fracek
|
Hej hej. Se vam oglasim z osebno izkusnjo glede AM, ce bo kateri prav prisla kaksna informacija. Tudi sama sem imela borbe pri dojenju, pricela dodajati AM tam pri 1 mesecu, crpala, se izcrpala 🙃 Pricela sem z Novalac 1, pa jo je zaprlo. Ko 4 dni ni kakala oz. je kazalo da hoce kakat, se pri tem zelo naprezala, jokala in kricala, bila cela rdeca, sem jo peljala k pediatru. Trebuscek ni bil trd, vse je zgledalo ok, vseeno pa je dobila svecko in nasvet, naj probamo formulo proti zaprtju. Kupila to proti zaprtju, zacela polivat, enkrat tudi v loku, cez nos. Kakala pa je, ampak to je bilo se hujse. Pediatrinja svetovala NAN complete comfort, spet menjali, polivanje se je uredilo, jo je pa spet "zaprlo". Tokrat nisva zapanicarila, pokakala se je 5. dan, nato je sla na 2 ali 3 dni, vcasih vsak dan. Po mojem bi se enako zgodilo, ce bi se malo cakala pri Novalacu, crevesje pac rabi, da se navadi. Super pri Nan CC je bilo to, da res ni bilo nic krcev oz. minimalno. Je pa po nekaj casa zacela zeleno kakat (ne se vstrasit, normalno). Cena je pa divja. 😅 Zdaj pri 3 mesecih sva pa menjala na navadni Nan. Par dni ji je morda malo bolj zvijalo, kakec je postal ze cez 2 dni rumen, kaka skoaj vsak dan, kaksen dan tudi 3x, vmes kaksen dan tudi ne, polivanja ni. Tudi moja babika spusca cudne zvoke, kot da bi snorkala. Pediatrinja je rekla, da lahko od tega, ker se je napila plodovnice pri rojstvu, sluznice so zatecene in lahko traja do 1 leta. Lahko pa gre za tihi refluks. Naj ne skrbimo, ni pa prijetno poslusat, se posebej ponoci. Ko zaspi lepo diha, nosek je sicer cist, nic sluzi, to, kar se slisi, je namrec v kanalcku med poziralnikom in noskom. Bolj se slisi po jedi ali ko se med spanjem premika. Kupcke pa lepo podira. Meni funkcionira ta poza, ko si jo dam na nogo, nagnem naprej, s palcem in kazalcem objamem in podprem brado, jo malo pogladim po hrbtu, ponavadi pa niti to ni potrebno. Upam, da kateri prav pride. Zelim vam vse lepo. 🤗
|