|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
28.8.2015 23:50:06   
Lucy89
Zdravooo!

Koncno se nama je z dragim pridruzil sincek Mark. Porod so zaceli sprozati ob 8 zjutraj, pol 9 zvecer pa smo rodili (umetni popadki).
Moram priznati, da je bilo 13h popadkov zelo bolecih (na koncu sem se v 1h odprla za 4cm, kar sem tudi cutila :))
Imela epiduralno (vstavitev sploh ne boli, ne cutis nic), ampak sem zelo razocarana, saj nisem opazila nobene bistvene razlike (baje so bili umetni popadki premocni in odpiranje prehitro?!).
Rodili brez enega siva, nic raztrgana user posted image . Je treba res ubogat babico, pa ni problema...sva pa tudi z dragim vsaj 2x na teden masirala presredek :)
Boli, ampak je vredno :)) nic bat! user posted image

Lep pozdrav user posted image !

(odgovor članu zziduj)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
29.8.2015 5:13:33   
Preggy
Lucy89 iskrene cestitke in lepo se cartajte usi trije skupaj! Upam da se spocijes.
13 ur je ogromno, ampak ce potem preberem da se splaca in da ni panike, vem da bo vredno karkoli dati skozi ;) hvala za vzpodbudne besede!

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
29.8.2015 9:02:32   
aspera
Bravo, Lucy89, tudi tebi čestitke za sinčka user posted image . Lepo se crkljajta.

Zdaj gre pa zares, kar rojevat smo oz.ste začele user posted image . Jaz imam sicer še kar nekaj do pdp (konec septembra), ampak se tudi že malo psihično pripravljam, da s septembrom bo pa res kmalu. Imam ful mešane občutke okrog tega, od strahu, do veselja, pa komaj čakam, da spoznam najinega otročka in da vidimo kdo me je skoz tako brcal user posted image .

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
29.8.2015 10:19:26   
ema_
Lucy89 iskrene čestitke user posted image Želim vam veliko cartanja user posted image Uff zdej se pa res začenja user posted image Tudi mene že počasi zvija, čeprav imam pdp konec septembra tako kot ti aspera user posted image
Sabincica kako si ti zrihtala?Ker mene poleg mravljinčenja v prstih,začenja matrat desna noga,prav šepam user posted image
Zdej pa res še čisto malo user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
29.8.2015 11:05:51   
levcka
Čestitke Lucy89 :) Lepo se crkljajte in užovajte v skupnih trenutkih. user posted image

Ko slišim 13 ur, me kar mine. Ampak verjetno res na koncu vse pozabiš, ko dobiš v roke svoje bitjece.

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
29.8.2015 13:50:22   
sabincica
Helloow nosečke.

Lucy- čestitke. Imejta ga rada in mala bebica vaju, in bodite vsi zdravi še naprejuser posted image user posted image

Mene so pa danes izpustili iz porodnišnice.user posted image Imela sem en močan popadek, samo so rekle, da se ni za bat, ker je ziher lažen, ker je moj mali škljat tako živahen, da ga na UZ komi pregledajo ker se skoz premika. Je znjim vse kot more bit. Sem imela dr. Brus-ovo in je super ginekologinja. Ful skrbna in prijazna. In sestre na predporodnem oddelku so tudi zakonuser posted image , pa rečt morm, da je bila tudi hrana super- dobrega okusa, topla kar je moglo bit toplo in dovolj velike porcijuser posted image

Z mano je pa tako...bolečine so še vedno. Predlagajo lajšanje z lekadoli in sem rekla, da jih ne bom jedla, ker res nimam namena zadnjih 14 dni otroka fiksat, če sem prej celo nosečnost zdržala brez vseh slabih razvad- razen zvečer, če bo res hudo. Odpiram se ne, tako da prožit poroda nimajo namena, CR pa ne želijo naredit. Tako da v bistvu sem tam kot sem bila zadnje 3 tedne. Čez 1 teden moram pridit se pokazat, drgače pa imam v torek zopet pri svoji os. G. pregled. In tudi za njo moram rečt, da je super in me vedno zna potolažit in spodbudit k pozitivi, ko začnem kej paničarit.

Tako da ema_...malo boš še trpela. Rešitev je porod. Bolj kot ga nizko nosiš in težji kot postaja, bolj neprekinjene so bolečine. Meni so potem dale sestre posteljo, ki se dvigne, da imaš noge in rito pod kotom cca 30°. Meni je to pomagalo, vendar zelo kratek čas, ker potem mi je pa škljat zlezel v ledveni predel križa in me je potem tam zbadalo, tako da malo sem prakticirala (tako za 10 min na uro) in sem vsaj to noč prespala, ker prejšnja je bila mukotrpna.
A bolečina ti gre iz dimelj po nogi do kolena, ali od križa do stopala? Kar se pa tiče šepanja- me je na poti v porodnišnico starejši stric na berglih prehitel- mi je bilo kar nerodno, samo kaj nej??? sranje je, ker potem še drugo nogo obremenjuješ z napačno hojo, kar je zelooooo slabo. Pa bom že še potrpela teh 14 dni, samo da bo otrok zdrav!! user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
29.8.2015 13:59:06   
levcka
Ja bolj ko dete pritiska dol, več bolečin je.

Mene so tudi spustili domov z enim in pol popadkom. Zdaj se pa nekaj dogaja. Prav čutim zbadanje v križu in konkretno otrdevanje trebuha. Upam, da bo zdej pa dete hotlo ven user posted image

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
29.8.2015 19:26:51   
ema_
Sabincica bolj od križa navzdol,ko se vstanem komi zaštartam da lahk začnem hodit user posted image Js bom še pa kr 4 tedne mogla tole prenašat user posted image Upam da po porodu vse tole zgine,od mravljinčenja v prstih do tega šepanja user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
30.8.2015 9:30:47   
Robidkaa
Pozdravljene!
Joj, lepo, da so se nekateri septembrčki odločili postati avgustovčki :). Čestitke novopečenim mamicam user posted image .

Jaz imam še 3 dni do PDP-ja. Celo nosečnost sem imela občutek, da bo prej, ampak očitno bo kar blizu datuma oz. mogoče še čez. No vsekakor smo tik pred ciljno črto ;).

Je pa dete še zmeraj zelo živahno v trebuščku. Sploh pred spanjem se premetava sem in tja. Tudi meni so se kljub vsakodnevnemu mazanju celo nosečnost v 37. tednu okrog popka pojavile strije. No, bomo preživeli, samo da bo otročiček zdrav user posted image .

Srečno vsem user posted image !

(odgovor članu ema_)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
30.8.2015 20:48:17   
Lucy89
Heloou!
Kako kaj nosecke? Zadnjic sem pozabila napisati, da mamicam ni treba v bolnisnico vzeti nicesar zraven... sama sem rodila v ukcju Mb, kjer dobis vse zase in za dojencka (vlozki, hlace, lanolinsko mazilo, baby paket, pa vse za previjanje malckov, tudi mandljevo olje, fiziolosko raztopino itd...). Glede tega je res poskrbljeno... vsak dan ti donasajo stvari, ki jih potrebujes...
Glede strij pri meni... pred porodom jih nisem imela, pa tudi sedaj po porodu niso postale vidne (ene pravijo, da jih opazijo sele po porodu). Tudi cisca sploh ni tako grozna... (razen prvo noc, pa se to ne prehudo), nekaj takega kot mocnejsa menstruacija).
Aja... ce hocete ohraniti presredek, si preventivno nabavite sprej za rane (jaz sem imela zraven cicatridine sprej), ce ga pa nebi imela, bi pomoje ziher bla sivana :D.
Malo heca :))...

Lep vecer vsem :)

(odgovor članu Robidkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
31.8.2015 10:30:45   
karinna
Lucy89, čestitke!

Kar nekaj se jih je odločilo prit mal prej.user posted image Do roka imam še 2 tedna, sem pa že zelo nestrpna, sploh odkar se mi je (v soboto) odluščil čep. To naj bi pomenilo, če prav razumem, da se počasi pripravlja porod, lahko čez en dan ali pa čez par tednov. Sem vseeno v nizkem štartu in upam, da se ne bo predoglo vleklo.

Pridobila sem že 17 kg, strij zaenkrat še nimam in upam, da jih tudi potem ne bo.

A vi že kej čutite prave popadke? Meni sicer trebuh včasih za par sekund mal otrdne, danes ponoči me je pa prav zbudil močen krč v spodnjem delu maternice, medenice....sem že čakala, če se bo ponavljajo, pa se je potem umirilo. user posted image

A pri epiduralni čutiš noge in jih lahko premikaš?

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
31.8.2015 10:39:19   
Lucy89
Meni ni omrtvicila nicesar (dobila 3 doze) :) moras pa res biti cist na miru ko ti jo vstavljajo.
Za vsak slucaj pa lezis ja, ker lahko cutis mravljince v kolenih.
Jaz nisem imela nobenega stranskega ucinka... se mi zdi kot da je nebi imela (popadki hudi kljub epiduralni).
Vse skupaj boli manj kot ko ti vzamejo kri :)
Hvala vsem za cestitke :)
Lp

(odgovor članu karinna)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
31.8.2015 12:38:46   
levcka
Evo drugič iz amnioskopije - še vedno boli. Spet zakrvavela. Odprta 1 prst - se pravi nič. So me kar notri obdržali in čakamo. Prej je odteklo malo plodovnice in pred petimi minutami je bil popadek za zvezde štet. Upam, da se pa udaj RES začne. Očitno v KR porodnišnici niso nekaj za spodbujanje poroda ali pa delanje carskega reza kar tja v tri dni. Vsaj pri prvem otročku ne. Danes še ostanem notri.

Imam pa izredno trmasto dete. Danesi je med CTGjem zaspalo. Si morate misliti? user posted image

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
31.8.2015 12:44:52   
Preggy
levcka kdaj pa imas rok? Upam da pride otrocek cimprej ven brez kakrsnih koli komplikacij!

Jaz imam naslednji teden PDP, in ceprav sem imela vedno obcutek da bom rodila dosti prej, nic ne kaze na to. Vceraj sem imela CT, in je vse ok. Sicer sestra ni bila prevec zgovorna, tako da samo vem da je vse ok. Kajti sla sem se pokazat, saj mi je ze od sobote nenehno kapljalo, vsaj obcutek je bil tak, da je vedno mokro tam doli. No po opravljenem testu so ugotovili da ni plodovnica in grem lahko domov. Obcasno imam bolecine v spodnjem delu trebuha in pa v krizu, vendar se nic ne stopnjuje.

Pomirjena sem da je vse z otrockom ok, saj imava se par dni casa :)

Upam da ste ostale dobro, tiste ki pa imate svoje srcke pri sebi ze pa da se lepo crkljate in uspesno dojite!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
31.8.2015 12:47:52   
levcka
Prvi PDP je bil 3.9. Potem so ga popravli na 30.8. Bomo pa vidli kaj bo zdaj tisto pravo user posted image Verjetno nekje vmes ;)

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
31.8.2015 13:53:04   
aspera
Joj, levcka, pri tebi se pa res že kar vleče. Upam, da bo zdaj to to, držim pesti user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
31.8.2015 15:37:47   
Maicoo
Levcka, drzi se. Zdej ni vec poti nazaj (pa to je misljeno v zelooo pozitivnem smislu :)).
Ko sem pa prebrala, da je dete zaspalo med ctg-jem, sem se pa prav morala nasmejat :D

Tud moj pdp se bliza, ampak novega od prejsnjega tedna, ko me je zacelo ob daljsi hoji in po daljsem lezanju (npr cez noc) bolet v dimljah in nad sramno kostjo, v bistvu ni sprememb. Kaksnih 10 cez dan, jaz tolk gibov prestejem v eni uri :)

Lucy, pomoje si imela ti s pripomocki in vso opremo v bolnici sreco, ali pa je pri vas tako... Pri nas si se zmeraj najbolj ziher, da si zadeve vzames s sabo. Sploh zdaj septembra nas zna biti v porodnisncah res veliko in lahko kaj zmanjka. Ziher je ziher :) pa itak vlozke in take zadeve rabis potem se doma, itd.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
1.9.2015 3:23:53   
bugimajstr
pozdravljene!! sicer sem bol pozen z uprašanjem in z javljanjem tu na rr pa useeno.. no imamo pdp 10.9. čakamo 4 otročka in bo sigurno expresno poletel na ta svet..pa me zanima če ima katera oziroma na katero kontaktno številko se da poklicat v novomeško porodnišnico recimo sred noči? ker predvidevam da bom klical kje med potjo v p če slučajno ne rata prit do tja v enem kosu.:p do porodnišnice imamo pa 45 minut vožnje.:( in a je še katera z podobnim rokom za v nm? hvala vam za vsako informacijo.:)

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
1.9.2015 17:02:43   
Lupidupi
zziduj iskrene čestitke! user posted image
Lucy89 iskrene čestitke! user posted image

Bravo res... tako sem vesela, ob vsaki prebrani novički. Se mi zdi, da se je našim štrukeljčkom začelo malo muditi user posted image . Sem malo fauš, da ste nekatere že spoznale zakladke. Veliko cartanja vsem novim pečenim mamicam.. ostalim pa potrpežljivo čakanje user posted image .

levcka drži se. Si zelo blizu. Verjetno bolj kot si misliš : ) user posted image

Joj tudi jaz že tako nestrpno pričakujem user posted image . Včeraj sem imela UZ in mv je še vedno zaprt. Otroček še zmeraj ostaja user posted image hihi. Je zdrav in G pravi, da sklepa da bo ob rojstvu ( pdp : 23.9 ) imel 3700g user posted image . Trebušček se še vedno zelo širi in tudi nekaj novih strij je nastalo. Drugače je počutje v redu. RAZEN ponovnih težav z zgago ( kislino ). Niti tablete ne pomagajo ustaviti pekoč občutek. Najhuje je ponoči in mi vzame veliko spanja :/ . Imam tudi čudno špikanje v spodnjem delu in v nožnici. Čaj še zmeraj pijem... presredek pa mislim, da bi bilo tudi zelo pametno masirati.. bomo začeli danes user posted image .

Lp in vsem želim čim lažji porod : )

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
1.9.2015 19:33:57   
sabincica
Hy hy user posted image ...

Vidim da smo vse na trnih....tudi jaz. Bolečina v desni nogi je vsak dan hujša...prej se je čez noč toliko umirila, da sem našla položaj za spanje, zdj ga ni pred 5.uro zjutraj. Ob 3eh zjutraj sem imela v roku 10 min 2 močna krča v trebuhu- bolečina se je širila v ledveni predel, da mi je kar sapo odvzelo. Res ne vem kako bom predihavala ko bo šlo zares...in potem se je vse umirilo, razn škljata, ki je ratal nagajiv za cca.5 min...potem pa je zaspal. Jutri imam pregled pri svoji G...

Ema- bolečina bi naj izginila po porodu, ker že zdj sem čist deformirana, in bi res rada vizičkala s svojim dragim, ker se že ful veselima da pride.

Nj vam dnevi hit minevajo!😊

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
1.9.2015 20:07:35   
levcka
Evo punce. Danes ob 2 uri in 10 minut smo dobili Eneja :) 54cm in 4030g težkega korenjaka :) Vzela sem epiduralno, ker so bili popadki za znoret. In glede na to, da se je od pogostih popadkov do poroda vleklo skoraj celih 12 ur, sem hvaležna za tako odločitev. Na koncu mi je tako prijela, da dve uri nisem čutila NIČ. Niti popadkov niti kam in kdaj pritiskat. Lahko samo pohvalim babice v Kranju, ker so se res potrudile za naju z otročkom.

Presredek je ostal cel, me je pa znotraj malo strgal in posteljica ni hotela lepo odstopiti in sem full zakrvavela. Tako da imam par šivov, ampak stvar bo pozabljena :)

Lepo se imejte :)

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
1.9.2015 20:14:47   
Preggy
Levcka iskrene cestitkeeee!! Sem vesela za vaju :) je pa res pravi korenjak ;)
Zdaj se lepo spocijte in se scartejte :)
Lepo ime ima!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
1.9.2015 21:49:39   
sabincica
Levckauser posted image user posted image Čestitke!😊

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
1.9.2015 22:18:12   
Lupidupi
Levcka pa si le dočakala user posted image . Zelim veliko cartanja in lepih trenutkov s svojim sinčkom user posted image user posted image

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
2.9.2015 8:50:49   
aspera
Bravo, levcka, čestitke za sinčka user posted image user posted image user posted image . Je pa res pravi korenjak user posted image .

Midva imava tudi to ime v ožjem izboru za fantka, ampak vidim, da je ful popularno ratalo (kolikor sem brala, sta že med avgustovkami 2 Eneja), bova mogoče kaj drugega potem izbrala user posted image .

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?