|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MIGRENA
10.1.2006 20:38:25   
krompircek
OJ mene pa zanima če se katera sooča z migreno?
Kako si pomagate ko vas napade ?
Meni ne pomaga nič! Zdravnica pa mi je zaenkrat dala samo kartonček in naj pišem oz. vodim glavobole -HALO, men bo pa glavo razneslo ne pomaga lekadol ,nalgesin kaj drugega pa tak ne dobiš v lekarn brez recepta.
Jaz se moram pokrit čez glavo ,mora bit tema in grozna tišina drugačeuser posted image .
Bi mi katera kaj svetovala da bom naslednjič preživelauser posted image

25.6.2005 je na svet pokukal najin sonček!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MIGRENA
10.1.2006 20:48:48   
pascalina
pozdravjena,
tudi sam imam zelo velike težave pa mi zdravnica tudi kaj dosti ne pomaga. obstajajo tudi tablete Dalivon (meni zelo pomagajo)in pa aspirini migrene(po njih mi je pa tako slabo). Sama sem opazila da se mi migrenski glavoboli ne pojavljajo če malo potelovadim zvečer pred spanjem. Meni je zdravnica povedala da e zadeve večkrat pridejo zaradi stresa, zvišanje/znižanje teže ali da je podedovano (moja mama ima grozne glavobole).
lep večer

(odgovor članu krompircek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.1.2006 21:01:59   
Jančika_
Moje migrene so odvisne od hormonskih sprememb. Najhuje je bilo med jemanjem KT, tudi v nosečnosti imam kar probleme, hud napad imam po koncu vsake nosečnosti (enkrat rodila, dvakrat ss).

Po dolgih letih trpljenja (migrene imam od 14. leta, stara sem 31) in kupu prebrane literature lahko rečem samo to: NIČ NE POMAGA. NIČ. Upam, da bo minilo vsaj takrat, ko pridem v meno. 

Ko je najhuje, resnično razmišljam, če je vredno tako živeti. Na srečo imam takih res hudih napadov malo, recimo enega na pol leta. Že tisti blažji so za popenit, kaj šele ti tahudi. Enega takega sem imela kak teden po porodu - 24 ur je popolnoma izbrisanih iz mojega spomina, res ne vem, kako sem rihtala malegauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2006 21:29:10   
eva1
Jst sem pa ugotovila da sira ne smem jest-sedaj ko ga res jem le tu in tam, imam zelo redko glavobole! Tisti pravi migrenski pa nastopijo, če ne vzamem pravočasno tablet! tako da če takoj ko vidim, da me zečne značilno boleti glava vzemem 2,3 lekadole ali pa kaj podobnega in je!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2006 21:45:34   
andrejka82
Pozdravljena. Zal je tudi pri meni migrena del zivljenja. Niso to samo glavoboli, ampak vrtoglavice, slabosti, preobcutljivost na svetlobo, sili mi na bruhanje, jokanje samo z levega ocesa, tam kjer je tudi bolecina najhujsa, se pravi v levi polovici glave, kot da bi mi udarjal s cem po sencih. To se je zacelo s 15 letom in traja se danes, veliko ljudi to pripisuje KT, ki jih tudi jem ze zelo dolgo. Lani sem dozivljala in prezivljala velike psihicne obremenitve in stvar je postala se bolj intenzivna, tako, da sem se zatekla k zdravniski pomoci. Dolgo mi je pomagal Nalgesin, ki je bil tudi edini, ki je sploh oblazil bolecino, zadnje case pa opazam, da tudi ta sedaj bolj svoh prime. Tako sem pristala pri nevrologu, dala skoz 101 preiskavo na glavi vkljucno z MR. Tam smo potem dobili delni odgovor vzroka migren. Nobenega tako intenzivnega in ponavljajocega se ciklusa migren se ne sme prezirati. Migrene so v vecini dedne, najslabsa kombinacija so KT+kajenje+stres, prirojene napake mozganskega sistema, slab pretok kisika zaradi zozanih zil.......... Ce se ponudi kaksna resitev za morebitno odpravo ali za olajsanje migren, se nevrologi veckrat odlocijo za poseg na hrbtenjaci, ki pa je vse prej kot nedolzen poseg z vprasljivo uspesnostjo. Kaj drugega se ne da, so le preprosti recepti: veliko gibanja na prostem, rekreacija, sproscanje, v velikem krogu se izogibati prekomernega sedenja za racunalnikom, ki je pravi strup, ja, ja saj vem, samo kaj, ko danes zivimo v svetu, ko enostavno nic vec ne gre brez njega. Zal so migrene del nas, izginile ne bodo nikoli, morda jih bomo le lahko lajsali.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2006 22:07:46   
Jančika_
Andrejka, ko sem nehala jemati KT (sicer sem jih jedla samo dobrlo leto), se je stanje pri meni precej izboljšalo. Na tvojem mestu bi poskusila brez KT, če gre. Ginekologi jih menda precej neradi predpisujejo bolnicam z migreno.

Sicer pa tudi jaz včasih bruham, voh se mi totalno izostri, zeham, slabše vidim, dan pred napadom in pred njim sem čisto praznoglava. Meni so na CT sicer našli eno staro poškodbo lobanje, ki pa ni vzrok glavobolov.

Edino, kar mi je nekaj časa pomagalo, če sem seveda vzela pravočasno, je Naprosyn. Najslabši je bil pa Avamigran - resda me kako uro ni bolela glava, ampak sem bila totalno zadeta, potila sem se, tresla, potem se je pa glavobol vrnil...

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2006 22:20:28   
krompircek
Pri meni je pa tole zanimivo, pred nosečnostjo sem imela glavobole občasno jemala sem tudiKT, med nosečnostjo nobenega  res nobenega, sedaj pa so se spet začeli in to veliko bolj pogosti ,pa čeprav še ne jemljem KT. Mi je moj rekel da bomo kar noseči pa bouser posted image -ha ha njemu je pa ja fajn

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2006 23:20:22   
andrejka82
Jancika, saj jaz tudi mocno upam, da bo bolje, ko jih ne bom vec jemala. Neprekinjeno jih sicer jem ze 7 let in samo se to leto, potem pa z njimi v kos za nekaj casa.user posted image  Sem se z ginekologinjo tudi nekaj pogovarjala o povezavi migrene in KT. Kot je tudi sama dejala je to kar pogosta neprijetnost zensk, ki se posluzujejo te vrste zascite. Tako pac je.

Pozdravcek.

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2006 23:25:10   
Annny
Pojdi na terapijo k bioenergetiku Domančiću v Kranjsko Goro- poznam dve punci, ki sta leta imeli strašne migrene, on pa ju je ozdravil v pol ureuser posted image

http://www.drustvo-lemuria.si/termini.html

Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2006 23:29:50   
KODA
Meni se dostikrat pojavi hud glavobol,preden dobim menstruscijo.Pomaga mi edino Nalgesin.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2006 23:38:33   
taška30
Ne bom nakladala in jamrala, ker so že druge dosti povedale, kako hudo je, jaz to vem, ker sem tudi sama žrtev migrene 1x na mesec.
Brez recepta: Dalivon, Saridon
Na recept: Avamigran

Pri meni so v bistvu pomagali vsi trije, le pri Avamigranu sem imela občutek, da so čez čas manj prijemali kot takrat, ko sem ga vzela prvič in drugič. Ja, pa malo si zadet po njih, pa kaj!user posted image

Sicer je pa ful različno kaj komu prime. Poskusit moraš. Lekadolu se pa jaz itak samo smejim na migrenski dan. Brezveze sploh poskušat!

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.1.2006 1:08:50   
Anonimen
Jaz k sreči nimam migren, jih pa ima moja prijateljica. Zanjo vem, da začuti, kdaj prihaja migrena in če pravočasno vzame tableto, je vse ok, je sploh ne dobi, če pa jo vzame, ko jo že zagrabi, ji pa vsaj ublaži glavobol do znosnega, zelo pa ji pomagajo tudi ogromne količine C vitamina. Tablete ne vem, kako se imenujejo, vem pa, da ji jih pošilja prijateljica, ki živi in dela v Ameriki in jih tam kupi, pri nas se jih ne dobi. Vem samo, da je fora teh tablet, da imajo zelo visoko koncentracijo kofeina, če kateri to pomaga.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2006 8:05:26   
dory
Hm ce mene zagrabi migrena moram v PRAVEM casu, se pravi takoj vzet naprosyn...ce ne, pol me boli glava dva do tri dni, noben tablet ne prime in prvi dan ponavadi oblezim s tako slabostjo, da mislim,da me bo pobral...tko da mam zato tablete vedno pri roki...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2006 8:27:01   
Anonimen

V knjigi avtorice Luise Hay "Telo je tvoje" za migreno pise, da je to miselni vzorec spolne krivde.

Afirmacija ki pomaga pa je: Uzivam v spolnosti, spolnost je zame sporscujoca, lepa cudovita.. ali pa kaj podobnega..
Lahko pa popoldan pogledam dobesedbo kaj pise..

Najbolj pa pomaga samozadovoljevanje.. brez obcutka, da pocnes nekaj slabega.. ali nemoralnega..

A je katera od vas, ki imate migrene nudistka.. in zelo sproscena v spolnosti? To bi bilo zanimivo vedeti..

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.1.2006 8:27:56   
Anonimen

Se to... Tablete pa so droga.. ki jih sicer vzamemo, da nam je trenutno bolje.. oziroma da se ne zavedamo bolecine.. za zdravljenje pa ni primerna..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.1.2006 9:00:44   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

A je katera od vas, ki imate migrene nudistka.. in zelo sproscena v spolnosti? To bi bilo zanimivo vedeti..

Tale Lujza verjetno nikoli ni imela migreneuser posted image . Ja, sem nudistka in odkrito uživam v spolnosti, tudi samozadovoljevanju; nimam občutkov krivde in ni mi nerodno  govoriti o tem. Mater, bi jo z lato po glaviuser posted image .

To je tako, kot pravijo nekateri, da ti je med nosečnostjo slabo, ker si v resnici ne želiš otoka. BLA BLA BLA!!! Noseča sem 15 tednov, od tega jih bruham že 10 - otrok je pa zeloooo zaželjen in težko pričakovan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.1.2006 9:03:01   
Jančika_
Aja,še o tabletah. Seveda to ni zdravljenje, ker migrene se v bistvu ne da zdraviti. Bi pa rada videla junaka, ki ob takih bolečinah ne bi vzel nič, še posebej, če se le-te ponavljajo vsak mesec in te za nekaj dni dobesedno izločijo iz normalnega življenja.  Če bi pomagalo, bi še kurji drek jedla, prisežem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.1.2006 9:54:20   
dory
Jst tud nimam kaksnih posebnih zadrzkov kar se tice spolnosti...nudistka pa tud nisem...no delno user posted image ...ampak takrat k zagrab tale migrena ne razmisljam kej dost,da ne bi vzela tableta...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.1.2006 9:55:30   
urši*
pomaga INGVER!!!v eni knjigi o alternativnem zdravljenju sem prebrla!in sem ga res eno obdobje pila redno , kr tistega v prahu si zmešam z vodo in popijem, ko je prišel napad, je bil bistveno krajši in ni bilo takega glavobola!je pa tam pisalo, da je tej ženski mislim , da čisto zginil.
tako , da mene , ko zgrabi, spijem ingver, pa seveda vzamem tableto.ker me ne gravi več tako pogosto, sem "terapijo" ingverja opustila, ampak , pomaga pa,tako da probajte.
je pa negravžno ko hudičuser posted image

lp

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.1.2006 10:08:04   
eva1
Kar se tiče tablet-vsakemu pomaga kaj drugega-meni na začetku samo lekadol-Sarodin in Nalgesin, Naprosyn mi je nekako tako kot bi bombone jedla-nč ne pomagajo, še kafetin je bolj tko, tko...
Sem pa sama že velikokrat poskusila,in res drži, da se s sexom glavobol odpravi-sicer ne vedno- v začetni fazi glavobola je traba v akcijo...no ko pa že pridemo v fazo migrene, takrat pa itak nič ne pomaga! Tako da jst vem kaj ga povzroča(sir) in kako ga odpravim, tako da sem še skoraj na konjuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.1.2006 10:42:20   
taška30
Mah, tale Luisa, ja, sem jaz tudi videla to knjigo in jo na hitro prelistala. Saj se strinjam, da ima veliko bolezni nek psihičen vzrok, ampak kar je preveč je pa preveč!

Po njenem je večina bolezni posledica zavrtosti v splolnosti, pa pomanjkanje samozavesti, občutek manjvrednosti, pa še kakšnih neprimernih odnosov z očetom v otroštvu (prosto po Freudu...)

Kaj ta ženska še ni slišala za bakterije, viruse, gljivice, hormone...?!?

Aja, tudi jaz sem najrajši nudistka in mislim, da nimam kakšnih zavor v spolnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.1.2006 15:07:06   
krompircek
Bravo Jančikauser posted image se čist strinjam s tabo,verjetno tale še šla ni mimo migrene
Kar je preveč je pa preveč!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.1.2006 15:37:06   
Skorpija
Jaz pa ne vem čisto točno ali imam migrene ali je to kaj drugega. Ko me prime, me boli celoten vrat, ušesa in razbija mi v sencah. Postane mi slabo in sploh ne morem več držat glave pokonci. Meni pomaga samo to, da ležim v temi in tišini na hrbtu in upam, da bom zaspala... Grozno je kadar sem v službi in takrat probam piti kavo in limono - pomaga za kakšno uro, potem je pa spet isto...

A je to migrena user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 23
11.1.2006 15:44:35   
Jančika_
Skorpija, lahko bi bila migrena, ja. Imaš ponavadi bolečino na eni strani glave? Pa pred napadom, imaš kake znake, da se nekaj pripravlja?

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.1.2006 15:49:48   
Skorpija
Hmmmmm, ponavadi me boli čez celo glavo, kot da bi imela en obroč bolečine okrog glave napeljan... Začne se pa ponavadi z utrujenostjo, pa bolečino v vratu. Hvala bogu me to napade samo vsake 4 mesece, kaj takega in ne traja dlje od enega dneva, samo takrat sem pa čist za staro šaro... Pa to se mi dogaja šele zadnja leta, odkar sem v službi. Mogoče je pa kakšna alergična reakcija user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?