|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
3.6.2016 13:59:31   
Pia*
Jaz sem bolj mislila, da bom imela težave s sladkimi razvadami. Namreč pri meni ni bilo dneva, da ne bi jedla čokolade. Ko sem skoraj do 5meseca imela hude slaboste mi tudi čokolada ni pasala. (No pa saj takrat mi nic ni, razno čokolino, ki me je vsaj malo nasitilo pa najlažje je šlo iz mene).
Kave ne pijem je nikoli nisem mi je prav ogabna user posted image
Alkohol in cigareti pa tudi niso bili problem. Kadim ne. Ob kakšni priložnosti se pa ne bom branila kozarčka vina ali kaj podobnega.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 601
3.6.2016 17:38:21   
Ribica **
Jaz kave ne pijem, mogoče enkrat na dva meseca eno iz dolce gusto avtomata. Kadila nikoli nisem in ne razumem nosrčk, ki kadijo. Tudi zmanjšanje štrvila cigaret mi je potuha, ampak jaz sem kar se trga tiče zelo sitna. ☺

Čokolado pa spet nazaj veselo jem, je nisem dva meseca, ker mi ni pasala, še palačinke z nutelo v 11. tednu nisem vedla, a naj psu dam ali naj vendarle pojem. Sem pa pojedla ogromno več sadja in zelenjave kot sicer (=skoraj nič), ker mi je tako pasalo. Moja razvada je 1 kozarec coca cole, ki jo imam namesto kave, pa še to probam ne vsak dan in ne več kot en kozarec. Pa kak mcdonalds sem in tja. ☺

Alkohola tudi skorajda ne pijem, vina in piva sploh ne, tako da ni noben problem bit brez.

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 602
4.6.2016 12:14:09   
k.m.
Kar se razvad tiče sladko mi nekak ne paše, bolj kak čips občasno, to pa je tud vseuser posted image , kava je zame ena zjutraj, drugače sm bla kr kofetar, ampak zaj mi še ta včasih ne odgovarja, bolj kak požirek. kadit sma oba nehala 3 mes pred oploditvijo, zame ni blo krize, ko nism bla strasten kadilec, samo tak zvečer cigaret al pa dva user posted image , mojga pa kr občudujem da mu je uspelo, do zdaj je bil rekord največ 3-4dni, zdaj pa že 8mes. je pa tak da če je problem z zanositvijo, pa se velko stvarem odpoveš, je vredno ko zagledaš user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 603
5.6.2016 21:41:06   
Ribica **
A je katera že videla v živo ali pa pozna koga, ki bi imel tak voziček?
http://www.trgovina-junior.si/si/cs/vozi%C4%8Dki-wiejar-/?cat=117&subcat2=525

Mož ga je zdaj že dvakrat videl in se mu dopade, meni pa ne user posted image Ga bova šla sicer pogledat, ker jih prodajajo v BTC-ju in cena je bistveno bolj prijazna od bugabooja, samo kaj pa vem. Njemu je okvir tu lepši, meni je pa košara grozna, cena je pa res fajn, ampak zaenkrat je to edini +, ki ga jaz vidim. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 604
6.6.2016 10:10:23   
Suziiika
Meni se je pa dan katastrofalno začel. Ima dans tamala sistematskega, pa je ostala doma, pa sem začuda vstala prej kot ona, in si grem tak fino skuhat kavo, da bi jo v miru spila, na evo sem si pa celo đezvo zlila pa bedri pa še po trebuhu. user posted image Sploh nism misla do zdravnika, dokler nisem vidla, da je šla zadeva še na trebuh. Tak, da sem tamalo zbudila, pa si je kr sama obleko na kup pa se hitr oblekla, js pa pod tuš pod mrzlo vodo tačas. Potem pa najprej mene do os. zdravnika, pa še njo na sistematskega pol.user posted image Sem vmes še atija klicala, da je zraven šel, da je bil z tamalo. Madona ej, nikol nič od nesreč niti bolezni, pr zdravnici svoji sem bla prvič zdej za bolniško, a zdej ko sem pa noseča, se mi bo pa takle kozlaraj dogajal user posted image Zdravnica je sicer rekla, da če sm okej ne rabim do ginekologinje, sam mi vest nekak ne dovoli, da bi kr ignorirala to? Ker so se mi kr grdi mehurji naredli in po nogi in trebuhu. Sem zausak slučaj že klicala gin, pa pravi sestra, da je sama danes, da ni ginekologinje. Da lahko pa grem pop k sosednji ginekologinji, če bi me skrbelo. Pa ne vem če ne bom šla. Sam, da se prepričam. user posted image sicer brca pa vse, samo mi je kr malo hudo, pa ne vem. Jezna sem, da sem glih zdej taka neroda.user posted image Vsaj to me je razveselilo, da je miška 1A (starejša), pravi zdravnica, da bi že kamot šla v šolo letos, taka mala brihta je moja žaba user posted image Je bla tako lepo sočutna pa prijazna zjutri, da sem bla prav vesela, da sma se nahitro zrihtale pa šle.
Aja sem pa rekla, da bom neki dinarčkov pršparala, še en teden nazaj sem po netu iskala te trde previjalne podlage, ki se dajo kr direkt na kinderpet, no me je pa razjezlo, 20 evrov tu, 20 tam. Sem rekla boma kr sama naredla, pa smo lih bli pri tašči včeraj, sem malo okol hiše pofirbcala, našla neko iverko, peno, pa star prt, in je nastalo tole :
user posted image
Sem prav ponosna na naju user posted image
Upam, da se je teden vam lepše začel, user posted image , se javim kasneje, če bom šla do ginekologa, da se mal pomirim.
Čau čau

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Neposredna povezava do sporočila: 605
6.6.2016 11:16:24   
Ribica **
Suziiika, pomojem ni potrebe, da greš do G, saj opeklina je površinska stvar, dojenček je pa vseeno precej zaščiten globje v trebuhu.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 606
6.6.2016 19:49:55   
dansas
Ojoj, Suzika, pa ravno zdaj ko si noseča. Samo se strinjam z Ribico, bejbiju verjetno res cela nesreča nič ni škodila, bi bilo huje, če bi se npr. okužila s kako nalezljivo boleznijo. Pred opeklinami (tvoje stopnje) je pa vseeno dovolj zaščiten v trebuščku. Je pa res boljše se iti pokazat G, če ne drugega, da boš ti pomirjena. Držim pesti, da se zadeva hitro zaceli user posted image
Drugače pa user posted image za previjalno podlogo - lepo vama je ratalo.

Ribica, tale voziček je meni čisto všečen, čeprav se mi bugaboo bolj dopade. Koliko je pa razlika v ceni? Sicer je pomembno kako zgleda, da ti je všeč (še posebaj če ga nameravaš imeti tudi za nadaljne otroke - se pravi, ker ga boš par let gledal), ampak se mi vseeno zdi, da je najbolj pomembno, da je dobro vozen za tisti teren po katerem boš največ vozičkala. Jaz sem recimo iskala voziček za po pesku (makadamu) vozit in sem nazadnje pristala pri varianti, ki mi vizuelno sicer ni preveč všeč, je pa super funkcionalen.

Neposredna povezava do sporočila: 607
6.6.2016 19:56:55   
nastja1
Živijo. o Suzika res ni bil tvoj dan :/ Ja previjalna je pa res krasna.

No da se malo pohvalim. Glihkar sem domov prišla iz morfologije... ja mi bomo pa imeli user posted image user posted image lepo raste in vse je vredu. tako da sedaj pa po nakupih... user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 608
6.6.2016 21:22:01   
Ribica **
Nastja super za morfologijo! user posted image Jaz in pol ostalih user posted image jo tako imamo v petek. Danes sem že slabše spala zaradi tega, prav na živce mi gre ta občutek "kaj pa če", namesto da bi uživala. No, saj uživam, ko me tamičkena pobrca, zdaj je dva dni precej aktivna, na poroki je imela pa cel žur ob Abbi. user posted image

Dansas, rada bi voziček za vse terene, še vedno bo največ mestnega sprehajanja, ampak plan je, da bom veliko hodila na Rožnik, kaj bo pa v realnosti, pa kdo ve. Razlika v ceni je pa 700 € user posted image Saj pravim, bova šla pogledat in bova videla, je pa res, da je to prvi model, ki ga smatrava kot alt_ernativo v tej poplavi ponudbe. Res pa da sploh nisem vedela, da ta trgovina obstaja v Hali A v BTC-ju.

Suziiika, sem pozabila pohvalit previjalno. A to čez celo posteljico pride? Mene pa čaka blago za posteljnino na pošti, samo danes sem prepozno domov prišla iz službe, včeraj sem eno bombažno dekco zašila - trenutna statistika je 3 zašite in 3 kupljene dekce, mislim, da je zeblo ne bo user posted image Pa kako si sliko nalepila v post me še zelo zanima. :)

Sem pa videla, da so že februarke aktivne .. včeraj je bilo eno leto, kar sva midva zagledala prvi user posted image na clear bluju, pa potem ni bilo nič iz tega. Je pa tokratni + prišel v času februarskega PDP-ja, tako da sem bila potem potolažena. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 6.6.2016 21:23:50 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 609
6.6.2016 21:45:25   
nastja1
ja tudi jaz sem do danes imela ta občutek, da kaj pa če nebo vse vredu.. boš vidla kako se ti bo v petek odvalil kamen od srca user posted image meni je rekla G da že dolgo ni videla tk srečne nosečnice user posted image

jaz bi vas pa vprašala a vi še pijete folno kislino? jaz sem do danes pila elevit, pa mi je danes G rekla da ker sem popolnoma zdrava nosečnica, da nerabim več nobenih vitaminov piti, samo zaradi krčev magnezij šumeče tablete. da pa več zelenjave pa sadja.. zdej pa nevem ker na elevit piše da jih lahko piješ še med dojenjem...

Neposredna povezava do sporočila: 610
6.6.2016 22:14:29   
Pia*
Jaz sem še vedno na folni. Mi ni nič rekla tako, da nadaljujem.

Kakšna dobra ideja za previjalno. Jaz jo bom imela v kopalnici na stroju. Moram tastu reči, da mi naredi podlogo jaz bom pa kupila peno. V spalnici nimam prostora za previjalno. Pa tudi cene za previjalne so tako fino visoke, da me je minilo, da sploh kupim previjalno.
Voziček pa je tudi pri nas v zraku. Pri taki poplavi sploh ne veš kaj bi kupil. Kar vem je, da rabim velika kolesa in to 4. Pa da je primeren tudi za makedam.
Mi2 sva kupila lupinico od maxi cosi in pa bazo. Tako, da to je tudi vse kar imamo za našo princesko user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 611
6.6.2016 22:25:04   
Ribica **
Ne, jaz folne ne jemljem že en čas, G mi je rekla, da dokler ne dobim rezultatov za toksoplazmozo, da do takrat jo naj jem, ker pa imam protitelesa in se ne morem več okužit, je ne jem več - ne vem sicer točno kaka je povezava med folno in tokso, pa vseeno. Tako da sem jo jedla tam nekje do aprila, se mi zdi, zdaj pa ne več. Imam še kar nekaj elevita in ne vem, kaj naj z njim, ker mi preveč pospeši prebavo, tifola imam pa tudi še kakih 10 tabletk. Bom magari potem po porodu, če bo treba. Ključna je tako do 12. tedna, ko se razvijajo organi.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 612
7.6.2016 9:22:14   
Suziiika
Niem šla do ginekologinje včeraj, je user posted image tako brcal cel dan, da sem rekla, da najbrž je res varno spakiran tam notri user posted image Danes grem, da mi tole odvijejo pa prevez naredijo, me prav zanima kak bo zgledal. Mi kožo na celem desnem stegnu kr skupi vleče user posted image

Pia za na kinderpet sma naredla to previjalno ja, prejšno sma imela v kopalnici, zdej ima pa tam tamala omare za obleke, pa ne bo šlo skos - smo precej na tesnem..
Ribica, ko ti na strani ponudi linke za sliko, ki si jo naložla, si zberi link pri katerem piše "za forume" al nekaj podobnega. Pa kr tisti link kopiraj, pa ga prilepi sem, tja ko ga hočeš. Previjalna pride nekje do polovice kinderpeta (po dolžini kinderpeta, ki je 120 cm, previjalna pa 50cm)..

Js sem tudi jemala elevit v štartu, pa sem 4 tedne rabla, da sem si pršla gor zaradi česa mi je tako slabo, ker odkar sem ga začela jemat, nisem jedla skoraj nič, ker mi je kr želodec obračalo cel dan. Tako, da sem ga nehala jemat, pa sem si kupla železova dopolnila, je tudi folna not, pa še b12 pa en kup drugih zadev, plus železo se mi zdi dokaj pomembno, sem ga v prejšni nosečnosti, po porodu dobla 6 flaš za spit, ker mi ga je tolko primankovalo. Zdej pa upam, da temu ne bo tako. Pa še magnezij pa kalcij jemljem(zaradi krčev), mislim, da je to dovolj.
Punce, kdaj da gin pit tisto glukozo ? Če jo sploh da? Meni so na prvem pregledu na tešče vzeli kri, pa je biu sladkor ok (4,6), pa zdej na morfologiji v 21 tednu enako. Naslednji pregled mam pa šele julija ko bom 27 teden, pa mi takrat ni treba nič tešča bit. Se pravi, da če bodo te vrednosti v krvi okej, se ne da te glukoze pit al ma to vsak ginekolog svoj sistem? Meni se že tak čudno zdi, da me tako na dolgi rok naroča.. user posted image
Naj vam tistim, ki imate ta teden morfologijo, čimprej mine, in lahko šibate do ginekolga user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 7.6.2016 9:29:49 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Neposredna povezava do sporočila: 613
7.6.2016 9:50:02   
k.m.
Živijo user posted image
lepo previjano si nrdila, dobra zamisel user posted image . Za o trgovino sm vedla, sm že bla u Lj enkrat notri, sm šla pogleda kako je pohištvo. Trgovino sma z mojim našla na spletu, pa so se nama stvari dopadle. Majo pa še trg. v MS, Pa sedaj se odpira še v MB. tu sma tud pol z mojim naročila sobico, jo dobima okrog 15gauser posted image , Moj je bil ta vikend tak pridn, je sobico zrihto( knauf , beljenje....) zdaj paše samo laminat položi pa bo.( parket je za zbrusit, pa sma se kr oločla da boma laminat prek položla, sma našla v Merkurju takega za otroške sobice, so poslikani z motivi( ladjice, ovčke, sladoledi...) je prav cartikuser posted image . ja za ta test glukoze sm pa vidla da je povsod drugače. kolegica ki ma julija rok, ga sploh ni mela.Mene čaka u petek, če glih sm mela sladkor na prvem testiranju 4,1. mamo pa u familiji sladkorno, babica in mami. tak da že ob 7h morem bit v labaratoriju, za ta test in test tokse. Žal jo še nisem prebolela.user posted image Moj tamali j že par dni prav aktiven, sm u ned tud začutla tiste prave brce, zaj so pa tak na sporedu vsako jutro in večer, edin moj jih vedn zgreši. Ja u petek nas ma pa res kr neki morfologijouser posted image folno jst še kr jemlem, škodit baje nima kaj. Oz jem tablete za nosečnost, vsebujejo od folne do železa in vseh vitaminov.... ena na dan zadostuje za vse kar bodoča mamica rabi v nosečnostiuser posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 614
7.6.2016 9:53:15   
k.m.
Suzika upam da bo vse vredu, res pa ni prijeten občutek ko ne veš če b i blo kaj narobe, sam če je tak aktivern, pol jeuser posted image . tudi meni je prejšn tedn olje orng špricnalo po trebuhu, še zdaj mam vse fleke. sam sm si samo hladila pa s kremo mazala.( pa upala da bo vse ok)

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 615
7.6.2016 14:28:38   
Ribica **
Hm, meni niso pa nič rekli, da moram bit tešča za dat kri pred pregledom, zdaj pa ne vem. Bom poskusila vseeno ne jest nič ponoči in zjutraj, če bo šlo, pa it tešča tja za vsak slučaj. Cuker testu pa upam, da se izognem, mislim pa da je zelo različna praksa. Ampak za zdaj mi ga ni G nič omenjala.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 616
7.6.2016 15:04:17   
dansas
Mene so še vedno dali na testiranje za sladkorno – sem mislila, da je to kar praksa. Zdaj pa res ne vem, če dajo vse na cuker test pri nas ali sem samo jaz ena izmed srečnic, ker imamo v žlahti sladkorno. Suzika, mislim, da se ta test dela v 24. tednu (teden gor ali dol), tako, da ga tebi očitno ne bo treba opravljati. Imaš pa res razmak med pregledi – verjetno zaradi dopusta, ker v tem obdobju so pregledi na 4 tedne.
Jaz pred pregledom, ko so prvič preverjali kri (okrog 10.tedna), nisem bila tešča (sem preslišala navodila) – sem pojedla banano in avokado, pa sem vseeno imela sladkor 4,1… Kako pa lahko pričakujejo, da bom v nosečem stanju do 9h tešča ?! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 617
7.6.2016 15:14:26   
Pia*
Tudi jaz nisem še prebolela tokse in imam v petek zopet testiranje. Vsakič, ko pomislim na njo ratam panična. Prav tako imam zopet za glukozo. Meni na vsakem pregledu vzamejo kri. Ali vam ne?? Prav tako moram biti vedno na tešč.
Ali slikce uz dobite vedno? Jaz sem jo dobila na nuhalni (samoplačniško) prav tako sem sla na morfologijo (samoplačniško). Vsega skupaj 2 slikce. Ko poslušam ostale dobijo na vsakem pregledu. Kako je pa pri vas?

Pa tiste, ki že imate čmrjle doma. Dajte mi razložiti prosim po domačeuser posted image kakšne so mako in tetra majčke?

Pa kaj je povijalna plenica?? Je to enako kot tetra plenica. Namreč, ko pogledaš spiske kaj rabiš za v porodnišnico se meni zdi ogromno stvari glede na to da to potrebuješ samo za odhod domov.

Neposredna povezava do sporočila: 618
7.6.2016 15:22:30   
Suziiika
Mene niso dali na testiranje že v prejšni nosečnosti, samo sem takrat mela drugo gin., zdej pa zgleda spet ne bo nič. Me je pa vedno izrecno opozorila, da moram biti tešča. Mi je tudi zraven datuma pregleda napisala - tešča, pa opozorila me je, da po 6 zvečer naj ne jem. Pa sem tud mogla bit. Najprej ob 8 pregled, potem pa da sem do laboratorija prišla, pa je bla ura pol 10. Prijetno ravno ni.
Sem bla pa na prevezu, pa na trebuhu je zdej ok, na nogi mam pa čist mehurjasto še vedno in ker včeraj ni videla, da je opeklina/rdečina do kolena, pa mi je pred kolenom polepla, je dans mi prav en pas kože na frišno povlekla dol, tam pred kolenom. user posted image Tak, da mam še eno 10 cm rano na frišno. Bi prlepla sliko, pa rajši ne bom, ker je kr neprijetno.
dansas js mislim, da ma ta moja ginekologinja skos tak razmak, ker še nism bla na 4 tedne pri njej na pregledu. Najprej v 10 tednu, potem v 16., sedaj na morfologiji 5 tednov kasneje, in zdej spet 6 tednov. Kr tako od oka daje datume, se neki ne opredeljuje na 4 tedne. Pa bi se mogoče malo mogla, glede na to, da sem mela težave z pritiskom v nosečnosti. Pojma nimam..user posted image
Pia meni samo urin vzamejo na vsakem pregledu, kri sem dala na prvem pregledu in na morfologiji.
TI seznami za kaj rabiš so tako tako, dejansko kaj boš potem rabla je težko reči, makro plenička je enaka kot tetra, s tem da je manjša in je za umivanje oz za karkoli jo pač želiš uporabljat. Umivaš lahko tudi z kakšno manjšo brisačko. To ni nič obvezno, samo predlogi. Povijalne so pa, hm ne vem ali jih še sploh potrebujejo sedaj? Včasih, ko so otroke povijali na široko, še z tetra plenicami, oz če je potrebno na široko povijati zaradi kolkov. Enake oblike kot plenica, samo da ima trake na eni strani, pa da so iz blaga, pa se potem zaveže povrhu navadne plenice, ki je povita še z tetra pleničkami in nato čez z to povijalno. Da ima otrok kolke bolj na široko. Če si znaš predstavljati. To so zadeve, ki jih js 5 let nazaj nisem rabila.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 7.6.2016 15:53:02 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 619
7.6.2016 16:06:15   
Ribica **
Povijalne pleničke so fajn čisto na začetku, da malo bolj držijo pleničko na tistih malih ritkah in da imaš vsaj kaj za prijet user posted image Ni pa več nujno široko povijanje, tako da jih večina ne uporablja.

Jaz sem do sedaj samo enkrat dala kri in takrat na tešče, so me opozorili. Sicer pa po 22. uri zvečer ne smeš jest, nekje 8 ur moraš biti tešč. Od 18. do 8. ure zjutraj me pobere že v nenosečem stanju, zdaj pa sploh. Jaz jem na tri ure čez cel dan, včasih med nočnim vstajanjem zaradi psa ali lulanja tudi kak grisin ali kaj podobnega pojem, ker sem preveč lačna. Preglede sem do zdaj imela na 4 tedne, zdaj me je hotel anaročit na 5 tednov, pa je takrat ravno odostna, 6. teden sem pa jaz na dopustu, tako da imam spet na 4.

UZ slikce - imam jo iz samoplačniškega potrditvenega UZ, pa iz NS (tako ali tako pregled za plačat), to sem bila vse v Dravljah. Pri moji G sem jo pa dobila na prvem pregledu zastonj, potem je pa naslednjič samo na hitro preverila utripe zaradi BHR in je trajalo to ravno minuto ali dve. Kako bo zdaj na morfologiji v LJ P pa ne vem, upam, da bo kaka slikca.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 620
9.6.2016 22:48:05   
dansas
Zadnjih par dni imamo pri nas tako gužvo, da sploh ne vem kje se me glava drži. Sem utrujena že od vsega razmišljanja, kaj imam še za naredit in uskladit. Punce imajo zaključke v šoli in vrtcu, s tamalo imava ta teden rojstni dan, me čakajo še družinska fešta (na srečo je vsaj to samo ena:), za službo sem že pekla, potem sta pa še obe starejši vabljeni na praznovanja za RD, je treba še to uskladit, darila kupit... v glavnem - ni da ni ta teden.

Ja, tile pregledi se očitno kar razlikujejo od G do G, jaz se moram vsakič polulat, kri sem mogla pa samo 2x dat, v pon imam pa test za sladkorno - ravno po dozi cukra, ki bo en dan prej.

Jaz vsakič dobim slikico, ko grem na UZ, brez plačila.

Jutri pa le poročajte kako so minile morfologije, vas ima kar nekaj morfo.

Neposredna povezava do sporočila: 621
10.6.2016 8:26:07   
Ribica **
Tako, za brezveze nisem jedla zjutraj, me nihče ni vprašal nič, če sem tešča ali ne. No, škodit tako ne more. user posted image
Včeraj sem bila na koncertu in sem čisto povožena, štiri ure in pol stat in še to v dežju ni najbolj pametno, pa že tako sem prehlajena. user posted image Sem mislila, da bo tamala kaj brcala, pa nisem nič čutila cel koncert, en dan prej je imela pa zvečer enourno žurko, sem že komaj čakala, da bo konec user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 622
10.6.2016 9:26:53   
Suziiika
Js sem pa ravno iz preveza zopet, sem misla, da ne bo tak hudo, pa že dva dni cele dneve ležim, ker ko vstanem, me tako boli noga, da 2 min stat, niti sedet ne morem.user posted image Me zateguje pa peče pa srbi cela noga, danes mi je še vsa koža šla po celem stegnu dol user posted image Da o tem kako se umivam, sploh ne zgubljam besed. Včeraj sem rekla, da grem v bano, pa če se svet podre. Kolobocije take da groza user posted image Glavo mi je pa miška starejša oprala, sem si en mali stolček prstavla k banji, se ovila v brisače, tamalo nago v bano, js glavo nazaj, pa je mela fešto z mojimi lasmi user posted image Njej je blo fino, men je pa skor vrat odpadu, pa še kopalnco sma celo zalile. Sam sem se pol počutla kot nova, mal osvežena user posted image Sem v sredo, ko so imeli v vrtcu zaključek, komaj zdržala na nogah tisto urco. Si nisem misla, da bo vsak dan slabše. Je še doktorca dans rekla, da v pon. je zgledal, da je samo 1. stopnja opekline, samo povrhu, zdej pa pravi, da je noga ziher 2. stopnja. Neroda js no user posted image me tam po zdravstvenem domu tako hecno vsi gledajo, s trebuhom, pa šepam, ko star pijanc, po mojem jim tak ni nič jasno user posted image
Veste kaj sem razmišlala, sicer bom vprašala svojo zdravnico v pon, danes sem bila pri nadomestni, pa če mogoče katera ve. Glede nezgodnega zavarovanja, a lahko kej uveljavljam (ko bo konec zdravljenja seveda), glede na to, da sem v bolniški uradno zaradi nosečnosti, potem se mi je pa povrhu te bolniške ta nezgoda zgodila? Kako to gre, ker mi še ni blo treba to koristit, nimam pojma, pa še tak zakompleksan primer mam.
Drugače pa javite se punce danes iz morfologij user posted image dansas ti pa čim bolj na izi spelji tale teden skos user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 623
10.6.2016 17:56:58   
Pia*
Jaz sem danes imela test za glukozo. Od 7h do 12h so me mučili in potem končno spustili domov, da sem lahko pila in jedla. Meni je bilo to kar mučno. 4x so mi jemali kri vmes sem spila eno pošteno dozo vode s sladkorjem (ogabno) imejte limono pri roki, da vam bo šlo lažje. Vmes se pa čaka najprej po 1uri zopet vzem krvi potem po 2h ponovni odvzem in po 3h še zadnjič. Vmes pa nič piti ali jesti in biti na miru. No mene je zadeva toliko izčrpala, ko so mi rekli, da je konec sem samo laufala na wc in bruhala. Upam, da bo šel vam ta test bolj glatko skozi kot je šel meni.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 624
10.6.2016 18:06:57   
Ribica **
Morfologija je bila ok, ne vem, če je trajalo vse skupaj pet minut, vsi organi so, delajo in so primerno veliki, tamala je po dveh meritvah tri dni po roku, po dveh pa en teden (kot sem si sama izračunala PDP). Kar naj bo majčkena. user posted image Slikce nimam nobene, očitno to ni praksa v LJ P, niti nismo je pogledali v celoti kot npr. na NS, ampak samo po delih. Srček je ok, kar me je najbolj skrbelo. Pa obrnjena je tudi navzdol, če sem prav razumela, tako da ne vem, kaj to premika po spodnjem delu trebuha, z glavo najbrž ne buta ob steno user posted image Spola nismo nič gledali, spraševala tako nisem, glede na to, da imam kromosomske izvide. Se zavedam, da je to pač pregled, kjer se pregleda organe in ne "o, kako je luškan dojenček", ampak vseeno je bilo malo prehitro mimo. Obraz smo pa sploh za dve sekundi samo videli.

Suziika, a ti mažejo z dermazinom? Se sploh lahko v nosečnosti? Nič ti nisem fovš, jaz sem si en mesec pred poroko kar konkretno opekla komolec na likalniku, sem imela globoko opeklino, antibiotik in dermazin, se mi še zdaj pozna.

Bolj kot berem o tej glukozi, bolj me je groza. No, bom v ponedeljek zvedela, če bo tudi mene doletela. Kako ste pa ostale tri opravile z morfologijo?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?