|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi ve reagirale?
27.10.2005 8:21:25   
Anonimen
Ja, spet ena anonimna. Sej vem,da gre enim na živce, sam se nočem izpostavljati. Ma pa ignorirajte.
Zanima me vaše mnenje, kaj bi ve storile v moji situaciji.
Naj vas najprej na kratko razsvetlim ozadje.user posted image

Pred ene dvema letoma, je fotr od mojega šel delat srednjo šolo do konca. Ne vem, neki je še mel. In je rabil dve seminarksi nalogi, kateri sem mu seveda jaz naredila. To je od kar predvideval. V bistvu je rekel mojemu, da mu jo naredi, s tem, da je bil moj cele dneve v službi, jaz pa doma. Pa jaz pišem hitro, mojemu pa to ne gre glih. S tem, da ni mel nič sestavljeno, povedal mi je samo naslova in sem jaz mogla it v knjižnico, itd.

V glavnem naredila sem obe čisto sama, od začetka do konca. Na koncu se je še rok za oddajo "skrajšal" in sem jih mogla naredit do naslednjega dne. Edini napotek oz. kao prošnja al kaj, z njegove strani je blo, da "ma da dobim petko, ha ha." user posted image

Ko sem ju končala in mu jih dala, je trajalo cel teden, da mi je rekel hvala. Predvidevam, da ga je na to spomnil moj. Dobila pa nisem tud 10 dag kave!

Pred leti, ko sva z mojim začela hodit, sem mojemu lubitu naredila seminarsko pri moji sosedi, ker jaz nisem mela računalnika, in sem jo prosila, če lahko pri njej pišem. Mjegova mami je potem vsa vesela nasla ta velik Nescafe, pa buteljko k tej moji sosedi (delali sta v isti firmi) in se ji zahvalila za seminarsko. Men ne. Čeprav ji je moja soseda rekla, da ona nima nič pri tem, da sem vse jaz naredila, še celo jaz sem jo prosila, če lahko pri njej delam.

No in letos poleti sem mela ene hlače za skrajšat in mi jih je njegova mami skrajšala in računala! Dva jurja sem ji dala. In bla grozno razočarana glede tega. Ne zaradi denarja, zaradi principa. To se boste ene spomle, o tem sem že govorila. Pa sem bla spet tiho.user posted image

In zdaj mava kabelski internet in nov računalnik in bi njegov fotr rad prpelu v moje stanovanje enega svojega kolega, da bosta šla na internet?!?! A se to samo meni zdi čudno?

in moj je pa kr reku, da ja. In zdej ne razume, zakaj jaz nočem! Zdej ga pa še fotr priganja, češ povej zdej kdaj lahko prideva? HALO!!!

Prvo sem mojmu rekla, da ne, da nočem, da mi neki frentni dedc hodi po mojem stanovanju! Naj gresta v knjižnico, tam je internet zastonj! Seveda je problem tud v tem, da se spoznata na računalnik kot zajec na boben in rabta mojega zraven. user posted image

In moj me zdej gleda ves užaljen in ne razume, zakaj se to meni zdi čudno. Ker moj pač tega človeka na videz pozna. Ni pa njegov kolega. Sej res plačujeva fiksno naročnino, ni fora v denarju.

A naj zdej jaz izpadem bitch in rečem ne, al naj spet vse skupi požrem in doviolim?
Kaj bi naredile ve?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako bi ve reagirale?
27.10.2005 8:30:12   
lex
Jaz bi mu računala 2 jurja za obrabnino tipkovnice in za čepenje na internetu - tako kot ti je ona za skrajšanje hlač. (čisti računi dobri prijatli - a ne?user posted image user posted image user posted image user posted image )

Kuser posted image  naj si kupi svoj računalnik in napele internet (če se ne spozna na računalnik pa naj si še tečaj plača), ne pa da pri tebi visi!

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2005 8:33:38   
*Neja*
Mah. Jaz jih ne spustm v bajto, pa da je ptičja gripa. Mislim, da lahko do sebe zahtevaš tak odnos kot ga imaš ti do njih. To je edino fer in civilizirano. Tvojemu pa lepo razloži, da je treba stvari delat dolgoročno, ne pa da se tvoje usluge kar na hitro pozabijo. Vse se vrača, vse se plača. Mislim... da ti gre "tašča" kasirat krajšanje hlač??? Ti pa njemu v đabe pišeš seminarski nalogi??? Čaki malo. Še mačka se ne g*** zastonj. Ne rečem. Žlahta. O.k. Samo, če bi ona meni kasirala krajšanje, pol bi jaz njega vprašala, če se zaveda, kolk pride pisanje seminarske. Samo vem, da ne boš zdaj mešala starih zamer.

Skratka: jaz sem proti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.10.2005 8:37:48   
Anonimen

Ce cutis, da moras reci NE.. potem reci NE..

Ni dovolj da je clovek prijazen in ga imajo radi.. vcasih mora reci tudi NE.. da ga bojo ljudje tudi spostovali..

Ce pogleds okoli sebe.. obstajajo ljudje, ki nikoli ne recejo ne.. in teh ljudi nihce ne spostuje ampak jih vsi izkoriscajo..

Predvidevam, da si bistro dekle.. ce kar po tekocem traku stancas seminarske.. in se bos ziher pravilno odlocila..

PS.. A ti lahko povem naslov seminarske? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2005 8:40:13   
Anonimen
Aha.. pa se to...

Nasladnjic napisi naslov.. "Kako bi VI reagirali?"  ne pa VE... ker ce se nisi opazila, tudi nekaj M spolov tukaj sodeluje.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2005 9:22:58   
rija
naj gresta v knjižnico na računalnik, ker je tam zastonj, pri tebi pa stane uporaba toliko in toliko....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.10.2005 9:29:08   
Dejča
Če bi imel tvoj kaj jajc, bi jima zabrusil ravno to - da če bodo tebi računali za krajšanje hlač, tudi net ne bo zastonj. Če boš enkrat popustila, bo kmalu vse sodelavce in kolege vabil k vam. Javi, kako se je razpletlo, me prav zanima. Žlahta, strgana plahta!!!! user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.10.2005 9:40:20   
Anonimen
ne vem..js zdej v tej situaciji ne vem kako bi reagirala. vrjetn bi pustila. bi pa stegnla jezik in vsem tem izkoriščevalcem povedala kar se gre tut fotru od tvojga pa nej si misljo kar si hočjo sej si za njih zgleda neke vrste dekla vedno na voljo

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.10.2005 9:44:01   
baguSka
Sama boš najboljš vedla kaj narest. Pogovor se še enkrat s tvojmu - feeejst!!! Magar mu točno to povej kar si tuki napisala - a on sploh ve?? Mene sploh zlo preseneča, da je on pustu, da si plačala za hlače user posted image Ne vem no.. Vidm da komunikacija fejst šepa, kar sploh ni dobr za nek odnos, sploh če živite skupi v hiši.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.10.2005 9:54:12   
Klepica
Bolje prva zamera kot zadnja. Ti obiski in kolegi se bodo znali namnožit, sploh ko bodo enkrat videli, kaj vse se dobi na netu. Problem je seveda, kako to diplomatsko naredit. Kje pa imata star računalnik? 

Ampak kr eni znanci po stanovanju, ne hvala.

pozdravček

Klepica

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.10.2005 9:57:24   
Anonimen
Tjazy, glede naslova maš prav, se opravičuješ, nisem hotla moških diskriminirat. Sem vesela tud moških mnenj.

BaguSka, sej moj vse to ve, sva tud včeri mela takle pogovor in sem znorela, da what the **** je men tega treba?!

Čeprav boste zdej rekli, da govorim eno delam pa drugo, moram to povedat, moj lubi je najbolj prijazen in dober človek na tem svetu. Res, ko takle problem predstavim svoji najboljši prijateljici ali moji mami, se kljub temu, da vejo, da mam jaz prav, potegnejo za njega. Pa saj veš kak je, da hoče vsem ustrežt, pa je tko dober,...

Res je, da je edina njegova napaka, ta, da hoče vsem ustrežt in samo jaz naj bi ga pa razumela in podpirala, tud če gre prek mene. Je pa res, da kljub temu, da je tak kot je (tega ni mogoče pripisati vzgoji njegovih staršev, čeprav se njegova mami rada po prsih polče, da kako lepo ga je
vzgojila), niso mela doma v njegovem otroštvu nobene prave komunikacije. On gre še danes veliko raje k moji mami na kavo kot domov. Pri nas se počuti bolj domače.

Konec koncev bom verjetno dovolila, sama se bom umaknila takrat, ker ga nočem prizadet. Najbolj mi je namreč hudo, ko mi reče:"Saj vem kakšna sta, sam sta moja starša!" To je konec koncev res. Če bi moj fotr to mene prosil sploh ne bi blo debate. A to je pa fer?

Pa ne, BaguSka, hvalabogu, ne živimo v isti hiši!!!!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.10.2005 10:03:39   
Majdi
Jaz na tvojem mestu ne bi pustila, da ti hodijo kar eni ljudje po stanovanju in uporabljajo tvoj račnalnik in net. kot da bi ti tvoje kolegice hodile v njihovo bajto. Isto je to. Pa zaračunaj jim to uporabo neta. Boš videla koliko časa bojo še hodili.

< Sporočilo je popravil Majdi -- 27.10.2005 10:04:43 >

Iris je naš zlati sonček in zdaj se nam je pridružil še en sonček z imenom Sebastjan

(odgovor članu Klepica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.10.2005 10:06:44   
Anonimen
ja če pa tako čutiš, potem pa zamiži na obe očesi za tistih 5 minut. če bi se pa to nadaljevalo v kakšno stalno prakso, takrat bi pa jaz odločno rekla ne. lahko foter, ne pa njegovi frendi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.10.2005 10:18:04   
darjatimci
Prvo kot prvo dobrota je sirota, drugič ti si tujka iz tvojega pisanja se razbere,da te tako tretirajo,jaz absolutno zagovarjam zasebnost ta mladih,čeprav v njihovi hiši in res bolje prva zamera kot zadnja,skratka borita se in to skupaj,pa vso srečo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.10.2005 10:37:13   
puncica
Hmmm kaj narest. Jaz bi verjetno popenla sploh zdej ko sem noseča in mam občasno take izpadeuser posted image Sigurno pa bi že takrat ko bi tašča računala 2 jurja za hlače rekla mojmu če se mu to zdi normalno in nikol več nič zahtevala od tašče, ker očitno ti bo še varstvo zaračunala, če boš otroka tja prpelala. Glede interneta pa bi tud rekla NE, da men to ni všeč , da men to ni všeč, pa da naj sam (mož) naredi kot hoče, ampak takrat ko bi prišel kao na internet bi spokala in šla z otrokom ven, pa naj mu mož streže pa k riti nosi. Ma ne vem, vem pa da bi popenla. 

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.10.2005 10:40:53   
baguSka
No pol je že boljš če ne živite v isti hiši, se mora vsaj prej najavt in potem komot rečeš da ni časa, da te ne bo doma itd itd. Če se bo pa tvoj zmenu pa nej se zmen, ti pa pejd za un čas na kofe s prjatlco al pa u sauno, k boš pa domov pršla, se pa zmen z lubijom da jih spoka domov. Nej reče fotru, da hočta da bit mau sama in tko. Pač nared kompromis s tvojmu: ti boš pustila da pride na računalnik, ampak ko boš pa ti doma, pa nej gre. Ne?user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.10.2005 11:10:33   
Veverička
Pa kaj si ti nor?! Dva jurja??user posted image  Ceneje je, če jih neseš prof. šivilji oz. krojaču krajšat. Absolutno bi jim to naprej vrgla.
Pa tistih 5 min na internetu na koncu ne bi bilo 5 min, ampak 1-2 uri. Pa verjetno bi foter pričakoval, da ju boš še postregla s pivom, sokom, pecivom.... Pa, ja, verjetno! Ne bodi nora... Ali pa zakasiraj uporabo, kot so ti že zgoraj svetovale! Lubi gor al dol! Sebe moraš spoštovati!!!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.10.2005 11:34:32   
GATA
Sej je res, da nebi bilo fer če bi tvoj oče lahko prišel njegov pa ne, samo nekaj se vpraši: a če bi bil tvoj fotr tud tko kavsnjen kot tast, da ti nebi znal reči niti hvala, a bi vseeno rekla da lahko pride na net? Tu se skriva odgovor. Žal so tvoji civilizirani in človeški in ne tko kot tast in tašča. In da se dela nekaj iz ljubega miru ?!?!?! A to ti je mir ko se tako sekiraš in obremenjuješ. Naredi, ampak res naredi tisto, kar misliš da bo vama prineslo MIR! Pa četudi bi prineslo razmah med njegovimi tastarimi in vama. Se jih boš/bosta vsaj rešila.

Drugače pa kot si sama povedala: ne gre za denar, delo itd. gre za PRINCIP.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.10.2005 11:55:16   
metka
Popuščaš, pa popuščaš, pa še mal popuščaš....
Narediš uslugo, eno, dve pa jim je to kr samo po sebi umevno, ker so taki . Vedno se najde nekdo, ki zna lepo fino izkoriščati.
Postavi se enkrat zase in naj te ne "peče vest"! Prvič je težko, drugič je že lažje. Včasih ljudem odpreš oči, če narediš tako kot oni sami-še ti jim zaračunaj!

LP

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.10.2005 13:39:35   
Sibil_
Jaz bi pa rekla naj kar pride, na ekran bi pa nalepila list a4 formata, gor pa z velikimi črkami napisano:

Uporaba wc-ja - 500 sit

1 ura interneta - 500 sit

Pijače in jedače ne strežemo

Pa bi potem vidla reakcijo, ko bi prišli....user posted image

LP,
Sibil

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.10.2005 17:23:43   
tinaaja
Mislim, kot da bi imeli eno redkih zadev v stanovanju, ne pa racunalnika, ki je dostopen povsod. user posted image user posted image
Predlog 1: daj dragemu 2000sit in naj ju pelje v interent cafe - pokrijes internet pa se pivo :) In ima mir v stanovanju.
Predlog 2: povej dragemu, da ti tega ne zelis. v kolikor on vztraja, da prideta, pojdi takrat ven, ampak mu tudi povej da je to prvic, zadnji in nikoli vec... naj bo to jasno. vmes pojdi s prijateljico na kavo in uzivaj.

Dobro resi :)

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.10.2005 0:07:37   
Anonimen
Ja, se spomnim tvoje prejšnje zgodbe v zvezi s tem krajšanjem hlač in taščinim zaračunavanjem tega... user posted image
Jaz bi na tvojem mestu vtrajala pri ne. Saj se gre za princip pri vsem skupaj, ne? S tvojim se pa kar pogovori, kako in kaj in zakaj, ker taki izgovori, da saj ve kakšna sta, ampak sta njegova starša... Ja, ti si pa njegova žena! Moj je bil isti, pa sem mu zdaj malo odprla oči in ga naučila s svojo glavo razmišljat, da ne poskuša glih vsakemu v vsemu ustrežt, ker to nikamor ne pelje.
Tjazy ti je pa zelo lepo napisal o spoštovanju, in se kar podpišem pod njegovo mnenje.

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
28.10.2005 9:24:19   
renan
Veš kaj je tvoj problem? Predobra si in zato te sorodniki izkoriščajo. Jaz nikomur ne bi šla pisat seminarske, verjetno niti za denar ne...(ok, mogoče za dosti denarjauser posted image ) Pomagala bi že, z veseljem..
Skrajni čas je, da potegneš črto. Kako naj ljudje vedo, kje so tvoje meje, ko jim pa v vsem ustrežeš? Nekaj časa boš pač bitch, potem se bodo pa že navadili, da si svoboden človek z lastnimi potrebami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.10.2005 9:33:26   
sand
Včasih je treba rečt odločno NE.Pa naj gre za kogarkoli.Vse tri moške vrzi ven in jim jasno povej, da je štacuna zaprta. Ko boš enkrat res odločna, te ne bodo nikdar več nadlegovali, ljudje pač probamo do kam lahko gremo. Meja in to je to. Pa ne boj se, nobeden ne bo užaljen, sam spoštovat te bodo začeli.NE je tudi čarobna beseda, pogumno. Lp Sand

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.10.2005 9:53:21   
Anonimen
Še neki bi razložila. V njegovi družini so navajeni tako, da se on ni nikoli zase postavljal, je pa edinec. In ko sem se jaz parkrat zase potegnila, so bli vsi kr malo začudeni, kao poglej jo, kako se postavlja!

Odločila sem se, da pustim. Vendar prvič, zadnjič in nikoli več. Sem mu povedala, da naj naslednjič take stvari že v kali zatre in da naj to sploh ne pride do mene. Ter, da nikoli, NIKOLI VEČ pa jaz ne bom naredila njima kakšne usluge. Vsaj ne zastonj!

Zdej me lahko obsojate, če hočete, vendar nisem hotla vašega mnenja zato, da naredim, kar mi boste vi rekli, rabila sem le potrditev, da mislim pravilno. In da nisem jaz čudna.

Popustila bom pa izključno in samo zaradi mojega, ker je pač treba delati kompromise in mi je res težko, da ga tako prizadanem. Ranjen bo spet le moj ego.

Čedalje bolj se mi namreč situacija z njegovimi starši kristalizira in ugotavljam, da fant ni bil deležen kake večje pozornosti in ljubezni kot otrok. Sploh fotr mu nikoli ni rekel NIČ lepega, prijaznega. Bi prej rekla, da ga podcenjuje, čeprav je tak fant, da bi si ga želela vsaka mama in vsaka tašča. Včeraj mi je to rekla prijateljica in mi je dala zelo misliti. Da se najbrž boji, da bo izgubil še te malo ljubezni in naklonjenosti, če se jima bo uprl. In tudi priznal mi je včeraj, da se boji, da potem ne bosta z njim sploh hotela govoriti. Ker njegova mami zelo rada v njem zbuja občutke krivde, če kaj ni po njenem. In ker ga jaz že od vsega začetka najine zveze (več kot 7 let) učim in spodbujam, da naj se le postavi zase, me ne mara ravno preveč.

Kot otroku mu niso nikoli veliko stvari kupili, vedno mu je kupovala le stara mama iz Nemčije (cote, boarda, skate,...), njegova mami je pa oblačila sebe, saj je blazno rada "zrihtana" (za moj okus je smešna, saj je stara čez 40, pa se oblači kot najstnica -popek ven ipd).

Jaz se vam najlepše zahvaljujem za vaša mnenja, čeprav bom zdej naredila nekaj proti svojim načelom. Prijateljica mi je rekla, naj ga ne silim, da mora sam gor prit in sam ugotovit, kakšna sta, in da samo izkoriščata. Če pogledam iz njegovega zornega kota - tudi meni ne bi bilo vseeno, če bi bila moja starša takšna.

On se namreč zaveda, da ga jaz ljubim brezpogojno, za starša pa očitno ni prepričan. V bistvu zelo žalostno, kajne?

(odgovor članu sand)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?