|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: naj otroku spremenimo ime?
2.1.2006 12:06:06   
malazvezdica
Sama se nimam otrok vendar imam nečakinjo z imenom Tia in meni je to ime zelo všeč. Saj je že skrajni čas da začnemo otrokom dajat modernejša imena. Starejši se pač malo težje sprijaznijo s tem tako kot se mi mlajša generacija težje sprijaznimo s staromodnimi imeni. Sicer pa imata samo vidva pravico odločat kako bo ime vajinemu otroku in nihče drug. Vajini starši so lahko odločali o vajinih imenih, tako da bi vama sedaj morala pustiti prosto pot pri vajini hčerkici. Ne se jima pustiti in ostanita pri svojem. S časom jim bo ime že postalo všeč, samo navaditi se morajo. Želim vama veliko sreče in lepih trenutkov s hčerkico!

otroci so naša prihodnost...

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.1.2006 12:15:04   
india
Ne glede na to,ali je drugim ime všeč ali ne, sta ga vidva vajini princeski dala in jo tako tudi kličita!
Ne moreš zdaj na željo in ukaz drugih otroku vsakič,ko ime komu ne bo ugajalo, tega imena spreminjat. A misliš,d a bo drugo ime spet vsem všeč?

Daj no, malo več trdnosti in odločnosti pokaži, ostali pa naj se obrišejo pod nosom!

Moja bivša sošolka pa ima sina,ki mu je ime Tija, pa je meni tudi rahlo nenavadno, pa kaj!

Ne oziraj se toliko na ostale, delaj predvsem,kar misliš da je prav in kar tebi ugaja!

(odgovor članu malazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.1.2006 12:19:42   
Primoza
Če so pa tvoji in njegovi rekli, da je to ptičje ime potem ga pa kar urno spremenita. Sigurno imajo oni vsi klena neptičja imena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.1.2006 12:23:59   
polona2
Nikakor ne. Otrok je vajin in samo vidva odločata o imenu in ostalem.
Pa sploh se ne obremenjujta, mogoče bi bilo dobro zadevo predebatirati s starši in posledično zmanjšati obiske pri njih, ker to je pa res grdo, kar vama delajo.
Pa ime-Tija je res nekaj običajnega, pogostega in ni nobena eksotika, skratka pretiravajo!!!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.1.2006 12:32:55   
tejčica
Otrok je vajin in sta mu vidva izbrala ime ki je všeč vama. Tudi meni se dopade. Brez skrbi, tudi ostali se bodo kmalu navadili. Možno pa da jo kličejo punčka, princeska ipd. ljubkovalno.

Smo pa imeli tudi pri nas problem zaradi imena. Najini hčerkici je ime Taja in tudi najini starši sprva niso bili najbolj navdušeni nad najino izbiro ampak so se hitro navadili. Samo moj ati je malo bolj kompliciral in jo je nekaj časa klical Kaja. Sem preslišala in ko je videl da ga ignoriram je kmalu nehal.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.1.2006 12:33:35   
Stajerka
Po tem, da sprašuješ na forumu, predvidevam, da sama dvomiš v ime. Kolegici je tast ponudil 1000 Evrov, da spremeni ime, pa ga ni.

Po mojem mnenju lahko pravo ime za otroka izbere samo mama, saj sta z otrokom povezana še nekaj časa po tem, ko se detece rodi. Pri nas si je ime izbral otrok sam.... Ja ja vem, da se sliši hecno, vendar,  ko sem razmišljala o imenih, je pri imenu Miha pobrcal in se je po tem tudi na to ime odzival že v trebuhu, pa še spola nismo vedeli....

Najbolje, da narediš po lastni presoji in se ne ukloniš pritiskom okolice. Saj katero koli ime boš izbrala,ni nujno, da bo vsem všeč...

Veliko sreče in zdravja.

P.s.
Starim staršem, pa ni treba hoditi na obisk "ptičku". 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.1.2006 12:43:53   
mammy26
Pa kaj katerega briga kako je komu ime. Tudi najina najmlajša je Tia, pa če je to katermu všeč ali ne. Nama je in tako je.

Ne sekiraj se. Nekateri pač mislijo da bi morali vsi imeti tradicionalna imena, pa vsi slovenska....

Eh, škoda živcev zaradi takšnih ljudi.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.1.2006 12:50:05   
tanaja*
se strinjam s predhodnicami. Otrok je vajin, ne od starih staršev. Jaz imam tud Tio in mi je ime fenomenalnouser posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.1.2006 13:53:06   
mala maja
sem sam ne hitro prebrala odgovore tako da...
Uglavnem se strinjam s predhodnimi odgovori. ČIGAV je otrok?????  VAJIN in dala sta mu lepo ime.  Če se stari starši ne strinjajo nej jo pa micka kličejo če bi jim blo to bolj všeč. Kva pa misljo  da sedaj žvimo še vedno za luno in da mora bit še vedno vsakemu otroku ime Marija. Francha, Franci, Jože...... user posted image

Moji so se tud zgražal ko sva dala ime taprvemu Benjamin češ da ga bodo vsi zafrkaval, da ga bodo klical Benko, kakv, Benček....ma vse živo sva jih slišala. nisva se ozirala in našega vsi kličejo Benjamin al pa Beni. Pa noben ga ne zafrkava.

Poslušejta svoje srce.
Pa ne nardeta neumnosti ker če bo punčka kdaj odkrila kaj sta ji naredila verjami da ji bo hudo. Jaz sem bila na začetku Petra in pol sem ratala Meta(Marjeta) po stari mami ker so se pri dveh mesecih premislna starša. Papir sem najdla ko sem iskala ene dokumente za svojo poroko, se prav pri 18 letih. verjami da je bil tak šok v meni da....ma ne morem govor ker se mi še zmer zdi mal čudn. user posted image user posted image  kako sta sploh lahk kej tazga nardila????

< Sporočilo je popravil mala maja -- 2.1.2006 13:57:40 >

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.1.2006 14:03:02   
Jančika_
Saj so ti že punce povedale, tako da ne bom ponavljala na dolgo - nikoli ne bi otroku spremenila imena zaradi takih trapastih komentarjev.

Najinemu otroku je ime Vasja in moja stara mama je potrebovala kakšne tri mesece, da si je zapomnila (ja, res hudo nenavadno imeuser posted image ), pa mu še zdaj, pri letu in pol, največkrat reče Matjažekuser posted image , pač po svojem najljubšem vnuku (kot pravi moj foter - što na umu, to na drumuuser posted image ). Ampak jaz se sploh ne sekiram, to pač ni moj problem.

Najdejo se tudi primerki, ki jih zmoti "a" na koncu imena Vasja. In potem mi dekle z imenom Maxi prijavi, da sva mu dala žensko ime. A dej nehiuser posted image .

Eni se bodo vedno vtikovali v nekaj. Če bi vidva, anonimna, dala detetu ime po njihovem okusu, bi pa takoj našli kaj drugega. Nehaj se sekirat, zdaj takojuser posted image !

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.1.2006 14:08:53   
laurago
Tija je pa ja čist uredu ime nevem zaka bi ga zdej spreminjala zared staršev!! a je tep tvoje ime ušeč ko so ti ga dali starši!? no mogoč ti ni pol jim pa ti povej zaka so tep dali tako ime ko tut tep ni ušeč!! konckoncev si pa itak ti od otroka mama tvoji oz. vajini starši so pa sam babice pa dedki !?user posted image
LOL js na tvojem mestu nebi spreminjala imena! ka bi pa pol moja sestra rekla ko je hotla da je NICK pa so mu u bolnci kr NIK napisaliuser posted image !!!!user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.1.2006 14:50:07   
KIRA
glavno je, da je ime vama všeč in da se tudi otroku prilega.  jaz sem moji hčerki dala ime Evelin in sem se požvižgala na to, kaj so redki drugi. babicam nobeni ni blo všeč, so me že med nosečnostjo probale pregovorit naj dam katero drugo -  kaj šele da bi jo že od začetka tako klicale. ampak sta se že navadili. pa četudi se nebi- je moja hčerka in po mojem sem ji dala prav primerno ime. osebno sicer tudi ne obožujem kratkih imen, ampak če si ti izbrala tako ime in se TEBI zdi primerno, morajo vsi ostalo tvojo odločitev spoštovat.
drgač jih kar pošlji nekam po domače povedano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.1.2006 15:34:16   
bskrle
Zgleda, da sem edina, ki zagovarja imena, ki so tradicionalna, slovenska, izgovorljiva in niso le trenutna moda ...
Sem v šoli in otroci imajo vsa mogoča in nemogoča imena, pa me to ne obremenjuje.
Je pa nerodno, če o imenu nisi prepričan, poznam gospo, ki je otroku spremenila ime v podobnih okoliščinah kot ti, pa mislim,da ni to nič groznega.  

Sama pri sebi razmisli in se s partnejem odločita, če je Tija potem je Tija, pa konec.
Saj bodo starši že sprejeli, eni imajo dolgo lajtunjgo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.1.2006 15:41:36   
Gina
Točno to, kar se tebi dogaja, se je dogajalo meni, ko se je rodil prvi otrok. Tega je 10 let nazaj in takrat ime Dan ni bilo prav pogosto, vsekakor pa takrat še ni bilo poplave nenavadnih imen, ki so meni tako zelo lepa, moji tašči pa pač ne. NO, ko smo povedali, da mu bo ime Dan, je ni bilo blizu 2 mesec, ko se je rodil, ga je prišla v porodnišnico pogledat, ampak samo zato, ker je moj rekel,da se še nisva odločila, kako mu bo ime (pa meni ni upal tega povedat). Ko je izvedela, da je Dan, je ni bilo k nam 3 mesece, čeprav smo živeli v isti hiši!! Pa prvi vnuk je bil njen. Je rekla, da ne more iti po cesti in reči Dober dan, to je pa Dan.user posted image user posted image user posted image  Potem so me vsi spraševali, če bo punčka pa Noč. Jaz ne vem, kaj je ljudem, da so tako zelo zakompleksani. Bogi so. In veliko je takih.

Ker dandanašnji vse kratka imena (Tia je zelo pogosto ime, poglej na statistiko zadnjih par let, jaz vsaj 3 Tie poznam osebno, v živo, tule gor na rr jih je pa tudi par) niso nič posebnega, ampak so tako pogosta, kot so bile svoje čase Mateje, Nataše in Barbare, pa še eno generacijo nazaj Jožkoti, pa Francke, ni kaj za naredit. Tvoji sorodniki se bodo morali sami znebit kopleksov, tako kot se je moja bivša tašča. Logično ima zdaj otroka neizmerno rada.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.1.2006 15:46:57   
viv_
Ah daj no... da ne bi slučajno spreminjala imena zaradi "žlahte".
Ljudje imajo vedno neke komentarje... Meni je ime Živa, pa so me vedno zafrkavali mrtva in ne vem kaj še vse... da ne povem, koliko imajo za povedat razne uradnice, ker je mama Živa, hči je pa Mirna... In kot pravi Jančika - Ja in?!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
2.1.2006 16:10:02   
Anonimen
Saj je že skrajni čas da začnemo otrokom dajat modernejša imena

Ta je pa močna user posted image  V poplavi novih tričrkovnih ali kvečjemu štiričrkovanih velikokrat živalskih oz. prtičjih imen, bi ti iskala še modernejša imena user posted image  pa saj človek ne more verjet.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
2.1.2006 16:13:54   
tralala
Hvala za idejo...če bom imela kdaj punčko...najtežje je izbirati ime!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.1.2006 16:41:03   
Marogica
Kot so ostale napisale, je to čisto vajina stvar, kakšno ime bosta dala otroku. Jaz bi se raje spraševala, če bo všeč otroku in upam, da on ne doživljal nekoč travme zaradi imena. Kar se pa drugih sorodnih ali manj sorodnih vezi tiče, pa nikar ne imej slabe vesti. SE bodo morali navaditi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.1.2006 17:01:57   
Vesna
tija je prav lepo ime,in to sta se vidva odločila,in tako naj ostane kot sta vidva določila,pa če je komu prav ali ne.če se že pri iemnu vsajajo ,se bojo tudi pri vsem drugem,pri vzgoji...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
2.1.2006 17:22:38   
artista7
moja kolega imata punčko s tem imenom, rojeno aprila 2005. To ime je trenutno popularno, meni sicer ni všeč, važno pa je, da je vama in se zato ne ozirajta na vaše starše, ker je njihov čas minil in sploh nimajo nobene pravice posegati vmes.. Meni tudi niso dali moji starši imena Lucija, ker je babica protestirala, pa bi bila jaz sama bolj vesela za tako ime, kot to, ki ga sedaj imam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
2.1.2006 17:30:06   
pety78
Tija ali Tia je bilo eno izmed imen, ki so bila najvišje kategorizirana, v primeru, da bi dobila punčko. No, pa imamo Vida. user posted image

Tako da....kaj sploh razmišljaš???? Da bi zaradi drugih spremenila otroku ime???? Ojej!! Saj veš, kako je s starejšo generacijo. Verjetno ti bodo tudi pamet solili, kako jo oblačiš, hraniš, ....Časi se spreminjajo, Lojzke in Francke so pa samo še babice in prababice. A tvoji ljubi sorodniki želijo, da se otroku posmehujejo? Saj veš, da imena izstopajo. Meni se je v študentu prav čudno zdelo, ko se je en zelo lušten fant predstavil kot Alojz.

Bodita ponosna na ime svojega otroka in jasno dajta vsem vedeti, da ima ime in naj ga tako tudi kličejo!!

Če ne, mi pa povej cifre, pa jih bom jaz poklicala in jim mal zapela. user posted image user posted image user posted image user posted image

LP, Petra

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 46
2.1.2006 17:32:22   
Anonimen
Se kar podpišem pod ostale poste!
NITI POD RAZNO se ne bi ozirala na mnenje drugih! Pošlji jih nekam! Resno!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
2.1.2006 18:27:21   
Anonimen
Aha, zdaj jim ime ni všeč. Kja bo pa naslednje?
Ej, to je vajino življenje in vajin otrok.
Pa povrhu svega je Tija tako vsakdanje ime, da bolj dandanes sploh ne more biti. Pri Tiborju v vrtcu je vsaka druga Tija. Postavi se za svojega otroka in zase, ne morejo z vami delati tako grdo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
2.1.2006 20:41:09   
giga
Halo!! Da ne bi slučajno spremenila iemna. Tija je ful kul, če mene vprašaš. Našemu malemu so komaj izjeclal ime, pa me sploh ne gane. To je moj otrok, in jaz sem izbrala ime, in JAZ bom skrbela zanj, ne tašča, ne moja mama...Če boš zdaj pri imenu popustila, bojo kasnej pa kej druzga najdl. NE PUSTI SE!!!

Carpe diem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
2.1.2006 21:13:38   
mamči
Vsi sorodniki od mojega dragega narobe naglašujejo ime od tamalega sina - ime mu je Tijan.
Priznam, da ko ga kdo že desetič na obisku pokliče narobe, mi vse dlake v luft stojijo!!!!! Naglašujejo črko a in res ne zveni prav lepo.
Da bi mu zaradi tega spremenila ime, mi še na misel ne pride- dolgo pa že razmišljam, kako jim obzirno povedati, da ga že skoraj 5 mesecev "narobe" kličejo.
Ime pa mi je lepo tako v ženski, kot v moški obliki in nevem po kaki logiki naj bi to bilo ime za ptiča?

Nič se ne sekiraj, glavno da je vama lepo in da otročku "paše"user posted image

(odgovor članu giga)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

če se otrok ponoči po nesreči polula v posteljo 2
muška

torej vprašanje št. 2 če se otrok ponoči ponesreči polila v posteljo, kdaj potem preoblečete posteljo?

takoj (77%)

naslednji dan (21%)

ko je na vrsti preoblačenje postelj v mesecu (2%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!