|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smisel "imeti otroke"
6.1.2006 9:56:15   
Anonimen
V čem ga vidite? Kaj je pravzaprav pravi smisel imeti otroke?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smisel "imeti otroke"
6.1.2006 10:01:00   
natasa0212
V ČEM JE SMISEL IMETI OTROKA?TO JE JA NEKAJ NAJLEPŠEGA KAR SE TI LAHKO V ŽIVLJENJU ZGODI.SAJ SI VČASIH JEZEN NA NJIH,AMPAK KO TE PA POGLEDAJO Z TISTIMI OČKAMI,PA HITRO POZABIŠ NA MARSIKAJ

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2006 10:07:15   
kalbo
Smisel imeti otroke je prenesti del sebe v prihodnost in se približati večni želji postati nesmrten. Da o radostih, ki ti jih da otrok niti ne govorim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2006 10:07:29   
Lorena
Jaz osebno ga vidim v tem;

* podariti nekomu življenje, kar smatram tudi za enega izmed naših poslanstev (seveda če zdravje to dopušča)

* otrok naj bi bil sad neke ljubezni med partnerjema

* otrok pričara pravo vzdušje v družini-pomaga jo izoblikovati (družine brez otrok so zame nepopolneuser posted image )

* veselje v očeh otrok, ki nam lepšajo trenutke

* ''pametna naložba'' za naš denar ( tako ali tako bi ta denar romal kam drugam, npr. za več izletov, zabav,...kar hitro pozabiš, otrok pa ostaja...)
*
*
*
*
itd............

Jaz osebno si enostavno ne predstavljam smisla življenja brez otrok. Kaj bi pa drugače delala pri 40. in 50.?
Kaj ni lepše gledati kako rastejo tvoji otroci, spremljati njihove korake, jih učiti kako skozi življenje, kasneje spet veselje ob vnukih....
Predvsem pa ne razmišljam o tem, ker imam otroke zelo rada!

Midva z možem pričakujeva prvega-zelo zelo zaželjenega, načrtujeva pa tudi še vsaj 2.

SAMO MOJE RAZMIŠLJANJE...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2006 10:11:26   
viv_
Užitek! Z otorkom si ustvariš družino, tisto pravo, svojo in jaz nadvse uživam v tem, da sem pomagala ustvariti to družino, v kateri vsi uživamo! Mi B-ji smo zakon, hehehe... user posted image

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2006 10:16:35   
CatJa
Vsaj enkrat v življenju doživeti resnično nesebično ljubezen?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2006 10:19:55   
Anonimen
ha smisu met otroke je da devajo! na kmeth je treba vorng garat, kdo pa mislte da bo če ne mulci, a jh zaston futramo!
user posted image

no ker pa js nism glih s kmetov mi je pa smisu met otroke to da lahko delim svojo neizmerno ljubezen med male dušice z njimi uživam in se razdajam. tako imam občutek da me nekdo zares potrebuje in še bolj jaz potrebujem njih. zgleda da je vse tut mal sebične narave :)

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2006 10:22:13   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Smisel imeti otroke je prenesti del sebe v prihodnost in se približati večni želji postati nesmrten. Da o radostih, ki ti jih da otrok niti ne govorim.

Se totalno podpišem, lepše ne bi znala napisati.
O radostih bi dodala le to, da nam otroci pomagajo znova odkrivati svet, znova opazimo tiste malenkosti, ki se nam zdijo same po sebi umevne in totalno nezanimive.
Meni osebno se je z rojstvom otroka tudi spremenila lestvica prioritet in pogled na svet ( beri, služba ni več no.1, vsi smo zamenljivi v službi, lastnemu otroku pa nihče ne more nadomestiti matere).

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2006 10:23:20   
eva1
Jaz se kr podpišem pod catjin post! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2006 10:36:44   
tanikaa
user posted image user posted image user posted image kalbo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2006 10:41:22   
Anonimen
Evo, zame je to edini smisel zivljenja. Pa nocem biti pateticna in tudi nocem, da bi se to razumelo, kot da drugih lepih stvari v zivljenju ni. Ampak ce vse izgine, umre in propade, ta ljubezen ne more nikoli umreti.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2006 10:57:28   
dory
Ja odkar mam tamalga vidim kaj je pravi smisel zivljenja...to je res nepopisna in neizmerna sreca :)

Ampak mi je pa hudo, met v tem svetu otroka, ko mors delat cele dneve, smisel zivljenja pa ti vzgajajo razne institucije in podobno....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2006 11:30:34   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: natasa0212

V ČEM JE SMISEL IMETI OTROKA?TO JE JA NEKAJ NAJLEPŠEGA KAR SE TI LAHKO V ŽIVLJENJU ZGODI.SAJ SI VČASIH JEZEN NA NJIH,AMPAK KO TE PA POGLEDAJO Z TISTIMI OČKAMI,PA HITRO POZABIŠ NA MARSIKAJ

se podpišem pod to.

poleg tega je pa to naš osnovni biološki namen, da se vrsta reproducira, tak kot vse druge.
jaz osebno se zelo rada reproduciram, čene pa vsaj vadim... user posted image user posted image user posted image

razen tega pa sta moji hčerki nekaj najlepšega kar se mi je v življenju zgodilo, skorajda bi lahko rekla, da sem srečna, pa čeprav sem moračla presta razne muke da sem tako daleč prišla. jaz si življenja brez njiju ne morem predstavljat. zapolnili sta tisti košček praznine, ki sem jo imela v srcu nekaj časa  -  ker mi je nekaj manjkalo. sedaj pa tisto nekaj imam: ljubezen do mojih punčk.

(odgovor članu natasa0212)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2006 11:33:02   
KIRA
ja, pa pod CAtJo, VIV in loreno se tud podpišem. tudi to vse drži.user posted image user posted image

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2006 11:39:06   
lory05
Jaz ne bi ravno rekla, da so otroci smisel življenja, jaz bi rekla, da so ŽIVLJENJE.
Vsaj pri meni je tako, odkar imam mojega sina, ne samo da je on moj smisel življenja, on je moje življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.1.2006 12:02:06   
Anonimen
Smisli so po mojem razlicni..

Ce gledas iz stalisca da je rojstvo zacetek in smrt konec.. potem ni nobenega smisla imeti otroke.. niti za otroka ni nobenega smisla ali pride.. ali pa ne pride..

Doziveti pravo nesebicno ljubezen.. je bila ena teza.. Ja.. to je fajn.. ampak pri hipotezi, da je smrt konec.. niti nisem nic posebno na zgubi, ce tega ne bi dozivel.. koncno nisem tudi nic na zgubi ce niti zivljenja ne bi dozivel.. Kaj pa naj z njim?
Ce dozivis ta planet samo enkrat in samo v tem trenutku ko zivis.. potem se mi zdi, da ne bi cist nic zamudil, tudi ce se ne bi rodil..

Ce spremenimo prvotno hipotezo.. da rojstvo ni zacetek in smrt ni konec.. potem je lahko debata malo bolj obsirna in smisel bi se dalo najti.. samo spet bi ostali samo na hipotezah.. tko da niti nima tole prevelikega smisla.. debatirat mislim..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2006 12:29:32   
karmy
user posted image user posted image user posted image  kalbo

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.1.2006 13:04:38   
nejcko
Ok, bom malo daljša, ker na kratko tega ne znam povedati, ampak ...
Sama si nikoli nisem pretirano želela imeti otrok in sem kar dolgo vztrajala in čisto lepo shajala brez njih. Nisem si jih želela iz dveh razlogov: ker se mi zdi grozno v ta kruti svet rojevati otroke, sploh ker se s trenutnimi svetovnimi razmerami ne morem sprijazniti, jih ne razumem, ne sprejemam in me plašijo; ker mi ni čisto nič manjkalo, ko jih nisem imela, bila sem povsem brez skrbi, kar sem delala, sem delala večinoma za lastni užitek, skratka bilo je sicer veliko povsem človeškega egoizma, ampak je bilo super!
Če izhajam iz Tjazyjevih besed, potem v vsem tem krogotoku rojstev in smrti, rojevati potomce pomeni zadovoljiti zgolj in smo "naravni smisel življenja", ne pa smisel lastnega življenja, kar nas v bistvu povsem enači z vsemi ostalimi živimi bitji. Ampak ker smo ljudje malček bolj "pametni" in o teh stvareh lahko zavestno odločamo, se za otroke "odločamo" iz različni vzgibov. Večina teh vzgibov, kar lahko sodim tudi po vseh postih (razen Tjazyjevega), pa je skrajno egoističnih: ker SI jih želiM, ker je to najlepše, kar se MI je zgodilo, ker so MOJA največja sreča, ker želiM doživeti nesebično ljubezen ... To pa v bistvu ni nič manj egoistično od tistih, ki otrok nimajo in rečejo: ker SI jih ne želiM, ker MI je brez njih čisto fajn, ker nočeM celo življenje trepetati za njihovo življenje itd.

Jaz torej imam otroke, zakaj točno pa jih sploh imam, pa ne vem. Sem pa v obeh primerih z njimi presegla lastni egoizem in morda našla smisel v tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.1.2006 13:07:45   
Anonimen
Nejcko, tole mi je zelo blizu. Če bo zdaj tu Tjazy nadaljeval, mu bom hvaležna. Pejmo naprej.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.1.2006 13:17:05   
viv_
user posted image nejcko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.1.2006 13:18:52   
Anonimen
Drugače pa, a brezpogojne ljubezni ne dobiš, če imaš psa? Vsaj mislim, da je tako, no, po trditvah tistih, ki jih imate.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
6.1.2006 13:21:11   
Anonimen
Js sicer nimam otrok.
Ampak mi je bila najblj grozna izjava prijateljice: 'šele z rojstvom otroka je moje življenje dobilo smisel.'

Meni se je to zdelo nejpojmljivo. Kako lahko kdo živi kar v tri dni pred rojstvom otroka? Meni se zdi, da otrok da drugačen smisel življenju, prinese nekaj novega lepega, življenja pa ne omore osmisliti, če si ga sam ne osmisliš.

Kaj se pa zgodi potem, ko otroci odidejo, odrastejo, bog nedaj umrejo? A potem življenje izgubi smisel?
Mene je tega groza. Da bi mi otrok postal edini smisel in vse moje življenje. Saj ga polepša, sej se spremeni pogled na svet in njegovo dojemanje, ampak MATI mora še vedno biti ŽENA in predvsem ostati ČLOVEK - samostojen.

Jaz sem vzela vso stvar tako, da so nam otroci dani na POSODO in ne v LAST. Meni sta bila dana samo za bežen trenutek, za toliko, da sem zaslutila kaj materinstvo je. Zame je bilo to samo slutnja nekaj lepega in dosti bolečine...Ampak še vedno sem to jaz in upam, da bom to tudi ostala takrat ko bom sprejela vlogo matere, žene, partnerice...in da bo to vse samo del mene in ne ves moj jaz.

Zakaj je v tej Sloveniji Cankar še zmir zakon? Tega res ne razumem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.1.2006 13:21:27   
KIRA
user posted image user posted image al bina: a šteješ ti psa za tvojega potomca????? user posted image user posted image  ker no - mislim - da bi pol imela rahlo nenavadne spolne navade in poglede na svet... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.1.2006 13:25:46   
Anonimen

Kira, niti najmanj, moje vprašanje oz. ugotovitev se je nanašala na tole:

Vsaj enkrat v življenju doživeti resnično nesebično ljubezen?

Še vedno se imam za človeka in ne za psico, oprosti.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
6.1.2006 13:30:21   
daddy
dober odgovor, pikec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?