|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nezrel bodoči očka???
13.11.2005 17:43:11   
pomlad06
Pozdravljene!
Zadnje čase je na forumu kar nekaj debat o nezainteresiranosti očetov. Odločila sem se, da še sama povem svojo zgodbo, da se malce olajšam in mogoče dobim kakšen koristen nasvet.
Noseča sem 5 mesecev. S partnerjem ne živiva skupaj, naj bi pa živela, ko BOVA našla primerno stanovanje. Na vse moči sem se trudila SAMA, da bi takšno stanovanje našla in z vsakim je bilo nekaj narobe. Zdaj pa sem našla stanovanje, ki mu nič ne manjka in partnerju povedala za to. Niti ga ni preveč zanimalo, samo višina najemnine mu je bila bistvena, ki pa je takšna, da lahko tudi brez njega preživim. Prosila sem ga, da naj on poskusi vsaj dobiti nekaj ljudi, ki bi jih plačala, da bi pomagali pri selitvi. (Živim v najemniškem stanovanju, ki je za mojega preveč oddaljeno od njegove službe.) Odgovoril ni nič kaj konkretnega. Naj vmes povem še to, da mu moram jaz skoz delat kakšne usluge namesto njega urejat uradne zadeve, skratka, še naslov na kuverto moram napisati namesto njega, on pa nič. Imam rizično nosečnost (vsaj v začetku je bilo tako), in spomladi se imela spontani splav, zato mi je ginekologinja rekla, da tudi špecerije iz trgovine ne smem nositi. Ampak samo se nič ne prinese, tako da vse lepo vlačim sama. Nekaj dni nazaj me je spet prosil za eno uslugo in seveda sem mu hotela pomagati, vendar bi mi moral dati še neke dokumente, da bi zadevo speljala do konca. Naslednji dan je zvečer prišel k meni in sem mu povedala, da bi lahko zadevo uredila, če bi imela določen papir in ker tam pač nekoga poznam, kar prej nisem vedela, bi bila zadeva urejena takoj ali pa prej. Pa se je razburil, da zato pa se povsod čaka, ker gre vse preko vez. Naj povem, da on skoz uporablja veze. Sem se mu opravičila, da sem sploh kaj rekla in šla spat. Naslednji dan pa je bil ves prilizjen in me nagovarjal, da naj uredim zadevo, da ni tako mislil. pa sem mu povedala, da ne bom nobene stvari več urejala namesto njega, ker mu samo od riti odnašam, da je on lahko več s prijatelji. Po nekaj minutnem pregovarjanju je spet pop.... in mi dejal, da on mi pa ljudi za selitev ne bo zrihtal. Haloooo?????? A gre samo za mojo selitev?
Ne vem več kaj naj. Celo nosečnost sem že sama s svojimi problemi, z njegovimi, pa še s problemi njegovih prijateljev se moram ukvarjat (kakšen dopis napisat). Vsega imam že čez glavo. Otroček in jaz ga zanimava samo takrat, ko kaj rabi. Vidi samo sebe in svoje delo. Če samo list na pločniku premakne že pove, kaj je naredil. Obup! Če mu kaj svetujem,  je to total brez veze, ko pa mu prijatelji čez en dan povedo isto, on meni soli pamet, kako je treba in sploh noče slišat, da sem mu to že sama povedala ali predlagala. Sem že tako utrujena psihično in fizično, da sploh ne morem več razumno razmišljat. Čisto malo, malo mi še manjka, pa ga bom nekam poslala. Njegova mama pravi, da ko bo otrok bo pa drugačen. Ne verjamem. Razlika bo samo v tem, da bom imela 2 otroka. Dojenčka in pa enga velikega, ki mi bo pobiral vso energijo.
Povedala bi še to, da je edinec in se je vedno vrtelo vse okrog njega. Star je 35 let in to ni njegov prvi otrok, kakor tudi moj ne.
Moj zaključek je, da me samo izkorišča in da se ne bo nikoli zavedal svoje odgovornosti. Vedno bolj se mi dozdeva, da bom v življenju bolje peljala brez njega kot pa z njim.
Oprostite, ker sem bila tako dolga. Za kakršen nasvet ali pa komentar vam bom hvaležna.
Sem pa ful user posted image , da sem user posted image !!!!!!!!

Čao!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nezrel bodoči očka???
13.11.2005 17:51:28   
soncek&luna
punca, sej si si ze v zgodbi sama odgovorila kaj bi bilo bolje naredit... samo se moc zberi in naredi user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.11.2005 17:58:09   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad06

Moj zaključek je, da me samo izkorišča in da se ne bo nikoli zavedal svoje odgovornosti. Vedno bolj se mi dozdeva, da bom v življenju bolje peljala brez njega kot pa z njim.

Kakor tvoj, je to tudi moj odgovor. Mi je žal, da ne morem napisati kaj lepšega. Dodala bi rada samo to, da si za takšno situacijo tudi sama kriva, ker si to dopuščala in najbrž tudi dalje dopuščaš.
ZAčni razmišljati tako, kot si napisala zgornji stavek, pa ti bol dosti lepše in lažje v življenju.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2005 18:10:01   
Primoza
V primeru, da ta zgodba spet ni kaka šala gre za izjemen primerek, tako da ste si vse že odgovorili sami.

Slovenske ženske se mi zdite zelo moškim prijazana bitja, kar je z mojega zornega kota na prvi pogled super, če bi bil moj edini cilj v življenju, da mi nekdo podpira lenobo oz. igra drugo mamo.

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2005 18:23:51   
rija
Kot so ti drugi odgovorili: si si že sama odgovorila.

Edino, se mi ob podobnih postih zadnje čase naprenehoma postavlja vprašanje:
ženske ali ste tako neumne ali pa se nič ne spoštujete?

Če koga ta odgovor osebno prizadane, naj ga čimprej pozabi.
Ali pa stori kaj, da mu bo boljše v življenju....

...vox populi...

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2005 18:30:45   
baguSka
Men se je porodil vprašanje, kakšen odnos ima do svojga prvega otroka??? To me res zanima, ko njegova mama tako vneto govori, da se bo z otrokom vse spremenilo..user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2005 18:35:43   
pomlad06
Do svojega 1. otroka čuti neko nujo, saj se vsake toliko časa  (mogoče 1 x na mesec ali pa manj) vidita za kakšno urco pa mu da takrat kakšnega jurja, pa je njegovi vesti zadoščeno. On vse gleda skozi denar.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2005 19:01:48   
Joe
Dobro, Pomlad, o njem ti je že jasno, kaj pa o sebi? Zakaj izbiraš partnerje/očete, ki bi radi bili brez obvez, čeprav to tebi vsaj na koncu ni všeč?

Razmisli o družinskem vzorcu - kakšna je bila zveza med tvojim očetom in mamo? Zakaj si izbiraš lagodne, razvajene moške in ne samostojnih? Te je strah njihove samostojnosti in se čutiš močno samo ob starih otrocih? Vse, kar je potrebno, je samo temeljit razmislek o svoji zgodovini, osebnih instinktih in jasen trajen namen spremeniti stvari. Namereč, tudi instinkte znamo premaskirati v kaj zavesti všečnega, kar se je zgodilo prvič v otroštvu, ko se je na podlagi takrat za nas pozitivnih osebah izoblikoval stereotip zanimivnih ljudi. Lahko pa se instinkt spremeni tudi kasneje, npr. pod vplivom razmisleka o tem, zakaj nas vleče k nepravim ljudem. Zamenjava instinkta je vedno pogojena oz. označuje večjo spremembo osebnosti. In za jasen primer: včasih so me privlačila dekleta, o katerih danes menim, da so pravi kamen za vratom.

Veliko sreče v prihodnje! Iz tvojega pisanja menim, da si samostojna, sposobna oseba, in stavim nate jurja, da ti bo življenje dobro uspelo. Pa nikar se ne naprezaj, dokler si noseča. Ta kravca morda ne bo počakala, da bo štalca!

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2005 19:11:10   
pomlad06
Hvala Joe za tvoje mnenje! Je čisto resnično in tudi sama nekaj vem o teh vzorcih v življenju.
Jurja si pa dobil, ker sem prepričana, da mi bo uspelo. Saj veš, otroci so naše največje bogastvo in zaradi njih se je vredno boriti.
LP

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2005 19:21:29   
Joe
To je zelo lepo slišati! (Tudi to, da imam prav, heh.) Odgovor je še posebej simpatičen in lep, ker sporoča, da ne igraš iger na srečo. (Zakaj bi stavil jurja, če bi ne mogel z zmago dobiti dveh?!?) Da torej živiš s tistim, kar si sama priboriš.

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2005 19:31:53   
pomlad06
Še en nasvet bi rabila!
Ko sva se pred tedni pogovarjala (trajalo je samo ene 5 min), kako bi bilo otroku ime, pa je on vse povezoval s svojim priimkom sem mu jaz malo v hecu malo za res rekla, da mogoče bi se pa po meni pisal, sploh če ne bova skupaj ai pa da bi imel oba priimka. Pa je čisto pop... in dejal, da potem pa naj ga kar moj oče živi.
Razmišljam, če sploh ima smisel, da ga navedem kot očeta, ker mislim, da mi bo samo sruser posted image  in bom imela z njim same sitnosti. Iskal bo same koristi v otroku. Kateri priimek bi mu dali vi?

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2005 19:38:28   
rija
Definitivno svojega.

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2005 19:41:59   
Joe
Priimek in ime po sebi, uradno pa ga le navedi kot očeta (preživnina itn). Kdo pa ne bi haral naokoli brez kazni?!? Kot poročen moški tega ne dovoljujem! Ali pa mi vrni jurja, jaz pa tebi tvojega jurja.

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.11.2005 19:42:55   
pomlad06
Rija hvala. Oba tvoja odgovora sta mi všeč, sploh ta prvi. Ženske se res pramalo spoštujemo!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.11.2005 19:44:32   
pomlad06
Joe, nič ne bova barantala. Si dobil oba jurja!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.11.2005 19:51:37   
Joe
Kura sem bedak! Oba jurja? Enega, ki sem ga vložil, in enega, ki sem ga dobil? Šele zdaj mi je kapnilo!!!! Pomlad, oprosti. Pozabi na jurje. Ne dam niti tolarja več od sebe; itak me vedno naserjejo. Zakaj že?!?

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.11.2005 19:54:00   
Marogica
Jaz bi dala otroku svoj priimek, pa ne ker bi lahko bodoči oče "sral", kot si napisala, temveč zaradi praktičnega razloga, kot so odhod čez mejo, pa tudi v vrtcu/šoli ne pride do "zbrke" zaradi priimka
Kot očeta bi ga pa jaz tudi navedla, ker konec koncev to tudi je in ima določene pravice in dolžnosti do otroka. Mislim, da si to dolžna tudi tvojemu še nerojenemu otroku.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.11.2005 19:55:54   
pomlad06
Joe, saj ni pomembno za jurje. Pomembno je, da imaš prav, da sem samostojna in mi bo uspelo. S preživnino je pa tako, pravi, da rajši službo pusti, kot da bi še eno plačeval. Ampak tudi brez tega bo šlo, če bo to res naredil!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.11.2005 19:59:39   
rija
Joj, pomlad, da bi raje službo pustil kot pa lastnemu otroku kaj dal?user posted image
Res ne vem, kam pelje ta svet.....
Ta človek nima čustev, sam hlad....in preračunljivost.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.11.2005 20:04:31   
Joe
Pomembno je, da si samostojna in da ti lahko mirno uspe, če se boš lotila zadeve (tudi glede osebnostnih tipov). Tako, zdaj grem pa dol. Srečno!

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.11.2005 20:30:22   
muki1
Ko sem prebirala prvi del tvojega posta, sem dobila občutek, da sta mlada, stara tam okrog 20 let, da se še ne zaveda svoje odgovornosti, ampak en 35 letni bik, ma daj ga na čevelj, nima smisla, samo še hujše bo, ko bo otrok, saj so mu že zdaj prijatelji več kot ti.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.11.2005 21:05:24   
Twetty
Pomlad,ne se pusti!Itak,da smo močne!!Tud js nimam preževnine,ker nisem urejala očetovstva in zato je šel...Več mu pomenjo papirji kot pa bebica!
USPELO NAM BO!!!!

(odgovor članu pomlad06)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.11.2005 8:09:01   
Anonimen
js se pa pr takih postih vedno najprej prašam, če je ta dec postal tak v momentu ko je izbrizgal svoje seme? kašn je bil pa preden sta se odločla delat otroka. predidevam da ni blo ups, sej si mela že en splav prej pa zdej si spet noseča, se prav je bil otrok planiran. kako se lahko sploh odločte met otroka s takim še otrokom?

drgač pa odgovorila si si pa že sama.

(odgovor članu Twetty)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
14.11.2005 8:10:27   
dory
Sama si si krasno v prvem postu odgovorila na vprasanje..izkorisca te in vedno te bo...kaj pa otrok...ce ze s tabo ravna kot s cunjo in do otroka ne kaze nobenega zanimanja???Na tvojem mestu,bi svojemu otroku dala moj priimek, njega vpisala kot uradnega oceta,da bo placeval vsaj prezivnino...pa odseli se sama...kaj ces pol s tremi otroki???

(odgovor članu Twetty)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.11.2005 8:33:48   
kalbo
Spet se bom ponovil, steraj nekam, pa nikar se ne odpovej preživnini, ker ga boš s tem rešila odgovornosti.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime za fantka?
brankica

lilo rene (13%)

lalo rene (2%)

rene (48%)

nino rene (5%)

jan rene (17%)

lan rene (14%)

Število vseh glasov: 592

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!