|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUSTOVČKI 2023
26.7.2023 11:14:34   
ŠeenaSanja
Oh ja, te sladke skrbi 😊😊
Kaj pa si razmišljala o protibolečinskih zadevah pri porodu? Mene je epiduralne strah, priporočajo mi pa kolegice ultivo. Jaz pa sem optimist da bom mogoče brez vsega zdržala🧐😂 

(odgovor članu Happytime)
Neposredna povezava do sporočila: 126
26.7.2023 13:12:10   
Happytime
Enako...Ultiva ali pa seveda brez. Napisala sem porodni načrt, da želim da vse poteka naravno,če se le da. V primeru, da nebo, da zaupam v njihovo presojo ter da mi povedo zakaj je kaj. Ter da si želim edino po carskem rezu, da dokler mene ne spravijo do stanja ko mi lahko dajo otroka...da je ta čas pri atiju in  da ga ne vzamejo.

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 127
26.7.2023 13:53:53   
Bonbonnie
Jaz si tudi zelim brez analgezije. Pa pri meni je tudi kontraindicirana epiduralna tako da mislim da tudi ce jo hocem jo ne bom dobila 😂 glede tega ali bom znala kdaj so prave popadke, se sploh ne sekiram. Tega baje ne mores zgresit 😂 me bolj skrbi da ne bi opazila odtekanje vode, ce ne odtece naenkrat. Baaje da ce je glavica ze nizko in vstavljena, voda odteka zelo po malem in pocasi. To pa upam da ne bom zamenjala za kaksnega izcedka 🤦‍♀️ drugace pa jaz imam ukcja 10 min vstran in s partnerjem sma nekakor “zmenjena” da probava cimvec ostat doma, seveda ce so samo popadki brez da bi voda odtekla. Tudi babica mi je rekla, da ce so samo popadki je boljse cimvec casa ostat doma, ce pa odtece voda pa itak da cimprej. V nobenem primeru pa da se naj ne dela panika hahaha 😁

Neposredna povezava do sporočila: 128
26.7.2023 17:20:18   
ŠeenaSanja
Jz pa moram priznat da me je strah da nebi vedla kdaj je to to. 😅
Ko poslušam druge nosečke, večina njih omeni da imajo kak lažni popadek pa krče, otrdevanje trebuščka pač nekaj. Jz pa nič od tega nimam, razen takih rahlih krčev kot da bi bli menstrualni pa še to kake par dni samo zjutraj. Tak da me je strah kako bom vedla da je začetek če mi nebi voda odtekla tak očitno 😅
Ah saj bo, res pa vse pravijo da nemoreš zgrešit da je to to 😁

(odgovor članu Bonbonnie)
Neposredna povezava do sporočila: 129
26.7.2023 18:02:57   
Bonbonnie
Kaj sem pa jaz zdaj naredila jaooo 🤦‍♀️🤦‍♀️Ze dva dni imam obcutek da mam neko fejst zategjeno zilo v desni rami in sem zdaj prosila mojega da me malo zmasira. Doma mam kremo z mentolom in niti sploh nisem postudirala da bi lahko bilo kaj narobe, sem mu jo kr dala v rokah. Zdaj sem pa sla googlat navodila in vse povsod pise da se to ne sme uporabljat po 30t nosecnosti ker lahko skodi otroku in nasploh porodu. Med 20 pa 30t pa izkljucno ce zdravnik priporoca in to najmanjsi mozni odmerek. Zdaj pa ne vem kak naj neham razmisljat o tem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Neposredna povezava do sporočila: 130
26.7.2023 18:30:02   
ŠeenaSanja
A to misliš hladilni gel? Kokr sem enkrat Pušenjaka brala je reku da če je manjša površina da ni panike. Pa tut pomoje če je samo 1x da nebi smelo bit nič narobe. Drugač bi blo če bi vsak dan se mazala..Lahko pa pokličeš ginekologinjo pa še njo prašaj če boš bolj mirna. 

Neposredna povezava do sporočila: 131
26.7.2023 21:22:16   
Happytime
Ejjj ne sekiraj se...tud moj je mene pred kratkim nsmazal z mentolovim hladilnim gelom po ledvenem delu, ker me je bolelo...pa sem tud šele potem ugotovila, da naj ne bi bilo ok. Ampak je vse vredu...tako da se ne sekiraj!

Neposredna povezava do sporočila: 132
26.7.2023 22:25:08   
Bonbonnie
Sem ze pozabila, sma sestavljala pohistvo v otrosko sobo 😅 jutri pa zacet prat in likat, pa zlagat 🥰

Neposredna povezava do sporočila: 133
27.7.2023 9:34:56   
ŠeenaSanja
Super da sta prirpavila zdj te pa čaka še tisto najbolj sladko delo 🤭🤭👶

Neposredna povezava do sporočila: 134
30.7.2023 11:56:25   
Bonbonnie
In kako je kaj stanje pri vas? Jaz sem vceraj se malo sla pokazat ker je gospodicna celi dan pocivala, tudi ko sem jedla sladkarije se ni hotla zbudit. Pol pa so me na ctg dali in je bila 20 min pri miru, so ze tudi tam bili malo zaskrbljeni, pol pa zadnjih 5 min se je razbrcala kot zmesana 🤦‍♀️ sem ze mislila da me bodo spet obdrzali.

Neposredna povezava do sporočila: 135
30.7.2023 12:08:30   
ŠeenaSanja
Upam da je danes bolj aktivna, si predstavljam kak stresno mora bit. No važno da je vse okej! :) Si že uredila stvari za malo?
Happytime si še 2v1 ali že cartaš svojega pikeca? 😃
Meni je pa ginekologinja predpisala Rojazol ker sem imela v urinu nekaj bakteriji in glivic tako da mam zdaj to še za 4 dni pa upam da se poštima vse 😩 se mi pa zdi da se res telo vse bolj pripravlja na porod. Čedalje bol me spodaj boli tak ko pred menstruacijo, sploh ponoči pa zjutraj pa dobila sem drisko prej pa me je celo nosečnost dajalo zaprtje... 
V torek pa že vdtopamo v naš mesec 🤩🤩

Neposredna povezava do sporočila: 136
30.7.2023 12:41:40   
Bonbonnie
Jap danes pa ima spet akcijo.Kaj te vem, jaz mam tudi take krce obcasno, trebuh otrjeva pa otrjeva non stop v eno, ampak ctg je dalje ravna crta 😟 

Neposredna povezava do sporočila: 137
30.7.2023 14:12:49   
ŠeenaSanja
Ah kdo bi vedel kdaj se bojo nase struce odlocle pridit.. jz mam filing da bo red rokom moj pa pravi da bo zihr pocaku na rok mali 😆 
A mas vsak teden ze preglede? Kak je pa s preglejevanjem maternicnega vrata? Men ga ni pogledala ze zlo zlo dolg.. Nevem al je to normalno al kako...

Neposredna povezava do sporočila: 138
30.7.2023 15:13:46   
Bonbonnie
Ja v ATN imam vsak teden zdaj ja.Kolko se spomnim v soli za starse je rekla da razen ce ni indikacij, do polnega 37t se mv ne sme tipat pa preverjat. Izmeri se ga z uz pri morfologiji da se pac izkljuci tveganje za prezgodnji porod. Jaz sem tudi ves cas mislila da bo prej in tudi nekak upala 😅, ampak zdaj ta ctg me kr razocara, kot da kaze da bo treba do konca cakat 😂

Neposredna povezava do sporočila: 139
30.7.2023 21:36:23   
Happytime
Ojlaa puncii... ja še sem 2v1...in rastem. Sem danes zjutraj imela povečan izcedek, sem mislila, da je že čep...pa spet cel dan mir. Veliko hodim na sprehode pač res pocasi in kolikor gre ker drugače me začne tiščati spodaj.Jutri imam zadnji pregled in CTG MV pa so mi do sedaj gledali samo dvakrat, pa vsakič rekli da je bolj zmehčan. Bomo videli kaj bo jutri...sem pa sedaj 39 teden in 2 dni.Super da sta vredu in ste ok. Kako pa sta kaj mnenja glede patronažnih, si želita obiska ali kako drugo obliko pomoči?

Neposredna povezava do sporočila: 140
31.7.2023 11:37:56   
ŠeenaSanja
Jaz imam tudi danes pregled pa upam da mi naredi CTG 😁 bom pa jutri točno 37tednov tako da mogoce mi celo pogleda matrnicni vrat 🤞
Glede patronažne pa si želim da pride na obisk pa da pove kako pa kaj, se mi zdi da mi bo tak najbolj v pomoc glede na to da, bo to za naju prvi otrok in nekih izkušenj nimava. Kaj pa ti? 
Kaj pa mislita glede nosilke? Jz sem razmišljala da, bi šla eno iskat glih zato da bom lahko še kakšno stvar naredila pa hkrati mela malega ob sebi 👶

Neposredna povezava do sporočila: 141
31.7.2023 16:35:16   
Bonbonnie
Jaz sem danes mela tudi spet ctg pa uz, nic kaj posebnega na ctgju, uz pa nakazuje na zastoj v rasti, mala ima malenkost premalega trebuscka, samo je rekla da se ne more potrdit da gre za zastoj, saj je bil prejsni uz samo 7 dni nazaj. Da bi lahko naredili primerjavo pa nekaj potrdili bi morali pocakat se en teden. V primeru da res gre za zastoja, bodo pa kar sprozili porod, samo se tak vec ne sekiram ker bom drugi teden ze polnih 37t in vstopila v 38t.Me pa danes tudi mantra neka driska 😖Drugace nosilko imava midva, ampak mislim da jo bova zacela uporabljat sele ko bo zacela glavico drzat. Tisti ko so trakovi oz mehke nosilke pa sem se odlocila ne uporabljat, sem brala prevec slabih stvareh, od tega da ni dobro za hrbtenico, do tega da se jih je par zadusilo.

Neposredna povezava do sporočila: 142
31.7.2023 17:44:52   
Happytime
Ojlaa punci. .. jah nič jst tudi iz pregleda. Zadeva hmmm...Ultrazvok ok, plodovnice še dovolj. MV zmehčan. Na CTG samo en popadek viden...tako da v petek imam ponovni pregled.  Ginekologinja se je odločila ker mali ne pridobiva nič več na teži, da če do petka ne rodim, da prožijo potem porod v petek.Mali ima že 3 tedne nekje 2950 ocenjeno kilažo, ampak raste.Me prav zanima kaj bo res ko rodim...jaz mam občutek da ima več, ker mam tudi trebuh izpred 3 tednov večji no...kaj pa vem...Glede nosilke enako mnenje. Imam kupljeno tisto, ko jo lahko začnem uporabljati, ko bo samostojno držal glavico.

Neposredna povezava do sporočila: 143
31.7.2023 19:57:23   
ŠeenaSanja
Evo tudi jaz iz CTG-ja. Malega smo komaj zbudili ker se je odloču da bi on spal ravno ko sva prišla na pregled 😅 nekaj popadkov je ctg zaznal ampak nič drastičnega.. Ginekologinja je rekla da plodovnice je dovolj in da je zdrav pa da bo velik otrok. Ma že čez 3kg 👶
Bonbonnie no tudi če sprožijo so to že kar visoki tedni tako da ni skrbi 😁 
Happytime torej ti boš pa v petek sigurno že držala svoj zakladek v rokah 😁 
Držim pesti za vse nas, da bomo imele vse čimlažje in čimlažje porode 🤞🤞

Neposredna povezava do sporočila: 144
1.8.2023 8:33:25   
ŠeenaSanja
Puncee končno je prišel naš mesec 🥰

Neposredna povezava do sporočila: 145
1.8.2023 9:02:47   
Happytime
Jaaa končno 1.8. Zdržale smo🫶💪Danes je polna luna...pravijo da zna kaj bit.No važno da smo okej....jaz še vedno čakam...nič novega.Sem se pa danes naspala za cel mesec nazaj-RESNO!

Neposredna povezava do sporočila: 146
1.8.2023 9:14:25   
Bonbonnie
Jaz pa ravno danes tako utrujeno, ful slabo sem spala, ker sem cutila neke bolecine v spodnjem delu trebuha. Sem jih tudi vceraj cez dan, bi rekla da bi znali bit popadki samo nic kaj takega, neredni so bili pa nehali. Ampak ej tak sem utrujena, prisezem ne morem se s postelje premaknit mam obcutek da bom skup padla 🤦‍♀️

Neposredna povezava do sporočila: 147
1.8.2023 9:26:19   
Happytime
Take dneve sem mela jst skor cel julij...tako da sem danes res vesela tega dneva...Veš kkaj po dežju posije sonce...kar počivaj...privošči si dokler še lahko. Naberi energije, pojej kaj kar ti da moč in ti paše...kasneje pa počni kar te spravi kej v boljšo voljo...Vse bo vredu!!!

Neposredna povezava do sporočila: 148
1.8.2023 14:22:00   
ŠeenaSanja
Ooo ja danes je pa možno da bojo polne porodnišnixe zaradi polne lune 😅
Bonbonnie kar lepo u izi si vzami pa lenari. Tudi meni pridejo včasih dnevi ko se zbudim še bolj utrujena ko pa sem šla spat 🥴 
Mormo izkoristit še te dni za lenarjenje pa da za sebe kaj naredimo potem ko naše bebice pridejo bo manj časa za to 😁

Neposredna povezava do sporočila: 149
2.8.2023 10:44:43   
Bonbonnie
In kako kaze po polni luni?  😂Pri meni nic takega. Sem se lotila peke ene cokoladne torte. Tasca ima v soboto rojstnidan, ce bo uspela tale danes, da lahko takrat ponovim vajo 😅

Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?