|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: november - še malo
14.10.2005 20:13:46   
Bauka
Čao,

tudi jaz sem imela danes pregled. Poslušala je srček, pomerila mi je simfizo (35cm), stehtali so me (+11 kg), voda je o.k., pritisk tudi. Drug teden mi bo naredila CTG. PDP imam 11.11. Danes je moj 1. dan porodniške.
Full me pa peče zgaga, prej nisem vedela kaj to sploh je, ampak to dejansko peče!

Tudi midva z možem se ne moreva zmeniti glede imena za punčko. Če bo fant (kar jaz mislim, da bo-pa ne vem zakaj tako mislim) bo Aljaž.

Uživajmo še zadnji mesec z otročkom v nas, čeprav vem, da si vse želimo, da bi ga čimprej objele!

Čuvajte se, Bauka, 37.teden

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 201
15.10.2005 17:40:18   
mauri

Da se po dolgem času še jaz malo oglasim. Brala sem vas redno, le časa za pisanje ni bilo, ker še vedno delamo sobo, se je malo dlje zavleklo, ampak upam da bo prihodnji konec tedna že vse končano. In potem se začne pucanje in pospravljanje, pa pranje in likanje otroških cotk. Upam le da me ne bo kaj prehitelo, ker me že cel teden zelo dol tišči, tako da včasih komaj hodim. Drugače sem zaradi nevarnosti prezgodnjega poroda itak na bolniški od sredine septembra.

Naslednji teden si bom pripravila torbo za vsak slučaj, vse ostalo pa je že več ali manj nakupljeno, edino v ponedeljek grem še v Tosamo in v lekarno, potem pa mislim da smo v kompletu, razen mogoče še kakšne malenkosti.

Kg +10,5, glede česar sem zelo vesela, saj se je moja sestra pri obeh otrokih zredila preko 20 kg.

A katera od vas pije nosečniški ali malinov čaj ali pa celo oba skupaj?
Meni je kolegica svetovala naj jih kupim v Avstriji, ker je baje čisto druga sestava kot pri nas in naj začnem piti 5 tednov pred rokom po tri skodelice vsakega na dan, saj baje zmehča medenično dno in je porod lažji. Čaj sem kupila zdaj pa ne vem če bi ga pila ali ne, glede na to da mi tako dol pritiska. 

No tako, uživajte, tiste ki sem vam bliža PDP ali pa če vas kaj prehiti, če se slučajno ne oglasim, vam želim čim lažji porod in potem veliko crkljanja.

LP

Mauri

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 202
17.10.2005 7:51:55   
Urša
Jaz si bom danes kupila malinov čaj pa bomo vidl, če res kej pomaga. Tud mene blazno dol tišči in že čutim občasne bolečine v spodnjem delu trebuha, tko da se maternica že intenzivno pripravlja. No ja, sej je že čas! user posted image
Jst pa nastopim s porodniško jutri.user posted image
Mojca, rjuhe za košek sem dobila:-))
Glede Tosame sem bla pa ful razočarana, tko majhna trgovinca, sploh ni samopostrežna, ampak stojiš za pultom pa nobenih posebnih akcij. Brez veze...user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 203
17.10.2005 8:00:51   
amy26
Urša, kje se pa da kupit malinov čaj nisem še zasledila vsaj ne v trgovini, jaz sem prejšnji mesec posušila malinove liste, upam da so glih tako dobri kot pravi čaj.
LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 204
17.10.2005 8:03:58   
Teni_

Mene ze tudi kar pošteno muči. Me zvija, user posted image  se je pošteno umiril in traja skoraj tistih 12 ur,da naštejem gibe. To zdaj 2 dni, prej pa sem jih hitro naštela. Jutri imam CTG in bomo videli, kako bo. Zdaj se niti več ne sekiram, ker sem ze kar daleč, tudi, če bi morala it rodit. Urša, kje si kupila rjuhe? Jaz si zdaj šivam tisto zavesico, ki visi dol pri košku, če veš kaj mislim, pa obrobo imam, ostalo pa še rabim. LP;Mojcauser posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 205
17.10.2005 8:52:44   
Urša
Posušeni malinovi listi so ok, samo ne vem glih kako se dozira. Drugače pa tak čaj lahko kupiš v Sanolaborju-tam ga preverjeno imajo, za lekarno pa ne vem.user posted image
Rjuhe sem kupila v Mothercare.user posted image  Ja, Mojca, vem kaj misliš, "nebo" se reče in zelo pridna, ker ga sama šivaš! user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 206
17.10.2005 9:33:41   
Teni_

Saj nisem tako pridna. Šivam samo tisti del, kjer pride elastika, drugače pa sem uporabila en rabljeni baldehin. Kakšne so pa cene rjuh. LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 207
17.10.2005 11:57:31   
Anonimen
Mene dol tišči že od 5. meseca, tako da nisem mogla sploh nikamor iti. Po parih korakih mi je otroček kar dol padel in potem skoraj nisem mogla več hoditi. Potem pa mi je g. svetoval naj si kupim nosečniški pas.

Zdaj ga pridno nosim in moram povedati, da je zakon. Lahko se sprehajam tudi ure pa mi ni problem. Zaradi tega ker mi je pritiskal navzdol, mi je grozil tudi zgodnji porod, in je malo manjkalo, da se nisem začela odpirati.

Res ga vsem priporočam vsem vbodočim mamicam, ki obožujejo sprehode.

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
17.10.2005 12:03:28   
Bauka
Mauri,

prosim napiši kako se imenuje čaj, ki si ga kupila v Avstriji in naj bi mehčal maternični vrat!
Jaz sicer pijem malinov čaj že približno 3 tedne, po 1 skodelico na dan in upam, da bo kaj pomagalo...

Hvala, lep pozdrav!
Bauka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 209
17.10.2005 12:51:27   
Teni_

Punce,kako sploh izgleda čep. Ja, vem ja, rodila sem ze, ampak pojma nimam, ker se mi takrat ni odluščil. Bi naj bila to sveza kri? Vsakič, ko grem na wc, je na papirju taka mala pikica krvi,ampak ne vem  če je to to.  LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 210
17.10.2005 15:29:11   
mauri
Bauka!

Pilo naj bi se po dva čaja (Himberblatter Tee in Schwangershaftstee) sicer po tri skodelice na dan
Vse podrobnosti sem ti poslalal na privat. Upam da si dobila.

LP

Mauri

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 211
17.10.2005 16:02:12   
Urša
Čep se mi zdi, da je kombinacija sveže krvi in sluzi. Mojca, mislim, da boš oktobrka!user posted image user posted image user posted image  
Rjuhe so bile v Mothercare ful ugodno, znižane, tko da sta bile 2 v kompletu 990 sit. Dimenzije so pa 35x75. Moja "jogi" blazinica ima mere 38x68 in paše brez problema-rjuhe so na elastiko.user posted image

(odgovor članu mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 212
17.10.2005 17:41:17   
Teni_

Moram it tudi jaz malo pogledat. Bom zmerila jogi in šla jutri.Upam, da bom kaj pametnega našla. Sva se ravno včeraj z mojim zafrkavala kaj bom: oktobrka ali novembrka. Jaz tudi pravim, da oktobrka. Hi, ko bom na koncu še preko roka.user posted image  LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 213
17.10.2005 20:41:30   
NinaŠ
Živjo!

Danes sem bila na pregledu pri moji G, pa pravi da še nič ne kaže, da bi se kaj pospešeno pripravljalo. Drobižek user posted image je težak ca 3100 g, pridno obrnjen na glavico in upam, da se že kaj pripravlja na štart. Kako izgleda čep tudi jaz ne vem, prav tako pa v prvo nisem občutila kakega bolj "mirnega" obdobja pred porodom.
Sploh pa naj zdaj vsaj ta teden user posted image user posted image še kar lepo počaka v mojem bušiju, da se Anže pozdravi, saj si ne predstavljam kako bi te dni izgledalo brez mamice.

LP

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 214
18.10.2005 8:29:42   
Urša
Sm sprobala čaj iz malinovih listov. Mi ga je skuhu moj user posted image  in vprašal za kaj je dober, jst mu pa natvezim, da povzroči popadke. Sploh mi ga ni pustil pit, šele pol ko sm mu razložila, da naj bi šlo za postopno mehčanje materničnega vratu, si je oddahnil. Pol sm pa ponoč neki jamrala, da me spodi trebuh boli in zdej krivi ta čaj! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 215
18.10.2005 8:56:36   
amy26
Si bom tudi jaz danes skuhala malinov čaj, nisem upala prej, bomo videli če bo res kaj na tem glede lažjega poroda,...danes imam še pregled - končno po petih tednih, upam da bo zdaj kaj bolj pogosto.
A imate vse že vozičke jaz mislim jutri ali v četrtek v Avstrijo pa ne vem a je zadosti če grem samo v Toys Roys (mislim da se tako napiše). Če katera pozna še kakšno prodajalno kjer se izplača bi prosila za naziv trgovine. Hvala
Lep pozdrav

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 216
18.10.2005 10:08:58   
mauri
Pri nas smo voziček nabavli pred dobrima dvema tednoma. Kupila sem PP P3 modularni.
Hja odvisno kam v Avstrijo greš. Midva sva bila začetek poletja v Celovcu v Kiki, pa so imel ful veliko izbiro, kakšnega od teh modelov imajo tudi v Rutarju v Lj. Prejšnji teden pa sem bila v Grazu v Toys'R'us pa ne vem če je bila izbira kaj večja kot v Celovcu v Kiki. Odvisno pa tudi kakšen voziček potrebuješ. Če želiš voziček z malimi kolesi, ga boš tam težko dobila.... 

LP

Mauri

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 217
18.10.2005 10:45:37   
Urša
Amy26, dobra si, da greš zdej v Avstrijo. user posted image  Jst sm z daljšimi nakupi že zaključla in ne predstavljam si tistih ovinkov-meni bi trebuh non stop trdel. Drugač pa glede Celovca ti znam svetovat samo Toysa, Kika je dražja.

(odgovor članu mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 218
18.10.2005 13:53:25   
amy26
Urša, večjih nakupov še nisem imela razen teh osnovnih tisto kar rabiš iz porodnišnice, tako da moram obaviti še kar nekaj nakupov, bom pa zdej mal razmislila glede na tvoje besede ali bi sploh šla na daljšo pot ali ne, drugače me pa sama vožnja čisto nič ne matra. Vse do danes sem delala in še trenutno delam, vožnja 60 km obe smeri, jutri pa začnem z porodniško, tako da mi vožnja zaenkrat še ne dela težav in res zelo dobro se počutim.
Trebušček mi pa nasrečo zdaj manj otrduje verjetno pomaga tudi donat mg ki ga pijem user posted image user posted image .
lp  

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 219
18.10.2005 14:37:18   
Teni_

Jaz sem nazaj iz CTG-ja. Vse je ok. Pregledala me pa ni, ker je baje ze dovolj daleč,da ne bo nič kaj narobe tudi, če zdaj rodim. Rjuhe pa več niso imeli, tako, da jih nisem kupila. Sem pa uspela it v lekarno po stvari imam zdaj vse. LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 220
18.10.2005 14:42:13   
Urša
Amy, pol bo pa šlo-če si vajena vsakodnevne vožnje in pri tem  nimaš težav, pomoje ni panike, sam vseeno čimprej. user posted image
Mojca, če ne dobiš rjuh, ti jih jaz lahko v Lj. nabavim pa pošljem, mi ne bi bil problem. user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 221
18.10.2005 14:45:21   
Teni_

Upam,da bo mama kaj zrihtala, če pa ne pa te bom res prosila. Ti javim. LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 222
18.10.2005 21:30:35   
wawa
Alo alo en lep pozdravček tudi od mene! Se nisem že dolgo javila, dela čez glavo časa pa nič.......

Jutri začnem s porodniško mi bo kar pošteno pasalo saj sem full že zmatrana. Pregled mam tudi jutri in upam da mi bo delal UZ da mi saj pove če je naša pikica že na glavo postavljena in pripravljena na izstrelitev.

Ej ful sem vse dvakrat prebrala za nazaj pa mi še sedaj ni jasno......KAKŠEN ČAJ ZA MEHČANJE??? MALINOVI LISTI - A JIH MORAM SAMA NABRAT PA SKUHAT, A SE KUPI PRIPRAVLJENEGA, A ČE PRAŠAM V LEKARNI ME BO POSLALA K PSIHILOGU NA PREGLED PODSTREŠJA????????

Zadnjič sem vidla ene vložke ki so namenjeni ugotavljanju ali ti odteka plodovnica ali ne. Res zanimivo samo pomoje hitro veš da gre za plodovnico ali kaj?????

MojcaH če ne boš nič našla, rjuh mislim ti jih lahko zrihtamo iz Odejine tovarniške trgovine - VIP!!!!!!

Skratka zdaj bom malo več tukaj ker bom doma, Urša jutri grem v Postojno pogledat da bom saj točno vedela kje je ta porodnišnica, da ne bo potem panike!

Lep pozdravček vsem!!!!!!!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 223
18.10.2005 22:47:11   
petarda
Lep pozdrav tudi od mene! Čeprav se že nekaj časa nisem oglasila, dokaj redno spremljam pogovore. Moram reči, da sploh nisem pomislila na malinov čaj, ampak zdaj ko ga vse prakticirate, ga bom tudi jaz. Saj verjetno škodit ne more??? Kakorkoli, bliža se čas ko bomo spoznale svoje user posted image  in jaz že komaj čakam. Naš user posted image  še vedno brca 100 na uro, v četrtek pa imam CTG. Napotnico za porodnišnico pa sem itak dobila že prejšnji teden, če bi me kaj presenetilo... Mislim, da so nam v materinski šoli rekli, da je čep dokaj izdaten klopčič sluzi, ki bi ga težko spregledali...

Toliko zaenkrat, upam, da se vse dobro počutite in da okrogla luna ne vpliva kaj dosti na vaše razpoloženje...

Se tipkamo...

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 224
19.10.2005 7:58:59   
Urša
Wawa, sm se prov nasmejala ob tvojem postu. user posted image user posted image user posted image  Nč ne bo treba k psihologu podstrešja gledat! user posted image  Sej vbistvu tud jst ne vem glih al ta čaj deluje al je ne, pa ga vseen prakticiram, ker škodit res ne more, v zmernih količinah seveda. Lahko sama posušiš liste ali pa ga kupiš že posušenega. Doziraš 2 čajni žlički na 1/4 litra vode. A v Postojno greš? user posted image  Poročaj pol. Ne bi blo švoh, če bi šla tud jst enkrat pogledat, da ne bomo pol sred noči iskal. Pa si greš sam lokacijo pogledat al prov porodnišnico?
Pa še eno vprašanje: A še kero kdaj ful zašpikne v spodnjem delu trebuha in se ne more premaknit niti za milimeter? Jst sm mela ponoč dva taka napada. Ful boli, samo se iz prve nosečnosti nič ne spomnim. user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?