Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.2.2016 10:47:07
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ja saj to je to sam ime plačaš. ..No saj ne misliva šparat na avtosedežu mislim da se za 300e dobi že kar solidnega. ..Samo zdaj sva res v dvomu kakšnega kupiti....malo sva se pozanimala in uni od 0 naprej so se za kontra smer od 9 naprej so pa v smeri vožnje oz eni pa imajo za obe smeri ...kakšnega sta pa vidva kupila?
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.2.2016 20:08:50
|
|
|
|
Anaina
|
Mi imamo Romerje. Enega smo dobili za darilo enega pa od moje sestre, ki ima punčko. Ko pa smo naleteli na neko akcijo v BC pa smo babici za v avto kupli free on. Ker ona ga bo res samo občasno potrebovala. Ampak.je tudi ta sedež čisto ok.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.2.2016 21:16:56
|
|
|
|
sladkorčica
|
Tudi midva sva ravno med tema dvema samo ni še čisto odločeno kaj bomo kupili je pa ta romer britax zelo všečen in mislim da je kar drag .... Kako ste kaj preživele dan??? Danes ponoči je bil moj mali zelo priden in je spal mislim da 7 ur v kosu....Sicer se je okrog 1h neki zbudu. ...sem bila pa se pokonci ker sem malo tv gledala in sem ga z čajem pretentala pa malo sem postelco po zibala in ne bote verjel je umiril se in spal naprej do skoraj 6ure zjutri. ..Mogoče jst prehitro ga k sebi vzamem ko se zbudi na pol ponoči. ...Mogoče bi mogla Mal ustrajati in bi se odvadil nočnega hranjenja počasi. ..sam kaj ko sem zaspana ko me zbudi in avtomatsko vstanem ga k sebi vzamem in se dojiva....Drugače sem pa opazila da se tole ponoči počasi umirja. ..me je kar groza ko mamo Kmalu spet cepljenje in bo spet ista pesem...No bomo videli kako bo
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.2.2016 22:08:37
|
|
|
|
strukla
|
Mi mamo romer britax, je bil sicer drag ampak ga mas itak za dolgo pol. Sva pa izbirala se med cybexom pallas k ma pa namest varnostnega pasu neko tako blazino spredi. No lepo ce se kaksni otroci radi tko peljejo, ampak mi se iz ulice ne bi prsili pa bo se ze drl. Danes smo se mel pa super, sli smo v center kjer je bla povorka. Ampak to nas ni tok zanimal se, tko da smo sli z babicama pa tetko pa stricem na pijaco pa na trznico pa v tivoli se mal na sprehod. Res je blo fajn po dolgem casu kam it pa se tamal ni tecnaru pa se ful znancev smo srecal :) Kupla sm pa teletino in bom jutr malemu nardila nekaksno 'telecjo obaro'. Not bom dala se korencek in kolerabico in potem nardila kasico. Upam da mu bo vsec :)
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.2.2016 22:29:32
|
|
|
|
sladkorčica
|
No tega cyber smo tud midva gledala in ja ima neko blazino namesto pasu samo je pregrešno drag mislim da je v baby centru 500e. Je pa res oreng sedež. Nas še zelo rad vozi razen ko je že zuni tema pa včasih jokca drugače pa takoj zaspi tudi ko greva sama dva kam ni nobenega problema se upam z njim kamorkoli. Mi nismo bili na nobeni povorki pomoje ga niti nebi zanimalo pa tudi jst nisem glih neki na to mahnjena :) Strukla jst mu pa se ne mislim dat nobenega mesa pa tudi če se ne motim se ta prvo začne z piščančjim mesom. ...Mislim da je za uvajanje mesa od 6-7 m....taprvo belo meso nato govedina zajček. ....Potem pri enem letu šele svinjine. Tako da jst mislim da je prezgodaj je pa to od vsake posameznice odvisno in se sama odloča ane
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 6.2.2016 22:59:20
|
|
|
|
LeyaPrive
|
Porumenele plastike bi se jaz lotila z razmaščevalcem, npr.Meglio. Z njim se da narediti marsikaj, ne pa čudežev. Kakšna plastika porumeni s časom. Avtosedeža pa še nima, šd paše v lupinico. Itak sem mojega zadolžila, da ga nabavi. Mislim, da kma romerja ogledanega in se ga bo verjetno iz nemčije naročilo. Midva sva pa tole lepo vreme žal kar preskočila. Sva vsak dan hodila h pediatrinji na kontrolobi, inhalacije. Eno rundo sva imela še danes pri dežurni pediatrinji. Sem še ustrašila, da bova kakšno traparijo domov prinesla 😒 saj zaenkrat kaže na bolje, samo malo me strašijo, da se ti bronhitisi radi ponavljajo. Kar pa se tiče vaj za dojenčke, so pa to meni zelo dobre stvari. Bi raje imela kakšno uro predavanja v materinski šoli o tem, kot pa delavnico pod vodstvom absolventa iz FDV o partnerskih odnosih. Meni je svakinja posodila knjigo z vajam in so kar luštne stvari notri. Itak ne gre za to, da bi dojenček zsto bil kaj bolj napreden ampak zato, da stvari dela pravilno. Oziroma, da starši ne biksamo preveč. Pri mojemu se vidi, da ga jaz več držim z desno roko za levi bok on ima zato boljšo rotacijo v levo. Pa kakšni drobni triki se najdejo vmes. Npr, da, ko je na trebuhu in se z eno roko stegne po igračo mu pokrčiš nasprotno nogo-vzorec puzanja. Kasneje mu igračo odmakneš in mu vzpodbudiš željo, da bi se poskušal priplaziti do nje. Itd... Če ima katera kakšen link z vajami se pa priporočam.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 8:51:52
|
|
|
|
Anaina
|
Zdravo punce. Strukla mesek lahko komot začneš. Po novih smernicah se začne med 5 in 6 mesecem z puranom, piščancem in zajčkom. Od 6. Naprej pa teletina, govedina in ribe. Svinjina pa po 1. Letu. Meso ima pomembne beljakovine. Meni je pri 5. Mesecih rekla pediatrinja da mu tudi teletino že lahko dam. Je pa tudi v vseh teh otroških knjigah z recepti napisano da od 5. Meseca dalje meso. No odloči se itak vsak sam. :) Lea glede telovadbe sem pa jaz glih zato se tudi zagrela, ker s tem otroku pomagaš da se nauči pravilno vsest, pravilno plazit. .... Glede linkov pa ti jih pošljem ko bom doma. Kaj boste kaj danes poceli? Mi bomo šli malo na izlet. Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 8:54:51
|
|
|
|
Anaina
|
Aja punce če vas bo kdaj begalo kaj lahko date otroku in kaj ne si v trgovini na kupljenih kasicah poglejte kaj vse vsebujejo od katerega meseca. Al pa na njihovih internetnih straneh.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 10:30:57
|
|
|
|
sladkorčica
|
No saj sem jaz isto napisala anaina:) glede mesa .... Strukla upam da me nisi narobe razumela ker sem tako napisala ....predvidevam da mu boš zdaj prvič dala meso ker do sedaj nisi nič omenjala..... Itak da vsak se sam odloča kaj je dobro za otroka...je pa dejstvo da se te smernice čedalje bolj nižajo in ravnokar bodo take smernice da boš lahko dal takoj gosto hrano ko se bo rodil....Meni je pa pediatrinja svetovala da ne rabim hiteti z gosto hrano da je to vse prezgodaj.... Pa lep dan vsem želim ..
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 10:59:12
|
|
|
|
Anaina
|
Sladkorčica nisem nič slabega mislila. Upam da me nisi narobe razumela. Pediatri so pa itak tak tak. En ti bo reku naredi tak en ti bo reku naredi drugače. Pri nas so že patronažne v bolnici prave eno tista ko je prišla k meni domov pa drugo. Je pa par dobrih člankov o uvajanju goste prehrane v tuji literaturi. Kjer je tudi razloženo zakaj se je spustilo starostno za uvajanje goste hrane. In kako je vse to povezano z alergijami. In dokazano da otroci kateri so začeli pozneje dobivat gosto hrano so bili bolj podvrženi alergijam. Na primer tistim ki so začeli gluten devat po 7. Mesecu jih je 12 % več dobilo celiakijo kot pri tistih ki so z glutenom začeli med 4. In 6 mesecem.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 11:16:05
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ne saj ni panike ....vem jaz to eni rečejo tako drugi drugače. ...to za uvajanje glutena sem tudi jaz dobila nasvet da se naj ne čaka predolgo da maš lahko kontra učinek. Jst sem po poklicu kuharica in sem že imela veliko opravka z raznimi dietami tudi cialikjo tako da to mi ni tuje.... Jst sama osebno bom počakala da bo mali dopolnil 6m mu bom dala piščančje meso pol pa postopoma drugo. Tudi jaz sem že dosti prebrala o vsej tej hrani. Je bil pa po tv ne dolgo nazaj znan nutricist ko je sestavljal obroke za znanega nogometaša messija. ...je svetoval da meso tujega izvora čimmanj uporabljati za odrasle osebe ....da smo ljudje agresivni po mesu...da čimbolj uporabljati domače meso ko krave jejo domače seno...Sama recimo sem imela veliko opravka z vsemi vrstami mesa...punce men se je tako za merilo da ga kar dolgo enostavno nisem mogla jesti pa nisem vegetarijanka se zdaleč od tega...je pa meso Zdravo vsebuje veliko beljakovin to ko telo potrebuje....
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 16:05:01
|
|
|
|
jesse16
|
Živijo o ste bile pa pridne. Hvala za nasvete, upam da mi bo uspelo. Mi pa jemo zaenkrat samo piščanjčje meso, v sredo mu bompa zajčka naredil, ker imamo domačega, pa bomo videli. Se mi zdi da bojš damu začnem zajčka devati, kot pa kupljenega piščanca. Drugače obstajao full dobra žita od mulipe 7 žit in moj jih obožuje mu delam sadne kašice, pa popoldan za malico mu jo naredim z riževim mlekom je čisto nor. Mu je full dobra. Sem pa z mesom začela ko je bil 6M star. Danes sem mu v govejijuhici skuhala malo korenčka, ki sem ga polj zmešala z njegovo piščanjčjo zelenjavno juho. Pa gres sem zakuhala v juhico in je jedu kot velik. glede sedeža je pa tako, jaz osebno prisegam na Recarota imamo dva in sem full zadovolnja z njim. Mala se še daj vozi v njem. Pa še varen je, smo z malo imele prometno pa je bilo vse ok. Punce uživajte lenobno nedeljo, jaz sem full zaspana danes, mali je pa itak poln energije, tako da je pestro.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 16:19:35
|
|
|
|
sladkorčica
|
Jesse16 kje ste pa kupili recaro sedeže? Tuki v slo so samo v njihovih trgovinah pa se to sta samo 2...za drugje pa nevem.... Danes je res lenobna nedelja...Zdaj po kosilu sm čist zaspana ratala mali je pojedu precej zelenjavnega pireja dodala sem pa malo sladke smetane in je res z užitkom jedu...moj mali res ne mara preveč gosto tako limasto. ...Raje je če je tako bolj redko recimo kremna juhica. ... Tudi jaz bom začela z mesom čez 2 tedna ko bo 6m star. Za začetek 2 krat tedensko po 10g nato daš 50g....to sem bom edino stvar držala po tem redu ker je zame meso tako tako ...No sej če realno pogledamo je vse kar je iz trgovine vse umetno prisiljen zraste. Mam srečo da mamo veliko iz vrta no mesa pa žal nimamo domače. ...sem pa razmišljala da bi kupila domače meso da bi malemu skuhala juho govejo ampak to potem kasneje. Zaenkrat imamo sadne kasice skutice in zelenjavni pire pa zizi :)to ta zadnje je najboljše hehe
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 7.2.2016 19:48:37
|
|
|
|
jesse16
|
Sladkorčica jaz sem jih že pred leti kupila vsaj 7 let nazaj v Celju v trgovini Pingu, ki pa mislim da je ni več. Takrat so bili ti sedeži po nemških testih med najbolj varnimi. Pa sem jih že mislila prodat, ker sva pač obupala pa hvala bogu nikol ni bilo časa da bi jih na net dala . Mala se itak vozi v jahaču, je prevelika za sedež, ji glava ven gleda in ni več varno.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 8.2.2016 11:05:34
|
|
|
|
sladkorčica
|
Ojla punce.... Ja Jesse16 se mi je zdelo ker so samo dve njihove trgovine v slo to pa v ljubjani in Mariboru. ...ampak moj je reku nas bo imel recaro tako da bomo enkrat kmal krenili proti Ljubljani. ... Moj miško je danes kar spal....Jst mu kar rečem da ima ponoči abstinencno krizo Hehe ....ker se je že dvakrat nardilo da se je napol prebudil okrog polnoči in sem ustrajala in je nazaj zaspal do menda 5h zjutri....pomoje se je kar mal navadil ta ritem in ga bom probala odvaditi ker ponavadi sem ga dvignila pa dojila ker sem mislila da je lačen. ...No pa ni tako....Drugače je pa včeri zvečer že okrog 8h zaspal tako da lahko rečem da je spal 12ur z vmesnim dojenjem....sam kaj ko jst ne morem ves spanec nadoknaditi za nazaj pa vseen sem se naspala .. Kako ste ostale kaj bote počeli na kulturni dan????
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 8.2.2016 19:44:17
|
|
|
|
Anaina
|
Večer punce. Kako preživele podaljšan vikend? Mi smo super. Malo smo se potepali po obiskih in v Avstriji. Je blo res lustno ker smo meli tudi atija doma. Vsak dan je tudi pridno spal. So ga zgleda res obiski toliko iz mučili. :) ob 19.30 zaspal in spal do 7.30. Tak da sva tudi midva oba naspana. Upam da nisem prehitro hvalila :) Danes smo se tudi fiksno zmenili za poletni dopust in se že zelo veselim:) A je danes pri vas tudi tak veter?
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 8.2.2016 22:08:35
|
|
|
|
sladkorčica
|
Hej.... Evo podaljšanega vikenda je konec... Mi smo ga preživeli lepo jst mal bol delavno ker sem imela cel dan obiske potem veste kako je...Mislim da sem celo kuhinjo spraznila Hehe. ...mali je bil priden razen danes ni kaj dosti veliko spal podnevi ...bomo videli kako bo ponoči če bo kaj bolj zaradi tega spal.... Pri nas na Dolenjskem grozno piha tako da res nisva šla nič ven ...Pa itak sem mela obiske... Anaina kam se bote odpravili na dopust če ni skrivnost???? Pri nas močno upam da nam bo uspelo če bom le doma da mi nebo treba ravno takrat v službo ker grem nazaj tam kjer sem nehala ,zdaj če bodo rekli da moram začet itak da nebom rekla da ne....ce ne drugo kak vikend nam ziher ne uide...imam pa eno željo če bo le možno gremo letos na pašman
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 16:59:38
|
|
|
|
sladkorčica
|
Kukuc punce kje se skriva te? ???
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 17:08:47
|
|
|
|
Anaina
|
Hej. Evo midva glih prišla domov. Sva se cel dan malo potepala po trgovinah in malo sva šla maske pogledat. Drugače nam pa gresta spodaj oba zobka na enkrat ven. Ampak ni blo neke hude sile zaenkrat. Kako ste kaj ostale? Mi smo ponoči hvala bogu spet ok spali. Enkrat smo dali vmes malo gela na dlesni. Sladkorčica na morje gremo na ladjo. Junija za 14 dni. Majo moji starši takšno ladjo za 6 oseb in gremo skupaj smo se zmenili. Mogoče se potem kakšen teden preden končam porodniško če slučajno ne bomo začeli z novo porodnisko:D
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 17:22:29
|
|
|
|
sladkorčica
|
Opa Opa a mogoče kaj ne vemo????? Ja jst če sem čisto odkrita me to zelo mika da bi meli se enega bebita samo sem se ravno presnji teden z ravnateljem dogovarjala za službo in sem zelo v dvomih saj ne da mi denar več pomeni ampak brez denarja pa niti slučajno ne mislim biti....Tako da bomo mogli malo prestaviti da začnem v službo hodit potem bomo videli.... Ja bravo za zobke....vas mali pa res v vsem prehiteva z ostalimi vrstniki tuki gor... Nas je ponoči hotel zizi potem je spal do jutra....sam je pa zjutri bil neki tečen. ...Drugače imam tudi jaz na sumu da kaj ven rine sam kaj ko noče pokazati. ...
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 17:28:05
|
|
|
|
Anaina
|
Sladkorčica se sami ne vemo če je kaj al ne:) moramo še malo počakat. Definitivno boste med prvimi zvedle. Jaz mam sicer pogodbo za nedoločen čas itak pa tudi to več ni dan danes ziher. Sicer pa če grem kr se na eno porodnisko sem tak zaščitena se za eno leto vsaj:) Glede zobkov pa če ti ne pusti pogledat je čist možno da je tudi že kaj. Ponavadi ne pustijo ko so zobki zunaj na sveže. Kak ste pa z hrano vi? Lepo Papa?
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 19:07:38
|
|
|
|
sladkorčica
|
O superca če je vama tok hiter ratalo ....No sicer dokler si na porodniški maš se čas da zanosis in greš v drugo porodniško. ... O fajn to da greste na ladjo .... Glede zobk bom pa itak bolj opazovala sedaj se bolj drugače pa tudi jst mislim da bo kmalu kaj na planu.... Ja nas zelo lepo je...iimava že kar dodelan jedilnik. Dopoldan mu dam ali frutek ali skutico potem naslednji obrok skuham zelenjavo in krompirček lepo pretlačimo in dodam malo smetane in me res preseneča kok poje. ...Zdaj bom pa naslednjo fazo....sam se počakam da dopolni 6m bom meso pa gluten....moram pa priznati da včasih sploh nevem kaj naj mu pripravim pa sem kuharica .... Dala sem mu ddrobtinico krofi za probati pa kruh tudi....to Glih bolj kot ne mečka po istih Hehe. ...Bom mu pa dala zdaj riž. ..a ti že kaj malega na čebulici kaj prepraziz kako zelenjavo oz meso?
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 19:44:44
|
|
|
|
Anaina
|
Ja Sladkorčica jaz sem mu zadnjič omakico za testenine poprazla na čebuli in je ful rad jedu. Imam pa te testenine od plasmona ko so od 4. Meseca dalje in so prav za dojencke. Drugače pa super da ti tak pridno papa. Midva imava pa skutice za popoldansko malico za dopoldansko pa sadje. Ma ful rad tudi domači kivi z naribano jabolko in banano. Skoz dela mmmm zraven:)
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 20:33:18
|
|
|
|
jesse16
|
Zivijo. Anaina drzim pesti da bos imela se eno porodnisko Kako si mu pa naredila omakico? Men ze tudi idej zmankuje kaj naj mu kuham. Danes je prvic jedu zajcka. smo se pa danes potepali. Je bilo super. Upam da bo sedaj spal.
|
|
|
|
RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 9.2.2016 20:43:11
|
|
|
|
LeyaPrive
|
Kakšne količine pa kaj pojedo za kosilo? Jaz našemu ene 100g navagam. Zadnjič sem mu dala 150g pa se mi je zdelo, da se je preveč najedel, ker mi je potem malo bruhnil. Pa še eno vprašanjce glede mesa. Jst ga ne jem in tudi skuham ga za mojega ene 2x na mesec. Pa še to je ponavadi kar začinjen. Pa sem razmišljala, da bi narezala na male porcije in dala v skrinjo in potem skuhala skupaj z zelenjavo. Bi bilo to ok? Sva se pa midva tudi že pogovarjala o kakšnem bratcu/sestrici. In je šel zadnjič na pivo s kolegi in so ugotovili, da je idealna starostna razlika 2 do 3,5 let. :)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?