Anonimen
|
A mi zna katera postreči z medicinsko razlago, kaj se zgodi, če začneš kontracepcijske tablete jemati po porodu pred prvo menstruacijo? Drugače pa... Robija zadnje tri dneve nekaj meče in spi kot zajec - zbudi se, če greš samo mimo njegove posteljice. Pa joka, pa kolca, pa poliva, pa dudo ven meče, pa maha z rokama, pa brca z nogama, pa ni prav ne v posteljici, ne v lupinici, ne v najini zakonski postelji, ne v rokah, ne na hrbtu, ne na trebuhu, ne na boku,... Jaz sem že rekla, da je dete pač zahtevno, tako, kakor fotr, pa se fotr ne strinja s tem... Obrok Milumila se je zvečal na 170 ml v eni rundi, naslednja gre še po 130 ml, potem pa spet po 170 ml. Na dan najmanj 2dcl čaja, pa D3 kapljice 1x, pa kapljice proti krčem 2x, pa previjanje vsaj 4x ali 5x v Pampers New Born (so še OK, ampak dlje kot do konca meseca ne bo več šlo). Duda je še vedno za skrajno silo in za največ 5-10 minut, tako, da ga niti ne prepričujemo več. Podnevi je vedno več pokonci (po več ur), dopoldan skoraj obvezno od 8:00-12:00. Malo po rokah, malo v lupinici, pa z nama naokrog po stanovanju. Ker smo še vedno vsi prehlajeni, se sprehodom izogibamo - gremo čez cesto v City Park ali pa v sosednjo ulico do tašče in tasta, to je pa vse. Pa kopamo se tudi 1x na teden, trenutno, čeprav je patronažna rekla 2x. Pri kopanju je pa hec - najprej kričanje, ko se ga daje v vodo, potem se pa navadi in je kričanje, ko ga dajemo iz vode. S Kamikazo sva ravno ugotovila, da se bo takrat, ko se bo nehalo kričanje zaradi krčev in kopanja, začelo kričanje zaradi zob. Pa spet ne bomo spali... Zdravi smo pa vsi. Robi se, po mnenju pediatrinje, nekoliko preveč zvija nazaj (glavo rine nekam nazaj, noge pa tudi) in nam je priporočila razvojno ambulanto, kjer naj bi nam pokazali neke fizioterapevtske vaje proti temu. Pa smo se naročili in dobili datum že ta četrtek, 26.01. Ob tem sem se pa spomnila na en ironičen balkanski pregovor, ki ga je nekoč bivši sodelavec izrekel bivšemu šefu:"Da Bog da ti deca u rikverc hodala!" Ultrazvok kolkov bomo imeli šele 06.03., kar pa je baje dobro, saj je bodo kolki takrat OK, potem ne bo potrebno priti na ponovno kontrolo. Če bi ga pa naročili prej, pa baje obstaja še ponovitveni pregled - na varianto "zihr je zihr". OK, ampak kdo mi pa ve povedati, kaj narediti, če kolki že zdaj niso OK? Po čem se to ugotovi? In kaj potem narediti v tem primeru? Jaz sem pa tudi OK. Pregled je za mano, čišče sem imela samo 2 tedna (no, ja, pa še kakšen dan zraven, za vzorec), jutri grem pa pogledat v lekarno, kaj je s tistimi tableti Yarina. Drugače grem pa nazaj do svoje ginekologinje po drug recept. Stediril M obstaja in me ne bo nihče prepričal v nasprotno, če pa nimam stranskih učinkov, pa tudi ginekologinja nima nobenega razloga, da mi jih ne bi dala. Če je pa s samimi tableti kaj narobe, naj jih pa umaknejo s tržišča, kajne?
|