|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se mama prevec vtika v zivljenje svojih ot...
28.10.2005 14:37:34   
dory
Jst sploh ne vem kaj naj se naredim...najvecji problem je moja mama...dve leti mi konstantno najeda...najprej ni bla zadovoljna s tipom...je probavala narest vse,da bi se razsla...govorila mi je vsemogoce...nakar jo je malo manj kot zadel infarkt ko je zvedla o moji nosecnosti..na njeno najvecje veselje veselje, da sva se s fantom razsla je upala, da bom pametna in se odlocila za splav...ker se nisem se ji je skor zmesal...tako zarad sebe, ker je mela bogsigavedi kaksne cilje z mano, kot tudi zarad sosedov, ces kaj bodo pa zdej rekliuser posted image user posted image ...dve leti poslusam ze o svoji nesposobnosti odlocanja, da sem si mogla najt tazga "nebodigatreba" semenodajalca, medtem ko bi si lahko ustvarila "normalno" druzino...druga stvar, ki me res moti pa je, ker si dobesedno lasti mojega otroka...misli, da ima v vsem prav in kar naredim jest je totalno zgreseno...tamalmu pa skoz dopoveduje, da je tak revcek, kar je postal po zaslugi trapaste mame, ki je z lucjo iskala tako zanic dedca in mu slepo verjela vse in tako v nesreco spravla sebe in nedolznega otroka...mislim za popi*dit...rada bi sla na svoje, pa mi financno to ne bi zneslo...doma mam le vse, le psihicnega miru ne...kako ignorirat smotano mat???pa sej je drgac dobra, sam tole razocaranje jo je cist namedlo in kmal bo se meneuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko se mama prevec vtika v zivljenje svoji...
28.10.2005 14:45:36   
Twetty
Mam isto godlo,kot ti.Nič ne znam,nič ne vem,kar nardim je narobe...Še dobr,da sm rodila lahk brez nje.Ma se ji ne pustim,sam pol ja pa sam špitir v bajt.Iščem varianto,da grem stran iz njene bajte,ker to je edina rešitev.Itak,da veš,da se tud tvoja ne bo spremenila,al upaš?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2005 14:45:47   
Jutra
Teja,
postavi se zase! Tvoja mama te ne spoštuje in te preko vseh meja ponižuje. Dokler boš dopuščala, da bo "hodila" po tebi, bo zastrupljala tudi odnos med teboj in tvojim sinom. Naredi temu čim prej konec.
Držim pesti zateuser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2005 14:47:37   
jazz
Kako si upa lastiti otroka,ki se ga je hotela odkrižat???!!! Mogoče zveni pikro ampak to ni ravno super stara mama.

Lep pozdrav! K

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2005 14:48:33   
dory
Problem je v tem,da vsakic ko se poskusam postavit zase, mi pokaze vrata...ce ne bi blo sosedov in tistega kar si sosedje mislijo, bi naju ze zdavnaj postavla na cestouser posted image user posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2005 14:48:33   
Twetty
Jutra,povej kak lahk narediš temu konc če živiš z mamo,že to da se vmešavajo v vzgojo je preveč.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2005 14:54:20   
Twetty
Teje,če bo mali rasel v tem,da si ti ničvredna,te bo tak sprejemal.Babi mu bo zakon,ker je močnejša.Za sineka se postavi!!!!!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2005 14:54:49   
anitaz
Prvo bi ti rada povedala, da hvalabogu ker se nisi odločila za splav!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Poglej kakšnega srčka imaš! Pa glede na to, kako je vse skupaj potekalo,hvalabogu da je zdrav!

Glede tvoje mami: jaz ji tega ne bi dopuščala. Poveš ji na lep način, da je to TVOJ otrok,da si se ti odločila za njega, in da skrbiš za njega po svojih najboljši močeh. Povej ji,da ceniš njeno pomoč, vendar še vedno velja tvoja beseda-pri vzgoji, hrani..pri vsem kar se tiče Maja. Lahko sicer pove, pripomne kaj, vendar ne da otročku tupi svoje.user posted image  Verjamem,da te njene besede in obtožovanja prizadanejo, vendar sama veš,da si dobra mati in da nisi naredila nič narobe in da nisi ti kriva če je biu tvoj bivši tak. Si se pač zmotila in hvalabogu si ga poslala nekam in zdaj nisi več z njim. Povej ji kar misliš, povej ji,da nisi ti kriva za to,pa naj te enkrat poskuša razumet ali pa vsaj poslušat.

Upam, da bo bolje...user posted image user posted image user posted image

Lp,

Anita

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2005 15:12:27   
Marogica
Rešitev je samo ena in ta je, da se postaviš zase. Zase postaviš se lahko pa samo, če si neodvisna, finančno in psihično. Ni pa enostavno, ker se boš morala določenim stvarem odpovedat(predvsem finančno). Jaz na tvojem mestu bi se raje temu, kakor da bi me kdorkoli buzeriral.
Preden ti bo drugič pokazala vrata, raje sama odidi in si najdi nekaj. Boš videla, kako se bo vse spremenilo. Ti se boš razcvetela in zaživela svoje življenje, pa tudi mama bo prišla za tabo. Ne boj se, sigurno bo prišla. Vendar ji takrat TI postavi pogoje.
V sedajšnji situaciji ji ne moreš ti postavljati pogojev. Edino, kar lahko sedaj narediš, je da vse prenašaš in se nam potožiš. Vendar se ne bo nič spremenilo.
Želim ti, da se pametno odločiš

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2005 15:16:29   
Sibil_
Odseli se.Ker druge rešitve po moe ni.Če je takšen karakter ti bo najedala do konca, ker pač misli da glede na to kaj vse ti nudi ima to pravico.Tako je to.Žal.user posted image
LP pa upam da čimprej rešiš problem, že zaradi tvoje psihe in zaradi Maja.user posted image
Sibil

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2005 15:29:15   
Anonimen
Postavi se zase1 Tudi, če boš nazaj dobila čustveno izsiljevanje, da si slaba hčerka, da te ni tako vzgajala,... ali karkoli podobnega, vstrajaj pri svojem mnenju. Le tako te bo tvoja mami začela jemati redno, upoštevati tvoje mnenje in te spoštovati kot odraslo, samostojno osebnost. Ampak moraš se postaviti zase.

Glede sosedov pa je tako, da če nimajo drugega dela, pa naj opravljajo. Tvoje življenje se jih ne tiče.
Kar zadeva mene, naj me opravlja kdor hoče. Če mu to prinaša veselje, naj opravlja. Itak opravljajo samo tisti, ki so nezadovoljni s svojim življenjem in jim življenja drugih predstavljajo izgovor, da se jim ni treba soočiti s sabo.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2005 15:52:43   
Veverička
Joj, moja mati je tudi takšna, ampak se ji ne pustim. Vedno in povsod je najboljša in vse ima prav!?user posted image  Ja, pa kaj še!
To, da ti kaže vrata, je pač neko kazanje njene moči nad tabo. Saj sama verjetno veš, da vaju ne bi postavila na cesto, že zaradi Maja ne (vsaj upam)! Morala se boš postaviti zase še bolj pa za svojega otroka! Jaz bi ji kar povedala, da kakor hitro pridem do nekega denarja oz. vsaj malo prišparam, jaz in otrok greva. Kaj bo pa potem, nad kom pa se bo potem znašala? Kaj pa pravi tvoj oče oz. Majev dedek? Če imaš dober odnos z njim, se mu malo potoži in naj jo on proba malo nazaj držat.
Sicer pa si zapomni: "Vsaka mama ve za svojega otroka najbolje!" (no, skoraj vsakauser posted image ) In vedi, da te ima Maj najraje na svetu, ampak res boš morala paziti pri tem odnosu Babica-vnuk, ker mu govori takšne oslarije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2005 19:36:36   
baguSka
Draga Teja. Prepričana sem, da si z njo itak že taužnkrat poskušala govorit, a vedno zamanj. Ona še vedno tupi svoje in pomoje bo tako tudi vedno ostalo. Žal mislim, da se ne bo nikoli spremenila, tudi potem ne, ko bosta z Majom že odšla na svoje. Vse kar bo potem drugače bo to, da se boš ti odmaknila od tega psihičnega napora in bo tebi lažje. Mislim pa, da da si bo ona še vedno mislila svoje.. Žal si je ustvarila tako mnenje in mislim da od njega ne bo odstopila oz. zeeeloooo težko. Pomoje je edina rešitev konec temu 'trpinčenju', ko boš res odšla na svoje in si najdla enga dedca, ki bo skrbel za vaju. Mogoče bo šele takrat zares čutila, da si si nekako uredila življenje. Mogoče bo to začutila takrat, ko boš že sama z Majom odšla na svoje in si našla primeren in siguren šiht.. Žal tvoja mama spada v krog ljudi, ki vse preveč dajejo na mnenje drugih. Ti je ne boš mogla spremenit, spremeniš pa lahko le sebe. Niti ne spremeniš, ampak se enostavno odmakneš, čeprav vem, da to sploh ni najlažja rešitev. Je pač tako, da se moramo v življenju vedno odpovedat kakšni stvari za voljo druge. Odvisno kaj nam pač v življenju več pomeni. Torej: lahko ostaneš doma in se poskušaš postavlat zase, vendar to počneš že zdej in sama vidiš, da to ne pelje nikamor oz. le k prepirom in tvoji psihični vojni. Če se boš tega hotela znebit, boš najprej rabila eno dobro službo, s katero veš, da si boš lahko plačevala najemnino in stroške. Ko boš to dobila je naslednji korak, da si najdeš tako stanovanje, ki bo zadostovalo tebi in Maju. Res da boš takrat mogoče malo bolj v finančni 'stiski', boš pa zato rešena vojne z mamo. Vsaj s psihične plati. Sama veš, da stari in mladi nikakor ne grejo skupi - mogoče bi se o tem pogovorila tudi z mamo in jo vprašala, če ti je pripravljena kakorkoli pomagat v tej smeri. Mogoče se bo pa strinjala - poskusi 'pritisnit' malo na to tipko.
Žal ne vem kaj bi ti drugega napisala oz. svetovala, ampak dokler boš doma, se bojo prepiri ponavljali - če ne taki pa drugačni. Moraš vedet, da so tej vedno prisotni, ne glede na to zakaj se gre.. in ne le pri tebi. Verjetno tudi če nebi imela Maja, bi ti pa 'utrujala' zaradi česa drugega. Mogoče zakaj si še vedno nisi našla tipa, ali zakaj si ne najdeš ene zares dobre službe, da poglej druge punce ipd. Prepričana sem, da bi bilo tako in da bi spet rekla: Ja bogsigavedi kaj sosedi pravjo, da mam še vedno hčerko doma? Pač je tako, da tvoja mama ni edina taka in itak da vsaka želi svojim otrokom vse in naj, ampak znajo potem to narobe pokazat in povedat in potem pride ven takle kot pri tebi. Res je, da se moraš postavit zase, ampak sama dobro vem kako je to, ko hočeš mir v bajti..
Odločit se boš mogla sama, ker mame sigurno ne boš nikoli spremenila, pa če ji petkrat na dan poveš vse kar ji gre ipd.
Želim ti vso srečo in predvsem veliko miru. Tebi in Maju. ;)

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2005 19:41:45   
ZARA
Ja, jst tud ne vem, zakaj ne razumejo besede MIR !??!!?? A je res tako težko, al kaj?? Ne vem, kaj naj ti rečem, razen da se strinjam s Sibil, ki ti svetuje, da se odseliš....pa kaj jo briga koga si izbrala za "semenodajalca", sej si ga TI in ne ONA! GRRRRRRRRR...

Uh, res znajo morit

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.10.2005 19:48:39   
Anonimen
Poskusi v podnajemniškem stanovanju... v kolikor ti seveda znesejo finance.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.10.2005 19:53:24   
Anonimen
Morm potrkat, da jaz nimam teh težav. Nasprotno, poskuša vse, da bi mi pomagala. Rešila mi je najdražji problem (stanovanjski) in se ful veseli z mano, ko načrtujeva otroka. Joj, res mam zlato mat - hvala mami!
Edino mal mi mori, ker ful potujeva in jo skos skrbi (terorizem, avion, bolezni). Zdaj je že cela vesela in upa da bom kmalu user posted image , da bom ja skos doma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
28.10.2005 20:38:14   
Pilar
****rija. Tako bo dokler ne boš na svojem, vem, da to veš in vem da trenutno nimaš možnosti, da bi se ti uresničilo to. Ampak vseeno probaj iskati stanovanje, morda  boš ob pravem času na pravem mestu .
Do take situacije pa pride( vsaj po mojem), ker predolgo živimo skupaj s starši. Se ne odcepimo takrat, ko je čas zato, pol si pa po glavi skačemo in gremo na živce.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.10.2005 20:58:46   
Pi-kica 1
Žal ti tudi jaz ne morm svetovati kaj drugega, kot vse ostale pred mano. dokler boš doma, ne bo nič drugače. Čimprej se postavi na svoje noge in pretrgaj popkovino z domom. Ni enostavno, vem iz lastnih izkušenj, saj sem bila v podobnem položaju kot ti. Življenje s starši je cenejše, udobnejše, saj je varstvo za otroka pri roki in si vsaj občasno lahko oddahneš. Morala se boš pač odločiti, kaj ti je več vredno: udobje ali duševni mir. Če živiš sama, velikokrat ne veš, kako boš skrpala začetek meseca s koncem, a meni je bil duševni mir vreden veliko več. In tudi mama mi je prišla naproti. Danes so vse zamere pozabljene in je najbolj čudovita mama na svetu.

LP

Pi-kica

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.10.2005 22:07:10   
piščanc
jaz sem spokala, zdaj se imava zelo radi, ko se vidiva enkrat na mesec

pa otroci tud niso več problem (najprej je težila, da ne bo imela miru user posted image ), ker mora biti zelo prijazna, da ostane pri njej na počitnicah

na žalost je rešitev samo ena - pojdi na svoje

iz malega zraste veliko

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.10.2005 16:21:43   
Jutra
Patriot,
pišeš mi, da ne poznam vse zgodbe. Hja, tukaj na forumu večinoma zares beremo zgodbe le iz ene plati. Pa nas ne moti, da skušamo sočloveku napisati kakšno lepo besedo.

< Sporočilo je popravil vesnaRR -- 31.10.2005 11:54:15 >

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.10.2005 19:28:30   
Gina
Teja, 2x v dveh dneh sem ti že cel roman napisala, pa dvakrat me je že ven vrglo. Naj se RR nekam zaleti, tale nova verzija je nikakršna! Vsakič ko se mi to dogaja mi je žal, da tule sodelujem.
Mogoče ti pa samo ni namenjeno, kaj vem....

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.10.2005 8:42:18   
dory
Gina pa poskusi na privat...tvojega branja sem komurkoli zelo vesela in te res ful rada berem :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.10.2005 8:49:13   
Anonimen
Gina, samo en nasvet: preden pritisneš vpiši, daj CtrlA in CtrlC. Jaz to vedno naredim, če kaj daljšega pišem, za vsak slučaj.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
31.10.2005 12:21:25   
Gina
Evo, teja, upam da mi bo ratalo.

Praviš, saj drugače je dobra, samo tole razočaranje jo je.... Jaz tule nekaj ne razumem. Poglej, jaz bi ji povedala, da je resnica, da sem se zmotila. Prav res sem se zmotila pri izbiri moškega. Sem človek, nisem bog in se imam vso pravico na tem svetu zmotiti. In prepričana sem, da mi je ljubi bog že odpustil. Kdo zaboga si ti, mami, da si več kot bog, da mi ne moreš odpustiti in mi to vsak dan mečeš naprej?

Sicer je pa takole, vedno si moramo na nek način dušni mir kupiti. Vedno z denarjem, ne gre drugače. Potem je pa vprašanje, akj ti več pomeni, ali usluge, ki ti jih mama nudi, ali dušni mir. Potem je pa še vprašanje, kako zelo veliko ti pomeni finančna varnost. Če ti res ogromno, potem razumem, da ne moreš iti, da te ta strah vleče nazaj k njej, ne glede na ceno, ki jo plačuješ.

Če si se odločila ostati, potem je prva stvar, ki ti jo svetujem, da se mame nehaš bati. In da nikoli ne utihneš, ko ti reče, da delaj po njeno, ali pa spokaj kufre. Takrat moraš šele začeti se postavljati zase prav do zadnje kapljice moči in energije. Razloži ji, da ti šla ne boš nikamor, ker nimaš tega namena, ampak da se takole obnašala do tebe pa tudi ne bo, ker nima nobene pravice do tega. In da te ne more več izsiljevat. Da naj kar ona popoka, če ji greš tako na živce ali naj te pa toži. Pazi, če si se odločila, da boš ostala pri njej, greš komot takole na nož, in težiš na svoj način, da te bo končno spoštovala, ker ti itak nič ne more brez tožbe.
Pa še nekaj moraš vedeti, da te noben človek na tem svetu ne more ljubiti, dokler te ne spoštuje. In tvoja mama te ne. zato je čisto vseeno, če se ji zameriš v tem pogledu. Ta hip ima sebe tako zelo bolj rada kot tebe, da je vseeno. Ko te bo spoštovala, bo začela drugače gledat nate, nič prej. Do takrat bo pa imela take otročje. Pa še nekaj je žalostno, kadar te nekdo napada z vilami, ne moreš nad njega s perjem. Razumeš? Žal je tako, da če ti nekdo spušča podtalne udarce, da moraš z enakim nazaj, ne glede na tvoje siceršnje poglede na svet. V nobenem drugem primeru ne moreš doseči svoje, v tem primeru dušni mir.

Pišem naprej na drug list, da me dol ne vrže....

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.10.2005 12:34:19   
Gina
Nadaljujem...

Kaj pa ti narediš, ko te ona žali pred otrokom in govori, da si slaba mama? Ali vsaj čez njo tuliš bla bla bla bla bla zelo na glas, da se je ne sliši? Ali rečeš mirno otroku, ne poslušaj babice, ne ve, kaj govori, bo šla v bolnico, jo bodo pozdravili? A se zavedaš, da imaš ti ravno tolikšno pravico govorit take bedarije o njej, kot ona o tebi - obe sta polnoletni - in še vedno velja tisto, da se ne moreš branit z besedami, če te neko premlati!? A veš, da ji bo otrok verjel, če jo bo poslušal in posledično boš imela ti težave z njim dolgoročno, ko te ne bo spoštoval?!

Potem mi je pa še ena misel šinila v glavo, hi hi, tale je malce bolj zabavna. Če tvojo mamo tako zelo skrbi, kaj bodo sosedje rekli, izkoristi to vsak dan. Čim te začne napadat kriči na ves glas, da te bodo sigurno slišali in da jo bo sigurno sram, kaj takega, za kar jo bo lahko sram, npr.: A na cesto me mečeš, zato ker sem se zmotila in izbrala napačnega moškega, a kar na cesto? ...ali pa: A to in to in to si mi rekla (kar te je žalila), kako lahko to svojemu otroku rečeš!, pa fejst kriči, da te zihr slišijo, saj bo njej nerodno, ne tebi.

Še enkrat, teja, ne se je bat! Prav nič ti ne more, samo ti se tega še ne zavedaš. Zdaj si pa hitro dopovej, da si ti močnejša, pametnejša in da imaš tega dovolj. In začni še danes.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?