nosečka8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ypsilon IZVIRNO SPOROČILO: Ballie IZVIRNO SPOROČILO: ayleen Še ena avgustovka tukaj, trenutno sem v 14. tednu, slabosti pa nikakor ne pojenjajo. Niso močne, ni bruhanja, trajajo pa cel dan in so res neprijetne :( A ostale ste že ven iz tega? Jaz se konstantno ne znebim ogabnega okusa v ustih, ki mi potem povzroča slabost. Samo ko jem, je v redu. Ampak takoj, ko neham, je spet isto.Upam, da se je pri ostalih že čisto umirilo in da to pomeni, da se bo pri meni tudi kmalu:) Prijetno in zdravo nosečnost vsem! :) Jaz sem bila enaka, nič bruhanja, samo valovi slabosti, najhuje popoldne. Eno nedeljo sem cel dan samo prepečenec jedla, drugo ni šlo. Sem spala z grisini na nočni omarici, da se nisem lačna zbudila 😅 ampak je res minilo, samo prehranjevati sem se morala začet drugače: večkrat po malo, da nisem postala lačna. Meni je nekje v 13T izzvenelo, sem pa namesto tega dobila zgago. Ampak jo lažje hendlam kot te stalne slabosti! Kako resujes tezave z zgago? Mene mocno moti zvecer, donat ne pomaga. Tudi cez noc me vcasih zbudi, zjutraj imam vedno super kisel okus v ustih. Najbolj pomaga rutacid, a v navodilih pise, da se ga v nosecnosti ne sme jemati konstantno.Sem se obrnila na osebnega zdravnika in dobila odgovor, da naceloma ne smem jemati nicesar in naj resujem s prehrano 🙄Moram naslednjic vprasat se ginekologinjo. Je pa res, da jo trenutno lazje prenasam, ker so slabosti minile. Prej sem imela oboje. Kar mi je od hrane pasalo za slabost, ni bilo dobro za zgago in obratno. Ampak vem da bo v zadnjem trimesecju spet slabse, zato nujno lobiram za zdravila. Ko v lekarni enkrat vidijo trebuh, ti niti lekadola nocejo vec prodat brez recepta... Pozdravljene, še ena avgustovka tukaj. Glede zgage, meni pomaga, da spijem mleko ali pojem malo kruha. Predvsem pa pazim, da ne jem prepozno (predvsem mastnih stvari). Če je pa zelo hudo, pa vzamem Rennie žvečljivo tableto. Farmacevtka mi je rekla, da ne škoduje nosečnicam. Seveda pa vseeno vzamem samo, če je zelo hudo.
|