Ribica **
|
Čakam na prosto kopalnico in da bo ura 1, da dam mali ventolin, pa se imam čas javit. Če ne bo letos bolje glede teh bolezni, se vam bom najbrž javila iz Polja. Prav vso voljo človeku vzamejo, dva meseca smo že doma. Ko je bila zdrava, recimo, je pa deževalo. Pa potem vidim sonce in sneg na družabnih omrežjih in kako ljudje uživajo zunaj na zraku, mi pa v tem sivem kotlu .. bljak! Petek je bil še zelo pester, saturacijo je skoz imela 93-94 in hitro je dihala, tako da smo mogli zvečer še na ene inhalacije. 3x smo bili v ZD in to skupaj 8 ur, zadnja etapa je bila od 20-23h, meni se je že bledlo, možu tudi, mala je bila pa itak tudi utrujena od vsega. Popoldne smo skoraj dve uri bili tam, pa trije pred nami, pa potem še inhalacija, pa ena nama čudna zdravnica (naslednjič bom šla raje kar na dežurno, če bo spet ona, res mi ni) ipd. Mala pa skoraj nič spala čez dan, popoldne sem jo budila za v ZD, zvečer mi je pa malo pred 23. omagala na rami v ordinaciji, ko so ji še enkrat poslušali pljučka, če gremo domov ali v bolnico. Iskreno bi bilo bolje, da bi jo že dopoldne dali tja, saj je hudo, ker je bolnica, ampak bi lahko vsaj spala normalno, ne da smo jo skoz zbujali in okrog vlačili in čakali ... Ponoči pa tako nisem spala, ker je prehitro dihala, pa nismo šli nazaj, sva jo pustila spat oz. je bilo po čiščenju noska in inhalaciji s fiziološko bolje. Kar vrtelo se mi je od utrujenosti. Dopoldne sem jo vseeno peljala nazaj, da so preverili saturacijo, pa še sobota je bila. Da pa vsak drugačna navodila - ena pediatrinja, da nazaj v ZD, če bo nad 50 vdihov, drugi dve, da če jih je nad 35 oz. 40, da takoj nazaj in če se ugrezajo jamice pri ključnici/na grlu, tretja potem v soboto pa, da tudi 40-45 še ni panike za njeno starost. Potem se pa pejt sredi noči, ko te je itak strah. Skratka, zdaj je bolje, čez dan tudi sicer razpoložena, ful ji čistim nos, operil ji tudi lahko dajem, pa še tobrex za učke, pa inhalacije s fiziološko, ventolin ... kar naprej nekaj. Aja, piskanje sem pa slišala samo iz petka na soboto ponoči, sicer pa ne. V četrtek popoldne je bila čisto ok in razigrana, v petek dop. je bila pa z možem doma in je rekel, da je slabša. Je mogoče niti ne bi nujno peljala k dr., če ne bi bilo to že en teden in prazniki pred vrati. Tako da ja, sem se v petek odločila, da ostane doma en mesec, bomo koristili zdravstveno rezervacijo. Ker vsakič, ko se vrne nazaj v vrtec, faše zelen smrkelj. Ne vem, a je samo ona tako občutljiva ali so samo pri nas starši takšni, da take otroke pošiljajo v vrtec ali kaj je zdaj to. Sem ji dajala probiotike dva meseca, D vitamin, jo dojila 14 mesecev, celo porodniško skoz zunaj, raznovrstno prehrano, zdaj ji tudi železo redno dajem (ne legoferja, en drug sirup), pa ni nič bolje. Kakor gre v vrtec, pride nazaj ali vnete učke ali zelen smrkelj do kolen. Malo sem slabe volje trenutno, kar se vrtca tiče, še s par rečmi nisem zadovoljna, ampak kaj čem. Tako da Pia, zelo lepo, da so vaju poklicali na dedka Mraza, jaz pri nas še vedela nisem, da bo ... pa tudi E. ni na nobeni sliki v mapi v vrtcu, kot da ne obstaja .. razen na omarici v garderobi in seveda na položnici konec meseca. Meni je kar hudo zaradi tega in si preveč ženem k srcu. Da pokomentiram še ostalo: - spanje pri babici: še čakamo, dokler sem dojila, je moja mami skoz navijala, zdaj naj bi decembra tam spala eno noč in ni nič iz tega. ampak ker jo je pazila veliko čez dan, ne težim - spanje čez dan: že od septembra, če ne dlje, spi samo enkrat dnevno, od uro in pol do dve, v vrtcu tudi tri; spi med 12. in 14., kosilo imamo ob 14h že odkar sem ji ga začela uvajat - v vrtcu spijo po kosilu, tam ga imajo med 11:15 in 11:30, doma ima E takrat sadno malico - hodi še vedno ne, samostojno naredi 6 korakov, se sama pobere, sicer je pa ziher in se drži stene, predmetov ipd. je pa ponosna nase - končno oponaša kužka, muco, račko in prašička (tega tako že "sto let", do pred kratkim so bile vse živali hrk hrk) - v vrtcu ima podpisano: flaško, dudo, nahrbtnik, bundo, copate, čevlje, kapo, rokavice, kake jopice pa sproti podpišem, ker ne dajem vseh oblačil v vrtec. za čevlje sem pa napisala ime na mikropor in ga prilepila na jezik noter, ker jih nisem hotela podpisat - če bi radi še komu dali oblačila/obutev; v rezervi ima samo en komplet, ta je pa podpisan; ima pa samo ime, itak je edina - je sama samo jogurt in kar z rokami poje, pa če ji nabodem na vilico, pitje iz kozarca je bolj ne kot ja oz. je več na njej in okrog kot v ustih Za novo leto je dobila Ikeino kuhinjo in lego kocke, pa še ene kocke z živalicami od Djeco (to na več koncih, ne vse doma), tako da se zdaj že dva dni s tem igra. Kuhala je danes že v pižami, ful je posrečena. Sem ji še makarone iz filca naredila včeraj, en paket zelenjave sem ji pa v Ikei kupila. Sicer pa strašno rada pleše, najraje na Thunder od Imagine Dragons, se prime kavča ali pa samostojno in prav počepe dela in ploska Joooj, dansas, ne govori, naša je tudi smetarka. Ni dovolj, da je pes nagnjen k temu, mora bit še tamala. Danes sem šla na wc zjutraj, ko sta fanta še spala in sem jo klicala, da naj pride k meni, sem jo imela na sumu, da dela traparije, pa pridirka s poganjalcem in v roki vsa ponosna drži bananin olupek iz koiša za smeti in ga moli psu pod gobec, ki je tudi mi delal družbo v kopalnici. Poganjalca ima takega: Mislila sem pa bolj te lesene, če že ima katera ogledane: Te, ki so jih punce kupovale za prvi RD, ko jih voziš, meni niso všeč, smo ga imeli pri ta večjem, pa niti nimamo ga kam dat.
< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 3.1.2018 0:29:46 >
|