|
RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena 6.3.2015 0:46:22
|
|
|
|
Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Obratno pa je pri homoseksualcih. So ljudje, ki bodo avtomatsko mislili, da če je nekdo homoseksualec, potem je avtomatsko slab, nevaren ali vsaj nekaj neprijetnega. In so tudi ljudje, katerim bodo predočeni popolnoma jasni dokazi o dobrih lastnostih in dejanjih tega človeka, bo še vedno ostal samo homoseksualec in kot tak slab in nevaren ali vsaj nekaj neprijetnega. Mogoče je pravi izraz predalčkanje? V bistvu mislim enako kot Martin Luther King, ki je upal, da bodo nekoč njegovi otroci živeli v svetu, kjer jih ne bodo presojali po barvi njihove kože, ampak po njihovem značaju. Samo namesto 'barvi kože' vstavi 'spolni usmeritvi'. Sicer ne vem, če bi se on strinjal z mano, ampak tudi takrat so obstajale hude 'znanstvene razprave', kako so črnci biološko in umsko manjvredna in nevarna bitja, tako da upam, da bi se strinjal. Pišuka, tisti šal z luknjicami bo postal počasi mala malca. Jaz mislim, da ne gre toliko pri ljudeh, da ne marajo homoseksualcev, ampak gre bolj za to, da jim je ob homeseksualcih neprijetno, se ne znajo "obnašati" ob njih, ne znajo kako bi "pravilno reagirali" ob njih......da jim je recimo neprijetno, ker se dva moška ali dve ženski držita za roke in poljubljata.......si tega ne znajo in ne morejo predstavljati, kako je to.....recimo podobno kot pri invalidnih ali tako ali drugače prizadetih osebah......"ne marajo" jih, ker jim je ob njih neprijetno, ne znajo se obnašati ob njih, ne znajo kako naj pravilno reagirajo ob njih, jih naj tretirajo kot invalidne oseba ali jih morajo tretirati kot sebi enake.....zato se jih raje izogibajo in jih ne iščejo v svoji bližini.....načeloma pa proti njim nimajo nič...... To nelagodje, se mi zdi, da je kar normalno. V končni fazi, mi, no, vsaj jaz, nismo bili tekom odraščanja prav nič seznanjeni z obstojem homoseksualcev. Potem je pa čisto stvar človeka, kako reagira. Lahko se mu zdi da je to blazno huda reč in ovira, lahko pa v glavi sprocesira, da v končni fazi s tem ni nič narobe. Sama se spomnim, da so se mi predvsem strašno smilili, ker bi najbrž, kot jaz, radi svojo ljubezen izrazili tudi javno, pa si ne upajo ali celo ne smejo. Če gre samo za nelagodje in pomanjkanje izkušenj, se to s prakso, tekom življenja izboljša. Sama se sploh ne poglabljam v človekovo spolno usmerjenost, se mi ne zdi tako pomembna, opažam pa, da si ljudje dajo kar precej opravka s tem, pa četudi potem zaključijo, da 's tem ni nič narobe'. Meni je sploh tako lepo gledati zaljubljene pare, ker so pač zaljubljeni in mi je popolnoma vseeno, v kateri kombinaciji bi jih videla. Če se imajo radi, se imajo pač radi. Če se vrnem k temu nelagodju. Mislim, da se bo to v precejšnji meri v prihodnosti spremenilo, ker bodo izkušnje tekom življenja opravile svoje in se ljudem ne bo zdelo več tako nenavadno. So pa, seveda, tudi ljudje, ki za to nelagodje krivijo homoseksualce, ker sploh obstajajo. So tudi homoseksualci, ki so stalno na preži, kako ljudje reagirajo nanje in dramatizirajo. Ti bodo težje premagali svoje probleme. Sovraštvo pa tudi obstaja. Sovraštvo do dejstva, da sploh kaj takega obstaja in da si celo upa to javno povedati in celo hoče, da ostali to sprejmejo. Tu mislim na Primc&company. Zabubljeni v svoje in edino svoje in karkoli drugega jih ogroža. Nobeno sredstvo ni preveč umazano, da zaščitijo svoj mali svet. Ti ljudje pač hočejo podstaviti palico pod kolo napredka in sprememb, ker bo kar svet propadel, če bo šlo naprej. In kar je hecno, ti ljudje menijo, da so konservativci in tradicionalisti, vendar bi jih konservativci izpred npr. 200 let imeli za razvratneže in celo heretike. In današnji konservativci absolutno ne bi hoteli živeti tako, kot konservativci pred 200 leti. Predsednica Nsi ne le ne bi mogla biti predsednica, tudi voliti ne bi smela oziroma se ne bi smela šolati in ne bi smela opravljati poklica. Pa so bili protiargumenti svoj čas praktično enaki – propad morale, civilizacije in ne vem kaj še vse. Homoseksualci so samo ljudje. Taki in drugačni. Nekateri so v redu, nekateri so zoprni. Homoseksualnost ni bolezen, ne more se jo zdraviti. In 'Bog ve', kakšne tragedije so se dogajale, ko so to poskušali. Večinoma bi oni samo radi uredili svoj status. Precej je primerov, kot je npr. Rija omenila, da so v skupnost pripeljali otroke od prej in bi radi, da partner, ki že sedaj opravlja vse naloge starša, tudi uradno postane starš. Potem so lahko primeri, da bi morda kakšna sestra, če se ji kaj zgodi, raje videla, da ji otroke prevzame njen brat in njegov partner, kot pa njeni starši. Ta zakon bo pomagal, da bodo ljudje, ki so že zdaj prisotni v življenju otrok in je ta prisotnost pozitivna, lahko ostali prisotni ali celo odgovorni tudi potem, če se kaj zgodi. Pa da bo lahko partner v raznih zdravstvenih zadevah po pooblastilu odločal, kako in kaj, v skladu s pacientovimi željami, ne pa kakšni odtujeni starši. Propaganda ustvarja neko paniko, da bodo zdaj homoseksualci najmanj vdirali v poštene krščanske domove in trgali materam otroke iz naročja. Medtem pa pravzaprav nekega velikega interesa, da bi ti pari posvajali otroke, niti ni. Če pa ga bodo izrazili, pa bo zanje veljalo enako: morali bodo čez vsa vprašanja in teste, kot gredo heteroseksualni pari. Zelo žaljivo mi je tudi zatrjevanje, da so vsi homoseksualci že po defoltu pedofili. Par let nazaj je bil na TV SLO dokumentarec, o starših homoseksualnih otrok, ki so storili samomor. Marsikateri starši so bili po tem dejanju sposobni spoznati svojo zmoto, se poučiti, a je bilo prepozno. Oni zdaj iščejo nek smisel in neko poslanstvo v tem, da razsvetljujejo starše, katerih homoseksualni otroci so še živi. So pa tudi starši, ki so izjavili, da imajo mrtvega otroka, kot pa živega homoseksualca. In pa, tale 'za naše otroke gre', tudi meni pritisne na žilo. Ampak v končni fazi, res gre tudi za 'njihove' otroke. Imeli bodo informacije in lahko se bodo nekam obrnili in zatekli, če bodo ugotovili, da so homoseksualci. Ne bodo, vsaj upam, trpeli postopkov 'zdravljenja', se grizli zaradi krivde, zaradi nečesa, česar sploh niso sami krivi.
|