Žabinčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: xsandrax Žabinčica, ne morem mimo tvoje izjave: Nasploh je škoda bit slabe volje. V bistvu dokler smo zdravi, živimo v miru in imamo ves ta luksuz (ki ga dejansko imamo, ampak se ga včasih/pogosto premalo zavedamo), imamo vse razloge za dobro voljo. [/i]Tako je lepo napisano in tako resnično! Res se premalo zavedamo vsega lepega, kar imamo. Vidimo pa samo tisto kaj nimamo in kaj bi še imeli. Veliko lažje bi nam bilo, če bi znali ceniti svoje dosežke v življenju (ki jih zagotovo imamo vsi veliko) in zdravo, pozitivno razmišljali o svoji preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Saj je normalno, da vedno težimo k nečemu boljšemu, ampak vse energije pa nam ni potrebno vlagati v doseganje ciljev. Tudi v tem trenutku, ki ga imamo sedaj, moramo najti zadovoljstvo in v njem uživati. .Ker gre vse prehitro mimo nas. Lepi spomini pa nastajajo, ko se prepustimo trenutni sreči in uživamo v trenutku. zelo lepo napisano . Dejansko bi vsi morali poskusiti nekako v skaldu s tem živet. Ravno o takšnih in podobnih stvareh sem veliko razmišljala zadnje dni. Sem zelo ciljno usmerjena in stvari ki si jih zamislim bi se morale uresničit, no - včeraj. Pa tudi v takšnem "instant" času živimo. Ampak to ni naravno-določene stvari pač rabijo svoj čas; kot rastline da zrastejo. Potem če vedno drviš in vidiš samo cilj pa dejansko "zamudiš" pot, ki je v bistvu zelo pomembna in ti da ravno tako veliko zanimivega, če ne celo najlepšega, ker se na njej dogaja vse, na njej se odvija življenje - veliko zanimivih in lepih, sicer včasih tudi manj lepih stvari, ampak končno tako pač je. In uživanja v vsakem dnevu, trenutku posebej. Mislim da imam veliko srečo da živimo v takšnem času in miru in z dovolj hrane, tople vode, itd. in da lahko ustvarimo marsikaj...in upam, res upam da nam to kar je glavno ostane, in tudi našim otrokom, da bodo lahko izhajali iz takšnih razmer; ne pa da pripeljemo svet tako daleč da se bodo morali truditi za stvari, ki jih imamo mi za samoumevne. No, pa da se spet ne zaštrikam še naprej...ker se nam nobena bodočka več ne bo pridružila, saj bo rekla da to ni forum o zanositivi .. No, drugače jaz danes še vedno rabim , čeprav smo boljše spali. V vrtcu od srednje bi naj imeli danes kostanjev piknik, sicer ne vem če bo kaj iz tega, ker pri nas resnično zelo naliva. Pripravit bi še morale z njo eno knjigico da jo pove za palčka bralčka (prvo)-to vedno prestavljamo, starejši pa je povedal v šoli že 4; pravi da hoče še več, da dohiti sošoko s katero sedi in jih je menda povedala že največ. V torek zvečer smo bili tudi spet v knjižnici (Bluegirl ), smo si sposodili dve zelo dobri družabni igri; sta čisto navdušena in smo ju že parkrat zaigrali. Aja, pa da se še malo pohvalim - sem zelo vesela, ker med prazniki/počitnicami gremo za podaljšan vikend v Portorož; to sem si že lani jeseni želela, pa se ni izšlo, ker smo bili nekaj bolani pa moje počutje v tudi ni bilo ta pravo za na pot; letos pa gremo . Sicer bomo videli kako bo pot, se zelo, res zelo ne rada vozi, ampak vseeno komaj čakam na sprehode na morskem zraku in bazene in kopanje . Ve boste doma ali kam greste?
|