|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
20.1.2006 23:29:03   
pety78
Da se vam na hitro javim, ker imam en kup dela in težav. user posted image user posted image user posted image  Nisem vse prebrala, kar ste napisale, ampak samo začetek.
2ursae, zdravje je bolje, mojega že komaj čakam, ga po novem kličem v Ameriko v hotel s stacionarnega telefona, ki stane le 33,6 SIT. user posted image  Mobitel bi me pa za minuto vžal po žepu za cca 600SIT. user posted image

Ja, dve burni noči sta bili. O včerajšnji sem pisala na forumu čvekanje v tri dni.  Eno noč prej pa nisem prišla k sebi, ker se mi moj ni javil 24 ur, prej pa vsak dan dva ali trije sms.-i. Ja, jaz pomislim na vse najhuje, revež pa je po celem Las Vegasu iskal adapter, da bi lahko nafilal telefon. Pač nimajo tam takšnih vtičnic, kot mi.

Bom si jutri vzela čas in malo prebrala, ter odgovorila na vaša vprašanja. Pa še kakega vam bom postavila. user posted image

Naš malček hodi spat ob 20 uri, danes pa je protestiral vse do pred kratkim. Mislim da spi že celih 15 minut. Ful ga je zvijalo. user posted image  

Lepo se imejte in bodite pridne še naprej!
LP, Petra

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 501
20.1.2006 23:45:59   
jupiter
Hm, čist slučajno tole berem, pa sem zasledila, da si napisala, da doklad (to je otr. dodatek al ne?) ne dobiš, dokler nimaš urejene stvari s sodišča. Mi tudi še nismo mel obravnave, pa sem vseeno dobila otroški dodatek takoj, treba je blo samo prinest potrdilo s sodišča (to je poštemplana kopija vloge), da je vloga oddana. Dobila sem ga celo za 3 mesece nazaj, in to na CSD v Novem mestu. Po treh mesecih ti ne izplačujejo nič za nazaj, tako da ti svetujem, da stvar urediš čimprej, ker je škoda denar stran metat. Vsak tolar se pozna... Katerga septembra?

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 502
21.1.2006 9:57:18   
Pia67
Hvala za info, tega mi ni nihče rekel. Itak sem zamudila 3-mesečni rok, ker so mi najprej rekli, da lahko sporazum sama natipkava in ga oddava sodišču. Na vložišču sem ga oddala, potem pa sodni mlini in nazaj dobila zavrnjeno vlogo. Bom takoj v ponedeljek telefonirala na CSD, ker moram na razpravo prinesti spisek dohodkov za 2005 in višino otroškega dodatka punčke. tega pa seveda nimam.

Še enkrat hvala,

Damjana

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 503
21.1.2006 21:04:52   
2ursae
O, kriza, Pety, ravnokar sem prebrala o tvojih travmah okol najemodajalke user posted image . Kako se je pol izteklo? Ja, a pa njen sin je tud tko usekan, da bi te šel ven metat, al kaj? Najbrž je sam grozila, pol pa nič ni bilo.  A ko je tvoj doma, je tud tolk pogumna? Boga, pa ravno zdaj se je vse nate zgrnilo, ko si sama z Videkom doma. Se pa strinjam s tvojim, da nekaj ukreneta, ne more te bit ves cajt strah, kaj ji bo padlo v glavo. Ženska bolana, gre ven metat mamo z malim dojenčkom. Saj tvoj pa jutri že pride, ne? user posted image  Si boš lahko mal oddahnila.

Mi je bilo pa kar toplo pri srcu, ko sem videla, kolk RRjevk ti je bilo pripravljenih dejansko pomagat user posted image

Drž se

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 504
21.1.2006 21:29:30   
pety78
2ursae, tudi jaz nisem mogla verjeti, da je bil takšen odziv in sočutje. Res iskrena hvala vsem. user posted image user posted image user posted image
Sina od stare (drugače je ne morem več poimenovat) žal ne poznam. Glede na to, da je isto leglo.....bog si ga vedi, kake gene ima od matere. Vendar jih ni bilo. Sem klicala na agencijo, kjer so mi povedali, da samo blefira, ker so tako vsi skregani med seboj.
Ja, v ponedeljek se zgodba nadaljuje. Stara je tudi klicala na agencijo in jokala pa stokala, tako da ji je agent rekel, naj se oglasi k njemu. Povedal ji bo svoje na diplomatski način, saj vendar ja noče izgubiti svoje najboljše stranke. user posted image  Jaz pa skoz tuhtam in tuhtam, kaj naj naredim, da jo orng zaj..... Ej, sedaj pa res ne popuščam niti za milimeter. Al mi bo dala številko TR, da ji najemnino nakazujem, pa da se mi ne približa več do izteka pogodbe,  če pa ne, me bo pa letela hitro prijavit s polnim zneskom. Nič več ji ne podpišem. Kako novo pogodbo? Ni šans!!!Sedaj bo pa ona mal zaplesala, tako kot bom jaz pela. user posted image
Saj mi bo mogoče kdaj žal, ampak toliko živcev, kot mi je ta krastača požrla, še ko sem bila noseča, tega pa res ne pomnim.

Ja, moj dragi mi je pravkar javil, da so pristali v LA, od koder imajo let v Pariz. Pričakujem ga jutri okoli 15. ure. Komaj čakam, da grem ponj. Danes že cel dan noro pospravljam, 4 stroje cot sem oprala in posušila. No sušilc mi še dela. user posted image  Pa da ne govorim o novi frizurci. Ups, frizuri, da ne bo pomote. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Moja sestra frizerka je vzela penzl v roke in mi naredila frišne pramene, pa še škarje mal vrtela okoli moje glave. Na koncu še fen, nenazadnje pa še likalnik. Tako da sem speglana tipi topi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Tak ga komaj čakam, da ti ne morem povedat. Sem mu povedala, da ga bom prve tri dni samo razvajala, potem bo pa zopet vse po starem, pa bo moral pucat in pospravljat. user posted image user posted image user posted image

Drugače pa moj Videk pridno panča že od osmih. Ga navajam na to uro, čeprav je včeraj po dolgem času zelo protestiral in kričal in se zvijal, ko sem ga skušala uspavati. Ob 23.uri mi je uspelo. Mogoče je bilo krivo to, ker sem imela kolegice tu, pa še sestro in je bil mal zmeden. Čeprav je ljudi kar navajen. Ne vem, no. Se pa že naglas smeji. Verjetno vaši tudi, sam še nisem vse prebrala za nazaj. Pa ful je začel kričat od jeze. Prav zakriči in me pogleda, kako reagiram. Ker se mu smejim, je včasih še bolj jezen, včasih se pa nasmeji. Prav smešen je postal.

Lep pozdrav!
Petra

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 505
22.1.2006 14:03:10   
teta beta
No, nekih vprašanj nisem zasledila, zato bom kar malo popisala, kako se imamo. Pisala bom o kakcu, zato  - če ravno jeste... preskočite. Cel petek in včeraj cel dan je Daša samo kakala. Barva in videz kakca sta se spreminjala v petek od zjutraj, ko sta bila normalna, do večera, ko je bil kakec že čisto zelen in voden. Nisem delala panike, kre sem ravno tedaj brala en post o tem in da pri samo dojenih otrocih to ni hudega. Čeprav mi je bilo še vedno čudno, da kaka prav vsakič. Tudi včeraj je bilo isto, kakec pa je dobil boljrumeno barvo, predvsem pa je bil večinoma zrnast (ali pa če so plenice tako močno vpile tekoče, kar pa malo dvomim user posted image .) Svakinja mi je rekla, da če sicer v redu jé in ne bruha, ni panike. Mogoče je dobila kaj takega v usta. Je pa čisto v redu, ne bruha, je pravi dobrovoljček, jé normalno, tudi vročine nima, mogoče je imela sinoči malo povišano, okrog 37. Bomo videli, kaj bo danes, zdajle še vedno spi po sprehodu.

Sicer pa sva zdaj spet pri mojih doma in bova tu cel teden. Mogoče bomto izkoristila, da jo peljem slikat in ji dam delat osebno, ker sva obe še namreč prijavljeni tukaj.
Zadnjič je rodila punca od mojega sošolca, uboga reva je rojevala menda 18 ur! Še prejšnji teden sem bila pri njima in je imela ooogrooomen trebuh (za moje pojme, sploh ker sem jaz imela majhnega), na koncu pa je imel fantek komaj 2.990 g in 50 cm. Me prav zanima, kako se kaj imajo. Komaj čakam, da jih gremo pogledat, ko se malo ustalijo.

Kje je že, ko je bila Daša tak piščanček! Jutri bo štiri mesece, kar ne morem verjet!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   [Brisano sporočilo]
22.1.2006 21:30:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 507
23.1.2006 11:45:28   
2ursae
tery, končno sem pogledala tvoje slikce. Matr so luškane user posted image . Je pa tale tvoj Nik pravi mali pastirček, ne. Kolk se lepo nasmiha med tem, ko pase kravce. Ful luškano. Všeč mi je tud una fotka, ko pase kravce na previjalni mizici, sem lahko mal videla, kako imate doma user posted image . Pa lepo ropotuljco-medvedka ima. Se vidi, da mu je všeč user posted image . Skratka, ni besed za prehvalit tega otročka.
Če te smem vprašat - zakaj si pa zaklenila album?

Jaz sem tud mojga probala povlečt za rokice, med tem, ko sem ga imela na kolenih, pa nima nobenga interesa. Je še čist mehek user posted image . Sama si ne predstavljam, da bi sedel čez dva meseca, se mi zdi, da ima do takrat še res dolgo pot.

Ampak nekaj ga pa moram pohvalit - včasih že preprime predmet iz ročice v ročico user posted image . Proti predmetu skoraj vedno stegne obe ročici. Kaj pa vaši? Stegnejo eno ročico ali obe?

Šibam, to je bilo vse kar sem utegnila.
Še nekaj - moj otrok že od petka ni kakal. Pričakujem plaz vsak hip user posted image .

Joj, pa še to: tudi jaz imam album. Lahko pogledate, če čte user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 508
23.1.2006 12:06:17   
doroteja23
2ursae pravi cukerček je tvoj sonček. Opažam da so full popularni ti bodyi iz H&M-a. yuser posted image mum.

Morem povedat da je Alina včeraj imela napad jokauser posted image . Nikoli še ni tak jokala. Prav kričala je. Pojma nimam kaj ji je blo. Pol pa je zaspalauser posted image , pa je blo vse OK ko se je zbudla. Prav vstrašla sem se. Boga. Pa rdeča je bla tak. Živo rdeča.

Pa ve? Kako ste preživele vikend? Jaz sem zvedla novico, da bo moja kolegica imela dojenčkauser posted image . Sem prav vesela. Kar privoščim jima. Kdaj pa še ne vem točno.

V soboto sem bla na otvoritvi nove hiše pri kolegici. Tak ima lepo hiško. Me kr muči, da bi si tudi midva lahko začela delat nekaj.
Vsaj tašče se je rešla, če že druga ne.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   [Brisano sporočilo]
23.1.2006 12:34:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 510
23.1.2006 12:41:32   
2ursae
Doroteja, kaj pa če Alino srbi, ker hočejo zobki počasi na plan? Moj je tudi ravno prej jokal, pa sem mu dala za žvečit tisti obroček, ki lajša srbenje dlesni in ga je kar veselo žvečil, zdaj je pa spet dobre volje. Poskusi.

Neposredna povezava do sporočila: 511
23.1.2006 13:31:22   
doroteja23
Vidiš na to sploh nisem pomisla. Namreč kr plane v jok. Tak da mi je full noro.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 512
23.1.2006 14:16:30   
ameli
2ursaeuser posted image user posted image  tvoj anže je res pravi lepotec. Se res vidi kako je zrasel! Pravi dedc. A ste opazile, kako naši malčki pametno gledajo?
Mark se steguje za igračkami z obema rokama. Na gmyu zgrabi krogec user posted image  in je potem celi blažen. Igrač pa si iz ene v drugo roko še ne podaja.

Še o vrtcu v Avstriji: jaz sem doma 1,5 km od meje. Do prvega vtrca v A imam 3 km (so pa trije). Mi je v bistvu vseeno kam ga peljem. V enem od teh vrtcev vzgojiteljica govori Slo. Ampak jezik naj ne bi predstavljav nobene ovire. Od znanca sinko (3 leta)je začel lani obiskovat enega izmed vrtcov. Ni govoril nič nemško, pa ni imel nobenih težav. Otroci so zelo prilagodljivi. Kot zanimivost še napišem, da se v osnovni šoli (v A) kar 150 otrok uči SLO (izbirni predmet).

Neposredna povezava do sporočila: 513
   [Brisano sporočilo]
23.1.2006 15:13:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ameli)
  Neposredna povezava do sporočila: 514
23.1.2006 16:44:42   
Pia67
Živjo!

Tery, Nina je tako spuščala zvoke nekaj časa nazaj. ne baham se z njenim napredkom, dejstvo je le to, da je pač prej rojena. Zato me je zadnjič tudi begal tisti BRRR, pa mi je mama rekla, da se to imenuje faza brbljanja, Nine pa je že povozila ta mejnik.
Imam drug problem, zdi se mi preveč hiperaktivna (moja sodelavka je zaradi tega na podaljšani porodniški, ker je njen mali pravi rajser in je pri 6. mesecih že stal). No, tega ne pričakujem, le da Nina hoče, da skače po mojih kolenih, sedi z oporo BP, brez pa tudi kake pol minute, ko se opre na stegna. Z oporo se lahko v sedečem položaju igra do nezavesti. Ko je na trebuhu, pa se vzpne pa kolena in zgleda ko kak majhen kužek. Groza, sem ravnokar odgovorila na prijazno pismo prodajalke stajice. Jo bom očitno morala met. Nina je trenutno velika 68 cm, o kilah pa nimam pojma, po moje jih ima okol 6,5. Res je drobna v primerjavi z vašimi junački. Pa tako rada papa pire krompir. Očitno vse pokuri, no, nekaj bo fajn, če bo imela tak izkoristek hrane, bo vedno vitka (upam, da ne bo plezala user posted image

Aja, danes sva šli plavat. Histerični napad ob odhodu iz bazena in očitajoč pogled bakic, ki so se namakale. Kriza, kaj šele bo.

No, dost je samohvale. Nina se je začela jokat in včasih se tudi tako razjoče kakor tvoja Doroteja23. Kaj češ. male devičke (po horoskopu) so zahtevne. Ne vem če je tvoja Alina tudi med njimi? user posted image

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 515
23.1.2006 17:35:43   
teta beta
haj!

Mi še vedno zeleno kakamo, količinsko pa se malo umirja. Pia67, ti si pisala v enem postu, da je Nina 3 mesece imela špinačno blato. A to skoz ali samo občasno? Jaz imam občutek, da vse, kar poje, iztrebi. Se tudi bolj pogosto dojiva zato, na 1 - 2 uri, če spi, tudi dlje.
In še to: mislim, da bom danes spala na tleh. Malo je nerodno, ker spiva skupaj v postelji, jaz pa imam tu navadno mladinsko posteljo, široko 90 cm, in ne morem rečt drugače, kot da sem ji napoti. Ene 3x ali 4x se je ponoči zbudila oz. se nekaj v spanju pritoževala. Sicer imam tukaj dve sobi skupaj in bi lahko spala v prvi na kavču, ampak tisto se pa malo bojim, da ne bi tu iz postelje padla. Doma se v kinderpetu namreč premetav z ene na drugo stran, se oklepa letvic in se obrne tudi prečno.
Tery, sčasoma se ti bo to uredilo. Na začetku je tudi mene mučilo, ali pa kadar je zvečer ful zizala na obeh straneh, po trikrat, štirikrat na vsaki. Podoji ga na obeh straneh, tudi če prva dojka še ni prazna, ali pa najkasneje, ko te druga že boli in je ful trda.

morm it, se je zbudila.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 516
23.1.2006 19:52:25   
doroteja23
Pia67 moja je tehtnica. Prava! enkrat je slabe volje in že se obrne in se smeji.
Kdaj pa je tvoja, da je devica. Kak to misliš prej rojena?
Moja ima tud take čudne besede in izraze, da je včasih sploh ne zastopim. Saj ne vem kaj sploh pravi, zraven pa se tak pači, da bog pomagaj.

Neposredna povezava do sporočila: 517
23.1.2006 21:24:33   
Pia67
Doroteja23, Nina je rojena v 1. septembrskem tednu (7.9.), eni septembrčki pa čez 3 tedne. In 3 tedni so veliko za tako majhne človečke. Mislim na razvoj in vse skupaj. Zato pa pride do majčkenih razlik: cepljenje, gibanje itd.

Neposredna povezava do sporočila: 518
23.1.2006 21:34:49   
Pia67
Ej, oprost Teta beta, mam čist tunelski vid (v teh nekaj dneh se mi je svašta zgodilo in sem mal konfuzna, ker zelo slabo spim).
Ja, blato je bilo skoz zeleno, kot špinača. Še sedaj je občasno (po jabolčkih še posebno). prebrala sem vse vrste razlag in če gre zaupati pregovorno odličnim novomeškim pediatrom, je vzrok v nedozoreli prebavi.
Drugače pa, eni zeleno barvo pripisujejo prednjemu, redkejšemu mleku, delovanju žolča, neprebavljeni laktozi.
Za trenutno stanje Nine, bi rekla, da težje prebavi večje delce in moram oreng speštat dušena jabolčka.
Pri tvoji Daši pa ne vem. Jaz bi šla do pediatra, ker vidim, da te skrbi. Težko je ločit katero blato smrdi, je penasto. Jaz bi npr. šla takrat k zdravniku, če bi bilo ful tekoče, v večjih količinah, saj bi punčka izgubljala preveč elektrolitov in seveda vode. Ker je daša dojena, je težje. Jaz bi Nini dala Hippov pripravek iz korenčkovega soka, glukoze in elektrolitov (kakor en sokec).
Da ne bom prepametna. Upam, da je težava mimo. Želim ti, da mirno prespiš nočko, pa čeprav na trdih tleh.

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 519
24.1.2006 6:33:30   
birbalari
Pomagajte!!!
Jaz ne morem več. Zadnjih deset dni je katastrofa. Moj Jernej je totalno neprilagodljiv. Ne morem it nikamor, ker povsod joka. Joka v avtu, ko pridem k mojim joka, če grem k tašči joka.... če grem na sprehod jamra in je ves srečen ko pridem v stanovanje. Ne mara dude, tako da ko joka (prejšnji primeri) mu moram vedno dat joško. Tega sem se jaz naveličala, ker sem vedno oblečena kot medo in potem sleci, obleci, sleci... Saj mu je bilo že prej neprijetno v drugih hišah, ampak se mi zdi, da zdaj ko več razume je še hujše. In ta joška... čez dan ful slabo spi in ko končno zaspi, se še parkrat zbudi, pa jaz na joško in po par spi. Kako navaditi otroka na dudo? Prvi mesec in pol jo je v vozičku in avtu še imel, zdaj pa ko mu jo dam, skoraj bruha.
Do sedaj je spal ponoči, zadnji mesec pa ... katastrofa. Spi od 7.30 do 2h, potem pa na uro in pol, uro kakšen krat tudi na pol ure. In to do 6h potem pa konec.
Sedaj sem malo pojamrala. Napišite mi kaj prosim!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 520
24.1.2006 9:58:06   
2ursae
Birbalari, bojim se, da zate nimam dobrega odgovora. Ravno ta vikend je bila pri nas na obisku moževa tete in je rekla, da njen vnuk tud ni hotel dude, da mu je šlo kar na bruhanje, če so mu jo dali. Zakaj? Eni ljudje imajo krajše nebo (al neki tazga) in jih potem taki predmeti, kot so duda, al pa kasneje zobna ščetka, če si jo porinejo globlje v usta, ful dražijo in jih silijo na bruhanje. Teta je rekla, da so probali vse sorte dud, pa ni šlo. Menda obstajajo tudi krajše dude. Poskusi, korda mu bo pa taka všeč.

Jaz te čist razumem, ker sama vem, kolk trenutkov mi je zaradi dude lažjih. Vem, da si utrujena ... kaj pa kaj drugega kot duda? Otroc v tej starosti dajejo vse sorte v usta. Ko sem bila jaz dojenček, sem ful rada sesala gazico user posted image , menda sem jo imela do 4. leta user posted image . Matr, sem bila smotana. Probaj s pleničko al pa kakšno drugo tkanino. Ne vem, upam, da bodo imele druge kakšen bolj pameten nasvet. Pa daj to vprašanje na forumu "Novorojenček, dojenček", tam imajo punce več izkušenj.

drž se

(odgovor članu birbalari)
Neposredna povezava do sporočila: 521
24.1.2006 10:15:48   
teta beta
Dobro jutro!

Jaz sem danes res spala na tleh, vendar ne na trdnih. S kavča (trosed) sem pobrala blazine in jih pogrnila zraven postelje, tako da mi je bilo mehko. In, ja, splačalo se je! Sicer se je Daša zbudila okrog štirih, ampak po moje zato, ker se je čisto razdekala in jo je zeblo. Spalno vrečo sem žal pozabila doma, mojega pa danes ne bo sem, tako da bo treba še kaj pogruntat. Tudi kakanje se je uredilo, ponoči sem jo sicer morala previti, vse odtlej pa še ni kakala. Pia, hvala za odgovor, mene je sskrbelo predvsem, ker se je pojavilo naenkrat in v takšni količini. Zdaj mislim, da bo v redu.

Birbalari, vem, kako ti je, kot sem rekla, tudi mi nisemo imeli dude še 14 dni nazaj (uf, meni se pa zdi že cela večnost). Sicer ji prej ni šlo na bruhanje, le obdržati je ni znala v ustih injo je pljuvala ven. Poskusi mogoče še s Chicccovo fiziološko dudo. Je cela iz lateksa in kapljične oblike. Naša prej ni hotela nobene, zdaj ima obe. Ta Chiccova ji je malo bolj čudna, vidim po izrazu, ampak jo vseeno cuza. Gre pa prej iz ust, ker se ne pripopa tako kot ortopedske.
mogoče pa ga že matrajo zobje? Tudi to je možno, potipaj malo dlesni.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   [Brisano sporočilo]
24.1.2006 10:53:28   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 523
24.1.2006 11:48:56   
Sugy
Po dolgem času spet lep pozdrav!

Danes moram pohvaliti mojega Nejca, saj je po mučnih 3 dneh dobil svoj 1. zobek user posted image user posted image user posted image  Bilo je res hudo, non stop je bil tečen, pa najprej nismo vedli kaj mu je, saj se nam je za zobke zdelo še prezgodaj! Dobil je tudi vročino 38,5. No in danes je zobek zunaj, Nejc pa spet dobre volje user posted image user posted image

Nisem vsega brala za nazaj, samo to stran - Birbalari, kaj pa če bo tudi vaš dobil zobke? Možno je!

Vidim, da ste res pridne s pisanjem, jaz pa nažalost nimam časa za RR, saj kadar mi Nejc dopušča, delam na domu (na črno user posted image ). A kaj čmo, danes vsak tolar prav pride.

Lepo se mejte še naprej!!

Neposredna povezava do sporočila: 524
24.1.2006 12:18:46   
2ursae
čau,

moj mali hrošček (beri: še vedno nemočno leži na hrbtu in veselo pobrcava in maha z ročicami user posted image ) spančka, pa bom na hitro še jaz kaj dodala.
V bistvu ni pri nas nič novega. Včeraj je 2 uri ful jokal (tega še nisem doživela) in sem bila na koncu čist hin. Morda pa res zobek že trka user posted image . Sem pa brala, da naj bi prvi zobek otroku ne povzročal težav, ampak je prava štala šele okol enega leta, ko rastejo kočniki. Tko da, ne vem. Morda pa bo kot pri Sugy, sam men se tud zdi še zgodaj. Danes je bil tud že mal siten. Bom poročala.

Še vedno ni o kakecu ne duha ne sluha (že 4. dan), tko da ga že kar nestrpno pričakujem (user posted image  kdo bi si mislil, da bom kdaj to rekla user posted image ). Še dobr, da imamo v četrtek pediatra, bo lahk mal tamalga pogledal, če še ne bo nič sproduciral. Revček, pa že drugo pikico bo dobil.

Kako kaj s sprehodi? Greste kaj na ta mraz? Včeraj sva bila, danes se bova pa vzdržala, je mal too much pod nulo. Menda v Dnevniku opozarjajo, da te temp. niso primerne za male otroke.

Moje vprašanja: tiste, ki imate air-bage (ups - zračne blazine) na sovoznikovem sedežu, a peljete otroka zadaj? Mal sem to nerodno postavila - valjda ga peljete zadaj, hočem sam vprašat, kako vam to funkcionira. Zakaj sprašujem? Sem slišala že komentar (laični, da ne bo pomote), da je to nevarno, ker je otrok zadaj sam v lupinci in se mu lahko kaj naredi, npr. se mu zaleti in mu ne more nihče pomagat user posted image . Men se zdi to mal preveč kompliciranja, kaj pa se vam zdi? Ta oseba, ki je to pripomnila meni, da naj bi se otrok do 2. leta starosti vedno vozil še z enim odraslim v spremstvu zadaj.

Sugy, čestitam za zobek! Matr, so naš otroc že velki, kar zobke že poganjajo user posted image

Tery, vod mam še kar zamašen, sam me nič več ne boli, tko da se ne sekiram. Zvečer si pod tušem še zmasiram, kaj posebno pa več ne pazim. OK, to še gledam, da mu to zizo ponudim takrat, ko je res lačen in jo čim bolj sprazni. Hvala za skrb user posted image .
Pa božiček fotka - moram priznat, da mi z mojim profi aparatom ne bi ratal take narest user posted image . Ta fotka je le plod luškanega modela in moderne tehnologije - z digitalcem sem naredila ene 100 fotk, od teh je bilo 5 res dobrih in 1 carska. To je vsa kunšt, vsakemu lahko rata user posted image .
Moje dete še ne žvižga, o avtosedežu pa še ne razmišljamo, saj je trenutek, ko bo moj hrošček sedel, še daleč.

Pia, moj mož ma sodelavca, katerega prijatelj je imel bolezensko hiperaktivno hčerko. In kaj je to pomenilo? Pazte - prva 4 leta je spala pol ure/ 24 ur user posted image . Pol se je pa stanje kar naenkrat normaliziralo. Si predstavljate? Jaz umrem.

lepo bodite in se crkljajte na toplem

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...

Najljubši letni čas?
petruska

Tvoj letni čas je?

Pomlad (30%)

Poletje (55%)

Jesen (5%)

Zima (9%)

Število vseh glasov: 74

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!