Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 29.3.2016 23:29:49
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ja anaina očitno imava čist iste težave in me že prav ubija to. ... Strukla ja drugače je tak kolo 10+m naprej. Mi smo ga že sedaj kupili sicer sva ga včeraj not posedla in lepo sedi.ima pa itak okrog pasu varnostni lok plus za privezat je. Men se odpade zato ker lahko nadomestis marelo s tem da pri kolesu stran poberes stvari in ima otrok kolo. Midva sva izbrala en srednji rang tok da je bil 100e. Maš pa tud za 200e. Moj bi takoj to kupu pa jst nisem dovolila ker mi je bil tak zakompliciran sploh ni zgledalo da je otroško kolo. Ah strukla men je to tud mal prezgodaj. Saj je komaj začel dojemati okolico pa da bi že dajal Papa? ! No mogoče že kateri otroci sam do sedaj ne poznam se nobenega. Nas še kobacati noče. Ko bo pa bo. Sicer sem se malo za sekirala sam sem se umirila. Se še sam prevrne na trebuh je ok ko sem ga pa jaz da bi vidla če bi kaj dvigovati se začel je bil pa tak jok. Nas zelo lepo in stabilno sedi to je pa vse zaenkrat. .očitno bo rabil malo več časa ali pa se sploh ne bo plazil. Ja jst sem tud rekla da se mi je vse pomešal ker sem nehala dojiti. Saj me drugače ne moti če je ni sam ko mam napet trebuh kot da bom vsak čas počila
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 30.3.2016 11:42:43
|
|
|
|
LeyaPrive
|
Tele M pa očitno vsem delajo preglavice. Jaz sem bila prepričana, da jo bom čez vikend dobila. So bili ravno 4 tedni mimo, bila sem sem nenormalno zaspana in zvijalo me je po trebuhu. Potem pa nič. No, vsaj moj mi je čokolado prinesel:) Za "pa-pa" je pomoje res še prezgodaj. Vem pa, da je to preverila pediatrinja na kontroli pri 9 mesecih pri kolegici. Jaz sem pa prejšnji teden od tašče dobila celo pridigo, da je naš predebel. Da se ne mo mogel gibati itd. Pa da mu ne smem dajati pregostih stvari za jesti. Sem mu zadnjič naredila lečo pa je očitno to zanjo čist preveč eksotična in premočna hrana. Po njenem bi morala samo zelenjavne juhice dajat. Meni je pa ok dajati gostejšo hrano (teksture kot je navaden pire), da se nauči hrano povaljati po ustih in malo požvečiti. Ne rečem, da bi bil res debel. Je močen in malo ima nabite noge in polna lička:) Pa, da smem dojiti samo še 3x na dan. Ker nečak pri 15 mesecih dobi AM zjutraj in zvečer je očitno 3x na dan za pol mlajšega po njenem dovolj. Mah... Drugače ima pa naš rad kus-kus:) Pa še enostaven je za pripravo. Si moram mal kake mesno-zelenjavne juhe nakuhati in dati v skrinjo. Potem pa lahko samo na hitro odtajam in prelijem čez kus-kus. Ta teden pa morava probatio še ajdovo kašo in ješprenj.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 30.3.2016 13:11:32
|
|
|
|
sladkorčica
|
Uf leyaprive ti pa maš tečno taščo ki vtika v nos tam ko ni treba. Nočem bit nesramna ker ne poznam nobene pa vseeno. Ti delaj tako kot ves da je za malega dobro . Važno da je zdrav in zadovoljen otrok. Ko bo shodil nebo shujšal samo vse se bo po razdelilo na svoja mesta. Ene tašče ne dojamejo da morajo nas pustit na miru kar se tiče takih stvari otrok je tvoj ne njen. Maš srečo da boš verjetno kmalu na svojem:) Ja Vidš Kus Kus. ....dobro si me spomnila....Jst zaenkrat nisem dala še nič takega razen zelenjavo krompir testenine zdrob polento in meso. To nekak delam razne mešanice. Kako pa mate z koščki? Nas enostavno noče če je kaka večja grudica. Takoj se mu zatakne in mu gre kar na bruhanje. To mislim za meso . Ga moram čist zmleti. Kokrat pa zdaj dajete meso? Jst se zmeraj 2 krat tedensko. Joj punce danes ponoči se je zgodil čudež. Mali je spal celo noč do pol 6 zjutraj sem šla mleko nardit in je dalje spal do 9h zjutri. Bomo vidli ce je slučajno ratalo al se je vendar preganilo na bolje. Sicer se je zdaj kar umiril ni več joka ponoči. Dvakrat se zbudi hoče jest in spi dalje. ..
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 30.3.2016 13:23:26
|
|
|
|
Anaina
|
Leya ne sekiraj se kaj tašča pravi. Naj se za svojo rit briga ti delaj pa po svojem občutku. Tako kot ti je rekla Sladkorčica da važno da je mali zadovoljen. Če bi bil predebel bi te pa itak tudi pediatrinja opozorila. Glede prehrane mamo pa mi meso 4x na teden, 1x ribo in 2x Vegi. Ma pa nas tudi ful rad kus kus pa tudi amarant in bulgur. Kako pa ste kaj z oblačili? Midva mava 80 ampak nama je po dolžini ok so nama pa potem v pasu kr fajn vlke se stvari.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 30.3.2016 21:40:49
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ja pri nas smo se kar na 74 sam bodiji bodo počasi rokavi prekratki. Bom počasi začela menjavati. Sem že neki kupila nekaj sem dobila od partnerjeve sestre .Potem bo pa itak že poletje tako da bom zdaj raje kake kratke rokavcke. Vidim da vse neki eksotično kuhate ....Pri nas pa raje posegamo po lokalni prehrani značilno za Slovenijo. Mogoče se bo hecno slišalo ker sem kuharca sam teh žit kot di napisala anaina ne poznam ker sem do sedaj delala v domu starejših pa v dijaškem domu in z takimi stvarmi ne eksperimentirajo ker vsaka populacija ima svoje zahteve sploh starejši niso za take stvari. Kus Kus pa dobro poznam to izhaja iz Maroka sam nisem še spomnila . Bom pri prvem nakupu obvezno nabavila. Ja za meso sem se odločila da je čas da mu dam večkrat na teden ribe pa nevem. ...za morske je odsvetovano ker so močno alergene . Bo treba kako postrv za začetek . Sam zaenkrat bomo kar na mesu.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 30.3.2016 21:49:07
|
|
|
|
Anaina
|
Ja jaz sem se s temi žiti srečala preden sem zanosila. Sem bla na dieti in mi je nutricionistka svetovala ta žita in podobne izdelke namesto pšenice in izdelkov iz nje. Mi je ful pomagalo. Glede rib pa se nisem slišala da so alergene. Meni jih je Pediatrinja priporočila od 6. Meseca dalje in tudi v veliki paparica piše da so zelo zaželene. Tak da res nisem vedla da so alergene. S kako pa kaj oblačite tamalega za ven zdaj ko je taki sonček že?
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 31.3.2016 9:01:50
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ojla. Ja verjamem da vsepovsod rinejo ribe sam tudi niso tako fine. V glavnem ja morski sadeži glih niso priporočljivi pa odsvetuje se tiste ribe ki imajo visok delež živega srebra. Za tako majhne je najbol primerna losos postrv incuni.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 31.3.2016 9:06:33
|
|
|
|
Anaina
|
Ja morski sadeži vem. Ampak tu so mi rekli da za ribe ne velja. To za živo srebro pa vem ja. Nama je bil svetovan losos in Aljaški polak in tudi to izključno dobiva. Ma pa ful rad ribice. Pa zraven blitvo s krompirjem. Komaj čakam da bo na domačem vrtu zelenjava:) Zdaj pa šibava ven na sončka. Papa
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 31.3.2016 10:36:16
|
|
|
|
sladkorčica
|
Blagor se ti da greš lahko na sonček. Pri nas močno burja piha . Sicer sonce mamo samo tale burja.....bova še mal počakala mogoče še umiri .
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 31.3.2016 13:31:46
|
|
|
|
LeyaPrive
|
Za ribe sem tudi jaz malo skeptična. "Naše" iz S jadranskega morja imajo malo več živega srebra zaradi naših starih rudnikov. Ko so rudniki delovali se so se te usedline nalagale desetletja. In potem te velike tovorne ladje v pristaniščih vse to zbrkljajo. Sicer od ene ribice ne bo škode, tisti, ki pa jih redno jedo pa imajo povišane vrednosti. Samo še vedno nič življ.nevarnega. Morski sadeži so pa verjetno zaradi možnosti zastrupitve odsvetovani. Meni so rekli, da so najboljše mlade ribe, torej ne take, ki leta in leta plavajo v ocennu, ker imajo tudi več težkih kovin. V ribogojnicaj jih pa menda tudi nekateri z AB filajo, da preživijo... Občačila pa imava midva 7480. Sem kupila nekaj majic iz Mane 80 pa imajo kar ozke rokave. HM ima pa dolge rokave. Samo meni to ne pomaga, ker naš je po nama dolg v trup. Je pa res ful odvisno od znamke. Sem dobila ene 8 hlač št. 80 in je tudi do 10 cm v dolžino razlike. Jaz našega še po zimsko oblečem oz. ga samo oblečenega fliknem v pajaca in v vrečo. Če mu je pa vroče ga pa odpnem.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 31.3.2016 16:01:11
|
|
|
|
sladkorčica
|
Jah Evo jst isto....Men riba ne potegne sploh morska. Pri nas ni noben ljubitelj rib tako da jih jemo enkrat letno ob postu pa mi zaradi tega nič ne fali. Uf jaz malega ne oblačil več zimsko bi pomoje znorel. Žabice ja če mamo kake tanke hlačke pa bodi bolj topla jopica z kapuco da mu dam še po kapici. Nas res takoj zašvica tako da zimsko nič več. V pajac sem ga sam enkrat dala in je blo za znoret. Sploh zdaj so temperature mal višje pa itak. Čeprav pri nas zelo burja drgne ker živimo v deželi cvička na hribčku. Včasih se počutim kot na primorskem Hehe sam se morje mi fali. Grozdje mamo sonce tudi na teraso postavim palmo in je čist Primorsko. ...
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 1.4.2016 6:59:39
|
|
|
|
jesse16
|
Živijo evo končno malo lepši dnevi. Samo veter še mora nehat pihat. Sladkorčica tudi mi smo na hribčku in je res kot praviš, sam palmo pa morje manjka pa je tko kot na morju. Midva sva kljub vetru zunaj, dokler je v vozičku je ok, ko pa hoče ven greva pa not, ker re preveč piha. V vozičku ga pa lepo s strehico zaščitim in obračam stran od vetra. Drugače smo ok. Uf mi imamo 6 na teden meso v bistvu ima vse obroke GH samo zjutraj in zvečer flaško riževega mleka, sploh ne pije več adaptiranega mleka. Ribe pa jaz niti ne znam pripravljat, pri nas jih ne jemo, razen atija, zelo redko pojemo kakšen ocvrt oslič, ponavadi takrat ko je post. Mi sploh ni jasno kako bi mu jo pripravila. Jutri bo baje lep dan tako da bomo otvorili sezono žara . Komi čakam. Kako ste kaj ostale ?
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 1.4.2016 9:28:48
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ojla..... Ja tudi midva sva bila včeraj kar velik zunaj kljub temu da je fajn pihal. Tud jst sm strehico potegnila da sem ga zaščitila pa itak je takoj zaspal jst sm pa ta čas mal police po brisala pa rože nastavila kavico spila .... Ja Jesse16 drgac ni nič težko ribe pripraviti sam kaj ko noter vse smrdi od rib. Jst bom zaenkrat počakala se z ribami ... Mi mamo v nedeljo krst in se že veselim ker napoveduje zelo lepo vreme. Vceraj smo meli se z botri priprave zdaj pa sam po krstimo in smo zmagali. Uf žar. ...sem se spomnila lansko leto tak čas je mogu moj stalno kurit žar ker mi je tako disala pečeno vratovino na žaru. ...njami njam. Punce lepo bodite čez vikend res bo lepo vreme:)
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 4.4.2016 22:07:54
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ojla punce....Ja kam ste pa vse šle? ???,,, Mi smo včeraj našega pikca krstili. Imeli smo se zelo lepo mali je bil priden ni bilo nič joka čeprav sem mislila da bo kaj nabiral ker nas je le bilo kar neki . Vreme je pa tudi bilo kot naročeno tako da smo lepo preživeli dan..... No tako smo si želele pomlad pa kot kaže bomo direktno dobili poletje 😀. Danes je bilo okrog 25 stopinj in pop sva šla v Miler po mleko in evo mlade deklice so bile že v mačkah z naramnicami. ...halo to je pa res mal hitro iz bunde v top .... Kako ostale preživljate dneve?....Mene zelo daje spomladanska utrujenost. ..Jst nevem kaj mi je....mogla bi pokat od energije jst pa čist obratno.. Zaspana brez volje do kakšnega koli dela. Sam čakam da je ura čas za spanje.pa se danes me je celi dan glava bolela. Mah bo že bolje. ..Upam da to mine.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.4.2016 9:23:32
|
|
|
|
LeyaPrive
|
Kam smo šle...uživamo v lepem vremenu:) A je vaše malčke premik ure tudi kaj prestavil? Naš še vedno nima enega pravega ritma. Danes se mi je zbudil ob 5ih Paše ponoči se je večkrat hotel dojiti. Včeraj pa samo enkrat, pa še do pol osmih je nato spal. Vidim pa, da bo križ s tole pomladansko garderobo. Frišno zjutraj, vroče čez dan, pa veter popoldne.... Moram počakati še na viken, ko bo dež, da malo spet garderobo premečem. Pa eno spomladansko kapico mu moram še nekje najti. Lušten trak za ušesa sem dobila v Pikapolonici. Samo so že kar prebrane barve. Pa enko lahko kapico s šiltom in zaščito po zadaj na vratu sem dobila v Kiku za dobre 3 €. Ko sem videla, da hočejo v BC po 13 in celo 16 € za enake modele kapic me je kar malo vrglo kakšne cene imajo.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.4.2016 9:48:38
|
|
|
|
sladkorčica
|
Tudi mi uživamo v lepem vremenu. Vceraj sva šla na dolgo turo danes sem cist zlomljena bo treba kar vsak dan če hočemo kako kilo dol spravit. Ja tole spomladansko je res mal kriza. Jst mam kapic kar neki na zalogi trak sem mu pa že jeseni kupila tako da mu lepo oblecem jopo z kapuco pa če piha mu gor potegnem. Joj končno sem včeri dobila menstro.:) tole se je pa vleklo .....zZato sem bila predvčerajšnjim tako na dnu z razpolozenjem...No zdaj je mnogo bolje. Našega pa niti ni tako ura zmotila. Zdaj že lep čas hodiva spat okrog 9h. Je pa tud nas danes neki rogovilil ravno ob 5h. No pa je pol nazaj zaspal. Verjetno bo druga enka ven pokukala in je to razlog za zbujanje.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.4.2016 21:23:17
|
|
|
|
LeyaPrive
|
No, pa je tudi naš dobil prvi zobek :) Pa še to sem slučajno opazila, ker je ravno ležal na hrbtu in bil pri volji, da mu šparim po ustih. Jaz sem pa čakala, da nas bo sredi noči zbujalo kričanje in bo drama cele dneve, pa vročina in driska pa vneta rit.... So me strašili, da bo hudo, ko bo prvi zob ven prilezel. Pol pa še opazili nismo :)
< Sporočilo je popravil LeyaPrive -- 6.4.2016 21:24:04 >
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.4.2016 21:42:15
|
|
|
|
sladkorčica
|
O superca za prvi zobek. Tudi pri nas ni bilo ne vročine ne vnete rite kot res eni strašijo. Je pa res bilo malo joka en dan oz noč pa sem mu lepo dala daleron in je lepo minilo. Pa če vidim da je kaj siten mu dam mal na dudo multimam gel pa je. Pa še to sam ponoči ker podnevi itak se za motijo z kako igračo.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.4.2016 22:26:10
|
|
|
|
LeyaPrive
|
Naš si je zadnje čase malo več roke tlačil v usta ali pa vlekel prste, samo nisem bila toliko pozorna, ker to že zelo dolgo počne. Je pa naš ubrisan na silikon:) Mogoče zato, ker se dojiva z nastavki. Ampak, da dobi kar koli silikonskega v roke... Mi žveči silikonski slinček od Tomme pippee. Pa gumijaste igrače za v banjo. Sedaj ga v kuhinji zamotim tako, da mu dam par silikonskih modelčkov za mufine:) Še dudo je začel drgniti po zobeh pa čeprav mi jo že 2 meseca pluva iz ust in mu je sploh nisem več ponujala. Pa je sedaj odkril, da je bila ena še v lupinici na pašček pripeta:) In potem jaz med vožnjo gruntam kaj za vraga mi ena guma v avtu škripa. Potem se pa spomnim, da mali dudo drajsa
< Sporočilo je popravil LeyaPrive -- 6.4.2016 22:30:13 >
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.4.2016 23:07:39
|
|
|
|
sladkorčica
|
Hehe hecni so tej naši otročki. ..čist vse jim pride prav. Jst pa kar lepo mu dam škatlo z njegovimi igracami in lepo ven pobira pa grize kar mu pride pod roke
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.4.2016 10:55:19
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ojla avgustovke... Ja tole vreme je pa res kot v pravljici.midva uživava na terasi pije kavico. Čeprav se bo vreme pokvarilo pa bo slej ali prej nazaj. Kam se bote kaj podali letos na morje????? Če bo tako lepo vreme se bova kaj kmalu podala mal v toplice ritke namočit Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.4.2016 22:53:52
|
|
|
|
sladkorčica
|
Hej. Vidim da se je tuki gor čist ohladilo in umirilo ....Potem se bom pa tudi jaz...Vse lepo želim vam in vašim malčkom. Papa
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 10.4.2016 22:57:36
|
|
|
|
strukla
|
Ojoj sladkorcica, vcasih je mal tisine, vcasih pa napolno debate. Tko je na forumu :) Evo mi bomo tud sli na morje, ampak nimamo nc se splaniran. Pomoje nekam na slovensko obalo. Zadnjic smo bli pa v zivalskem vrtu, je blo prov fajn. Tamal pa opazi zivali samo ce so cist blizu :) Drgac pa napreduje, postavlja se na vse stiri, puza, se posede, zdej pa tud razume par besed in celo ploska bravo-bravo :) tok je luskan Pomoje bomo pa sli zdej tud na ksn bazen pocasi, jst ze zelo pogresam namakanje. Ponoci se pa fuuuul zbujamo, kr skos bi bil na joski. Upam da je samo obdobje ki hitro mine :)
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 11.4.2016 7:47:47
|
|
|
|
malček1
|
Mi se tudi ves čas zbujamo. Je kar noro že vse skupaj. Samo jedla bi, nima zadosti. Svojega mleka imam premalo. Vaši malčki lepo napredujejo, kdaj približno so vam začeli sedeti. So se sami usedli. Pri nas je sedaj 6,5 meseca, pa še ne sedi. Je pa rada na trebuščku, se obrača okoli, prijema igračke. Upam, da bo kmalu spet kaj lepih dnevov, da bomo lahko zunaj.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 11.4.2016 20:39:47
|
|
|
|
strukla
|
Nas je pri 6,5 mesecih samostojno sedel, vsede se pa od 7 meseca dalje. In sicer se iz trebuscka povzpne na vse stiri in se vsede :) Ni pa nc tazga ce vasa puncka se ne sedi, to je obdobje od 6-9 meseca :) Nevem kaj je s tem nocnim bujenjem, ampak res upam da se bomo kmalu spet kej fajn naspale :)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
TAŠČAnataly33Ali se razumete s taščo?DA (
69%)
NE (
31%)
Število vseh glasov: 139Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!