|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   carski rez
8.11.2005 19:23:19   
teja21
ojla mene pa zanima če pod nobenim pogojem ne moreš sam odločati in si izbrati cr, namesto vaginalnega poroda, saj se bojim zaradi mojih bokov
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: carski rez
8.11.2005 19:40:19   
Anonimen
Kar sama se ne moreš odločiti. Praviloma se načrtovan Cr izvaja samo, če so za to medicinski razlogi ali če ima nosečnica res izreden strah pred vaginalnim porodom, za kar pa mora pridobiti napotnico kliničnega psihologa ali psihiatra.

Z boki je pa tako, da imaš na zunaj lahko optično res ozke, ampak to ne pomeni nujno, da ne moreš roditi po naravni poti. Bolj kot zunanji izgled bokov je pomembna lega in "raztegljivost" medeničnih kosti, ki se nahajajo znotraj bokov. Tega pa na oko ne moreš reči. Po domače povedano, lahko ima neka ženska zelo široke boke, ampak se ji medenica med nosečnostjo in porodom ne razširi dovolj, lahko pa ima ženska zelo ozke boke in se ji bodo kosti kljub temu razprle.
Vprašaj svojega ginekologa za podrobnosti.

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2005 20:01:30   
alenkapk
Mislim, da si kar tako res ne moreš izbrati CR. Je pa dejstvo, da je manj tveganja, če rodiš po naravni poti. Jaz sem zaradi medenične vstave rodila s CR, pa ti povem, da upam nikoli več. Ko rojevaš vaginalno te boli 1 dan, pri CR te boli najmanj en teden, pa še potem dolgo nisi fit. Tako, da...Če bi jaz sedaj izbirala, ne bi zbrala CR.

Čim lažji porod ti želim!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2005 20:28:58   
bobek05
ELEKTIVNI CR lahko imaš:

1. iz zdravstvenih razlogov (medenična ali prečna vstava, ozki boki, težave s pritiskom, očmi, težave pri otroku...)

2. če si pred tem rodila s CR

3. so na sosednji temi punce debatirale, da mislijo uvesti po novem letu samoplačniške CR-je

CR je poseg, tvoje telo bo za celo življenje zaznamovano z brazgotino, lahko boš čutila špikanje na mestu reza ob spremembi vremena - celo življenje!!, lahko bodo celo problemi s krvavitmami (čeprav redko)... Jaz sem imela CR, ker sem ga MORALA imet, ampak 2 tedna po operaciji nisem mogla normalno vstat iz postelje (ker boli kot user posted image ), dojenje je strašno otežkočeno, ker ne moreš ne sedet, ne ležat, vsaki gib povroča bolečino in sprehodi do WC-ja so vsaj 2 tedna prava nočna mora, problemi so s tuširanjem, odvajanjem blata, trebušna prepona je ena sama velika bolečina, spodaj te vse špika - skrbeti za otroka v takšnih razmerah je precej hudo (jaz sem 1 teden jokala, ker ga nisem mogla NORMALNO objet, ga zazibat v spanje, ga podojit, previjat...). V bolnici se mi je skoraj zmešalo, ker te tretirajo enako kot tiste, ki so rodile vaginalno in letanje okrog postelje do otrokove posteljce pol noči sem in tja, ko vsak gib pomeni grozno bolečino in vse kar ti dajo na oddelku je npr. lekadol - no, to zame ni normalno...tega si nisem želela.. doma sem imela srečo, ker sta mi veliko pomagala mama in mož...

Skoraj 5 mesecev po porodu so stvari bolj ali manj takšne kot so bile pred nosečnostjo. Na CR me spominja še precej rdeča brazgotina, občasno špikanje (še posebej takrat, ko kaj dvigujem ali ko je moj sonček po nesreči brcne med previjanjem na mestu, kjer sem imela šive) in nezmožnost delanja trebušnjakov.. se trudim ampak potem me vedno 3 dni vse boli.. Pravijo, da bo bolje, da sčasoma vse mine, nekatere pa, da te spremlja celo življenje... Kaj pa vem?! Zdaj sem že pol stvari pozabla - saj boli pol manj, ko vidiš svojega sončka, ampak nikoli ni več isto...

Sicer pa ti bo tvoj G znal povedat kako je s tvojimi boki... Je pa normalno, da te je strah vaginalnega poroda - še nisem srečala ženske, ki je ne bi bilo strah poroda...

(odgovor članu alenkapk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2005 20:43:36   
tinatona
Evo se podpišem pod bobkin post. dodala bi samo pod točko tri - zakaj hudiča bi metale stran 800000 kolikor stane CR? Ok sej štekam da vas je strah - tudi mene je bilo, pa mi ginekologinja ni dala šanse da bi rodila vaginalno.

LP Tina

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2005 20:51:13   
ZARA
Jst se tud strinjam z bobek05, ker je zelo lepo napisala!! Bravo! Ne vem zakaj večina misli daje CR kr neki finega in nebolečega?? Malo morgen!
In upam, da če bom šla še kdaj rodit, da bo to vaginalno...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2005 21:34:07   
Anonimen
Jaz se tudi podpišem pod bobek05, samo da je bilo pri meni še malo huje. Sploh pa ne bi in tudi ne bom šla še enkrat rodit, ne s CR ne vaginalno. Mene ne bodo videli več v porodnišnici. Če bi bila mlajša in bi si močno želela še enega otroka, pa res ne vem, kaj bi naredila. Po moje ga isto ne bi imela.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2005 0:04:42   
Anonimen
Slabo o CR govorijo samo tiste, ki niso dale skozi vaginalnega poroda. Bolečina ne traja en dan, tisti dan so bolečine sicer neznosne, ki jih ve ne poznate. Kaj pa potem šivi? A mislite, da jih ni pri vaginalnem porodu? In kako hudo to boli? Ne znate si predstavljati, da ne upaš lulati, kaj šele kakati!
Groza, jaz bi bila srečna, če bi lahko rodila s CR.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2005 0:23:55   
KODA
user posted image user posted image Bravo bobek05,lepo si napisala.Vem kaj pomenita 2c.r.,v razdobju 2let.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2005 1:46:07   
ZARA
Ojej anonimna...a misliš, da so mene kar odprto pustili ?? Še predobro vem kako to izgleda...in kako ne upaš lulat in kakat in kihat in smejat...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2005 7:55:13   
mimica
Tudi sama sem rodila s CR, a ga nisem tako doživela kot Bobek.Bolelo me je bolj malo ( prvi dan že boli, ko hudič ), mislim, da po 2.tednih sploh nisem vedela, da sem imela CR. Bila sem brez tablet že tretji dan, vstajala in nosila otroke od drugih, tako da o pretirani fizični bolečini ne morem govoriti. Me pa boli zato včasih sedaj bolj kot me je prej user posted image .
Me je pa zato toliko bolj bolelo psihično ...
Jaz osebno ne bi nikoli več rodila s CR, saj  mi je bilo preveč hudo, ker nisem videla kako se je rodil moj mali. Prvi dan ga sploh nisem videla, s slike, ki mi jo je prinesel mož mojega otroka sploh nisem prepoznala . Prav tako mi je bilo hudo, ker sem se počutila kot da bi moje telo popolnoma odpovedalo ( v nosečnosti sem imela mirovanje, začel en mesec prehitro krvaveti in po nekaj urah mučenja, da bi rodila- CR, dojenje ni steklo ) in da si ne zaslužim biti mama. Danes pravim, da bi še imela otroka, a si želim, da bi šlo po naravni poti. Ampak vsaka, ki je mama ve, da bi se pustila vrezati na dva pol, če bi šlo za otrokovo življenje.
Anonimna, ti pa nisi doživela CR in mislim, da jemlješ malo prelahko vse skupaj. CR je operacija in notranja rana rabi 2.leti, da se zaceli. Pri ponovni prehitri nosečnosti oz. porodu se lahko maternica raztrga. Mene osebno danes šivi bolj bolijo kot pa teden po operaciji. Ne prehitro sklepat. Tako kot me ne moremo rečt, da naravni porod ne boli tako ti ne moreš rečt, da je CR sreča. Ja, je sreča, ko gre za otrokovo življenje ...   

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2005 8:22:06   
vesna.com
Jaz sem imela 2x SR.Prvič je bilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , drugič pa user posted image user posted image user posted image , tako da tudi pri eni ni 2x isto.Prvič sem mislila da bom kar umrla,mislim da je bilo slabše, ker sem imela že prej 10 ur popadke in sem bila že nekaj časa 10 odprta.Drugič pa sem imela napovedanga in sem prišla zjutraj, spočita in to in se je to močno poznalo pri okrevanju, ki je bilo veliko hitrejše.Sem pa jokala ko dež, je rekla babca da se še nobena ni tako ker je morala na CR, kvečjemu ker je hotela.Pa naj bo tako ali drugače CR je v vsakem primeru user posted image ,kar ne dvomim tudi za vaginalno.Vendar verjemite da sem še danes žalostna, ker sem obakrat zamudila verjetno najlepši trenutek v življenju, ko ti položijo otroka na prsi.Mislim, da je to največji razlog zakaj si me s carskim tako želimo vaginalen porod, ne glede na bolečine.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2005 8:22:39   
vesna.com
op. CR

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.11.2005 15:27:49   
hubi
Tudi jaz sem imela cr, ker je mali zamujal 14 dni,pa se zagozdil se je in je bilo na koncu ze malo rizicno zanj. Odpirala se nisem nic, popadkov je bilo pa vedno manj namesto vec. Celo nosecnost sem si zele roditi naravno, ampak ko mi je zdravnik rekel, da ne bo slo in da naj papirje podpisem, mi je zelo odleglo. Moram reci, da me ni kaj prida bolelo, mogoce malo spikalo v rani, tako da sem lahko normalno dojila in skrbela za malega. Si pa prespikan vsaj nekajkrat na dan, tako da me je to skoraj bolj bolelo. Je pa res, da okrevanje po operaciji traja dlje, saj imas v bistvu prerezan trebuh. Moje mnenje je, hvala bogu za cr, kaj vse se je dogajalo z zenskami in otroci, preden je obstajala ta moznost.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.11.2005 18:24:41   
Wilson
Kljub temu, da je moj porod bil zelo boleč, se naslednji dan nisem mogla niti obrniti, tako, da sem imela 100% nego, pa se nikdar ne bi odločila za carski rez, razen , če bi bila medicinska indikacija in bi šlo za zdravje dojenčkovega ali mojega življenja. Carski rez je operacija, ki je za dojenčka in pa mamico veliko bolj tvegana kot pa normalni porod. LP

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.11.2005 19:15:05   
eva1
Jst bi pa samo napšisala, da zame ni bil Cr noben hudič-ok sej prvo uro malo boli, ampak se vse da preživet...potem me je še bolelo, ampak ni blo nobene panike...takoj po CR so mi pripeljali malega ki je bil na mojo željo skoz poleg mene...ob 15h sem imela CR, ob 20h sem se že prvič ustala in prehodila celo sobo, malo sem se oplahnila z vodo...malega sem od prve noči imela pri sebi v postelji,in sva se lepo cartala...tudi dojenje je lepo steklo, res da sem pozno dobila mleko, ampak se še danes uspešno dojiva-pri 8 mesecih!
Po 14 dneh nisem čutila nobene bolečine več, tudi ob sprehodin in drugih aktivnostih ne! Edino brazgotina je bila znak CR!
Ta post pišem samo zaradi onih, ki jim ne preostane drugega kot cr in vrjamem  da jih dodobro prestrašite s tem pisanjem! Vsak človek drugače sprejme operacijo, nekatere boli, druge so skoraj ne čutijo...vsak organizem se drugače odzove...pod moj post bi se vrjetno tudi podpisala moj sestra(zoya24), ki je prav tako imela cr in ga je tudi lepo prenesla! Res pa je, da cr ni noben hec in se strinjam s tem, da ga brez indikacij ne opravljajo!
Aja še to-tudi otroka sem takoj vzljubila in si nikoli nisem očitala, ker nisem zaslišala njegov prvi jok!

Glede bokov, sej ti z enim inštrumentom lahko zmerijo medenico in primerjajo velikost ploda in se glede na to odločijo!
Toliko iz moje strani, pa srečno!

(odgovor članu Wilson)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.11.2005 19:40:05   
cmokec
Jaz sem prvič rodila naravno, pred točno 19 dnevi pa s CR.
Pri meni je bilo prvič hujše. Sama sem imela popadke, a se nisem odpirala. Našopali so me z umetnimi, tako, da sem se v 4 urah odpla za 9 cm in rodila. Seveda sem se jim čisto strgala vznotraj in zunaj prav do danke in v stegno. Sami popadki so boleli, a šivi so bili 100x hujši. Drugi mesec po porodu sem se prvič vsedla na celo rit. pohodi na WC so bili kot največja fobila, bila sem utrujena, nič nisem mogla sama. Ne pestovati, kaj šele gospodinjska dela. Še doma sem pojedla goro zdravil proti bolečinam.
Sedaj sem imela CR. Prvo uro, ko sem se še zbujala, me je zelo bolelo. Našopali so me s Tramalom v infuzijo in z inekcijo Ketonala v rit. Od takrat so me sicer stalno špikali in bolečin nisem več imela. 4 dan po CR sem bila brez zdravil proti bolečinam. Sama sem skrbela za Pio, tuširanje je bil en sam užitek, WC pa nekaj običajnega. Danes se počutim, kot da CR sploh nebi imela in taka sem prišla domov. Res je sicer, da se hitro utrudim in dosti počivam, da me ob vsakem naporu obliva vročina, a v primerjavis prvič je to mačji kašelj.
Sem pa želela roditi naravno in se sama za CR nebi odločila. To je le operacija. Lahko, da vseh posledic sploh še ne poznam.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.11.2005 20:42:29   
bobek05
Eva, s takim pisanjem nobene noče prestrašit... Vsaka ženska drugače doživlja porod, pa je čisto vseeno če je to naravni porod ali CR. Tudi krevanje je za vsako novopečeno mamico izkušnja zase. Mene je gnala samo misel na mojega sončka. Tako hudo sem si želela, da bi imela Anej VES ČAS pri sebi (o tem sem sanjala celo nosečnost), potem pa me je telo izdalo, pa sem se res trudila - ne zase, ampak zanj. Nikoli ne bom pozabila kako sem jokala, ker sem se komaj ulegla na posteljo, mali pa je začel jokat, pa sem morala spet vstat in okrog postelje do njega, pa ga dvignit in gibat.. On je jokal in jaz sem jokala, ker sem se počutila prav bedno. Kot njegova mama nisem bila zmožna skrbeti zanj. Sem mislila, da se mi bo srce pretlo na dvoje...

Kar pa se po CR tiče - moja želja, da bi 8 ur po operaciji vstala, je bila večja kot je bilo moje telo zmožno prenesti. Ko sta me sestri dvignili, da bi mi pomagali vstati, bi omedlela če me ne bi držali. In zvečer, ko so se vse luči pogasnile, sem jokala - pa ne zaradi bolečine, pa ne zaradi tega, ker sem še vedno imela kateter v nožnici, pa ne zaradi tega, ker sem imela probleme z odvajanjem blata, tudi ne zaradi tega, da sem lahko spala samo na hrbtu... Jokala sem, ker sem imela občutek, da sem ga pustila na cedilu, da se ne trudim dovolj, ker nisem bila zmožna tega, kar si npr. ti lahko..

Kar sem napisala, sem napisala samo za tiste, ki NE POTREBUJEJO CR, pa ga želijo imet, ker jih je strah naravnega poroda.. Nikomur ne mislim pridigat, pa tudi odločit se ne morem namesto njih.. Vsak pozna sebe in svoje telo.

Želim vam vso srečo pri porodu - kakršen koli že bo.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.11.2005 20:44:35   
bobek05
Izgleda, da sem še zdaj pod čustvenim stresom, ker sme naredila milijon napak user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.11.2005 20:46:01   
bobek05
že spet

eh, boljše, da neham user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.11.2005 20:50:02   
bobek05
Mi pa nikoli v življenju ne bo žal, da sem se odločila za spinalno narkozo in tako slišala Anejev prvi jok in ga celo videla za nekaj sekund, ko so ga potegnili ven user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.11.2005 22:39:36   
cmokec
Vidiš, jaz pa te možnosti nisem imela, čeprav mi je bilo obljubljeno. Dali so me v popolno narkozo, ker so se bali komplikacij. Nisem pa upala težit, če bi šlo potem res kaj narobe. Se tolažim, da sem prvič slišala jok otročka, ki se rodi. Če tega nebi okusila bi pa res imela filing, da so me za nekaj dragocenega okradli.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.11.2005 0:36:42   
ninocka
Jst sem tud mela nujni CR, ampak ga nisem dozivela tok hudo kot bobek. Ze drugi dan sem jedla samo tramal (brez dodatni lekadolov), potem pa samo po en lekadol  (ko sem sla domov, sem mela lekadolov za prodajat user posted image ). 
Normalno sem hodila ze en 4 dan, pa se mi zdi, da vec kot hods, boljs je. Nisem se pa mogla smejat in pa kihat.
14 dan po CR sem sla ze na sprehod. Da sem ga mela me spominja samo brazgotina in neobcutljiv- mrtev del nad brazgotino.

Drugace sem imela pa namen rodit vaginalno, brez kakrsnihkoli posebnih zahtev (EA...)

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.11.2005 18:46:46   
zoya24
...se moram podpisat pod post moje sestre eve1.

Dejansko CR sploh ni tako grozen. Prve tri dni je mogoče mal kriza, nato pa gre na bolje. jaz sem se deveti dan po CR zjutraj vstala iz svoje postelje in rekla:"no zdaj me pa ne boli več". Takoj po CR te nafilajo z sredstvi proti bolečinam, tako da vsaj jaz sploh nisem čutla bolečine, ko sem ležala, boli le ko se vstajaš ali preobračaš na postelji iz leve v desno. Rodila sem v LJ porodnišnici, tako da so mi prva dva dni nosili malega na tri ure, nato pa sem šla na oddelek, kjer sem bila preostanek bivanja in tam seveda sama skrbela za otroka. Dojenje je steklo brez problemov, naval mleka sem dobila četrti dan in normalno dojila, resda leže, tako pa najraje dojim še danes (Žiga bo star jutri tri mesece).

Aja si pa sama tudi želim naslednjič roditi naravno, če pa ne bo šlo, pa še enkrat CR, vse se da potrpet za naše malčke.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.11.2005 0:31:29   
Margareta
Jaz sem tudi rodila s pomočjo CR - pa upam,  da, če grem še kdaj, da bom rodila po naravni poti.
Mene je bolelo kar kakšen mesec - ne ful, potem ob daljšem sprehodu ali stanju na mestu (npr. ko sem previjala tamalega) mi je noga dobesedno odpovedala (stegno je postalo neobčutljivo) - sicer se to menda zgodi bolj redko ampak meni se je. In pa to gluho tkivo nad rezom je tudi zoprno - danes sem skoraj 6 mesecev po porodu, pa predela nad rezom še vedno ne čutim najbolje.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?