bobek05 -> RE: carski rez (8.11.2005 20:28:58)
|
ELEKTIVNI CR lahko imaš: 1. iz zdravstvenih razlogov (medenična ali prečna vstava, ozki boki, težave s pritiskom, očmi, težave pri otroku...) 2. če si pred tem rodila s CR 3. so na sosednji temi punce debatirale, da mislijo uvesti po novem letu samoplačniške CR-je CR je poseg, tvoje telo bo za celo življenje zaznamovano z brazgotino, lahko boš čutila špikanje na mestu reza ob spremembi vremena - celo življenje!!, lahko bodo celo problemi s krvavitmami (čeprav redko)... Jaz sem imela CR, ker sem ga MORALA imet, ampak 2 tedna po operaciji nisem mogla normalno vstat iz postelje (ker boli kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]), dojenje je strašno otežkočeno, ker ne moreš ne sedet, ne ležat, vsaki gib povroča bolečino in sprehodi do WC-ja so vsaj 2 tedna prava nočna mora, problemi so s tuširanjem, odvajanjem blata, trebušna prepona je ena sama velika bolečina, spodaj te vse špika - skrbeti za otroka v takšnih razmerah je precej hudo (jaz sem 1 teden jokala, ker ga nisem mogla NORMALNO objet, ga zazibat v spanje, ga podojit, previjat...). V bolnici se mi je skoraj zmešalo, ker te tretirajo enako kot tiste, ki so rodile vaginalno in letanje okrog postelje do otrokove posteljce pol noči sem in tja, ko vsak gib pomeni grozno bolečino in vse kar ti dajo na oddelku je npr. lekadol - no, to zame ni normalno...tega si nisem želela.. doma sem imela srečo, ker sta mi veliko pomagala mama in mož... Skoraj 5 mesecev po porodu so stvari bolj ali manj takšne kot so bile pred nosečnostjo. Na CR me spominja še precej rdeča brazgotina, občasno špikanje (še posebej takrat, ko kaj dvigujem ali ko je moj sonček po nesreči brcne med previjanjem na mestu, kjer sem imela šive) in nezmožnost delanja trebušnjakov.. se trudim ampak potem me vedno 3 dni vse boli.. Pravijo, da bo bolje, da sčasoma vse mine, nekatere pa, da te spremlja celo življenje... Kaj pa vem?! Zdaj sem že pol stvari pozabla - saj boli pol manj, ko vidiš svojega sončka, ampak nikoli ni več isto... Sicer pa ti bo tvoj G znal povedat kako je s tvojimi boki... Je pa normalno, da te je strah vaginalnega poroda - še nisem srečala ženske, ki je ne bi bilo strah poroda...
|
|
|
|