Vijoličarka
|
Zgodba bi lahko bila tudi drugačna. Lahko bi starši dejansko gojili marihuano, ki je, ne glede na taka in drugačna mnenja, zankrat protizakonita dejavnost. Ravnatelj najbrž siliši marsikaj in vidi marsikaj. Kolikor sem ga videla na TV, je njegova iskrena želja, da bi otrokom zagotovil primerno okolje in vzgojo in najbrž mu ni lahko. Tale kolumna je napisana morda tudi zavajujoče. 'Podati prijavo', lahko pomeni marsikaj. Lahko je policijo samo obvestil o sumu, da bi lahko ti ljudje gojili marihuano v kleti. Policija gre pač tja, se vljudno predstavi, pogleda zadevo, se opraviči in gremo dalje. Starši so pač utrpeli nekaj neprijetnosti, za kar mi je žal. A suma sumarum ni nobenemu nič hudega. Kaj pa drugačna zgodba? Otrok živi v okolju, kjer je nekaj narobe. Otrok v šoli sem ter tja pove kakšne stavri, iz katerih bi se dalo sklepati, da se nekaj dogaja. Učitelji v šoli se raje s tem ne ukvarjajo, da si ne bi nakopali težav. Čez kakšno leto pa kakšna tragedija in novinarji in kolumnisti vsi ogorčeni in predvsem prepričani pišejo, da je treba 'ukrepati ob še tako manjhen sumu', da bi to morali vedeti vsi pedagogi, bla, bla, bla. Sploh zadnje čase, se mi zdi, da ni bistvena informacija, da ni bistvo, kaj prav in kaj narobe, pa kaj so dobri nameni, kaj so slabi nameni, bistveno je, da nekoga jeb*eš v glavo in pri tem publicisti med seboj totalno histerično tekmujejo, kdo bo boljši. To je tisto, kar dvigne rejting, to je tisto, kar prinaša zaslužek in prestiž. Ravnatelj je ravnal z dobrim namenom. On ni policist, on se nima kaj 'najprej pogovoriti s starši', ker bi jih, če bi šlo res za kriminalno dejanje, opozoril, naj se prikrijejo. Ni on priletel z nožem med zobmi na policijo in vodil napad na njihovo domovanje. On je samo izrazil sum in imel je tudi podlago za to. Vesela sem, da se je sum izkazal za neutemeljenega. Če bi bila na mestu teh staršev, bi mi bilo seveda neprijetno, morda bi bila nekaj časa celo jezna. Ampak če suma sumarum pogldaš, je dobro imeti otroka v šoli, kjer ravnatelj skrbi za dobro otrok.