|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slovnicne napake
21.11.2005 15:17:23   
Anonimen
Torej .. glede na spodnjo temo o praznikihuser posted image  

Katere slovnicne napake vam gredo najbolj na zivce?

Meni:
-VEJICE (da manjkajo na totalno ocitnih mestih)
-prazniki pisani z veliko (Imamo bozic in novo leto in ne Bozica in Novega leta)
-mala in velika zacetnica nasploh (se sploh z veliko zacetnico poimenovana splosna, stvarna imena, ki se pisejo izkljucno z malo)
-da ni presledkov med locili in se text full tezko bere
-zenska dvojina in sklanjanje GOSPE
npr. greve, pejve, dejve ... argh argh argh! Greva, pejva, dejva!
In 3. sklon ednine je GOSPE in ne gospej ali kaj podobnega .. user posted image  

-prevec narecne besed tuki gor ker jih ne stekam user posted image  (+sma user posted image )

Tko, mal slovnice za sprostitev user posted image

Ribica
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slovnicne napake
21.11.2005 15:21:52   
Anonimen
Ful je v slovenščini z enim l in tekst ni z iksom, pa še vejice ti manjkajo, punca!user posted image
Ma briga me, kako kdo piše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2005 15:22:40   
CatJa
A najbolj? Manjkajoče velike začetnice ob začetku stavka, manjkajoči presledki med ločili in sploh manjkajoča ločila.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2005 15:33:08   
Anonimen
Velikih začetnic po moje punce ne pišejo, ko imajo otroka v naročju in imajo prosto samo eno roko. Jaz jih tudi nekaj časa nisem pisala, ko me je ena roka zaradi "ureznine"user posted image bolela.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2005 15:34:50   
Reja
Ribica, a tebe te napake motijo na forumih?

Mene ne, me pa na uradnih dopisih, vabilih, po radiu, televiziji, v oglasih.

Najhujše so mi napačno postavljene vejice, manjkajoče in odvečne. In pa napačni skloni, npr: Ne morem komentirati ta podatek, nisem videl vaše pismo,...

Groza!

Je pa res, da smo ljudje, ki smo zelo pikolovski glede slovnice, naši dragi pa bi raje videli, da bi si vedno, ko pobožamo domačega psa, umili roke.... Vsak ima svoje veselje:)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2005 15:35:06   
Anonimen
Po nekajmesečnem uvajanju sem se navadila na vse grozote ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2005 15:39:09   
Spark
Meni je pa ta slovnica malo bedna. Saj ne bomo ocenjene ali smo vse napisali pravilno ali ne, pa kako začetnico smo uporabili.
Mogoče pa še nisem pogruntala s kakim namenom je ta forum RR. Mogoče za boljši pravopis, ali ... user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2005 15:44:13   
Anonimen
Moje mneje pa je,da imate vročino,zelo visoko telesno temperaturo,pa so se pričele bpojavljat blodnjeuser posted image
Poleg tega,da med zabavo na RR opravljam še gospodinjska dela se mi pa zdi neumestno,da bo kaj narobe,če kakšno vejico pozabim.
Če bom v šoli,če bom pisala kakšen uraden dokument,bom seveda pazila na slovnico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2005 16:15:12   
Moyca_
user posted image mene niti ne moti nič- ker vem kako hitro včasih nekaj napišeš
saj smo na forumuuser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2005 16:22:26   
nejcko
Jaz sem slovenistka, pa me tukaj na forumu čisto nobene napake ne motijo. Seveda mi padejo v oči (dvojina ž. sp., sma ...), ampak se s tem ne obremenjujem. Bistvo foruma je pisni pogovor, pogovarjamo se pa v pogovornem jeziku (narečju), tako da ...

Aja, ker teksta skoraj nikoli ne preberem, preden ga pošljem, se pa pogosto zgodi, da mi je pošteno nerodno. Ajoj, ampak kaj čmo, nihče ni popoln :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2005 16:38:28   
JASNA D
Ribica, ne boš verjela kolikokrat sem hotela odprete točno to temouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa nisem, ker vem, da bi me 95 % RR zgrizlo. Mene še vedno motijo očitne slovnične napake. Najhujša med njimi je NEBO, ki ga večina punc piše skupaj. Pa ne mislim na nebesni svod nad nami, da ne bo pomote. Ali pa na primer GDO, GDAJ, PLANICA, GLJIVICE (ne skakalnice pod Poncami). Pa da o kakšnih drugih očitnih napakah ne govorim. Če se spomnim še kake, napišem - če se mi bo ljubilo, sevedauser posted image .

Priznam pa, da sem se tudi sama nehala držati pravil, ker sem opazila, da je polovica prisotnih še manj kot polpismenih, drugi polovici se pa j***, zdaj pa se še meni in tudi ne pazim več. No, kakor kdaj.

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2005 16:50:48   
Anonimen
Mene na forumih ne moti nič... razen ko zaidem na kak najstniški forum pa ni nikjer nobenega samoglasnika.user posted image

Pač vsak ki pride na forum se pride sprostit. Tudi jaz... sicer sem precej alrgična na napake (sploh kakih LJ novinarjev ko zabluzijo), AMPAK NA FORUMIH SE PA res NE OBREMENJUJEM.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2005 17:41:34   
baguSka
Mene pa briga za forume in res čist nč ne razmišlam k sm tuki gor. Ne kako bom pisala ne nč... A ne nejcko? :) Morm priznat, da odkar si me enkrat skurcala, da kako pišm, sm se kr mau popravla, vsaj tok da me je malenkost bl za razumet. Drugač mi je pa čist vseen res. Preberm kar me zanima in mislm da jih že večina ve, da pišm kot govorim, zato tiste k me hočjo prebrat nej me preberejo, ostale pa preskočjo.. :) Sej bi se lohk trudla pisat pravilno slovnično in strokovno in ne vem kaj še, ampak pojma nimam zakaj bi. Men je to na forumu čist brezveze.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2005 19:40:44   
Magi*
forumi niti niso namenjeni lepi pisani besedi (razen morda forumi s tovrstno tematiko). namenjeni so zgolj in samo komuniciranju. običajno si posamezne skupine razvijejo tudi svojstven slog (če hočete sleng).

zanalašč uporabljam male začetnice v neformalnih elektronskih sporočilih. vedno. in bom tudi v prihodnje.

svetujem, da se držiš reka, ki si ga izbrala v svojem podpisu.

aja, pa še glede narečij; meni je to zelo simpatično. 

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2005 19:43:34   
Anonimen
Ribica, a ti nisi opazila, da navadno pišeš v ljubljanskem narečju in mogoče koga to moti?

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2005 19:53:51   
Anonimen
Sama se trudim pisati v knjižni slovenščini, čeprav mi je to včasih zelo težko, ker je moje narečje eno izmed bolj izrazitih. Govoriti knjižno slovensko mi je približno tako težko kot govoriti angleško, zaradi drugih sklonov, besed,...
Na forumu me niti ne motijo napake, vem, da jih delam tudi sama, me pa moti v realnem življenju uporaba ljubljanščine na nekaterih radijskih postajah, kjer se napovedovalci niti ne potrudijo govoriti knjižno. 

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2005 20:08:33   
Anonimen
Ne,. ne mislim samo na forum, mislim na splosno.

Jasna, meni je ze vseeno .. itak se me 3/4 foruma izogiba .. tko da ..

Anonimna, pa kdorkoli ze si .. ja, vem da pisem v lj narecju, samo vseeno je vsaj za moje pojme bolj slovnicno kot kake **** npr. stajerske besede.

Nisem rekla da morte drgac pisat .. sam kaj mene moti in kaj moti vas. Name se ne rabte ozirat .. ce se pa kdo pritozuje cez moje pisanje pa samo povejte .. vam najdem kake 'lepe' primere nerazumljive najstniske pisarije ..

Aja, velke zacetnice me ne motjo ce jih ni na zacetku stvaka .. ampak vmes .. ce ma nekdo pac otroka v narocju je to cist neki druzga. Mislim pa na splosno tudi, ne le na forum.
LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2005 20:10:40   
Joe
Saos Fisha!!! Kak si?!?!? Men se zi prav fletno pogovarjati o takih temah in sem prav vesel, da si napisala pravilne oblike. Brez heca. Vsaj nekaj razmer je, v katerih želim in bi tudi naj govoril zborno, pa se včasih v glavi trapim tudi s takšnimi neumnostmi, kot npr.: "Ali bo prav, če rečem GRESTE ali je to neko primorsko narečje. Čaki mal (ja, v taki obliki se obrnem), potem bi ostalo le še GRETE, kar pa je bržkone celjska oblika, vsekakor pa ne knjižna." In tako naprej, revež jaz.

Naj mi nekdo resno pomaga: kako se pravilno sklanja HČI?!?!? Vseh šest sklonov, prosim.

A poznate anekdoto o Ivanu Cankarju? Takole gre:

Nekoč je opit in prepit vpričo mlade, urejene gospodične izkrehal in pljunil na tla. Gospodična mu zgrožena zabrusi: "Izmeček izmečka!!" Ivan je sklanjal naprej: "Izmeček izmečku!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2005 20:10:58   
Anonimen
Ne bolj slovnicno .. ampak blizje slovnicnemu ..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2005 20:41:08   
Joe
Dajmo, no, res me zanima:

- sklanjanje besede "HČI",

- tožilnik pri besedi "MATI" (kaj ni menda "mater"?).

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.11.2005 20:45:58   
nejcko
Mene pa briga za forume in res čist nč ne razmišlam k sm tuki gor. Ne kako bom pisala ne nč... A ne nejcko? :) Morm priznat, da odkar si me enkrat skurcala, da kako pišm, sm se kr mau popravla, vsaj tok da me je malenkost bl za razumet.

BaguSka - haha, si se pa zmotila!!! In to krepko; jaz se namreč nikoli nisem spustila v način tvojega pisanja, se pa spomnim, da te je enkrat ena pobarala, da piši bolj knjižno, češ da te nič ne razume. Mene tvoja lublanščina čist nč ne mot, res ne, stara.

Joe: hči - hčere - hčeri - hčer - pri hčeri -  s hčerjo ( enako se sklanja tudi mati)
pa še: gospa - gospe - gospe - gospo - pri gospe - z gospo // gospe - gospa - gospem/gospema (dvoj.) - gospe - pri gospeh - z gospemi/gospema (dvoj.)

Bo zdaj šlo ;)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.11.2005 20:47:41   
Anonimen
Ja, Joe, s tem se pa tudi jaz ubadam.
Vse prevečkrat se mi zgodi, da ne vem, kako se katero od besed pravilno napiše. In ker večinoma kar fajn na primorsko vlečem, se trudim vsaj pisati pravilno.
Ker bom, v nasprotnem primeru, totalno pozabila knjižni jezik. To pa ni ne lepo ne pametno.

Sicer pa:
edn: hči hčere hčeri hčer  pri hčeri  s hčerjo
dv: hčeri hčer/hčera hčerama hčeri  pri hčerah  s hčerama
mn: hčere hčer/hčera hčeram hčere pri hčerah  s hčerami

Za vse tiste, ki se jim ne da kolikor toliko lepo pisati, pa mislim, da ne bi znali tudi če bi hoteli!
Me pa ne moti, vsak naj piše kot se mu zdi.

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
21.11.2005 20:57:49   
Joe
Hvala, Nejcko in Selena. Saj se mi je zdelo, tako za tožilnik HČER kot tudi malo bolj medlo za gospe (dv. in mn.), a sem bil že tolikokrat pred zapisi o tem, kaj je prav in kaj ne, da mi je nastala zmeda v glavi.

Verjamem pa, da če pogledamo trezno in smotrno, da je nekaj narobe z uradnimi skloni, če jih večina Slovencev (ki pa imajo tudi (vsaj) srednjo šolo) ne zna. Zakaj bi flegma (evo!) ne rekli, da je v tožilniku pravilno tudi HČI/MATI poleg HČER/MATER? V množici ostalih izjem in dovoljenih oblik bi ta ne smela biti prehuda.

Da ne omenjam neizgovorljivega pridevnika ZLI!!! In nato Slovenci ne ločujemo več med hudobnim in zlem (a je pravi sklon?!?), ker kdo pa si bo lomil jezično mišico na slednjem pridevniku?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.11.2005 21:02:50   
Anonimen
Čuj, čuj, kaj pa smo ti te mi štajerci naredli, ha???????????

Ti tudi pišeš pejva, dejva, čisto po močvirsko, pa moramo brati. Pa tu ni niti povezave s slovnico, ker so to NESLOVENSKE besede.user posted image user posted image

Užaljena..........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
21.11.2005 21:07:08   
Anonimen
Napačno. user posted image
"Med dobrim in zlom"
zlo zla zlu zlo   pri zlu  z zlom

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Nakupovanje
patkapatatka

Kje najpogosteje nakupujete za vaše otroke?

na spletu (7%)

v trgovini (93%)

Število vseh glasov: 193

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!