|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
24.12.2018 13:38:05   
TissaBaby
Meni predvsem vse recejo, da ne it prehitro v porodnisnico. Lahko traja se 100 let oz.te lahko domov posljejo, ce vidijo, da se nisi dovolj odprt in ce so popadki res redko. Boljse doma to predihavat kot pa na hodniku v nedomacem okolju. 
Jaz sem slucajno naletela na akupunkturo pred porodom. Je katera ze bla? Meni se zdi ful zanimivo, samo ne vem ce se v Lj to izvajajo. 

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
24.12.2018 14:17:30   
Jetkarmak00
Kmalu mamica.. Jaz sem recimo imela nekje dva tedna nazaj kar močne krče, zgledalo mi je kot da mi bo vse skuo vn padlo.. Držala sem se za trebuh in ga gor tiščala ob hoji na wc, potem ko sem ležala so se krči stopnjevali nevem na kiliko minut ampak bili so v rednih intervalih. Kaj takega še nisem doživela zato sem rekla mojemu dej pejva se pokazat, kaj je to nekj čudno.. No potem sem šla pod vroč tuš in v kad, zadeva se je takooj umirila. Zdaj pač vem, da to niso bili popadki, ampak takrat pa nisem vedela..Potem še pred tem, se mi je nekje v 23 tednu prvuč pojavilo otrdevanje trebuha na vsakih nekaj ninut. Trd je bil kot kamen. Zraven prisotni še krči. Že takrat nisem vedela kaj to pomeni in je bilo kar hudo, potem to kar sem doživljala pred dvema tednoma (prvi opis) je bilo pa "spet" močnejše in "spet" nekaj novega.. No potem sem začela z jemanjem dabrostona + magnesola, od takrat se ni ne eno ne drugo pojavilo še nikoli. Sigurno je šlo pa v prvem in drugem primeru za neke lažne popadke al kako naj temu rečem? Ker je bilo prejšnji teden na 3d/4d ultrazvoku vse vredu. Vprašala sem G, če mi izmeri mat vrat, pa ni hotel, je pa preko ultrazvoka (trebuh) preveril maternično ustje, in je bilo zaprto. Meritev pa naj bi bila 44mm, ampak je rekel naj to jemljem malo tako, ker pač ni pregledal vaginalno. Skratka, vse ok. Ampak ne vem pa, kako naj recimo naslednjič vem, da nebi bila "prepozna" če bi se pojavili drugačni krči spet? Ali naj vedno naredim test z toplo kopeljo,? 😂😂 Haha, Ma ja, najtežje se mi zdi v prvo, ko ne veš točno kako izgledajo pravi popadki in kdaj se it pokazat. Kako pa čep izgleda? Krvav? Sluzast? Koliko ga je? Kaj pa plodovnica, verjetno pride do "poplave"? 😅😅 V katerem primeru sploh pokličem naprimer rešilca? 🤔🤔

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
24.12.2018 14:43:36   
TissaBaby
Po moje imas ti to: https://www.babybook.si/vrste-popadkov/

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
24.12.2018 15:35:09   
Jetkarmak00
Ja razumem. Braxton popadki. Tudi vroča kopel je omenjena.. Samo kaj, naj zdaj vedno delam test z vročo kopeljo? 😂😂 Sicer zdaj nimam jaz nobenih krčev več. Me pa spravljajo v dvom, ko se bodo ponovno pojavili.. Se že vidim kako bom šla x-krat za brezveze v porodnišnico. Haha :) Ne vem.. Enostavno ne bom ločila pomoje, med temi braxton in pravimi. :/

Neposredna povezava do sporočila: 1229
24.12.2018 17:17:54   
TissaBaby
Jaz upam, da jih do 37.tedna sploh ne bom imela in ne bom rabla razmisljat. Si pa mislm, da ko gre zares, so res ful mocni ze. 
Jetkar... pol ti tabletke pomagajo? Mogoce pa jih zdaj do konca ne bo vec. 
Meni je pa takooo trebuh zrastel. Danes sem v eni oblekici tuniki in sem res ocitna nosecka. Ne vem kaksna bom v 9.mesecu 😲😲😲. 

Neposredna povezava do sporočila: 1230
24.12.2018 17:31:27   
Jetkarmak00
Ja zdaj jemlejem progesteron in je vredu :) bom ga pa po 30t nehala jemat.. Trebuh se he tudi meni nekje v 22 tednu tko mal poznal. Ampak zdaj pa je spet nehal rast in se mi zdi isti kot v 22t :P haha :) prejsnji teden se mi je zgornji del malce napihnil.. Ampak še vedno.. Se ne vidi nič v ohlapnih fantovskih majcah :P 

Neposredna povezava do sporočila: 1231
24.12.2018 18:56:50   
jabuk
Glede popadkov pa ne vem, ker so mi zaradi preeklamsije sprožili porod, dodali umetne popadke, ker se nisem odpirala,  je bil CR. Moram pa rečt, da popadki  ful bolijo, to krčenje maternice in otrdevanje trebuha ni nič proti tistim. 

Neposredna povezava do sporočila: 1232
24.12.2018 19:44:30   
Mišmašek
Drage punce, želim vam ene prečudovite praznike v krogu svojih najljubših oseb! Naj bo ta Božič še toliko lepši in slajši z našimi otročički in trebuščki! Lepo praznujte!!! ☺️🤗😘

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
24.12.2018 22:00:37   
jabuk

Hvala enako :)
IZVIRNO SPOROČILO: Mišmašek

Drage punce, želim vam ene prečudovite praznike v krogu svojih najljubših oseb! Naj bo ta Božič še toliko lepši in slajši z našimi otročički in trebuščki! Lepo praznujte!!! ☺️🤗😘

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
24.12.2018 22:13:12   
TissaBaby
Enakoooo! 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
25.12.2018 9:35:13   
Jetkarmak00
Hvala enako mišmašek. Zadnji prazniki, da smo nekateri sami, brez otrok :) 😅 

Neposredna povezava do sporočila: 1236
25.12.2018 10:52:39   
TissaBaby
Lepe praznikeee pupike! Ja, eni smo zadnjic sami. Je lepo, drugo leto bo pa se lepse! ❤

Neposredna povezava do sporočila: 1237
25.12.2018 15:06:17   
Zogica_marogica
Lepe praznike vsem!!! Ja, letos je res posebno s tem pikcem v trebuhu, naslednje leto bo pa se lepse, tudi babice in dedki se ze neizmerno veselijo! 💟

Neposredna povezava do sporočila: 1238
25.12.2018 15:28:04   
Cvetnilist
Lepe božične praznike vam želim punce! 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
25.12.2018 20:24:57   
LoniRR
Lepe praznike tudi iz moje strani 😉Hehe teli prazniki so posebni za nas, ki smo prvic nosece. Zadnji bozic ko smo sami a hkrati (vsaj jst) ze stejem bitjece v trebuscku za prisotnega clana haha. No ka pa ni ravno vsako leto bozic ko si nosecka in zto tako poseben 😁Tole otrdevanje trebuha pa tudi jst cutim zadnje case. Sicer zelo poredko. Recmo 1x na 3dni. Se mi zdi da je bolj prisotno ko sem utrujena oz. Ko se naprezam...sama sicer nvm ampak vse, ki so rodile mi pravijo da ze locis prave popadke in kdaj je to to. Ze telo samo pove ko je cas. bom o tem probala cim manj razmisljati, ce bo le mogoce se  vsaj naslednjih 12 tednov 😉. Sem pa zacela odstevati tedne do nastopa porodniske. Kako cas bezi samo se slaba dva meseca...

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
26.12.2018 14:44:00   
Zogica_marogica
Sej to otrdevanje trebuha, ko zavzame neko doloceno cudno obliko, je tudi samo priprava na porod, ne? Meni vsaj enkrat na dan tako cudno otrdi, npr kot stopnica, prav oster pravi kot, cudno povedat... In to ne more bit ritka ali nogica od tamalega, ker je cisto drugacen obcutek in prav cela maternica, ne samo na enem mestu.. Traja ene 5 ali 10 min in potem se razpusti.. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
26.12.2018 15:33:44   
Cvetnilist
Ja Zogica marogica, jaz sem brala, da to ni nic takega, da je to samo predpriprava telesa na porod. :-) Od par kolegic pa srm izvedela, da ko bodo prisli pravi popadki, da bomo vedele, da je to to. Ce nismo prepricane pa baje pomaga vroc tus, ce izginejo so lazni, ce pa ostanejo bi pa naj bilo to to.

Neposredna povezava do sporočila: 1242
27.12.2018 11:38:16   
Jetkarmak00
Punce, kdaj se obrne na glavico in tam tudi ostane?Meni je na prejšbjem pregledu rekel, da je na glavo obrnen, ampak da se v teh tednih še obrača poljubno.. No danes sem izvedela da pa "sedi", očitno še ni fiksnega položaja, mogiče veste kdaj pa naj bi ostal? 😂

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
27.12.2018 12:01:23   
jabuk

Prvi otrok je bil že na morfologiji obrnjen in je potem bil skos obrnjen. 
IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Punce, kdaj se obrne na glavico in tam tudi ostane?Meni je na prejšbjem pregledu rekel, da je na glavo obrnen, ampak da se v teh tednih še obrača poljubno.. No danes sem izvedela da pa "sedi", očitno še ni fiksnega položaja, mogiče veste kdaj pa naj bi ostal? 😂

Neposredna povezava do sporočila: 1244
27.12.2018 12:42:51   
Jetkarmak00
Ja kk pa ves da se vmes ni nic vec obrnil? Meni je rekel G da se po dvakrat na dan obraca ali pa še večkrat. Pri meni je na morfologiji sedel.. Potem je bil dva tedna nazaj al tri na glavo, zdej spet sedi.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
27.12.2018 12:46:30   
Zogica_marogica
Naš je bil na morfologiji pri dopolnjenih 23t tudi že obrnjen in kolker se mi dozdeva, je še vedno obrnjen dol na bučko. Kar naj ostane tako user posted image Se mi pa zdi, da se mu kolca - tiste, ki že poznate občutek, kako to izgleda? Jaz sem na kolcanje pomislila, ker je ritmično in zelo enakomerno in ne neha par minut in ni brcanje, ampak kot da ga nekje malo "strese".

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
27.12.2018 12:50:26   
Zogica_marogica
Jetka, jaz vem zato, ker sem imela dva pregleda v roku 4 dni in obakrat je bil na glavico obrnjen. Bojda bo tako ostal, ker nima veliko prostora za plavat user posted image vsaj upam! user posted image ampak če se ti še tolko preobrača, potem itak nima veze... če se obrne nazaj na ritko, pomeni, da se lahko komot obrne nazaj dol na glavico. Kolker sem jaz slišala, je problem, če po določenem tednu, ko je že velik, ostane obrnjen navzgor in se ne more več sam obrnit navzdol. Ali pa če je kakšna fizična prepreka, na primer maternična pregrada, v katero se "ujame".

Neposredna povezava do sporočila: 1247
27.12.2018 14:01:59   
TissaBaby
Sodelavki so ga 2x obracali pred porodom, pa se je spet obrnu gor in potem imela CR. Tako da meni se to rocno obracanje ne zdi smiselno. 
Jaz lih prehodila 2h po megleni obali. Pasalooo, otrocku pa zgleda tudi 🙂. 
Zogica, mismasek... nagrade smo dobile kot zelo zveste uporabice Ringaraje 😁. Fajn. 

Neposredna povezava do sporočila: 1248
27.12.2018 16:21:03   
jabuk

Ker me je konstantno gor brcal. 
IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Ja kk pa ves da se vmes ni nic vec obrnil? Meni je rekel G da se po dvakrat na dan obraca ali pa še večkrat. Pri meni je na morfologiji sedel.. Potem je bil dva tedna nazaj al tri na glavo, zdej spet sedi.

Neposredna povezava do sporočila: 1249
27.12.2018 16:22:47   
jabuk

Moji sorodnici pa so ga obrnili in je tako lahko lepo naravno rodila.
IZVIRNO SPOROČILO: TissaBaby

Sodelavki so ga 2x obracali pred porodom, pa se je spet obrnu gor in potem imela CR. Tako da meni se to rocno obracanje ne zdi smiselno. 
Jaz lih prehodila 2h po megleni obali. Pasalooo, otrocku pa zgleda tudi 🙂. 
Zogica, mismasek... nagrade smo dobile kot zelo zveste uporabice Ringaraje 😁. Fajn. 

Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?