|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2015
20.2.2015 9:00:11   
diillan
sonček87,.... mene večkrat tako močno boli oz. je ta bolečina že prav pekoča v predelu jajčnikov, vendar me enkrat boli na eni, drugič pa na drugi strani, nikoli pa ne hkrati. Ko se pojavi ta pekoča bolečina, moram kar počepnit oz. se sklonit, da mi malo popusti, če sem pa v ležečem položaju, pa kar tako ostanem, ker se enostavno ne morem premakniti. Ampak se mi to pojavi tu pa tam, ni to vsakodnevno prisotna bolečina.
In, ja najbrž je to vse normalno,... G sem povedala, pa je rekla, da se to pojavi večinoma takrat, ko ima ženska (pred zanositvijo) velikokrat vnetje jajčikov.

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 876
20.2.2015 9:03:17   
Tara9
Ojla,

Topmommy ja tamala ima še kar nekaj časa še 8 tednov ubistvu, tako da upam, da se bo odločila zasukat user posted image . Vaje pridno delam, tako da jo spodbujam k temu. Ma sej bo, nočem se preveč sekirat na zalogo. Nekako jo bomo ven spravili user posted image .

Glede otrdevanja trebuha in bolečin v jajčniku nimam izkušenj. Včasih se mi zdi, da imam ful težek in trd trebuh, ne vem pa če je to otrdevanje, nimam nekih krčev. Takrat grem počivat in takoj mine. soncek87 spodnji del me tudi včasih malo boli, ne ravno okrog jajčnikov, ampak cel pas od enega do drugega jajčnika, ampak tudi to samo včasih in bolj proti večeru, ko sem utrujena in ko imam poln trebuh vsega.

diillan tebi pa žal ne znam pomagat. Mogoče imaš kakšno blago vnetje in zato težave z urinom. Omeni G naslednjič. Pomoje so vse to radosti nosečnosti, ki pri vsaki drugače ven butnejo user posted image . Punce še malo in bomo spet v normali, uživale s vojimi malimi sončki.

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 877
20.2.2015 9:04:42   
soncek87
men se ta bolecina pojavlja na obeh straneh ali pa cisto spodaj.. da se vcasih kar primem da mi nebi kaj vn padlo... otrdelost je pa tk non stop prisotna.. na zivce mi gre ker ko pridem na priegled komaj stojim a ctg ne pokaze nic.. vcasih niti sedet oz lezat nemorm.. je res da ko se uleze se stvar pocasi umiri.. ampak ponoci ko prime tak krc k se nemorm nikamor premaknit je pa res katastreofalno.. celo nosecnost bila brez problemov zdej... obupp....user posted image user posted image

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 878
20.2.2015 9:08:00   
soncek87
diillan

mislm da obstajajo neke svecke canesten? da ti pomaga pri vonju.. in jih lahko zdj proti kncu nosecnosti uporabljas...

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 879
20.2.2015 9:09:01   
diillan
ja, res še malo, kar hitro je šlo,a ne? Jaz že komaj čakam, da prideva do konca, ker se res počutim kot en slon, pa rada bi počela vse kot prej, pa ne gre,...:) včeraj sem skušala malo rihtat rože in vrt, pa sem kar morala prepustit striženje vrtnic mojemu dragemu, ta zemlja je kar preveč nizka postala,...:)

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 880
20.2.2015 13:06:23   
luca13
diillan, jaz imam podoben problem kot ti glede bolečine in mravljincev v roki. Ponavadi se ponoči zbudim in imam roko čisto mrtvo pa je ne poležim. Mislim, da mali leži tako, da pritiska na živec in posledično boli v roki.. Moram omenit na pregledu, če je to to..

Koliko pa piješ? Lahko da gre za vnetje sečil. Vodo si imela ok ob zadnjem pregledu? Poskusi popiti 1l več pa boš videla, če bo kaj drugače. Glede Canestena se raje posvetuj z ginekologom, če imaš vnetje sečil, ti bodo dali antibiotike.

imate že dopuste in ste doma ali še vedno delate?

Lep sončen dan.

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 881
20.2.2015 16:16:51   
TOPmommy

Meni tudi včasih otrdi trebuh,ampak pač počijem takrat. Sem pa opazila,da sedaj sem pa res veliko bolj in hitreje utrujena kakor sem bila še en mesec nazaj.
Ta vikend finiširamo sobico, kupim samo še nekaj malenkosti v lekarni in je to touser posted image . Res nimam več nobenega potrpljenja se sprehajat po kakšnih nakupovalnih centrih.
Se mojemu bolj mudi s pripravljanjem moje torbe za porodnišnice kot meni;)meni se zdi da je je še itaq čas pa me on priganja-kar malo smešno kako jih začne naenkrat skrbeti,kajne?user posted image

(odgovor članu luca13)
Neposredna povezava do sporočila: 882
21.2.2015 7:07:55   
diillan
luca 13, najbrž imaš prav, pijem ne veliko, to je moja večna težava, nikoli nisem pila dovolj, oz. dosti premalo in to se mi dogaja tudi sedaj,
vendar ta močni vonj urina se mi je pojavu nekje decembra, ko sem bila fanj prehlajena in je to trajalo več kot en mesec. Drugače pa imam urin ok.

A kaj telovadite? jaz vsak dan si rečem, danes pa bom, pa nič od tega,...razen krajšega sprehoda, ne naredim nič :(
Vidim, da vse napravljate torbe za porodnišnico.. nam so na materinski šoli povedali,
da potrebujemo samo os.higijeno, copate, nogavičke in to je to,...vse ostalo dobimo tam, no 2 paketa vložkov dobimo, če zmanjka moremo same dokupit, pa nam je priporočala še gate za enkratno uporabo, ker dobimo 1 na dan..Pa me zanima, kaj boste vzele ve?

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 883
22.2.2015 16:29:22   
TOPmommy
dillan: jaz bom vzela še svoj kopalni plašč in copate poleg potrebščin za osebno higieno. Naslednji teden si bom do konca pripravila.
Jaz sem se tudi tako polenila čez zimo. Se tolažim, da bom potem več migala ko bo sonček in čas za vozičkanje.
Se pa lahko pohvalim, da je sobica pripravljena. Nekaj poličk še montiramo in je to to. Posteljnino bo pa moj oblekel preden pridemo iz bolnice,da se ne bo sedaj prašilo.
Smo še kaj pozabile pripravituser posted image ?

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 884
23.2.2015 8:57:07   
Inčika2
Ojla aprilce :)

Tudi jaz sem začela ta vikend prat. Sicer ne cotk, to me čaka naslednji vikend. Sem pa opraala dekice, kovtrček, lupinco, košaro. Po sobici generalno pospravla :) Ja počasi bo treba začet, saj imam rok v začetku aprila. Še 6t do roka in vsak teden slabše funkcijoniram. Imam plan da bo v 14 dnevih vse tipi topi. Se pravi mesec pred PDP, ker nikoli ne veš kdaj bo treba it.
Aja seznam za v porodnišnico sem si naredila, ga bom še tukaj napisala, pa naj katera še kaj dopiše, če se spomni, najbrž bo še kateri prav prišel :)

Moja TORBA:
- Osebna higiena (glavnik, zobna pasta, ščetka, krema za obraz, šampon, milo)
- blazinive za dojenje in nedrček
- mrežaste hlače, čeprav jih baje tam dobiš ampak 1 paket bom kupila
- vložke (za te ravno ne vem, če jih dovolj dobiš), jaz grem v lj porodnišnico
- lanolin za bradavice
- nogavice
- crocse
- spalne srajce in kopalnega plašča jaz ne bom jemala, mogoče se pa katera vseeno najde ;)
- 2 različni dudi
- rokavičke za dojenčka (marsikateri se opraskajo in jih je priporočljivo imet - lahko daste tudi nogavičke na rokico)
- piškote (za energijo po porodu) in donat obvezno (prvič nisem imela donata sabo, ga je mogu moj takoj naslednji dan prnest)
- materinska knjižica
- fotoaparat
- polnilec za mobi

TORBA za DOJENČKA, ki jo prinese partner ob odhodu:
- plenički pampers in tetra pleničko
- bodi
- kompletek za iz porodnišnice (v mojem primeru bo tanka majčka na preklop hlačke in jopica)
- nogavičke
- pleteni copatki
- kapica
- odvisno od vremena kombinezonček - pliš
- dekica
- lupinca

Jaz mislim, da je to to, če sem kaj pozabila naj še katera doda user posted image

Lep teden vam želim!

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 885
23.2.2015 9:03:22   
Inčika2
Sem vedla, da sem nekaj pozabila..OBROČ za sedenje, če boste šivane, saj to vam lahko tudi naslednji dan prinese partner.

Veselo pripravljanje na novega družinskega člana vam želim user posted image

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 886
23.2.2015 9:49:48   
diillan
Inčika 2, hvala za ta seznam, vsekakor dobrodošel in poln nasvetov. A se te gate kupijo tudi v drogerijah al samo v lekarni? A ve boste imele dojenčke v svojih sobah ali v otroški sobici? Midva bova za en čas imela posteljco kar v naši spalnici, se mi zdi bolj komod. Nekak ne vidim tega malega bitjeca samega v svoji sobi :).

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 887
24.2.2015 10:08:34   
TOPmommy
Tako,pripravljam torbo za v porodnišnico. Sicer imam nekaj malenkosti še za kupit , v glavnem pa mislim da imam vse.

Inčika2:tvoj seznam sigurno prav pride:) Bi še katera kaj dodala?

Jaz bom kopalni plašč vzela,če ne druga da imam za ogrnit ko pridejo obiski...
Kako se počutite? Jaz imam občutek da bi se že lažje kotalila kot hodilauser posted image

lp

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 888
24.2.2015 10:48:41   
pisanmetulj
Inčika2 Hvala za seznam. Mislim, da bo vsem prišel prav.
Jaz bi za vsak slučaj dodala (saj vem, da to imate že vse zraven materinske), vendar še enkrat za preverit napotnico, zdravstveno izkaznico, dokument o krvni skupini in RH faktorju in potrdilo o priznanju očetovstva za tiste, ki niste poročene.
Midva nimava še vse pripravljeno, bo treba še po kakšen nakup. Sicer smo pa pozno aprilski, tako da se nam malo manj mudi. Otročička bova tudi midva imela kar nekaj časa v naši spalnici, ker je otroška soba predvidena še kar daleč od najine.
Diilan to kar opisuješ z urinom, pa je znak dehidracije. To se je tudi meni dogajalo pred nosečnostjo, ko sem zaradi službe zelo malo vode pila oz. sem se pozno popoldne, zvečer z njo nalilvala. Sedaj ko sem doma pa enakomerno čez cel dan pijem vodo v normalnih količinah in se je stanje samo od sebe pozdravilo.

Lep dan vam želim.

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 889
25.2.2015 8:27:49   
diillan
Ja,ja, takoj sem šla pit :) res premalo pijem in se morem prav prisiliti, da spijem par požirkov.
Zanima me, če katera ve, ali dojenčk, v porodnišnici, nosi oblačilca naša ali bolnišnična, in za pleničke me tudi zanima, rodila bom v Izoli in res ne vem, materinsko sem pa lih tisti dan preskočla.

Inčika 2, tudi jaz bi se lažje kotalila kot hodila, sprašujem se kaj bo še ta dva slaba meseca :):) pa pravijo, da je treba uživati, saj ne da jamram, ampak težko vstanem iz stolice, kaj šele iz kavča, ponoči hodim lulat po 5x, komaj prehodim pot do kante za smeti:), čeprav se trudim, da naredim vsak dan vsaj 20 min sprehoda, obuvanje čevljev je nastal velik problem :):) imam namreč zelo velik trebuh, ampak klub temu res skušam uživati in si zapolniti vsak trenutek, vsako brciko, vsak premik,... ker je nekaj najlepšega - res čudež življenja.

(odgovor članu pisanmetulj)
Neposredna povezava do sporočila: 890
25.2.2015 8:35:31   
TOPmommy
Živjo!
V šoli za starše so nam svetovali da vzamemo tudi labelo v porodnišnico, za v porodno sobo.Da ne pozabimo;)!lp

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 891
25.2.2015 15:23:54   
**slončica**
Živijo nosečke😊Mene pa zanima če razmišljate kaj o porodu in pa o protibolečinskih sredstvih?
Ali ste kaj razmisljale o EA in v kateri porodnisnici boste rodile?

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 892
25.2.2015 19:48:06   
TOPmommy
Slončica, seveda razmišljam o porodu:) Upam,da bo šlo naravno, da ne bo potreben vakum ali pa celo carski rez. Nisem najbolj navdušena nad epiduralno, tako da mislim, da se ne bom odločila za to. Rodila bom v Trbovljah.
Kaj pa ve?

(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 893
25.2.2015 20:17:58   
**slončica**
Tudi mene je strah kaksnega vakuma.CR me niti ni,ce bo potrebno je bolje da ga naredijo kot pa da je kaj narobe.Tudi jaz bom rodila v Trboveljski porodnisnici,razno ce me bo zagrabilo takrat k bom pri fantu bom pa v Novomeski porodnisnici😊

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 894
28.2.2015 13:56:10   
ksuzy19
Pozdravljene!
Da se še jaz malo javim. Rok imam sicer konec aprila, vendar me že malo 'stiska' ko pomislim da bo porod vsak čas. Zadnje čase veliko sanjam o dojenčkih - kako jih pestvam in dojim. Se tudi vam to dogaja?
Tudi midva sva dobila veliko cujic za punčko, tako da upam da se res niso zmotili ker bi bilo kar veliko presenečenje, saj sem psihično čisto pri punčki. Drugače mi je vseeno, ampak saj me razumete kajne?
Ali boste imele kremo lanolin za bradavice ali je ta dm-ova tudi vredu? Slišala sem tudi, da je bepanthen vredu. Kakšne so vaše izkusnje?
Zanima me kako se imenuje naša skupina na fb? Sem iskala, pa je ne najdem.

Pozdravcek vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 895
28.2.2015 20:54:20   
TOPmommy
Živjo!
ksuzi19 :jaz imam rok v začetku aprila in me je tudi začela mal ˇtremaˇ dajati, predvsem kar se poroda tiče. Včasih kar težko zaspim ko toliko razmišljam o vsem mogočem. In sploh si ne morem predstavljati kako se bo najino življenje spremenilo-seveda se veselim-ampak malo treme je tudi prisotneuser posted image .
Lanolin bom jaz v lekarni kupila...bom pa sproti vidla kaj mi bo pasalo in kaj ne.
Midva bova tudi punčko dobila - se mi zdi da letos punčke prevladujejouser posted image
lp

(odgovor članu ksuzy19)
Neposredna povezava do sporočila: 896
1.3.2015 11:29:26   
**slončica**
Jaz imam tudi lanolin kremo, in si bom ze prej malo z njo mazala, da se bradavice majckeno otrdijo.Za ta nasvet sem slisala od par mamic in seveda noc ne skodi ce ga malo upostevam.Tudi jaz pricakujem pupouser posted image user posted image
Se ze neizmirno veselim dneva D,da jo spoznam in pocrkljamuser posted image user posted image
Glede poroda se pa tolazim,da ce so vse rodile in je bilo ok bomo tudi me zmogle kajne punceuser posted image

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 897
1.3.2015 19:49:27   
didimimi987
Hej,

še ena aprilčica se pridružuje user posted image glede na to, da imam rok 30. 4. in da je prvi, je čisto možno, da bom tudi majčiča user posted image no, vsaj upam, ker sem že zdej čisto živčna in me trema res noro daje.. katera razmišlja, da bi rodila na pručki? Dobivam toliko nasvetov, da sem že čist zmešana od vsega user posted image

se je katera slučajno včlanila v ta dm babybonus program? To so mi tudi svetovali, se splača?

Neposredna povezava do sporočila: 898
1.3.2015 19:53:52   
TOPmommy
Živjo!
Jaz sem se včlanila v vsem mogoče baby clube-je treba izkoristit vsak popust:).
Lp

(odgovor članu didimimi987)
Neposredna povezava do sporočila: 899
1.3.2015 23:09:29   
April2015
didimimi987 meni se je splačalo, ker sem namesto 100 eur za vzmetnico, odejo in vzglavnik plačala 60 eur. Drugače pa so kr fajn ti kupončki, na določene stvari -50%, določene pa je kakšen artikel gratis. Seveda se splača, da se malce prihrani.
Na pregledu v petek smo ugotovili da ima naše dete že 2.5kg, da je lega prava, tako da sedaj pa so problem samo še "mamini" živci oziroma panični napadi :) Jaz vstopam v 36. teden, pripravljeno je že skoraj vse, samo še torbe in smo pripravljeni na malo struco :D Morem pa povedat, da me vedno bolj bolijo kosti, da že komaj vstajam (pa ne od trebuha) ker me vse spodnje mišice bolijo. V zadnjem mesecu sem se zredila za 1.2kg, skupno torej za 16kg user posted image . Ginekolog je rekel da sedaj pa sam otrok pridobiva na teži po 200g tedensko, tako da bomo videli koliko bo skupna pridobljena teža.. Ampak bomo že porihtali to kasneje, ko damo vse skozi, in ko bomo zaposleni z user posted image
Kako ste ostale? Meni zadnji dnevi kar letijo, obrnem se pa je teden naokrog.
Toliko zaenkrat, pa upam da res nisem edina ki je tako panična :) Če je še katera se naj malo potoži, da me vsaj malo pomiri user posted image

(odgovor članu TOPmommy)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?