liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* se da. brez problema. prejšnjič sem ravno gledala neko oddajo, ko počnejo točno to. za posamezne vrste rastlin uporabijo točno določen spekter svetlobe...ali tak nekak. in vse tipi topi uspeva.... Očitno ne brez problema......ker oni paradajzi na sliki niso bili tipi topi...... IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jah, a veš ronja, lahko je teoretizirat, da prijava ni nič takega in podobno. kakor komu. mogoče jim pa ni ok, da majo zdaj razvpito reputacijo in da se o njih govori okoli kot da so cirkuški klovni. imo jim je vsaj hudo nerodno, če otrok ne gre več v šolo. ne veš kaj vse to njim prinese in kaj potegne za sabo. hočem rečt, vsaka stvar ima več plati in ni fajn, da se gre prijave delat za en stavek katerega ni noben niti preveril pri viru. predstavljaj si, da učenec v šoli omeni neko situacijo doma, ki se lahko razlaga tudi kot zloraba (lahko pa tudi ne in je benigna). naprimer. a ti ne bi vsaj govorila z učencem preden laufaš na policijo? jaz bi. če bi meni sosed poklical policijo, ker je moja hči rekla, da mamo paradajze v kleti, bi ga tud poslala po srbsko nekam, ko bi ga naslednjič videla. Policija je dobila na podlagi prijave odredbo sodišča, da lahko gre preverit.......ni ravnatelj tisti, ki naj bi preverjal, ravnatelj kot pristojna uradna oseba molra podati prijavo, če obstaja sum.....je že zgoraj Vijoličarka lepo povedala, kaj pa se zgodi v obratnih primerih, ko je sum utemljen in govorimo v stilu "pristojni niso ukrepali, pa bi morali"..... In policija je bila v stanovanju 10 ur......torej tako nedolžna zadeva vseeno ni bila... IZVIRNO SPOROČILO: ronja lili, v ex službi ves čas gojijo tako paradižnike (ne v kleti, ampak v posebnih sobah brez oken), da imajo nadzorovane pogoje in ves čas isti svetlobni cikel, da lahko primerjajo rezultate. Vendar rastline še vedno "vejo", kdaj je pomlad, takrat veliko boljše rastejo, čeprav je temperatura ves čas ista. Laboratorij vseeno ni enako kot klet v bloku.....ker v laboratoriju imajo nadzorovane pogoje 24 ur na dan.......
|