia, takoj, ko bom imela čas, grem pogledat katere slikce si objavila, da se kaj naučimo tudi mi!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
28.1.2006 9:49:11   
Jessy
Tia, super si to nardila!!!! Je fajn razvidno kako in kaj!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
28.1.2006 9:50:21   
zoya24
Dobro jutro,

tudi jaz kašice dam zvečer, okoli sedmih, pa mu jo naredim s 130ml vode, tako, da jo pride cca 170g. Pol ga pa še pred spanjem okloli osmih podojim (se mi zdi, da je to dojenje zdaj bolj crtlanje). Daens sva jedla ob petih in je ful jedel, zdaj ob devetih se pa sploh ni hotel dojit user posted image , bom še mal počakala, da vidim, če bo zdaj lačen, ga slišim ko nekaj prostestira.

Petri fino, da ste se imeli super, jaz tudi komaj čakam, da kam odpeketamo.

Tia zdaj grem fotke pogledat, da vidim, kaj vse narobe delamo, verjetno itak vse user posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
28.1.2006 10:30:37   
Kety
Dobro jutro!

Pozdravljena Zdenka in Petri dobrodošla nazaj! Super, da je mali tako užival v vodi in da je bil dopust OK.

Zoya, Jessy, katere Hipp-ove kašice dajete, k se kuhajo z vodo? jaz sem kupila od Hipp-a rižek, k se dela z mlekom in ga delam z aptamilom. Ampak, se mi zdi, da je po tem še prej lačen ponoči, kot če se samo doji.user posted image  Danes sem ga samo dojila zvečer in je spal do 4ih zjutraj in potem še do 7ih.

Meni se zdi, da našega tudi matrajo zobki. Skoz se drgne po obrazu in mal joka zraven, ponoči se je okrog polnoči zbudil in jokal in se spet drgnil pod nosom z roko.user posted image  Ampak, videt ni nič....

No, jaz sem zbolela za angino in sem dobila antibiotike. Sem že zjutraj klicala na otroško, če lahko dojim kljub vnetemu grlu, pa so rekli, da ja.  Tia, sem se spomnila tvojega posta, ko si pisala o eni mamici, kije dojila ko je imela gnojno angino in ji je puncka potem umrla, ker se je zastrupila z njenim mlekom. Me je bilo celo noč strah!!

No, sej zdej gre hitro na bolje, mogoče pa timon zaradi antibiotikov bolje spi!user posted image

TIA; SUPER SI SLIKALA!!!!!!!!!!!!! Bom zdej še jaz malo tako prakticirala, ker kravic mi pa res noče past!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
28.1.2006 10:47:26   
Jessy
Kety, to so mlečne kašice, ki se pripravljajo z vodo. Prav piše na škatli, da se pripravi z vodo. Jih je pa več okusov. Jaz trenutno uporabljam 2 kapici. Ena je jabolko z vanilijo, ta druga je pa breskev in marelica. Sem pa kupila že novo z okusom sadje, ampak te je po 6. mesecu, tako da bom še malo počakala.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
28.1.2006 11:21:37   
tina104
Kety, mislim, da je Tia pisala o gnojni angini, ti verjetno nimaš take oblike, ne?

Petri, super, da je za vami tako lep dopust!
Zdenka, dobrodošla! - sem včeraj te pozabila pozdravit.

Pri nas je bila spet čudna noč, ta teden je že skoraj cel čuden. Ni sicer pogosto jedel, kot ponavadi, ampak so bile druge težave. Zaspal je že ob osmih in ob 22. je že hotel zizo, ob polnoči sem se zbudila in ugotovila, da sem z zizo še vedno k njemu obrnjena, šla na wc in zaspala nazaj. Čez pol ure me je prebudilo čudno dihanje Aljaža, v glavnem imel je ful poln nos in sem se odločila, da ga našpricam, se je zbudil in potem prdel ene dve minuti, tako da sem ga šla previt. Je bil do vratu pokakan. Potem seveda še eno uro ni zaspal, potem smo pa seveda se nujno mogli vstat ob pol petih, kot ponavadi.
V glavnem Tia, ne sekiraj se več, ker nisi dojila. Naš je samo dojen že več kot 5 mesecev in zdaj je že drugič v zadnjem mesecu prehlajen! Upam, da ne bo prehudo in da ne bo spet bronhitis!
Mislite, da je ta prehlad lahko posledica tega, da zadnje dni nisva šla nič ven? Kaj pa od tega, ko se igrava na tleh - sicer je talno gretje, pa še odejo dam na tlauser posted image  Je to lahko kako povezano?user posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
28.1.2006 11:30:22   
miševi

Pozdravljena Zdenka30 med namiuser posted image in dobrodošla nazaj potepinka Petriuser posted image . Super, da ste se tako dobro imeli. Mi bomo verjetno za več dni kam prvič odpeketali za 1.maja (standardno na user posted image ), pa tudi za kasneje imamo že user posted image splanirano in rezervirano. Violinski, ti trenutno kar zavidam, da si na morju...Toplice bodo prišle v poštev oktobra ali novembra - bomo šli v Moravce, ker v službi lahko dobim ugodno apartma.

Teya, ti se kar hvali, tako je pravuser posted image . Jaz zaenkrat nič ne pišem, ker je po aktivnostih Jure podoben Neji od Jessy. No, vsaj na bok se je začel sedaj intenzivno obračati. Mogoče pa bo še kaj iz njegauser posted image . Sem pa vesela, da je dobrovoljček - dobesedno reži se vsem in vsakomur.
Tia, hvala za slike o pravilni držiuser posted image !!!
Drugače smo pa včeraj zvečer že zaspali brez joka in brez prstka, samo user posted image sem mu pa morala tiščat v ustih. MajaPRO, saj me je tudi Zoya potolažila, da z njo tudi nič ni bilo narobe, ker je palec cuzala, samo Jure je začel tako čudno požirat, pa jezik ima ven kot mucek, potem pa še zobozdravničine besede... Tako da se bom še kar trudila. Je pa naporno. Danes sem ob 5-ih zjutraj stala ob posteljici in mu odmikala rokouser posted image .

Jessy, upam da pikice res niso od alergije. Ta prava alergija se praviloma najprej pojavi na obrazu, nato po telesu - bolj ob pregibih. Tako da upam, da bo ok. Jaz sem se pri Juretu bolj vstrašila, ker se mu je začelo na obrazu. Sedaj sva bila na user posted image in ker se štima, bova 3 dni jedla cvetačo, zalito z mlekom. Saj vem, da ste že 100x napisale - pa še 1x vprašam - ko kuhate samo bučke, ali jih olupite in kaj potem naredite - jih zmiksate z melkom ali samo z vodo?
Drugače sem pa kupila Milupino riževo kašico, ki se meša z mlekom. Doma imam polno kašic z nekimi okusi, meni se pa najbolj dopadejo te brez vsega. Bom raje sama dodala kakšno sadje. Je bil pa včerajšnji izlet v LJ ugoden - predvsem za denarnicouser posted image . jure je bil priden, dvakrat smo morali obiskati previjalnico. Pojedli smo pa kar v Santani. Ati je futral, mami je pila kavico, Nika sok, mimoidoči so pa čudno gledal, zakaj mora ati futratuser posted image .

Ne vem katera je spraševala za pobiranje rozin pri pregledu - preverjajo, ali mali že obvladajo tako imenovani "pincetni prijem" - s palcem in kazalcem.

Pogovarjamo se mi tudi v 1. ali 3. osebi. Mu pa vedno govorim, tudi kakšne bedarije - npr., ko kuham, govorim, kaj bom vse v lonec vrgla, ko brišem posodo, govorim - sedaj brišem kozarec, pa žličke..., ko se oblačiva, mu povem, da mu bom oblekla eno nogico, potem pa še eno, ker imamo dveuser posted image . Pojem mu, ko se igrava. Ker imamo še od Nike veliko igrač in knjigic, potem ob vsaki živali, o kateri znam pesem, zraven pojem. Včasih pomaga tudi Nika.

Tolko zaenkrat. Lahko malo nakladam, ko se mi glih juha user posted image , pa ni treba stalno zraven viset.

Pa-pa!user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
28.1.2006 11:30:51   
Jessy
tina, jaz mislim, da ni prehlajen zaradi tega, ker niseta šla ven ali ker se igrata na tleh. Prehlad pač pride in najpogosteje ga "staknemo" od neke osebe! Drugače so pa prek medijev prav opozarjali, da v tak mraz ne hoditi z otroki!!! Midve sva šele včeraj prvič šli na sprehod.

Prej sem jo previla in videla, da so pikice spet ful opazne! Še bolj, kot včeraj zvečer. Zdaj sem ji slekla spodnjo majčko in je samo v bodiju in pajacku, ki se ga zapne na vrhu. Moram izključiti še možnost, da ji je prevroče, čeprav skoraj dvomim v to smer. Zdaj me nekako skrbi, če so pikice od Hipp kašic, zaradi mleka, ki je notri! Bom zvečer spet dala Bebi kašico, ki jo bom naredila z mojim mlekom. Očitno bova mogli preiti spet na sam začetek uvajanja hrane in postopoma ugotoviti, kaj nama je povzročilo te pikice!
Po kolikem času od zadnjega zaužitja alergene hrnane pa naj bi izginile pikice, če so od alergije?

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
28.1.2006 11:36:27   
Jessy
miševi, kar ima po obrazu, je le pod brado. Če nežno potegneš prstek pod brado, se čuti pikice. Vse ostale pikice pa so izključno le po trebuščku in jih ni nikjer drugje. user posted image  Res sem zmedena, od česa je zdaj to!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
28.1.2006 11:40:06   
Jessy
Tolk sem obremenjena s temi pikicami, da sem na bučke čisto pozabila.
Jaz jih ne lupim! Dobro jih operem, potem pa skuham na vodi in zmiksam. Je pa res, da nikoli nisem dala samo bučk, ampak sem jih enkrat s krompirjem, naslednjič pa že v mineštrci.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
28.1.2006 15:56:16   
hugolina
Oj!

Miševi, jaz mu bučko olupim čisto na tanko (tako da je svetlozelena).

Je pa naš tudi imel zadnje dni neke pikice in ful rdeča lička. Ampak vedno proti večeru. Pa me tudi skrbi, da ni kakšna alergija in sem tudi zmedena kot nevemkaj. Čeprav sumim, da bi mogoče lahko bilo tudi od mraza.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
28.1.2006 15:58:18   
hugolina
Aja, sem čisto pozabila:
Jessy na forumu alergija sem nekje zasledila, da naj bi "ven udarilo" tam nekje do 72 ur po zaužitju (če je alergija na hrano).

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
28.1.2006 20:15:43   
nanka
Dober večer,
končno je dneva, je bil kar dolg.

Dominik vse naj, najuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

No naši otročički stopajo ŽE v 6. mesec. Joj kako gre hitro.

Tia, hvala za slikice kako sedeti (jaz sem že vse pozabila), se pravi, da ni nič narobe, če se sklanja naprej. Naša to počne že nekaj časa. Bi rada že sedela, pa še ne gre brez pomoči.

Jaz bučke tudi olupim, ker jih kupujem v trgovini, porekla pa ne vemuser posted image .

Jessy, kako je s pikicami, a so izginile? Drugače jaz dobim pike, če jem pomarančo.
Zoja si drži flašo s čajem sama ( aventova 125 ml) in se ji vkar smeji, ko ji dam v roko. Drži jo z obema rokama. Danes se je pa tudi v posteljici obrnila iz hrbta na trebuh. Zdaj zaspi tako, da se takoj ko jo položim v posteljo obrne na trebuh in tako zaspi.

Petri, ste se le vrnili, krasno, da ste se imeli super.

Dovolj sem naložila, lahko nočko

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......