|
RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena 7.3.2015 22:27:06
|
|
|
|
patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Mnenja strokovnjakov so zelo različna, njegovo je tako, od drugih drugačno, vsak izhaja tako iz svojih strokovnih kot tudi osebnih izkušenj. Recimo moja kolegica je psihoterapevtka, dela na podlagi Gestalt terapije, ima kontra mnenje g. Vodebu. Tak da, stvar debate, strokovne in laične. Sicer sem zihr, da bo sprememba zakona padla na referendumu, pa mogoče je tako tudi prav, ker ljudje za take spremembe še niso zreli. Je le del procesa, sprememb, podobno je bilo z vsemi pravicami, ki so nam danes samoumevne, od volilne pravice dalje, pa pravice do dela, izobraževanja, verske svobode, ženskih pravic,... proces, ki rabi svoj čas, da dozori. Nekaj so mnenja, nekaj so dejstva. Vsak ima svoje mnenje o določeni zadevi, vendar se preko dejstev, ki so tako ali drugače strokovno dokazana, pač ne da iti. Mnenja nastajajo na podlagi različnih osebnih izkušenj, dejstva ponavadi na podlagi suhoparnih strokovnih raziskovanj in statističnih analiz. Mnenja so bolj osebno in čustveno obarvana, dejstva so gola dognanja, na katere mnenje nima bistvenega vpliva. Jaz sem nasprotno mnenja, da bo zadeva zdržala oz. bo zakon sprejet. Posebej zato, ker je bil dan v zagon z drugimi nameni kot biti človekoljub in naklonjen temu za kar se zavzema. Kot sem že rekla zadeva je veliko transparentnejša in ima višje leteče cilje, kot je to, da bi si homo pari natikali prstane in ujčkali dete. Tudi zadeva ne sodi v isti rang kot človeške pravice, ki jih naštevaš zgoraj in so nam danes samoumevne. Vse to, kar si zgoraj naštela ni ravno zadevalo otroke -ne neposredno ne posredno. Šlo je za človeške osebne pravice, ki ob sprejetju niso dokazano škodovale drugemu človeku. Tu pa je zadeva v veliki meri pač takšna. S tem mislim seveda na otroke. Zagotovo bo čas pokazal svoje.
|