|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke II
12.10.2016 11:49:21   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: ..noname..

Ooooo kok sem pa vesela, ker ste se tut stare čveke malo oglasile user posted image

Janchekuser posted image user posted image user posted image čestitaaaaam za punčko....ni mi ravno všeč tale neprijetna izkušnja, ampak samo da ste vsi zdravi in ok.
Mene pa postaja vedno bolj strah bolečin in poroda. Pa imam še 6 tednov do PDP. Hjooooj. Sej bo sej bo...sej sm močna user posted image

Ne razmišljat o tem da bo bolelo. Jaz nisem nič razmišljala kako bo pa je bilo tako najbolje. Vse se uredi. Če pa preveč boli pa so na voljo tudi blažitelji bolečin kot je recimo EAuser posted image

Jaz če grem še kdaj rodit NIKOL več ne vzamem EA, ker dejansko oni ne vejo kok so močni popadki in zato kr šopajo in šopajo in pol lahko pride do teh materničnih krčev ... sej bolijo popapdki, sam najboljš je, če maš svoje, se počas odpiraš in je to to ... Umetni so pa za bruhat .. pa s tem še k z temi vaginalnimi tabletkami sprožjo pa bla bla, res je to pr nam ratal modern .. 'dons je dokej frej porodna, dejmo kr sprožt' .. wtf???

Za EA so meni drugače rekli, da se velikokrat zgodi, da ti ustavijo lastne popadke. Zato bom jaz marca vzela ultivo. Vem, da bo bolelo, ampak se mi zdi vseeno boljša opcija.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
12.10.2016 13:22:35   
MauMow
Bluegirl držimo pesti!!!! Mi se še odločamo kdaj bomo spet začeli delati na podmladku user posted image

Janchek mogoče je to razlika da jaz sem čutila popadke samo manj močne z EA Nisem imela čiste blokade. Drugače pa vrjamem da je dosti drugače če maš umetne kot pa svoje... K sreči sem imela jaz svoje... BRAVO Neja!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
12.10.2016 13:26:33   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Ooooo kok sem pa vesela, ker ste se tut stare čveke malo oglasile user posted image

Janchekuser posted image user posted image user posted image čestitaaaaam za punčko....ni mi ravno všeč tale neprijetna izkušnja, ampak samo da ste vsi zdravi in ok.
Mene pa postaja vedno bolj strah bolečin in poroda. Pa imam še 6 tednov do PDP. Hjooooj. Sej bo sej bo...sej sm močna user posted image

Ne razmišljat o tem da bo bolelo. Jaz nisem nič razmišljala kako bo pa je bilo tako najbolje. Vse se uredi. Če pa preveč boli pa so na voljo tudi blažitelji bolečin kot je recimo EAuser posted image

Jaz če grem še kdaj rodit NIKOL več ne vzamem EA, ker dejansko oni ne vejo kok so močni popadki in zato kr šopajo in šopajo in pol lahko pride do teh materničnih krčev ... sej bolijo popapdki, sam najboljš je, če maš svoje, se počas odpiraš in je to to ... Umetni so pa za bruhat .. pa s tem še k z temi vaginalnimi tabletkami sprožjo pa bla bla, res je to pr nam ratal modern .. 'dons je dokej frej porodna, dejmo kr sprožt' .. wtf???

Za EA so meni drugače rekli, da se velikokrat zgodi, da ti ustavijo lastne popadke. Zato bom jaz marca vzela ultivo. Vem, da bo bolelo, ampak se mi zdi vseeno boljša opcija.

Kaj mi je zanimivo kako so različni odgovori. Meni pa so v Rusiji rekli da bomo s tem pospešili porod, ker bom umirjena.... In da nič ne ustavijo poroda....

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
12.10.2016 14:10:48   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Kaj mi je zanimivo kako so različni odgovori. Meni pa so v Rusiji rekli da bomo s tem pospešili porod, ker bom umirjena.... In da nič ne ustavijo poroda....

Najbrž vsak na nek način pove svoje mnenje. Meni so celo rekli, da je več verjetnosti, da se porod konča s CR, če vzamem EA. Zdaj ko sem pa prebrala še zgodbo od Janchek je pa sploh ne želim. Me je malo prestrašilauser posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
13.10.2016 9:20:47   
Bluegirl
Janchek, glede dojenja jaz mislim, da ni še nič izgubljeno. Na FB obstaja skupina Dojiva.si. Nekateri ti bodo rekli, da se tam zbirajo mamice - fanatične dojilje.user posted image Jaz pa ti lahko povem, da boš tam 100 % dobila nasvete, kako spet vzpostavit dojenje. Če bi bila sama v tej skupini, preden sem rodila, bi mi bila prihranjena marsikatera sekirancija in obremenjevanje, ker pač dojenje pri nama ni steklo takoj in čudežno, kot marsikdaj pričakujemo. Samo tako, nasvet, če želiš, seveda.

Oh, porodi, vsak (naraven, CR itd.) je lahko ubijalski, naporen, s koplikacijami. Sama sem šla kar naravno, brez protibolečinskih (je bilo že prepozno po njihovih besedah), mučno, za umret, a mi ni žal. Da se le vse srečno konča. Pa da na koncu dobiš zdravega otročka v roke!user posted image

En mrzel pozdrav vsem!user posted image

Bluegirl

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
13.10.2016 10:37:47   
Tara9
Bluegirl tudi naša bi šla v javni vrtec, če ne bi našli tega privat varstva po priporočilu. Je blizu nas tako da je fajn, zato smo se za začetek tako odločili. 5 jih je v skupini, upam, da bodo zdravi user posted image . Zdaj je celih 14 dni zdržala brez smrkanja in evo včeraj spet nekaj kihkat začela. Upam, da na izi mine. Sicer pa navijam zate, prav paše spet pestke držat hihihi- Kdaj je d- day?

Tako kot glede poroda, imamo tudi glede EA najbrž vsaka svojo izkušnjo. Moja je podobna izkušnji Maumow, saj je bil porod z EA super. Imela pa sem umetne popadke in to so me cel dan šopali, tako da ne bi zdržala do konca sigurno. Sem pa kljub EA popadke zelo dobro čutila, samo stopnja bolečine se je malo zmanjšala. Moja izkušnja je super. Sicer pa ja, kot pravi Bluegirl važno, da je na koncu zdravo dete v naročju.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
13.10.2016 11:44:54   
xsandrax
Pozdravljene!

Tudi midva načrtujeva novega družinskega člana in sem zato postala ponovno bolj aktivna na spletnih straneh, kjer ponujajo informacije o nosečnosti itd. :)
Ravno so dnevi za O in upam, da nama kmalu uspe. Prejšnji mesec žal še ni bilo +, držim pesti, da bo tokrat drugače user posted image

Sem pa vesela, da obstajajo takšni forumi, kjer si lahko med sabo delimo izkušnje in nasvete ali pa samo malo poklepetamo.

Lep dan! user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
14.10.2016 0:31:38   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Bluegirl

Janchek, glede dojenja jaz mislim, da ni še nič izgubljeno. Na FB obstaja skupina Dojiva.si. Nekateri ti bodo rekli, da se tam zbirajo mamice - fanatične dojilje.user posted image Jaz pa ti lahko povem, da boš tam 100 % dobila nasvete, kako spet vzpostavit dojenje. Če bi bila sama v tej skupini, preden sem rodila, bi mi bila prihranjena marsikatera sekirancija in obremenjevanje, ker pač dojenje pri nama ni steklo takoj in čudežno, kot marsikdaj pričakujemo. Samo tako, nasvet, če želiš, seveda.

Oh, porodi, vsak (naraven, CR itd.) je lahko ubijalski, naporen, s koplikacijami. Sama sem šla kar naravno, brez protibolečinskih (je bilo že prepozno po njihovih besedah), mučno, za umret, a mi ni žal. Da se le vse srečno konča. Pa da na koncu dobiš zdravega otročka v roke!user posted image

En mrzel pozdrav vsem!user posted image

Glede dojenja sem dobila tok enih smernic pa zal moje zleze ne delajo tako da bi se mleko ponovno delalo kljub pol urnemu pristavljanju .. da ne govorim o sezamu .. polenti .. pijem itak od nekdej izjemno veliko .. tko da smo na dodatku in zal bomo tko mogl ostat ce bomo zeleli da otrok raste in se redi. Ze to je zgleda napredek da dojim vsaj 3x na dan .. lrbe nism mogla sploh dojit .. aja pa pustmo to da bi bla kj zivcna tokrat .. popolnoma nic zivcnosti .. zelela sem si da stece pa zal ni steklo kot ni moralo ..
Se niti toook ne sekiram ker je prva zrasla gor z AM in ( 3x trkam ) zdrava ko riba .. pri skoraj 5 letih ni bila se resno bovna .. tko da upam da bo tokrat tud tko ..

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
14.10.2016 8:27:37   
Bluegirl
Joj, Janchek, potem pa oprosti, da pametujem. Pa ne sekiraj se - narediš, kar lahko, če ne gre, sprejmeš in uživaš (na drug način) dalje. user posted image

Ah, Tara, don't get me started z mojimi ciklusi. Danes/jutri se bo ulila. Vem, BT je padla, občutek v trebuhu. Bomo šli v nove boje. Zdaj ta ciklus je preko 40 dni dolg, naslednji upam, da bo kaj krajši (a spet ne ekstremno, kot nazadnje). Malo kolebam, ali bi šla še pred novim letom h ginekologinji. Po eni strani bi bilo fino, da se čim prej kaj začne premikat, po drugi pa bi še kak ciklus, dva "uživala" brez tablet in česarkoli. Bom videla.

Vidite, pa se malo bolj pridno javljam.user posted image

Punce, lep vikend vsem.user posted image

Bluegirl

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
15.10.2016 13:01:08   
Žabinčica
No vidim da se še malo bolj dogaja tukaj; super user posted image .

Potem pa dajmo navijat user posted image ; Bluegirl držimo pesti da čimprej uspe user posted image user posted image user posted image , če ne ta ciklus pa naslednji. Javi obvezno user posted image .

Porod po mojem je res zelo individualno to. Vsaka po lastnem občutku pač. Jaz sem vse 3 porode rodila brez vsega (no protibolečinsko inekcijo sem dobila 1 in 2, 3 mislim da ne ker sem itak prišla v porodno 7 cm odprta, sem pa imela kao nek smejalni plin-samo tisto po mojem ni delovalo, ne vem kako so ga nastavile, ni bilo nobene razlike-se mi zdi da tam ni nič ven prišlo). Ampak po pravici povedano, ne morem podoživet več bolečine user posted image je izginila iz zavesti; tako da ker brez skrbi. Glavno se je sprostit kolikor se pač da (gre potem vse hitreje) in da se potem vse vredu zaključi, ostalo je takoj pozabljeno. Moj edini predlog-počakat doma kolikor se da oz. kako dolgo se pač katera počuti in bit čim več stoje ali čepe, kleče, sede, v glavnem ne leže - meni je to najbolj odgovarjalo, najlažje sem tako prenašala, pa hitreje sem se tudi tako odpirala, ker ti še malo težnost itd. pomaga. Mi je žal da sem potem pri iztisu ležala; zdaj v zadnje ni in ni šlo in je ful trajalo (jaz nimam nekih tiščalnikov-nikoli); po mojem bi bilo tudi to prej, če bi hodila in čepela kot sem dokler sem bila doma. Če že, pa sem tudi jaz bila vedno naklonjena ultivi (to bi vzela), EA me nikoli prav zares ni mikala.

Vrtec, ja Tara naša user posted image bo šla v vrtec; je že vpisana; začela bi naj januarja. Mi imamo zelo dobro izkušnjo, z obema starejšima; sploh srednja je tudi šla z 13 meseci; nič kaj posebej ni bila bolna (prehlajena ja, ostalo niti ne) in imela se je zelo lušno že od začetka-že prvi teden je tam kosila in spala. Kako bo pri ta mali je sicer vprašanje, je malo bolj "mamina", sicer ima ful rada družbo in ljudi-itak če je že doma gužvauser posted image , ji ni problem bit pri drugih, samo če me en čas (tudi če je z možem npr. par ur) ni zraven je potem jok.

XsandraX dobrodošla in tudi tebi plusek čim prej user posted image .

Joj, res koliko smo včasih tu navijale in se spodbujale pa čvekale. Je bilo prav fino; vedno smo se taka fajn skupinica našle user posted image .

Kako ste kaj drugače, kaj počnete ta (vsaj pri nas) deževni vikend? Mi smo bili na sprehodu in kavici, potem po dežju tekali domov; zdaj se kuha kosili potem pa malo na easy. Jutri nas čaka en rd, potem pa itak pester delovni teden spet user posted image .

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
15.10.2016 13:06:53   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Tara9
Žabinčica kako se te ne bi spomnili. Jaz sem te prav vesela in upam, da se še kaj oglasiš. Naj tvoja nostalgija traja user posted image . Si se pa dobro izrazila, ker sem tudi jaz v tej fazi, da ne vem kaj točno me daje, ampak nekaj me vleče sem user posted image . Čeprav ob pomisli na novo nosečnost in še enega dojenčka, ob tako živahnem otroku, rečem ne še, me vseeno nekaj žuli in si nisem še na jasnem user posted image . Za začetek bo fajn, če tema malo oživi, potem pa dalje.

Če ne bi bila že toliko stara in bi ta "nostalgija" trajala (in če bi seveda vse ostalo štimalo), ne bi dala roke v ogenj, da se ne bi mogoče celo še 1x opogumila čez par let, tako da sreča da so "takšna leta" že tukaj user posted image user posted image user posted image , drugače bi bila pri nas mogoče celo še večja gužva user posted image .

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
15.10.2016 13:37:48   
Bluegirl
Hvala! Se je potem včeraj kar ulilo (saj sem vedela - BT me nikoli ne razočara), tako da se priporočam za naslednji (mislim, da 6. po vrsti) ciklus.

Z malim sva bila dopoldne v knjižnici pa na kavici pri babici, popoldne imamo v planu opravit eno tehnično stvar po hiši, jutri pa še ne vemo - poležavanje (kot da to pri majhnem otroku obstajauser posted image ), obisk tašče, pranje cunj. Tako nedeljsko bo vse skupaj. user posted image

Žabinčica
, uživajte na rojstnem dnevu!user posted image

Bluegirl

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
15.10.2016 13:59:49   
Žabinčica
Hvala! Se je potem včeraj kar ulilo (saj sem vedela - BT me nikoli ne razočara), tako da se priporočam za naslednji (mislim, da 6. po vrsti) ciklus.

Z malim sva bila dopoldne v knjižnici pa na kavici pri babici, popoldne imamo v planu opravit eno tehnično stvar po hiši, jutri pa še ne vemo - poležavanje (kot da to pri majhnem otroku obstajauser posted image ), obisk tašče, pranje cunj. Tako nedeljsko bo vse skupaj. user posted image

No, potem pa držimo pesti in navijamo za naslednji mesec oz. cikel user posted image . Če je 6 cikel, si daj še kak mesec dva, potem bo itak veseli december-tako da se bosta kot si napisala "nauživala", pa potem mogoče h gin. če ne bo uspelo. Samo bo, bomo poslale veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mi tudi veliko hodimo v knjižnico, itak jaz hodim, zraven je še otroška, se večja dva ful rada igrata tam in si vsega sposojata, pa še ta mala je zadnjič tiste velike lego kocke nekaj "sestavljala", tako da je njej tudi zanimivo. Samo mislim da midve nisva z istega konca, če se prav spomnim? Drugače bi se lahko kdaj v knjižnici dobile user posted image .

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
15.10.2016 14:04:15   
Bluegirl
Ja, saj nekak tako imam v glavi. Ginekologinja je rekla, naj se po pol leta kar oglasim, da vidimo, kje se zatakne. Hvala za pikepoke. Morda pa uspe prej, kdo ve.user posted image

Neee, ti si s Štajerske, kajne? Jaz pa iz osrednje Slovenije. Škoda, tudi midva sva kar pogosto v knjižnici, super je.user posted image

Bluegirl

Neposredna povezava do sporočila: 2714
15.10.2016 14:22:09   
Žabinčica
Neee, ti si s Štajerske, kajne? Jaz pa iz osrednje Slovenije. Škoda, tudi midva sva kar pogosto v knjižnici, super je.user posted image

Jap user posted image . Škoda res. Meni je ful fajn da maladva rada hodita+rada bereta+blizu je+veliko igrač in družabnih iger imajo+kdaj še kakšne dogodke; pa veliko res dobrih igrač si lahko sposodiš in ne rabiš vse kupovat-tako so potem vedno zanimive. Ravno pravo za jesensko-zimske dneve. Čeprav čez celo leto hodimo, se zdaj še vedno dlje noter zadržimo in igramo.
Škoda res da nismo kdaj srečanje "starih"čvek organizirale ko nas je bila še cela skupina tukaj, bi bilo zanimivo v živo videt vse user posted image .

Evo mi smo se najedli (kot je opaziti), zdaj pa pospravljanje....

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
15.10.2016 14:25:45   
Bluegirl

Ja, super je, tudi sama sem navdušena nad knjigami in upam, da mi uspe to ljubezen (vsaj deloma) prenest na sinčka.

A veš, da sem tudi sama o tem razmišljala? Res bi vas bilo fajn videt. Mogoče pa kdaj...user posted image

No, jaz pa ravnokar odhajam jest. Se beremo...

Bluegirl

Neposredna povezava do sporočila: 2716
15.10.2016 14:29:57   
Žabinčica
Dober tek user posted image .

Meni pa ta deževni dan danes v bistvu ful paše...se mi zdi da si potem le malo bolj odpočijemo, pa še lažje kaj naredim, pospravim, perila imam itak celo goro; ko je lepo vreme samo naokrog skačemo...

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
15.10.2016 14:46:12   
Bluegirl

Hvala, že s polnim trebuhom.user posted image

Se strinjam. Meni jesen itak sede. Če ravno ni treba v dežju nikamor, pa sploh.

Lepo se mejte.user posted image

Bluegirl

Neposredna povezava do sporočila: 2718
17.10.2016 7:44:27   
Tara9
Pozdravljene,

ste me pa razveselile, ne spomnim se kdaj sem nazadnje v ponedeljek zjutraj odprla RR in imela kaj za brat na naši temi, napredujemo user posted image .

Žabinčica podpišem, porodna bolečina je bila tudi pri meni zelo hitro pozabljena, ne vem sicer kako bi bilo, če bi bilo hujše, vseeno pa moj porod ni bil med lažjim, vsaj mislim si tako, sicer pa nimam še druge izkušnje, da bi primerjala user posted image . Jaz sem rekla da bom o protibolečinskih sredstvih razmišljala čele ko in če bo potrebno. Sem tudi ta smejalni plin dobila najprej, ampak nisem čutila nobenega olajšanja. Po drugi flaši umetnih popadkov in dejstvu, da mi je grozil CR zaradi velikosti moje babe, sem se odločila za EA in je ratalo user posted image . Mislim, da bom naslednjič, seveda, če bom še kdaj noseča storila enako, torej se odločila tam, če bo potrebno. Si pa želim, da bi šlo v drugo s svojimi popadki in da bi se prej kaj odprla, ne pa šla v porodno zaprta, uffff. No dosti o porodu user posted image . Naša je tudi ful mamina in me je bilo strah vrtca oziroma varstva. JE bilo malo krize prvi teden, ampak me je punca presenetila, se je hitro vklopila. Lepo slišati, da se da prvo leto tudi brez pogostih bolnišk zvoziti, upam, da bo tudi pri nas tako.

Bluegirl zdaj, ko smo spet malo oživele forum, bomo bolj pestke stiskale in bo šlo lažje in hitreje user posted image user posted image . Tudi jaz bi si dala še par mesecev fore, glede na to, da je šele 6.krog, potem pa do G, ampak mislim, da zdaj ko bomo tako navijale ne bo potrebno user posted image .

Mi smo bili čez vikend doma, v soboto sem bila tečkasta, ne vem zakaj, ampak neka depresija me je lovila, samo ležala bi in počivala, ampak ja zraven male lumpe to ne gre. Včeraj je bilo bolje, smo šli na daljši sprehod po gozdu, potem pa igranje na vrtu in po hiši in ekola, vikend mine v sekundi. Zdaj pa spet novim zmagam nasproti user posted image .

Želim vam lep začetek tedna in da bi nadaljevale tale trend čvekanja user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
17.10.2016 13:40:05   
Žabinčica
Pozdravljene,
ste me pa razveselile, ne spomnim se kdaj sem nazadnje v ponedeljek zjutraj odprla RR in imela kaj za brat na naši temi, napredujemo user posted image .

Ja, smo en vikend čvekec dol udarile user posted image user posted image user posted image , je kar pasalo malo po dolgem času. Sem pogledala malo po forumu vidim da je kar zatišje oz. ne čveka se več kaj dosti gor...samo še nosečniške teme -pa še te malo- laufajo. A so vsi na FB ali kako user posted image ?
Čeprav meni je bilo na forumih vedno fajn, da si se lahko podružil s puncami s katerimi imaš "podobne" želje-ali si želiš otroka, ali pričakuješ,...ne vem kje bi drugače srečal oz. kako bi se zbrala skupina"več" punc s takšnimi interesi... Se mi zdi da po malem očitno izumira ta način druženja in komunikacije-škoda no. Mene že od želje po 1 user posted image ta in drug (zdaj že dolgo neaktiven forum) spremlja, torej že več kot 8 let in mi je kar malo čudno da forumov več ne bi bilo user posted image . Pa smo spet pri moji nostalgiji....

No v glavnem, da smo se tukaj malo "razživele", mogoče pa se nam uspe spet malo zbrat... Me prav zanima kako so kaj ostale "bodočke".

Jaz sem drugače ravno skuhala kosilo (pečeno meso in zelenjava na maslu), prej sva bili na sprehodu/malo z vozičkom, malo peš user posted image ; dnevi so čudoviti tako včeraj kot danes in se jih trudimo koristit.

No, jaz pa itak obožujem jesen in ko je še tako prijetno toplo, je še lepša user posted image .

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
18.10.2016 7:32:59   
Tara9
Žabinčica mislim da se je večina nosečniških tem res na fb prestavila. Meni je bilo vedno tukaj luštno, pa res smo bile fajn skupinica, vse živo smo obdelale okrog in po čez, pogrešam te čase. Tudi mene zanima kje so vse naše babe in kako se imajo.

Jaz pa nisem ljubitelj jeseni user posted image , predvsem ta dva meseca sta mi tako antipatična. Sicer zdaj, ko imam tamalo je vse zabavno, ampak vseeno prisegam na pomlad in poletje user posted image .

Trenutno imam krizo v službi, ful sem nezadovoljna in razočarana nad ljudmi. V času moje porodniške se je moja firma pridružila neki drugi in je vse na novo. Delovalo je super, zdaj pa počasi spoznavam resnico in sem ful žalostna. Moram se nekako spravit v roke, ker nima smisla, da služba kroji moje življenje v smislu slabe volje. Vztrajat in vztrajat, če ne pa iskati druge rešitve. Ekola, pa sem malo pojamrala, kot v starih časih user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2721
18.10.2016 8:27:31   
xsandrax
Živjo!

Prav z veseljem sem prebrala vse vaše nove objave. In hvala za dobrodošlico in user posted image
Sem videla, da ste delile med ostale tudi svojo porodno izkušnji, tako da bom še jaz malo napisala na to temo. Otroček, ki ga sedaj načrtujeva, je namreč najin drugi, imava že enega razposajenega 2-letnika.
Torej moja prva nosečnost je bila prečudovita. Brez vseh težav, vse je potekalo kot v učbeniku o idealni nosečnosti :) Še škratek se je rodil točno na rok.

Sam porod pa ni potekal tako gladko. Začelo se mi je s popadki doma, rahlimi ampak že takoj v kratkih intervalih. Ob prihodu v porodnišnico so me sicer hoteli dati še na oddelek, saj sem bila komaj kaj odprta. Ampak se je (na srečo) zdravnik premislil in me poslal kar v porodno. Ker moji popadki niso bili dovolj močni, odpirala se nisem nič, sem dobila še umetne. Ti popadki so samo povečali bolečini in se skrajšali interval, na samo odpiranje pa niso vplivali. Tako sem bila po 4,5 urah odprta samo 2 cm. Vmes mi je odtekla tudi voda, ki pa je bila že rjavkasta. :/ Moja babica mi je tudi predlagala, naj se odločim za EA, ker bo najverjetneje še zelo dolgo trajalo. Seveda sem podpisala papir.
Ampak EA ni bila potrebna. Porodničar, ki me je spremljal, si je res vzela čas in bil večino časa ob meni, je predlagal, da še malo počakamo z EA, ker kaže, da bo potreben carski rez. Ker je sinu začel utrip že toliko padati in se med enim in drugim popadkom ni več uspel popraviti, so odločili za hiter urgentni carski rez.
Moram povedati, da je takrat vse kar malo šokiralo. Priznam, da med nosečnostjo nisem niti razmišljala, da bom potrebovala carski rez. Zato so me ujeli čisto nepripravljeno. Vsega je bilo sicer konec v nekaj minutah, ko sem potem zaspala. Prvega zbujanja in stika z mojim otročkom se žal ne spominjam :( sem bila še pod prevelikim vplivom anestezije. Ampak, ko sem se čez nekaj časa ponovno zbudila in so mi prinesli malo štučko... najlepši trenutek v mojem življenju. Mali mi je edino žal, da nisem bila budna ob rojstvu, ampak najpomembneje je to, da je z malim vse ok, da je zdrav in vesel fantek :D user posted image

joj, sem se razpisala :)

user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
18.10.2016 8:59:12   
Žabinčica
Jaz sem tudi vedno vesela ko je kaj novega za prebrat user posted image , tako da kar pišite romane user posted image .

XSandraX res glavno da je vse ok, navadni porod ali cr, samo da se vse konča kot se morauser posted image . Kako kaj kaže drugače; kdaj ne-pričakuješ?

Žabinčica mislim da se je večina nosečniških tem res na fb prestavila. Meni je bilo vedno tukaj luštno, pa res smo bile fajn skupinica, vse živo smo obdelale okrog in po čez, pogrešam te čase. Tudi mene zanima kje so vse naše babe in kako se imajo.

Jaz pa nisem ljubitelj jeseni user posted image , predvsem ta dva meseca sta mi tako antipatična. Sicer zdaj, ko imam tamalo je vse zabavno, ampak vseeno prisegam na pomlad in poletje user posted image .

Enakoooo; trenutno ful. Ne samo tudi drugače vidim da se na nobeni temi ne dogaja kaj več na forum (na nosečniških še največ user posted image ), upam da se ne zaključi čvek čisto, bi mi po tolkih letih bilo prav čudno to..ker sem vedno vsake toliko brala, če ne ful čvekala; čeprav...kaj češ.

Jaz sicer imam zelo rada toplo, ampak jesen mi je en tak poseben čas. In ravo ti meseci so mi ful simpatični user posted image , barve, vreme, čajčki, čas za kakšno fajn knjigo, ma vse skupaj user posted image takšni smo "jesenčki" user posted image .

Trenutno imam krizo v službi, ful sem nezadovoljna in razočarana nad ljudmi. V času moje porodniške se je moja firma pridružila neki drugi in je vse na novo. Delovalo je super, zdaj pa počasi spoznavam resnico in sem ful žalostna. Moram se nekako spravit v roke, ker nima smisla, da služba kroji moje življenje v smislu slabe volje. Vztrajat in vztrajat, če ne pa iskati druge rešitve. Ekola, pa sem malo pojamrala, kot v starih časih user posted image .

Ti kar pojamraj, zato smo tukaj-kot v starih časih user posted image . Ne slabe volje res nima smisla bit zaradi službe. Nasploh je škoda bit slabe volje. V bistvu dokler smo zdravi, živimo v miru in imamo ves ta luksuz (ki ga dejansko imamo, ampak se ga včasih/pogosto premalo zavedamo), imamo vse razloge za dobro voljo. Seveda ne tečejo stvari vedno "gladko", vedno pridejo kakšni izzivi, slabi trenutki in dnevi; ampak smo si dolžni (sebi in našim user posted image ) več dobrih kot slabih dni in svoje življenje čim bolj približat temu da bo to res lažje-imet več dobrih in nasmejanih dni. No, pa da ne zaštrikam čist teme-se vidi da v zadnje čase malo spim in veliko mozgam user posted image ...a koristiš skrajšan del.čas; potem je mogoče malo lažje? Sicer pa kot si rekla, vse je za nekaj dobro-mogoče se pa usmeriš v kaj drugega, če tukaj res ne bo šlo.

Jaz sem po vsaki porodniški službo menjala...do zdaj. Mogoče bi jo celo tokrat tudi, nekaj malo gledam razpise...ampak kdaj drugič o tem...zdaj mi se ne da to tipkat :).

Nič grem; šibam naprej, pa se še kaj tipkamo...mogoče celo danes user posted image .

(odgovor članu xsandrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
18.10.2016 9:25:47   
xsandrax
Kako kaže? :) bomo videli naslednji teden. Se tako vlečejo dnevi v tem primeru. Dobro, da imam z malim dovolj dela user posted image in da je v službi gneča, tako da se vsaj malo preusmerim misli.
Se pa že takooo zeloooo veselim novega trebuščka user posted image

Držim pesti tudi za vse ostale bodoče nosečke! :)

Omenjale ste tudi lepe jesenske dni. Jaz imam drugače najraje tople dni, poletje je meni najljubše, ampak v vsakem letnem času se da uživati. Vedno se najde nekaj lepega in predvsem zabavnega.

Neposredna povezava do sporočila: 2724
18.10.2016 9:30:07   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: xsandrax
Kako kaže? :) bomo videli naslednji teden. Se tako vlečejo dnevi v tem primeru. Dobro, da imam z malim dovolj dela user posted image in da je v službi gneča, tako da se vsaj malo preusmerim misli.
Se pa že takooo zeloooo veselim novega trebuščka user posted image

No, potem pa držimo pesti za naslednji teden user posted image user posted image user posted image . Javi obvezno user posted image . Verjamem da se veseliš, saj je res tako lepo obdobje to...v prvo je hitro uspelo?

Jaz sem še samo sebe presenetila - ko vidim kako mi je lepo ko vidim nosečnice, si po eni strani prav ne morem predstavljat da je to bilo to za mene/za naju...nikoli si ne bi mislila da mi bo misel na to še privlačna, jaz sem vedno namreč govorila da bom imela 2 otroka user posted image ...evo, nikoli si ni treba preveč fiksnih načrtov delat user posted image ...

Nič zdaj pa res šibam, moram še par stvari uredit.

Pri nas je drugače danes pravi jesenski dež user posted image ....

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 18.10.2016 9:41:18 >

(odgovor članu xsandrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?