Gina -> RE: Ko se mama prevec vtika v zivljenje svojih otrok :( (31.10.2005 12:21:25)
|
Evo, teja, upam da mi bo ratalo. Praviš, saj drugače je dobra, samo tole razočaranje jo je.... Jaz tule nekaj ne razumem. Poglej, jaz bi ji povedala, da je resnica, da sem se zmotila. Prav res sem se zmotila pri izbiri moškega. Sem človek, nisem bog in se imam vso pravico na tem svetu zmotiti. In prepričana sem, da mi je ljubi bog že odpustil. Kdo zaboga si ti, mami, da si več kot bog, da mi ne moreš odpustiti in mi to vsak dan mečeš naprej? Sicer je pa takole, vedno si moramo na nek način dušni mir kupiti. Vedno z denarjem, ne gre drugače. Potem je pa vprašanje, akj ti več pomeni, ali usluge, ki ti jih mama nudi, ali dušni mir. Potem je pa še vprašanje, kako zelo veliko ti pomeni finančna varnost. Če ti res ogromno, potem razumem, da ne moreš iti, da te ta strah vleče nazaj k njej, ne glede na ceno, ki jo plačuješ. Če si se odločila ostati, potem je prva stvar, ki ti jo svetujem, da se mame nehaš bati. In da nikoli ne utihneš, ko ti reče, da delaj po njeno, ali pa spokaj kufre. Takrat moraš šele začeti se postavljati zase prav do zadnje kapljice moči in energije. Razloži ji, da ti šla ne boš nikamor, ker nimaš tega namena, ampak da se takole obnašala do tebe pa tudi ne bo, ker nima nobene pravice do tega. In da te ne more več izsiljevat. Da naj kar ona popoka, če ji greš tako na živce ali naj te pa toži. Pazi, če si se odločila, da boš ostala pri njej, greš komot takole na nož, in težiš na svoj način, da te bo končno spoštovala, ker ti itak nič ne more brez tožbe. Pa še nekaj moraš vedeti, da te noben človek na tem svetu ne more ljubiti, dokler te ne spoštuje. In tvoja mama te ne. zato je čisto vseeno, če se ji zameriš v tem pogledu. Ta hip ima sebe tako zelo bolj rada kot tebe, da je vseeno. Ko te bo spoštovala, bo začela drugače gledat nate, nič prej. Do takrat bo pa imela take otročje. Pa še nekaj je žalostno, kadar te nekdo napada z vilami, ne moreš nad njega s perjem. Razumeš? Žal je tako, da če ti nekdo spušča podtalne udarce, da moraš z enakim nazaj, ne glede na tvoje siceršnje poglede na svet. V nobenem drugem primeru ne moreš doseči svoje, v tem primeru dušni mir. Pišem naprej na drug list, da me dol ne vrže....
|
|
|
|