|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
28.7.2016 12:44:33   
roželjubka
O Sofie, pol imava pa isti dan PDP! user posted image No, če ginekologinja tko pravi, se bom že potrudila, za detece vse!

A vas je kaj strah nuhalne?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 426
28.7.2016 12:49:16   
Storžek3
petricka midva sva obakrat povedala šele po nuhalni in to vsem. Zdej se mi pa že pri enem mesecu tok pozna, da bo težko skrivat. Bova videla. Si pa tudi jaz želim ful povedat otrokoma, samo kaj ko še ne znata obdržat skrivnosti. Bomo povedali na dan nuhalne, pa če bosta želela ju vzamem s sabo na pregled za 5 minut tok da vidita bratca/sestrico. user posted image

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 427
28.7.2016 13:22:51   
diamantina
Jaz folne nisem jedla v nobeni nosečnost in sta otroka čisto zdrava. Sem pa namesto tega pila cedevito. Proti splavu folna tako ni, na začetku samo kakšen dabroston pomaga, v primeru da je plod sicer zdrav.

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 428
28.7.2016 15:27:19   
evica23
Živjo punce, da se vam še jaz pridružimuser posted image
Test je pokazal user posted image nooo že nekja časa nazaj... pri pregled imam 4.8. in komaj čakam.
Je pa to moja tretja nosečnost, doma imam že dve deklici stari 7 in 10 let in komaj čakam da jima sporočim veselo novicouser posted image
Drugače pa mi je slabo cele dneve in napihnjena sem da imam že prav trebušček, me že vsi postrani gledajouser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 429
28.7.2016 18:44:10   
hope86
Diamantna, res je, da folna kislina ne pomaga proti splavu. Potrebna je za pravilen razvoj možganov, lobanje in hrbtenjače otročka. Proti spavu pa žal tudi Dabroston pomaga samo v enem odstotku nosečnosti in še to samo v primeru, če popušča rumeno telesce, ki do dvanajstega tedna nadomešča vlogo posteljice.Tako je meni moj G razložil in tudi pri Pušenjaku na forumu sem prebrala.lp

Neposredna povezava do sporočila: 430
28.7.2016 21:14:08   
banana88
Ma zdej sm pa cis napsihirana k mam tooooook pozno pregled. A vsak dan mal pretiravam z vsem,... moj malcek je se tako majhen da ga ogromno dvigujem, partner je ta teden veliko odsoten, drug teden zacnem novo sluzbo.. samo uoam da ne bo kaj narobe z malo pikico :/

(odgovor članu hope86)
Neposredna povezava do sporočila: 431
28.7.2016 21:26:50   
Bibabuba12
banana88, js mam PDP malo vec kot en teden pred tabo in doma 4-letnika, ki ima cca 16 kg ali vec in ga tudi vsak dan veckrat na dan dvigujem. Do splava tudi ne pride kar tako. Samo pozitivno razmisljaj pa bo. In tudi js imam pregled pozno, 17.8., ko bom ze v 11. tednu pa kaj cemo. Sem razmisljala, da bi se narocila prej ali sla samoplacnisko, ampak po prejsnji izkusnji bom raje kar pocakala. Ce je namenjeno bo itak vse ok. user posted image

< Sporočilo je popravil Bibabuba12 -- 28.7.2016 21:27:25 >

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 432
28.7.2016 21:32:01   
Sofie

Do splava zaradi dvigovanja ne pride. Jaz sem šla samplačniško zato, ker me je zanimalo ali je vse ok, ker sem imela letos operacijo na maternici. Je pa res da se moj ginekolog drži tega da naroča med 8-10 tednom, da se imaš čas potem še na NS naročit.

(odgovor članu Bibabuba12)
Neposredna povezava do sporočila: 433
28.7.2016 21:32:16   
banana88
Moj 14 mesecnik ima 13 kg 😇 in se vexinoma se plazi, sicer ze dela korake ampak ne vedno... tako da sem kar pogosto viličar :) bomo ze... ce sem orav racunala bom na pregledu 11t5d. In soloh ne vem ali naj se narocim ze sedaj na NS, ali naj pocakam pregled...Mi pa res ni smisla imeti prvi pregled in NS v istem tednu..

< Sporočilo je popravil banana88 -- 28.7.2016 21:34:13 >

(odgovor članu Bibabuba12)
Neposredna povezava do sporočila: 434
28.7.2016 21:33:12   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: roželjubka

O Sofie, pol imava pa isti dan PDP! user posted image No, če ginekologinja tko pravi, se bom že potrudila, za detece vse!

A vas je kaj strah nuhalne?

Malo pa že. Jaz jo imam čez dobre tri tedne. Mi je pa priporočil tudi DHT. Bom šla potem kar na oboje.

(odgovor članu roželjubka)
Neposredna povezava do sporočila: 435
28.7.2016 21:34:00   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: banana88

Moj 14 mesecnik ima 13 kg 😇 in se vexinoma se plazi, sicer ze dela korake ampak ne vedno... tako da sem kar pogosto viličar :) bomo ze... ce sem orav racunala bom na pregledu 11t5d. In soloh ne vem ali naj se naro
Cim na NS, ali ne. Mi pa res ni smisla imeti prvi pregled in NS v istem tednu..

Ti se kar naroči, da ne boš potem prepozna za NS.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 436
28.7.2016 22:14:15   
ana88
Hojla punce! Prejšnji teden sem tudi jaz imela prvi pregled. Vse je ok, srček dela, pdp pa je 6. 3. 17. Naročila sem se tudi na NS k Pušenjaku. Datum imam 23. 8., ko bom v 13. tednu. Folne tokrat sploh ne jemljem. V prvi nosečnosti sem jo do konca, v drugi samo na začetku, tokrat pa sploh ne. Sem mnenja, da manj je več, kar se takih in podobnih svari tiče. user posted image Je pa tudi za mano že en SS.

A za spol boste vse vprašale? Mene pošteno firbec matra, sploh po dveh babikah doma. user posted image

Punce, kateri se že moram javit za FB skupino?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 437
28.7.2016 22:19:58   
banana88
A dejansko je ze fb skupina? :)
No, jaz se skupini pridruzim kasneje, tako da dam vse preglede cez.... 😊

Jaz za spol ne bom vprasala, naj bo presenecenje, tako kot je iblo pri prvem..😊

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 438
29.7.2016 7:14:15   
diamantina
Banana, jaz dvigujem mogoče še kaj težjega, pa tudi kosim doma zelenico in imamo je kar precej, pa še navkeber je, dvigujem tamalega sina, ki ima 18kg, delam na posestvu, na vrtu, tako kot prej, pa ni problema, do sedaj me ni nič zaradi tega bolelo ali pa kaj. Ko bom začutila, da mi ni več ok, bom nehala.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 439
29.7.2016 7:58:27   
diamantina
ana, super za pregled user posted image . Mi imamo pa dva fantka in tudi mene muči, kaj nosim user posted image . Smo se pa nekak skupaj odločili, da bomo vprašali, ker smo tudi za oba fanta vprašali in če bi zdaj bila deklica, bi bila na začetku zelo modro in fantovsko oblečena. Prvi mesec zagotovo ne bi hodila toliko po trgovinah in bi mogoče vsaj kakšen kos oblačila, manj fantovski, kupila prej. Itak bo imela posteljnino, voziček, igrače ... vse od starejših bratov user posted image . Če pa nosim fantka, pa mi ne bo treba nič kupiti, ker imam vse od starejših, ki sta tudi oba zimska.

Neposredna povezava do sporočila: 440
29.7.2016 8:34:01   
petricka
Moja dva fanta sta že velika (11 in 10) in sem se odločila, da jima povem jutri, ko gremo na dopust (da bosta sigurno obdržala skrivnost). Zredila se nisem še, ampak trebuh imam napihnjen, sploh ne ''splahne''. Si pa močno želimo deklico, čeprav imam občutek, da bo tudi v tretje sin. V družini sva s sestro (od vnukov in pravnukov) edini punci, naprej je 12 fantov.
In me prav zanima, reakcija ko bosta spoznala bratca/sestrico.. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 441
29.7.2016 8:55:38   
pikapikica7
Pozdravljene punce:)
Tudi jaz sem nekaj dni nazaj zagledala plusek:) Me pa zanima, imate ve kaksne simptome? Naj bi bila nekje v 6.tednu pa ni nobenih konkretnih znakov. Vem, da je vsaka nosecnost drugacna, skrbi me zaradi prejsnje nosecnosti, ki se je koncala s ss. No, upam, da je vse v redu. Smo na dopustu, ze samo ko se bom narocila na pregled mi bo lazjeuser posted image

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 442
29.7.2016 8:58:42   
Novaluna
Pozdravljene punce!
Tudi jaz se pridružujem Marčevkam. Pdp imam zaenkrat 5.3., na prvem pregledu sem bila v 5t3d in se je že videl srcek. Naslednji pregled pa bo šele NS 22.8. Zaradi slabosti še vedno nisem šla v laboratorij, ker ne vem kako bi to na tešče zjutraj preživela. Mislim, da bom šla v pon ker se slabost malo izboljšuje. Je pa to moja druga nosečnost, imam hčerkico staro 4leta. Folne ne jemljem, tudi v prvi nosečnosti je nisem, mislim da se dovolj kvalitetno prehranjujem user posted image in moj G se strinja.

(odgovor članu petricka)
Neposredna povezava do sporočila: 443
29.7.2016 9:30:10   
Sofie

Jaz pa jem folno že odkar sva začela delat na dojenčku, torej že več kot eno leto. Ampak mi ni problem, ker vem da si ne bi oprostila, če bi imel otrok potem spino bifido. Sem ravnokar slišala za en primer, ko so jo ugotovili v 30. tednu user posted image

(odgovor članu Novaluna)
Neposredna povezava do sporočila: 444
29.7.2016 9:54:52   
Akajni
Vidim, da ima že skoraj vsaka kakšnega sončka doma:)
Stara sem 32 let pa sma z možem žal še vedno sama:(

Veste kaj pa me zanima? Koliko imate razlike med starostjo zarodka glede na ZM, in koliko glede na UZ? Pri meni je razlike kar 5 dni, je to normalno?
Glede na ZM sem noseča 9t0d in me je daleč najbolj strah od vsega splava. Tiste, ki imate za seboj to žalostno izkušnjo .... v katerem tednu ste splavile in kakšni so bili opozorilni znaki?

Saj vem, da tega pravzaprav ne gre preprečit, ampak mene full skrbi, ker razen napihnjenega trebuha nimam prav nobenih nosečniških znakov. Ni mi slabo, nisem utrujena, prsi me ne bolijo, krčev nimam....nič mi ni!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 445
29.7.2016 10:03:47   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Akajni

Vidim, da ima že skoraj vsaka kakšnega sončka doma:)
Stara sem 32 let pa sma z možem žal še vedno sama:(

Veste kaj pa me zanima? Koliko imate razlike med starostjo zarodka glede na ZM, in koliko glede na UZ? Pri meni je razlike kar 5 dni, je to normalno?
Glede na ZM sem noseča 9t0d in me je daleč najbolj strah od vsega splava. Tiste, ki imate za seboj to žalostno izkušnjo .... v katerem tednu ste splavile in kakšni so bili opozorilni znaki?

Saj vem, da tega pravzaprav ne gre preprečit, ampak mene full skrbi, ker razen napihnjenega trebuha nimam prav nobenih nosečniških znakov. Ni mi slabo, nisem utrujena, prsi me ne bolijo, krčev nimam....nič mi ni!

Tudi midva sva še sama. Pri meni se je pojavila krvavitev. Jutri naj bi bil pri meni 9. teden pa nimam nobenih znakov. Meni je to super.

Glede velikosti zarodka pa jaz računam, da mi bodo povedali zares na NS. Ker po zadnji M je danes 9 tednov, po drugem UZ je jutri 9 tednov, po prvem UZ pa šele v sredo. Glede na to, da so me spremljal z UZ med ovulacijo jaz bolj zaupam prvemu UZ. Ker vem da O jaz v soboto sigurno nisem imela. Moj G pravi, da on gleda samo mere na UZ.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 446
29.7.2016 10:08:16   
Ribica **
Sem sicer nekaj mesecev pred vami, pa vseeno - 5 dni razlike po UZ in ZM ni nobene panike. Pri meni so bila na morfologiji odstopanja za 3-7 dni glede na PDP (ki je po mojem mnenju itak določen prezgodaj glede na O, ker imam daljše cikluse), pa je vse ok. Tako da do en teden odsotopanja ni nobene bojazni, da to pomeni SS.

Pri meni ni bilo nobenih opozorilnih znakov za SS, tudi znaki so vsi bili, edino trebuh kar naenkrat ni bil več napihnjen. Če ne bi bilo minimalnega krvavega izcedka, ki bi ga čisto lahko tudi spregledala, če ne bi bila vsakič pozorna na wc-ju, ne bi opazila ničesar. Po zadnji M sem bila noseča 9t, Uz je pa pokazal, da je plod velik za 6t in brez utripa, verjetno se že kak teden ni razvijal takrat; razlike je bilo tako kar za tri tedne, zelo verjetno pa je bila tudi takrat O kasneje in je bilo dejanske razlike nekje dva tedna, ampak vseeno preveč, da bi bilo upanje, da se "bo srček že še videl". Razen tega, da verjameš, da bo vse ok, nimaš kaj ... sicer bi jaz vseeno bila pozorna na dvigovanje težkih stvari, se izogibala kaki čudni hrani, vsekakor pa bi jemala folno, meni je G rekla, da naj jo jemljem do izvidov za toksoplazmozo.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 447
29.7.2016 12:37:49   
roželjubka
Jaz sem pisala Strahovi v Domžale, pa vidim da so do 5. 8 na dopustu. Upam, da me bodo potem uspeli kam "strpati" za nuhalno.

Je kakšna, ki ne bo šla na nuhalno?

Drugače pa Akajni, Sofie, nista sami vidve sami. Tudi zame bo to prvi otrok. Danes sva šli s teto zjutraj hodit na hrib in me je tako sumljivo gledala, ker sem dihala kot konj. Me je potem klicala mama in rekla, da me ima na sumu user posted image . Joj mene je tega tako strah, povedat vsem... Kar ne vem, bojim se obsodb, češ da nimam službe, da živiva z eno plačo, da bi morala najprej zaključit magisterij blablabla user posted image user posted image

Saj vem da se brezveze sekiram, da je predvsem normalno, da sem v teh letih... Ampak občutki so občutki...

Drugače pa čutim napredek! Se mi zdi, da se mi počutje rahlo izboljšuje! (razen včeraj, zaradi teščavosti). Juhej, naj minejo slabosti čimprej! user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 448
29.7.2016 12:51:50   
Akajni
Roželjubka, tudi jaz sem se naročila k dr. Strah po spletu prejšnji teden po mojem, pa še nisem dobila nobenega odgovora.

Pa BTW....ni službe, ni faxa in podobne bedastoče, ki jih ljudje spravljajo ven. No, jaz sem bila "pridna" in sem najprej počakala na to, da imam fax dokončan, pravosodni izpit, da imam službo za ndč, da ima moj mož službo za ndč, da imava stanovanje......in potem, ko sva "izpolnila" vse pogoje, sva se kar 4 leta trudila da sva prišla do začetka nosečnosti. Če bi čas zavrtela nazaj, bi se vsekakor prej odločila za otroka, sedaj bom pa stara mama user posted image

< Sporočilo je popravil Akajni -- 29.7.2016 13:01:45 >

(odgovor članu roželjubka)
Neposredna povezava do sporočila: 449
29.7.2016 13:03:53   
Sofie

Midva bova danes povedala staršem. Dve prijateljici že vesta. V službi sem pa tudi že povedala šefom.

Drugače pa tudi jaz sopiham v hrib. Mi je čisto čudno, ker hodim v hribe in imam dovolj kondicije.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?