Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Damuš IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Zanimivo je dejstvo določenih mladih, da so raje doma, kot da bi za minimalca delal Glavo pokonci, bodi odločna in javi ... držim pestke!!!! Jaz jih pa popolnoma razumem. Tudi meni ne vem če se splača delat za minimalca. Recimo, dobiš službo, otroka moraš dat v vrtec, otroški so takoj manjši, vprašanje kako je s plačilom potnih stroškov ... In če recimo prej, ko si doma, kaj delaš pogodbeno se ti zna hitro zgodit, da si z minimalno plačo v minusu z denarjem. Edina prednost je, da ti teče delovna doba. Ampak tudi tu ... na našem koncu je ogrrooooomno primerov, ko je folk mislil, da jim je tekla del. doba, pa jim ni, ker delodajalci niso plačevali. In so, ko bi morali iti v penzijo, izvedeli, da jim manjka še 3 ali 4 leta. Tako da ... Hvala za pestke :-) Čaki .. sam mal ... delovna doba ti teče v vsakem primeru, če imaš pogodbo o delavnem razmerju, .. če pa delaš na črno pa logično, da ti ne teče ... prispevke pa vse ostale dajatve se pa valda pozanimaš 1x letno ( vsaj jaz se ), če so bili plačani ane... Drgač pa ... al si doma na socialni, ki je maximalna 300€, al pa delat za minimalca ( neto 530€ + malca in prevoz - prevoz more biti po zakonu plačan vsaj 60% ),... tuki ni računice. Otroške ne dobivaš tok visoke, da bi se ti lahko splačalo biti raje doma kot pa delati. Tko, da ... sploh ne razumem vsega tega folka, ki kar nekaj bluzi, da se mu za minimalca ne splača delat .. splača se že, če si želiš sploh delati .. izgovore pa lahko iščejo kje drugje ... Vseeno je bolje delat za minimalca kot pa bit doma in mislt kok si na boljšem....ker nisi! Ti kar lepo pogumno ... pa glej da se izkažeš in dobiš službo
|