Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:36:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Pred dobrim mesecem dni sva dobila hčerkico, ki sva ji dala ime Tija. Ko sva ime sporočila staršem, so se tako moji kot njegovi začeli takoj zgražati, kakšno ime sva dala. Da to ni nobeno ime, pa da je edino za kakšnega ptiča primerno itd. To me je zelo prizadelo, tako da sem padla v nekakšno poporodno depresijo. Tudi ko pridejo na obisk, svoje vnučke še niso poklicali po imenu, ampak ji pravijo le punčka, princeska itd. Zdaj sva s fantom začela razmišljati, da bi ji spremenila ime, ker je vse skupaj že nevzdržno. Po drugi strani pa je tudi zelo nerodno, ker sva ime sporočila že vsem znancem in bi bilo potem treba sporočati novo ime in vsakemu pojasnjevati, zakaj sva ga spremenila. Poleg tega zdaj tudi meni to ime ni več tako všeč, ker je bilo že toliko negativnega okrog tega. Sem pa zaradi vsega zelo zmedena in sploh ne vem, katero ime bi potem dala, da ne bi bilo deležno takega odziva. Prosim, pomagajte mi z nasveti!
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:39:57
|
|
|
|
Mariposa
|
Sicer še nisem mama, samo ko bom, vem da bom dala ime otroku, ki bo všeč meni, ne pa ime, ki ga bo izbrala okolica. Oni so imeli ali pa bodo imeli priliko izbirat ime za svojega otroka, za mojega ga bom pa jaz, pa naj jim bo všeč ali pa ne. Se bodo že privadili, ti pa ne bodi tako labilna, ker se bodo kmalu začeli še v vzgojo vmešavati. Ne pozabi, da si ti mama. Srečno!
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:42:21
|
|
|
|
Udb
|
Veš kaj! Če je vama všeč! Kaj te briga kaj drugi mislijo!!! Ti jo lepo kliči po imenu - predvsem pred njimi pretiravaj! Kakšno izsiljevanje pa je to!!! Saj je čist OK ime - pač moderno! a bi mogla bit Marija ali pa Francka????
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:44:26
|
|
|
|
Anonimen
|
NITI SLUČAJNO NE BI SPREMINJALA. RAJ BI JIH NADRLA KAKO SI UPAJO SPLOH TKO PRISTOPIT. če jim pač ni všeč njihov problem, pa nej komentarje raje zadržijo zase, ko bojo mel pa še kakega svojega otroka nej mu pa kr dajaje ime kakršno se jim zljubi! men se zdi tija prov prisrčno ime in ga ne bi spreminjala za nič na svetu sej so moji isti..mamo že hčerko tiso in ko sem rkla da bom dala ime sinu brin se je mat zgražala če bomo mel gmajno??!! ja in? tut če bi jo mel kva pa njo to briga. no js še nism rodila pa mi brin postaja vse manj všeč (pa ne zarad mat!) tko da bom od zdej naprej tiho preden spet pride do kakih komentarjov. če bo hčerka bo pa mija!
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:45:05
|
|
|
|
san
|
ne oziraj se na druge!!!! pomembno je, da je vama všeč. je pa to zelo grdo od vajinih staršev. vidva sta starša vajini pikici in nihče drug, čez kakšen mesec ali leto se bodo že navadili. sedaj, je čas, da uživaš vsak trenutek s svojo princesko Tijo, ne pa da se obremenjuješ z drugimi zadevami. meni so tudi vsi pamet solili, še posebej pri drugem, pa mi je šlo skozi eno uho notri, skozi drugo pa ven.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:46:22
|
|
|
|
muki1
|
Veš kaj. 9 mesecev sta imela časa razmišljati o imenu in če sta to tudi temeljito razmislila, vama je bilo ime Tija verjetno tudi najbolj všeč. Zakaj bi zdaj otroku menjala ime, če staršem ni všeč? Saj je vajin otrok. Če ga ne morejo poklicati po imenu, ker jim ni najbolj všeč, kako se bodo šele obnašali do otroka, ko bo začel uganjati vragolije, trmariti, se dol metati in zganjati kraval. Najbrž se ga bodo kar odpovedali. Ni nujno, da jim je ime všeč, glavno da je vama, sploh ni slabo ime. Naj se kar sprijaznijo. Če pa ne, pa naj jo kličejo punčka, briga te. Veliko otrok dobi takšne in drugačne vzdevke, ki se jih potem držijo še v zrelih letih. Kaj boš zdaj sama sebi delala preglavice, če imajo babice in dedki drugačen okus od tvojega. Kdo pa ti garantira, da jim bo novo ime všeč, ali pa se boš tako ponižala in dala punčki ime, ki ga bodo izbrale babice in dedki . Uživaj s svojo pupo in se požvižgaj na to, kaj pravijo drugi. Bodi samozavestna in tudi v bodoče se ne pusti zmesti, saj zgleda da si bolj labilna oseba in take znajo potem tašče in babice dodobra sprovocirati.Tija naj bo.
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:47:35
|
|
|
|
muki1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Da to ni nobeno ime, pa da je edino za kakšnega ptiča primerno itd. Pri nas so ptiči ponavadi Piki ali Koki.
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:49:03
|
|
|
|
Udb
|
Mi mamo pa kanarčka Francita, Mici je pa na žalost poginila!
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:49:44
|
|
|
|
manca79
|
Tudi jaz mislim da se ne rabiš obremenjevati zaradi tega. Se bodo že navadili, samo ne pusti se jim.
|
|
[Brisano sporočilo] 2.1.2006 10:50:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:54:15
|
|
|
|
soncek&luna
|
eni pa res znajo grenit zivljenje... niso nasli nic drugega pa so se na ime obesili? tija je zelo lepo ime, misli nase in ne na druge; kot so ostale ze napisale, to ime sta ji dala, ker je VAMA bil vsec in naj tako tudi ostane... povej jim svoje
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:54:21
|
|
|
|
sa
|
Niti pod razno ne spreminjajta imena zaradi drugih,ce komu ni vsec pac njegov problem.Sej vsi pa tud ne moremo imetti istih imen.To je vajin otrok in ce sta se odlocila da je Tija naj tako tudi ostane,ne dovoli da vam drugi krojijo zivljenje.Danes jim ime ni vsec,jutri jim ne bo kako jo oblacis,potem kako jo vzgajas...ne pusti se.To je vajin otrok in vidva odlocata kako in kaj ne pa stari starsi in okolica. Pa ni vredno da zaradi tega trpis,se bodo ze sprijaznali ce ne pa tud prav.Vazno je da je vam fajn in da se imate vi radi ne glede na druge.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:55:49
|
|
|
|
cmokec
|
Lahko pa, da je ime le izgovor in ne sprejmejo otroka. Meni je ime zelo všeč, tudi moj je ravnokar potrdil, da je lep. In jaz otroku imena nebi zamenjala, če bi to hotel sam Papež al pa Drnovšek. Drugače se pa nebi kregala z njimi. Obnašaj se čisto normalno, ker kreganje ne bo nič rešilo. Sčasoma bodo ime sprejeli, ker ga bodo mogli. Kaj pa, če jim tudi drugo ime nebi odgovarjalo? Bi spreminjala še nekrat, petkrat, stokrat?
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 10:58:40
|
|
|
|
lenika
|
Pa saj niso normalni. Kako morejo sploh kaj takega reči. Tija je zelo lepo moderno ime, najbolj pomembno je pa to, da je všeč vama. Se bodo že navadili in sprijaznili, čeprav še vedno ne morem verjeti, da obstajajo takšni ljudje, da se vtikajo v tisto, kar se jih ne tiče.
< Sporočilo je popravil lenika -- 2.1.2006 10:59:29 >
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:03:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Kej taga pa tud še ne.Če jim ni všeč naj pa ne hodijo.Verjamem da vama je hudo ampak ne obremenjujta se,je lepo ime.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:10:07
|
|
|
|
Maček Muri
|
Veš kaj, vidva sta starša in vama je ime všeč. In to je EDINO, kar je važno. S kakšno pravico sploh taki nesramni komentarji.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:10:13
|
|
|
|
fusia
|
No, tole je pa res preveč. Da neki stari starši grenijo življenje svojega otroka in vnuka zato ker jim NI VŠEČ IME!! Veš kaj...
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:10:48
|
|
|
|
frutka_
|
Jaz ga niti pod razno ne bi spreminjala. Odločitev je vajina, otrok tudi, oni so svoje otroke že imeli in jih poimenovali kakorkolisibodi tako da vztrajajta pri svojem. Morda še en dober nasvet. Zdaj ko imata otroka vama bodo itak vsi solili pamet okrog vsega, zato ti svetujem da se oziraj in zanašaj nase in na partnerja, ker sta visva tista ki vzgajata in ne drugi. Zanesi se nase in se en oziraj na druge!!! Lekcija no. 1!!!
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:20:54
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz na tvojem mestu NITI POD RAZNO NE BI SPREMINJALA IMENA. Vidva sta vajini punčki dala ime, ki je vama bilo všeč, naj se navadijo, da bo tako ime imela, kot se morajo navadit, da o življenjih drugih ne morajo oni odločat! Meni osebno je ime zelo všeč.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:37:17
|
|
|
|
Aleksandrin
|
Bodi malo bolj odločna... Tako sta se odločila in pika. Ne razumem ljudi, ki počnejo to kar okolica od njih pričakuje, v tvojem primeru zahteva.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:40:06
|
|
|
|
Jutra
|
Joj, nikakor ne spreminjajta imena. Ne podležita temu pritisku. Če ne sprejemajo imena, to pomeni, da tudi ne sprejemajo vajinega otroka. In vsakič, ko jo bodo ogovorili s punčka, princeska... jasno in glasno dodajta TIJA. Jim bo že prišlo v uho. Imena se bodo slej ko prej navadili. Smo pa starši občutljivi na pripombe na račun otrokovega imena. Jaz ima Zarjo in med drugim sem slišala: "Zarja? A je to sploh ime?" "Kakšno čudno (!) ime," mi je rekla oseba, ketere trije otroci imajo samo svetopisemska imena In tako dalje. Ampak nama je ime všeč in misliva, da svojemu otroku ne delava škodo s takšnim imenom.
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:44:25
|
|
|
|
rija
|
Anonimna, ti si šele en patron! Ime bi spreminjala, ker ni všeč drugim? A z bloka bi tudi skočila, če pa bi to slučajno komu odgovarjalo? Mislim.....
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:48:22
|
|
|
|
jakaracman
|
Halo, ne spreminjajta imena!!!!!Vajin otrok je in ime ji je tako kot sta vidva izbrala.Ostali naj pa prerasejo svojo omejenost .Sedaj jim ime ni všeč, čez nekaj časa bo pa kaj drugega.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 11:56:19
|
|
|
|
kalbo
|
Tija se meni zdi lepo ime. Sicer pa ni važno, kaj se zdi meni, pa tvojim staršem. Važno je, da je všeč tebi pa možu. Pri nas bi v takem primeru starši fasali poporodno depresijo, ker bi s pospeškom leteli skozi vrata!!! Zelo grdo in neokusno je, da v pričo staršev kritiziraš ime, ki so ga dali svojemu otroku. Tvoji starši se obnašajo skrajno nesramno. Niti slučajno ne menjaj imena. Staršem pa daj vedeti, da takega obnašanja ne boš trpela.
|
|
|
|
RE: naj otroku spremenimo ime? 2.1.2006 12:00:53
|
|
|
|
dory
|
Hm cigav pa je otrok? Vajin in vidva sta se odlocila za tako ime...ker vama je vsec....torej...je potrebno se kaj vec razlage?
|
|
|
prevarabybyka_1987kaj bi storile ce bi izvedele po parih letih(npr.3) da vas je partner na zacetku vajine zveze prevaral?razsla bi se,saj prevare ne more odpustiti (
44%)
bi mu oprostila (
56%)
Število vseh glasov: 444Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!