andrejka82 -> RE: MIGRENA (10.1.2006 21:45:34)
|
Pozdravljena. Zal je tudi pri meni migrena del zivljenja. Niso to samo glavoboli, ampak vrtoglavice, slabosti, preobcutljivost na svetlobo, sili mi na bruhanje, jokanje samo z levega ocesa, tam kjer je tudi bolecina najhujsa, se pravi v levi polovici glave, kot da bi mi udarjal s cem po sencih. To se je zacelo s 15 letom in traja se danes, veliko ljudi to pripisuje KT, ki jih tudi jem ze zelo dolgo. Lani sem dozivljala in prezivljala velike psihicne obremenitve in stvar je postala se bolj intenzivna, tako, da sem se zatekla k zdravniski pomoci. Dolgo mi je pomagal Nalgesin, ki je bil tudi edini, ki je sploh oblazil bolecino, zadnje case pa opazam, da tudi ta sedaj bolj svoh prime. Tako sem pristala pri nevrologu, dala skoz 101 preiskavo na glavi vkljucno z MR. Tam smo potem dobili delni odgovor vzroka migren. Nobenega tako intenzivnega in ponavljajocega se ciklusa migren se ne sme prezirati. Migrene so v vecini dedne, najslabsa kombinacija so KT+kajenje+stres, prirojene napake mozganskega sistema, slab pretok kisika zaradi zozanih zil.......... Ce se ponudi kaksna resitev za morebitno odpravo ali za olajsanje migren, se nevrologi veckrat odlocijo za poseg na hrbtenjaci, ki pa je vse prej kot nedolzen poseg z vprasljivo uspesnostjo. Kaj drugega se ne da, so le preprosti recepti: veliko gibanja na prostem, rekreacija, sproscanje, v velikem krogu se izogibati prekomernega sedenja za racunalnikom, ki je pravi strup, ja, ja saj vem, samo kaj, ko danes zivimo v svetu, ko enostavno nic vec ne gre brez njega. Zal so migrene del nas, izginile ne bodo nikoli, morda jih bomo le lahko lajsali. Lep pozdrav.
|
|
|
|