|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
2.8.2016 7:53:49   
newgirl
Jaz sem bila prejsnji teden v Dravljah, mi je delal vaginalni UZ in partner je bil lahko brez problema zraven.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 501
2.8.2016 8:36:01   
Akajni
Saj vem da je hitro, ampak jaz v duhu optimizma razmišljam že o vozičkih, pa sem včeraj ugotovila, da sem živela v totalni zmoti, ker sem mislila, da če kupiš en voziček z nekimi nastavki, da imaš potem vsaj do 3 leta mir, pa ni tako, ne? Je tale košara in športni del do enega leta, potem pa rabiš spet nov voziček?:) Al je kakšna vmesna varianta? Mama pravi, da me je ves čas nosila v ruti, potem pa sem imela nek voziček marela:)

Pa še to me zanima.....ali naj bo zibelka čisto zraven postelje, ali malo vstran, za predelno steno?

Hvala za odgovore, sem čisto nova na tem področju:)

(odgovor članu newgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 502
2.8.2016 9:14:27   
Sofie
IZVIRNO SPOROČILO: Akajni

Saj vem da je hitro, ampak jaz v duhu optimizma razmišljam že o vozičkih, pa sem včeraj ugotovila, da sem živela v totalni zmoti, ker sem mislila, da če kupiš en voziček z nekimi nastavki, da imaš potem vsaj do 3 leta mir, pa ni tako, ne? Je tale košara in športni del do enega leta, potem pa rabiš spet nov voziček?:) Al je kakšna vmesna varianta? Mama pravi, da me je ves čas nosila v ruti, potem pa sem imela nek voziček marela:)

Pa še to me zanima.....ali naj bo zibelka čisto zraven postelje, ali malo vstran, za predelno steno?

Odvisno kakšen voziček boš kupila. Jaz računam, da bom imela samo enega. Zato sem izbrala Bugaboo Cameleon. Za prva pol leta bo košara potem pa je že otrok lahko v športnem delu. Voziček ima samo 9kg, tako da kakšne marele ne mislim kupovati. Vem da je prijateljica z njim ogromno prevozičkala, ga vzela sabo na potovanja itd. Meni ogromno pomeni to, da vem da grem z njim lahko na lokalni hrib, da ima veliko košaro ter da je lahek (ga bom morala iz garažne nesti v stanovanje).

Za začetek bom imela pa košek, ki bo kar v spalnici. Ne bo zraven postelje, ampak blizu pa user posted image

Glede otroške opreme je itak tako, da vsak kupi tisto kar je njemu všeč. Meni je izredno pomembna praktičnost.

Pa nikakor ne bom šparala pri lupinici in isofixu (Maxi Cosi), ker vem da se bomo veliko vozili.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 2.8.2016 9:16:13 >

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 503
2.8.2016 9:47:12   
Akajni

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Odvisno kakšen voziček boš kupila. Jaz računam, da bom imela samo enega. Zato sem izbrala Bugaboo Cameleon. Za prva pol leta bo košara potem pa je že otrok lahko v športnem delu. Voziček ima samo 9kg, tako da kakšne marele ne mislim kupovati. Vem da je prijateljica z njim ogromno prevozičkala, ga vzela sabo na potovanja itd. Meni ogromno pomeni to, da vem da grem z njim lahko na lokalni hrib, da ima veliko košaro ter da je lahek (ga bom morala iz garažne nesti v stanovanje).

Za začetek bom imela pa košek, ki bo kar v spalnici. Ne bo zraven postelje, ampak blizu pa user posted image

Glede otroške opreme je itak tako, da vsak kupi tisto kar je njemu všeč. Meni je izredno pomembna praktičnost.

Pa nikakor ne bom šparala pri lupinici in isofixu (Maxi Cosi), ker vem da se bomo veliko vozili.

Hm.....zdaj pa spet ne vem več:) Ker tale Bugaboo se meni zdi podoben mojemu favoritu: https://www.mypram.com/en/mutsy-evo-urban-nomad-incl.-carrycot-pram.html
Bolj me muči, če laho imaš res ta športni del do npr. 3 leta starosti otroka?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 504
2.8.2016 9:52:51   
Sofie

Hm.....zdaj pa spet ne vem več:) Ker tale Bugaboo se meni zdi podoben mojemu favoritu: https://www.mypram.com/en/mutsy-evo-urban-nomad-incl.-carrycot-pram.html
Bolj me muči, če laho imaš res ta športni del do npr. 3 leta starosti otroka?

Z Mutsy-jem je moja prijateljica zelo zadovoljna. Je tudi lahek, lepo vodljiv. Baby Center ga ima ponavadi v akciji. Jaz mislim da se da imeti do 3. leta. Res pa da ne poznam otroka, ki bi se pri treh vozil v vozičku. Nekje pri 2l in pol so že vsi na poganjalčku.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 2.8.2016 9:53:16 >

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 505
2.8.2016 10:40:56   
Ribica **
Akajni, jaz sem kupila mutsy evota in ne nameravam kupit marele, ker mi je to najbolj neuporaben voziček. Tako da računam da bo mutsy, dokler bomo rabili voziček. Pri prvem je mož uporabljal voziček do 3. leta (sicer trikolesnika in zappa), ker smo veliko hodili na dolge sprehode in še ni zmogel takih razdalj.

(odgovor članu newgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 506
2.8.2016 12:11:17   
Storžek3
Voziček po moje rabiš do dveh let pol pa ne več. Pri dveh so že sposobni precej prehodit. Pa tudi poganjalci so že altualni. Pri nas se je obakrat izšlo tako, da sta bila pol v leta oziroma še manj v košari, sta bila velika in sta jo prehitro prerastla, potem pol leta športni del, potem pa do drugega leta marela ali tricikel.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 507
2.8.2016 12:17:25   
banana88
Bo to glede marele sem tudi jaz govorila da je ne bom kupila... pa sem jo,in mi ni zal ;) je zelo majhna, in sedaj ko ima mali 15 mesecev, in greva samo na hiter sprehod do trgovine in nazaj grem z marelo. Pa jr bil do 14 meseca v terencu, ampak iskreno povedano, se mi ne da vec za ta 2 km sprehoda vlaciti tavelik vozicek s seboj. Isto ko gremo na morje za en dan... je zelo majhna marela in jo imamo vedno s seboj v avtu. Pri 15 m je vecinoma vrn iz bozicka in siba po svoje, tako da se je brezveze ukvarjati s tem ce boste imele otroka do 3 leza v vozicku. V mojem "terencu" bi lahko mali bil se eno leto, samo ko otrok shodi nima vec interesa posedati v vozicku, ampak samo gleda kam bo sam odsibal ;)

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 508
2.8.2016 12:38:36   
Akajni
Saj jaz niti ne govorim toliko o tem, da potem ko otrok že shodi, da ga še vedno tlačim v voziček. To ne. Samo nisem vedela, da lahko imaš en voziček odkrat se rodi in dokler shodi, sem mislila, da moraš pri enem letu zamenjat:) Pa še zdaj ne vem, ali je to res, ali ne:)

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 509
2.8.2016 12:43:34   
banana88
Aja neneee :) ni treba menjat, mas komot se vedno istega. Je pa bolj prakticna marela ker je manjsa in jaz pravim da jo mam "usput" sabo ;)
Bos pa itak kasneje videla kaksne so potrebe pri vas :) vsi otroci so razlicni in sele potem ko so na svetu vidimo kaj dejansko rabimo.

Ko smo pa ze pri vozickih- res vam odsvetujem nakuo v trgovini Junior. Vozicki Evado so katasrofa...lahko so lepi, ampak dejansko ga ni bozicka ki bi bil ok. Masovna vracila so se dogajala kake pol leta nazaj, punce so imele grozne tezave, ogrodje pokalo, gume odpadale... to vam res polagan na srce... plus direktor je vse punce opozoril da ce ga bojo blatile po kakih straneh da se jim ne pise dobro itd. Meni je vseeno, meni ne more nic:P sama hvalabogu nisem kupovala tam, imam vozicek kupljen v Pikolinu, Juniorja nisem niti od dalec sla pogledat ker me nekaj odbija. Ko sem pa alisala vse te zgodbe in videla na lastne oci... me je pa kar groza in res vam polagam na srce- lahko da je Evado lep, ni pa vreden svojega denarja.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 510
2.8.2016 13:05:21   
Storžek3
Ja lahko maš istega do konca. Fora je sam v tem da te vozički so štorasti, zasedejo ves pritljažnik v avtu in je ful bolj praktična marela. Vsaj meni.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 511
2.8.2016 14:05:40   
Sofie

Saj jaz niti ne govorim toliko o tem, da potem ko otrok že shodi, da ga še vedno tlačim v voziček. To ne. Samo nisem vedela, da lahko imaš en voziček odkrat se rodi in dokler shodi, sem mislila, da moraš pri enem letu zamenjat:) Pa še zdaj ne vem, ali je to res, ali ne:)

Ne vem zakaj bi menjala voziček. Bugaboo stane 1000€ in to bo pač edini voziček, ki ga bomo imeli. Sem vozičkala z njim 3 leta, ko sem pazila otroke in te družine niso imele dveh vozičkov. Tut moje prijateljice imajo po en voziček.

Pač od tebe je odvisno kaj želiš, kakšen avto imaš itd. Mutsy se dost na izi zloži, pa meni se zdi da na majhno in res ne vidim razloga da bi imela še enega.

Če bi pa imela kakšnega ogromnega trikolesnika ali pa štirikolesnika z velikimi kolesi bi pa najbrž tudi jaz zamenjala voziček za nekaj lažjega.

Jaz rabim voziček, ki bo ok za po mestu, kot tudi po PST-ju, kjer je pesek. In z marelo ni glih fajn po pesku vozit.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 512
2.8.2016 14:07:11   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: banana88

Aja neneee :) ni treba menjat, mas komot se vedno istega. Je pa bolj prakticna marela ker je manjsa in jaz pravim da jo mam "usput" sabo ;)
Bos pa itak kasneje videla kaksne so potrebe pri vas :) vsi otroci so razlicni in sele potem ko so na svetu vidimo kaj dejansko rabimo.

Ko smo pa ze pri vozickih- res vam odsvetujem nakuo v trgovini Junior. Vozicki Evado so katasrofa...lahko so lepi, ampak dejansko ga ni bozicka ki bi bil ok. Masovna vracila so se dogajala kake pol leta nazaj, punce so imele grozne tezave, ogrodje pokalo, gume odpadale... to vam res polagan na srce... plus direktor je vse punce opozoril da ce ga bojo blatile po kakih straneh da se jim ne pise dobro itd. Meni je vseeno, meni ne more nic:P sama hvalabogu nisem kupovala tam, imam vozicek kupljen v Pikolinu, Juniorja nisem niti od dalec sla pogledat ker me nekaj odbija. Ko sem pa alisala vse te zgodbe in videla na lastne oci... me je pa kar groza in res vam polagam na srce- lahko da je Evado lep, ni pa vreden svojega denarja.

Za Junior sem tudi jaz slišala slabe komentarje. Pa kakšen teden nazaj sem šla pogledat vozičke in mi delujejo čisto plastični. Pa meni to, da je lupinica zraven ne pomeni veliko, ker te lupinice niso glih testirane v primeru nesreč.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 513
2.8.2016 14:12:42   
Akajni

Ne vem zakaj bi menjala voziček. Bugaboo stane 1000€ in to bo pač edini voziček, ki ga bomo imeli. Sem vozičkala z njim 3 leta, ko sem pazila otroke in te družine niso imele dveh vozičkov. Tut moje prijateljice imajo po en voziček.

Pač od tebe je odvisno kaj želiš, kakšen avto imaš itd. Mutsy se dost na izi zloži, pa meni se zdi da na majhno in res ne vidim razloga da bi imela še enega.

Če bi pa imela kakšnega ogromnega trikolesnika ali pa štirikolesnika z velikimi kolesi bi pa najbrž tudi jaz zamenjala voziček za nekaj lažjega.

Jaz rabim voziček, ki bo ok za po mestu, kot tudi po PST-ju, kjer je pesek. In z marelo ni glih fajn po pesku vozit.

Okej, Mutsy it iz:) Sej meni je že skoz všeč, in če je to edini voziček, potem 400 EUR, kolikor je na bolhi, ni veliko.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 514
2.8.2016 14:14:30   
banana88
Ja junior prodaja vozicke po 500€, a samo jih odkupijo za 280€...v skupini mamice je potekala debata in mi je bilo kar skabo... jaz imam avtosedez 0-18kg, imam pa res stirikolesnika, terenca, ker sem ogromno vozickala po kolovozih in makadamu, tako da fensi mime in xploryji pri meni odpadejo. 😊

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 515
2.8.2016 14:17:14   
Ribica **
Banana, ključna informacija pri meni je, da imam psa in da mora bit voziček vodljiv z eno roko, kar pa marele niso. In sprehajat psa z enoletnikom ob prometnih cestah po LJ (živimo pač čisto zraven centra) tudi ni ravno čudovit dogodek. In vsi vozički (bugaboo cameleon, mutsy ipd.) ne zasedejo pol prtljažnika. Meni marela ni praktična in me živ bog ne prepriča v nasprotno, pa še zelo malo jih je s polnim ročajem (kar je pri meni nuja zaradi psa). user posted image

Akajni, en voz je povsem dovolj, marela pa po želji. Nam tudi za na morje marela ne pride prav, ker po plaži s kamenčki ne moreš marel vozit, mora bit malo bolj orng voz oz. kolesa. Vsak zase ve, kje bo voziček uporabljal in kakšnega potrebuje. Aja, sicer je bil pa Mutsy (farmer in nomad) en mesec nazaj v akciji v BC za 600 €, tako da 400 € za rabljenega ni ravno blazno ugodna cena, razen če gledaš ta dražji iGo model, ki je dražji.

Poljski/češki vozički - sva jih šla gledat in ne hvala - amortizirani so toliko, da so kot gugalniki, težki, strehica in podobno vse nekaj pripeto, da ne moreš z eno roko jo odpirat/zapirat ipd. Pa še ogromni so. Cena ne odtehta, v naše dvigalo gre pa tako komaj.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 2.8.2016 14:18:35 >

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 516
2.8.2016 14:24:28   
banana88
Jaz imam marelo recaro easylife, in je odlicno vodljiva- tudi sama imam psa in je vedno moja druzba ob vozickanju 😊

Glede poljskih vozickov pa: kolk dnarja toliko muzike.,. Najcenejsi so def. Teezki, okorni, in po domace povedano- poceni sranje 😊so pa tudi nekateri od njih lahki in kvalitetni, se pri prvem doktorirala iz vozickov 😂hvalabogu sedaj ne rabim iti cez to hehehe 😊

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 517
2.8.2016 15:19:45   
banana88
Imam pa boxerko, ki je res 'krava' za na sprehod, ni nek majhen kuźek 😊 drugaçe pa imam za terenca (hehehe) voziçek Stokke trailz, ki je res super, ampak kot sem rekla, preve čprocedure s sestavljanjem in razstavljanjem 😊

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 518
3.8.2016 10:08:07   
Kika86
Jaz sem imela Mutsy Evota od štarta pa še potem, ko je shodila. Nikoli nisem kupovala marele, zaradi večih razlogov: se zloži dost na majhno, da ni bilo težav pri spravljanju v avto + tamala se je potem že tako poredko vozila, da res ni bilo problema. če se je že peljala, je šlo pa ponavadi za preveč zahteven teren za marelo. Tako da sem zadovolna uporabnica in tudi 2. otroka bo voz moral prenest. user posted image Nobene marele ni v planu, nikoli. user posted image

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 519
3.8.2016 10:10:49   
Kika86

Za kakšno predelno steno bi dajala dojenčka??? user posted image Najbolj fino je, da ti je čim bližje, s tem se mnogo stvari kar 'uredi'. Ful sem pristaš sočutnega starševstva in co-sleepinga. Pri prvi sm tudi rekla, da ona pa že ne bo spala pri nama. No, pa je, do ne vem kdaj. Otrok v štartu najbolj rabi mamico, ne ga odrivat stran od sebe zarad nekih brezveznih principov in starodavnih vraž.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 520
3.8.2016 12:19:12   
chilika
IZVIRNO SPOROČILO: Kika86

Jaz sem imela Mutsy Evota od štarta pa še potem, ko je shodila. Nikoli nisem kupovala marele, zaradi večih razlogov: se zloži dost na majhno, da ni bilo težav pri spravljanju v avto + tamala se je potem že tako poredko vozila, da res ni bilo problema. če se je že peljala, je šlo pa ponavadi za preveč zahteven teren za marelo. Tako da sem zadovolna uporabnica in tudi 2. otroka bo voz moral prenest. user posted image Nobene marele ni v planu, nikoli. user posted image

Evo se res super na malo zloži. Edina pomanjkljivost je, da ima kratko strehico. Moraš to pol nekak skompenzirat :)

Punce, če bi katera prišla rada v FB skupino, mi lahko piše ZS.

(odgovor članu Kika86)
Neposredna povezava do sporočila: 521
3.8.2016 12:29:39   
Akajni
Jaz pridem v FB skupino po nuhalni, če bo vse OK. Ker se javno vidi, da si v skupini, pa nočem, da se razve da sem noseča pred nuhalno in po poteku kritičnih tednov za splav.

Btw, glede na velikost ploda na zadnjem UZ sem izračunala, da bom na nuhalni noseča komaj 11 tednov in 1 dan. A ni to malo malo? "Uradno" glede na ZM pa sem 5 dni več, torej 11 tednov in 6 dni, samo očitno sem manj:)

(odgovor članu chilika)
Neposredna povezava do sporočila: 522
3.8.2016 12:31:42   
Kika86

IZVIRNO SPOROČILO: chilika

Evo se res super na malo zloži. Edina pomanjkljivost je, da ima kratko strehico. Moraš to pol nekak skompenzirat :)

Ja, to je pa res, sem že malo pozabila. Bomo že nekako. Bojo pa naši otroci malo bolj na veter odporni. user posted image

(odgovor članu chilika)
Neposredna povezava do sporočila: 523
3.8.2016 12:32:12   
Kika86

Jaz pridem v FB skupino po nuhalni, če bo vse OK. Ker se javno vidi, da si v skupini, pa nočem, da se razve da sem noseča pred nuhalno in po poteku kritičnih tednov za splav.

Se ne vidi, ker je skrita skupina ;)

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 524
3.8.2016 12:35:44   
Akajni
Ja ne vem, če prav gledam.:) Pač vtipakala sem v FB skupina Marčevke 2017 in vidim seznam oseb, ki so vanjo vključene (skrbnica pa A.J.). Mogoče je pa še kakšna?

(odgovor članu Kika86)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?