Dorotheia
|
Zdravo punce! Kako ste? Mi smo ok...naša dojenčica je danes edino malo nemirno spala, mogoče sem jaz kaj takega jedla, ne vem. Se je zbudila ob 3h in nisem vedela kaj naj z njo (se vidi, da nisem navajena)...sem jo dala na zizo in je itak zaspala nazaj, pa ob 5h se je zopet zbudila in sem naredila isto. Okoli pol 8h se je zbudila (sem videla, da ima očke odprte), ma sem rekla, da jaz še malo potegnem, dokler ne začne mijavkat, pa je bila še eno uro tiho, zdaj ne vem ali je zaspala tudi ona vmes ali je bila dejansko eno uro tiho in gledala. Ko sem dejansko vstala je imela odprte očke, tako da.... Drugače vse ok...vem, da imam najbolj pridno dojenčico, pa vseeno kar malo čakam, da prespi čisto noč, da bi jo dala k sinku spat... malo me živcira to, da dragi spi v dnevni...res nisem navajena in mi je tako čudno...imam občutek, da trenutno prav en mimo drugega živiva... on ima še tako gužvo v službi, da ga po cele dneve ni skoraj...pa jaz grem konec tedna s tamalima k mojim, ko bo on nekaj na stanovanju delal (in bo dejansko pol stanovanja gradbišče) in se vsaj dober teden ne bomo videli...se mi zdi, da se bova še bolj oddaljila. Joj, prav tak čuden občutek mi je. Pa ful hitreje se skregava zadnje čase se mi zdi. Ahh...bo bolje upam... Vsi imate namen prestaviti cepljenje - zakaj pa? Samo zaradi teh viroz in tega? Ker potem dejansko se res lahko počaka do spomladi...no jaz jo bom konec meseca cepila kljub vsemu, če bo le zdrava (in da sin doma ne bo bolan). Upam, da bo vse ok. Opažam, da so vsi dojenčki okoli mene kar veliki, naša je prav drobižek v primerjavi z večino, čeprav ima lepa stegenčka in lička. Upam, da gredo kilce lepo gor, me na trenutke kar malo zaskrbi, čeprav lepo polni pleničke (in kaka in lula) pa zadovoljna je. Sami 7kg dojenčki trimesečniki okoli mene. Naša ima zdaj pri 2,5 meseca okoli 5,4kg...je šla pa v dolžino precej precej - taka manekenka je. Je bila zadnjič na obisku kolegica, ki ima mesec dni starejšega sinka in je pravi luškan bucko...ma sva prav gledali, da je po dolžini naša pa čisto kot on. Pa nočem primerjat, ker je itak vsak drugačen, ampak zanimivo mi pa je. Tudi sin ni bil tako dolg. Prav zanimivo. Malo se mi pa dozdeva, da jo ni več dojenje na enii strani dovolj...sem začela včeraj ponujati zdaj še drugo stran...in dejansko nekaj še poje. Bom videla. Imam občutek, da mleka ni več toliko. Upam, da mi ne usahne. No ja, če vsaj do 3. meseca zdrživa samo pri dojenju, je moj prvotni glavni cilj dosežen, sicer pa imam željo, da se polno dojiva tja do 5 mesecev, ko bom začela počasi z GH. Pa če bom ob večerih morala začeti dodajat adaptirano mleko po 3. mesecu, bom tudi "preživela". No, čeprav zdrži lepo vmes, dojim jo itak na njeno pobudo - dopoldan lepo na 3 ure, popoldan podobno (2,5-3 ure), zvečer pa kdaj tudi po 1 uri že spet hoče. Ampak je tako itak od začetka, tako da predvidevam, da je mleka dovolj...hm...bomo videli konec meseca na posvetovalnici, kako se je zredila. Ostale imate še dovolj mleka? Kako pogosto dojite? Drugače pa se mi zdi, da vsak dan bolj napreduje - "zgovarjat" se je začela ful, ful se zaigra sama pod lokom (igračke prijema, si jih seveda nosi v usta) - dopoldan, ko je naspana je tudi po 1 uro lahko spodaj na blazini pod lokom...potem se začne malo kregat, jo ponavadi malo prestavim ali se malo z njo poigram in je spet ok...ko je utrujena, pa seveda nič več ne paše in hoče spat... Joj, jaz nimam nobenega časa, pa moram sinku copate kupit za v vrtec, pa še kake čevlje za sedaj, ko je mraz pritisnil...darila bo počasi treba za Miklavža nabavit...s tamalo ful nočem okol hodit po trgovinah, moj dela po cele dni. AAAA...v četrtek dopoldan pride tašča za kako uro popazit tamalo, da grem jaz v nabavo plenic in zadev za dojenčico...grem najraje enkrat na mesec in si kupil zalogo za cel mesec, ker ful ne maram vsak teden hodit v trgovino po te stvari... Aja, zdaj je pa že mraz pritisnil - imate vaše dojenčke že v teh zimskih pajacih v košari? Še malo pretoplo ali ne? Jaz sploh ne vem, ker je ta košara kar izolirana se mi zdi no...preveč tudi ni dobro, če so napravljeni... Nič, šibam malo polenarit, tamala mi ravno spi... Uživajte punce!
< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 14.11.2017 12:00:23 >
|