|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2015
11.11.2014 22:20:01   
issuesolver
Pozdravljene drage dame user posted image

Najprej iskrene čestitke vsem v imenu Ringarajine ekipe user posted image . Pazite nase in ena na drugo, da se bomo lahko čez slabe pol leta vsi skupaj veselili z vsako posebej user posted image .

Opravičujem se, da motim vašo debato, želel bi vas le povabit k testiranju našega novega foruma. Vsak komentar, predlog ali kritika bo dobrodošla, saj želimo oblikovati rešitev, ki vam bo pisana na kožo.
Če katero zanima, se lahko za test prijavi na tej povezavi: http://php.ringaraja.net/BigBelly/web/landingpage.

Si pišemo. Pa srečno vsem.

Lp, IS

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 726
11.11.2014 23:40:02   
pomelo
OOOO user posted image

Lucka, tudi js imam pregled 26.11. in tudi komaj čakam in z mano bo šel moj dragi user posted image .
Mi je zdravnica sama rekla, da lahko pride in bomo skupaj podrobno pregledali malega, zdaj že kar velikega srčka user posted image

Glede kuhinje ne vem koliko je prišlo, vem da smo jo naročili v Lesnini, je pa bila kar poštena cena kolikor se spominjam...

Na slišanje
user posted image

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 727
12.11.2014 9:36:40   
Anonimen
Zdravo punce!Ali je katera,ki se odloča med Mariborsko ali Ptujsko porodnišnico?Jaz trenutno razmisljam med tema dvema,vendar se ne morem odločit user posted image
Je katera takšna,ki ima izkušnje z obema?

(odgovor članu pomelo)
  Neposredna povezava do sporočila: 728
12.11.2014 10:23:18   
April2015
Tudi jaz imam pregled 26.11. user posted image in do zdaj (4x) je vedno šel partner z menoj, da sva skupaj gledala najino štručko. Glede hrane nimam posebnih želja, niti mi nič od hrane ne smrdi. Jem normalno kot prej, edino mogoče malo več sadja. Glede premikanja moje štručke pa sem si to predstavljala malo drugače (ja prvič smo vsi nevedneži), in sedaj ko sem na par mestih prebrala in povprašala, je moj user posted image kr fajn aktiven user posted image Tudi jaz komaj čakam naslednji pregled, da ponovno vidim najinega pozerja user posted image in da ginekolog pove da je vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 729
14.11.2014 9:55:07   
soncek87
no to glede porodnišnice je potrebno res orenk razmisliti... :D

me pa nekaj zanima za vse tiste ki ste ze zacutile prve gibe.. in sicer... je bil kakšen dan potem da sploh niste nobenih gibom ne nič cutile? no meni se je to zgodilo in zdj res občasno samo kaj zacutim spet.. in hkrati imam tudi občutek da se mi je trebuh zmanjšal.. no ni vec tolk napihjen kot je bil prej.. al pa se je struktura ze zdj kj spremenila in se mi je kao "povesil" da mam zdj sam neko radby zogico spredaj.. :DD

(odgovor članu April2015)
Neposredna povezava do sporočila: 730
14.11.2014 10:39:48   
Taja13
Meni pa se zdi, da gibov sploh še ni ali pa jaz ne vem user posted image Občasno imam občutek, kot da mi nekaj vibrira. A bi lahko bilo to?

Drugače pa je šel moj zraven na nuhalno svetlino pa zdaj bo šel na morfologijo, drugače pa ne hodi zraven.

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 731
14.11.2014 11:22:29   
Tara9
Ojla. Tudi jaz ne vem če čutim gibe ali ne user posted image . Se mi pa zdaj ene 3 dni zapored dogaja, da v službi nekaj čutim, kot bi kakšna ribica plavala, ampak tako na nežno. Ubistvu ne vem, če je to to, al kaj drugega. Sem prav dragemu jamrala, da dokler me mali ne bo konkretno brcnil, ne bom pojma imela user posted image .

Me pa tudi vsake toliko "boli" spodnji del trebuha, predvsem zvečer, čutim kor neko raztezanje. Je G rekla, da tako mora bit, tako da se ne sekiram, je pa včasih nadležno. Sej vem, da se vse širi, ampak ok. Komaj čakam, da bo maternica segala višje, do popka, da ne bo takega pritiska spodaj user posted image .

Sem pa danes izvedela, da je moja voda ok, nimam vnetja, tako da je res tako kot si mi Taja13 ti povedala, malo več tekočine rabim. Sem zdaj kar lepo pridna in pijem kot norc.

Želim vam lep vikend

(odgovor članu Taja13)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   [Brisano sporočilo]
14.11.2014 11:26:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tara9)
  Neposredna povezava do sporočila: 733
15.11.2014 10:57:46   
Lucka9
ufff čisto navdušena.... včerja sva z mojim dragim prvič začutila najino piko poko user posted image .... samo za trenutek ampak bilo je superuser posted image ...
Jaz čutim premike kar tekom dneva, sam na dotik pa kakor imam srečo in včeraj zvečer sva lepo mirno ležala in božala trebušček in sva ga začutilauser posted image

Moj dragi je ves srečen. sicer to ne pomeni, da ga bova vsak dan, samo zagotovo se bo vsak dan ležje čutilo.

Komaj čakam pregled 26.11.., da ga znova vidiva... Še vedno ne veva spola in sedaj sva pa kar malo v dilemi, če bi vprašala, mogoče pa bi Kinder suprise user posted image .

Kakšno je kaj vaše počutje? Jaz počutim se super, samo mi veliko ljudi pravi, da sem bleda... Čeprav jaz sem res super. :user posted image . Mene tudi včasih malo tišči v spodnjem delu trebuha in občutek imam da mi bo počila koža user posted image ... Me pa na trenutke noro srbi koža na trebuhu.... Kaj pa prsa in bradavice vas kaj bolijo? Mene kakšen dan tako, da se jih tudi dotaknit ne smem user posted image .... Sam se vseeno pridno mažem z eno kremo BabyLove iz Dm... Ko pa bo ta pošla, bo, kupila s kakavovim maslom, baje,da je takšna krema najboljša za suho kožo .

lep dan vsem user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 734
16.11.2014 14:14:42   
karolina*
Pozdravljene nosečke

Upam, da mi ne boste zamerile, ker sem vstopila v vaš pogovor. Septembra sem postala tretjič mamica in ker sem sklenila, da je v naši družini otročkov dovolj, prodajam svoja nosečniška oblačila po simboličnih cenah, če bi katero zanimalo.
Podrobnosti so objavljene tukaj: http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/zenska-oblacila-obutev/oblacila-za-bodoce-mamice/hlace/nosecniska-oblacila-st-36-38-prodam-1295637920.html

Uživajte s svojimi trebuščki user posted image

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 735
16.11.2014 19:14:57   
Anonimen
Živijo punce...
Imam eno vprašanje. Noseča sem 17 1/7...
Čutim brcike, ter občasno poslušam malega v trebuhu... Vse je bp...
Mi je pa čudno da se res nisem zredila nič. Maximalno 200g. Mi je pa res čudno, ker naj bi v teh tednih imela že vsaj 2 kg več. Redno jem, zdravo se pehranjujem, in res ne hujšam, kar vsi mislijo da počnem, ko povem da se nisem nič zredila.... Ne vem ali je to ok, ali bi bilo lahko kaj narobe. Trebušček imam pa res že kar fajn velik... user posted image

(odgovor članu karolina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 736
16.11.2014 20:16:39   
Soncek17
Anonimna......moja izkušnja iz prejšnje nosečnosti......ko sem začela redno in zdravo jest ter se malo več gibat, kg niso šle več gor oz. so šle celo malo dol......to je pomenilo 5 manjših obrokov in pa morda malo bolj zdravih kot sem jedla pred tem......dokler sem jedla pa 3 obroke dnevno, so šle pa kg pridno gor.....vse skupaj sem pridelala 7 kg.....tokrat sem pa v 17 tednih pridelala slabo kilo in ni nihče rekel, da bi bilo lahko kaj narobe.....verjemi, da si malček vzame, kolikor rabi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 737
17.11.2014 23:02:25   
April2015
Tudi jaz sem mislila da more bit to kaj bolj konkretnega, ampak je dejansko božanje oziroma kot da ti nekaj zaplava po trebuhu (vsaj pri meni je tako), in zato dokler ne mirujem niti ne občutim. Saj tiste ornk brce še pridejo, nič bat user posted image Mene pa vsaki dan pod prsmi "štihne". Prav tak občutek je kot da bi mi kdo nož zarinil noter, včasih se niti ne morem premaknit, ker mi kar sapo jemlje. Opažam pa to zadnjih 14 dni. Ima katera podobne izkušnje? Kaj pa vem, user posted image še je premajhen, da bi me to tako bolelo.

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 738
18.11.2014 9:55:25   
Lucka9
Hja mi smo pa ze nadelali dobrih 4kg... Samo mi tudi ni nic rekla da je kaj prevec. Sama niti ne vem kaoo je s peidobivanjem kg samo baje da do sesaj imam lahkp cca +5kg. No kakor koli. Mi imamo zelo zivahnega otrocka, se ves cas premika:-).

(odgovor članu April2015)
Neposredna povezava do sporočila: 739
18.11.2014 17:32:16   
Taja13
Jaz sem do zdaj pridelala 2,5kg in se mi ne zdi dosti. Jem vse, enako kot prej, 5 obrokov imam bolj poredko, ker nimam časa za to, ampak se potrudim, da vmes pojem kako jabolko ali pa kaki.
Drugače pa sem bila danes pri zobarju in mi je mogla tri zobe popravit, prej pa eno leto nič. kaj mi dela ta user posted image user posted image . In še trpet sem mogla, ker mi ni želela dat inekcije, jaz pa imam zelo nizek prag bolečine. boga jaz user posted image
a trebušček imaste že velik? meni se sicer malo vidi, ampak skoraj nič. danes sem se šla slikat za dokumente in je tema nanesla, da sem 20t noseča, pa mi skoraj ni vrjela, ker se nič ne vidi. bo pa na koncu večji user posted image

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 740
19.11.2014 11:32:47   
pisanmetulj
Pozdravljene aprilčice!user posted image
Najprej vam čestitam in vam želim, da bo vaša nosečnost potekala v najlepšem redu.user posted image
Ker sem tudi sama prvič srečka nosečka, se vam v skupini pridružujem. Rok imam 25.4.2015.
Vidim, da lepo sodelujete. Tudi jaz potrebujem en nasvet. user posted image Na začetku so me mučile slabosti, pa tudi bruhanje.user posted image Sedaj je to počasi za mano. Zaradi teh težav sem ostala na bolniški. Sedaj pa mi je komisija na pobudo ginekologa podaljšala bolniško.
Tokrat mi je ginekolog napisal, da imam dovoljene krajše sprehode, komisija pa tega v odločbo ni napisala. Ali to pomeni, da mnenje ginekologa ni pomembno in ne smem na sprehod?user posted image To mi namreč ni všeč, ker je težko bit toliko tednov samo v stanovanju. Prav pogrešam malo hoje na svežem zraku.user posted image

Pa lep dan vsem.user posted image

(odgovor članu Taja13)
Neposredna povezava do sporočila: 741
   [Brisano sporočilo]
19.11.2014 18:54:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pisanmetulj)
  Neposredna povezava do sporočila: 742
20.11.2014 9:35:05   
soncek87
olja....

kako ste? se malo pa spet vidmo nase user posted image na morfologiji... komaj čakam ker ta mesec ga nism vidla kar mesec in pol.... arrrrr

uglavnem me pa zanima predvsem tiste katere ste ze presegle polovičko.. ali vas peče kaj zgaga? in kako vas peče? mene je namprec vrečaj tako zacelo pect v zelodcu pravzaprav v zlički in ni in ni popustilo skoraj cel dan.. bolecina pa se je stopnjevala navzdol ob robu trebuha in ne kot prava zgaga na poziralnik... jz newm kaj naj bi to bilo.. popila sem vse zivo od magnezija donata sode.. vse... pa po res skoraj 8 urah ponehalo...
druga stvar pa je da sm mela tko mocne krce in bolecine na levi strani spodaj.. kakor pri jajčnikih oz kto bi bilo kak napad na slepič.. sam newm na kateri strani se zacne.. ko sem se zacela tipat po trebuhu sem imela vse razboleno.. in dans zjutraj sm se kar nekaj zatecena zbudila na obrazu.. al je to zato ker res nism dobr spala.. mela grozne grozne sanje.. al je kaj povezano stem... prosim svetujte mi ce se vam kar koli sanja o tem... user posted image hvala

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 743
20.11.2014 10:43:45   
pisanmetulj
Hvala MarilynB. user posted image Upam, da bo pdp tak kot je, ker mi je fajn datum. user posted image

Problem pa je, da je komisija napisala, da moram biti na svojem domu in mirovati. Tako da me je malce strah, če me ne dobijo doma. user posted image

Bogi sonček87, na žalost ti ne znam pomagati, ker se mi o tem zaenkrat še ne sanja. Slišala pa sem, da baje pri zgagi pomaga grizkanje mandljev. Upam pa, da se sedaj že boljše počutiš user posted image

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 744
20.11.2014 13:49:57   
diillan
No. mi smo pa končno dobili rezultate amniocinteze in juuuhuuser posted image , je vse ok, tako, da sedaj se pa res lahko veselim te nosečnosti. Tudi jaz sem doma že skori dva meseca in mi isto piše v odločbi, da moram biti na svojem domu,dovoljeni so mi samo obiski pri zdravniku. Jaz grem kljub temu na sprehod vsak dan, v trgovino, k staršem, ampak cel čas odsotnosti, sem zelo napeta. Jutri mam G in moram se dogovoriti, da mi napiše sprehode al pa grem raje delati, vsaj za polovičko. Doma (v hiši) se mi bo zrolalo in konstatno sem z glavo
v hladilniku user posted image . No mene ne peče zgaga, zato ne vem pomagati, me je pa dva dni bolala sramna kost oz. komplet spolovilo, da sem hodila kar na široko, sedaj je malo bolje, vendar je bolečina še kr prisotna. Prvič me bolijo te kosti, no najbrž je to vse normalno.

(odgovor članu pisanmetulj)
Neposredna povezava do sporočila: 745
20.11.2014 21:02:23   
Lucka9
Lep dober večer user posted image

No meni se dozdeva, da je moj buši vedno večji,user posted image več ljudi kot ve večji je user posted image . Na faksu namreč velikim nisem nič povedala, ker se ne družimo, in tudi ker ne bom nič v zaostanku pri izpitih.
Kakor koli...
Moje počutje je vredu. Sicer težkooo zjutraj vstajamuser posted image , še posebno kadar moram vstati za službo (delam preko študenta) tako, da se se dogovorila, da prihajam na delo eno ura kasneje...

Kar se pa kg tiče... Jap nisem srečka, ki se ji ne bi na tehtnici poznali user posted image , jih imam že +4kg ali pa celo +5.. ne vem ker se doma ne tehtam, imam fobijo... user posted image . Nihče ne zna točno povedati koliko je ''vredu''. Koliko kg ste šle ve gor?... mene je strah, da potem ne bo šlo dol... in vem, da se s tem ne bi smela obremenjevati sedaj samo ne morem iz svoje kože user posted image . redno se gibam, jem obroke cca 5 na dan ali manj... pa ne jem neke kalorične hrane. priznam, da imam kdaj napad slano (čips ali kokice) ali pa resnično redko sladko, samo me vse mine, ko naredim dva grižlajaja. spijem pa veliko vode okli 2- 2'5 litra na dan. >Če ne več... Kako je z vašo lakoto?
Se pa že veselim pregleda v sredo user posted image in gre moj dragi z menoj, da bova skupaj videla piko poko user posted image , morda se pa sedaj izve kaj bomo imeli user posted image ali user posted image . čepra še vedno nisem 100%, da želim vedeti... [b]Ve že veste kaj boste imele? ali čakate dan D?user posted image

(odgovor članu diillan)
Neposredna povezava do sporočila: 746
21.11.2014 8:01:20   
Jaya
soncek87, jaz sem v 19. tednu, pa me zgaga včasih pošteno žge. Ponavadi zvečer, če pojem kaj "suhega", zato se zdaj izogibam bolj obilnim večerjam in se raje preusmerim na kako juho ali kaj podobnega.
Drugače pa, mi smo pridelali 4 kg in je na pregledu v 16. tednu povedala, da je to še v mejah normale (ponavadi pri teh tednih so kilogrami 2-6 kg +).
Počutje pa.. komaj smo se rešili bruhanja, prvič v nosečnosti se zdaj počutim ok, razen pritiska - napetosti na trebuh, ki se pojavi tu in tam... še ima katera to? Občutek je v bistvu, kot da bi moral, ampak ne moreš na wc :)
Tudi jaz sem "preučevala" porodnišnici v MB in na Ptuju in tiste, pri katerih je bilo vse v redu, so hvalile Ptuj, ko je pa prišlo do zapletov, pa vse v Maribor.. v bistvu je to splošno mnenje... zdaj pa ne vem.. verjetno bo pa kar MB ostal...tako da.. upam, da se s katero vidimo user posted image

lp

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 747
21.11.2014 10:54:36   
Tara9
Ola aprilčice, čas da se še jaz malo oglasim.

Kilogramčki: jaz sem do zdaj (konec 19.tedna) pridelala cca 3,5 kg. Se tudi bojim doma na tehtnico stopit, ampak sem se včeraj vseeno opogumila user posted image . Mi gre pa vse v trebuščka, čeprav sem se prej vedno v stegna redila. Trebuh se ne da več prikrit, no pa saj ga tudi nočem user posted image . Jem normalno, mogoče sem na momente malo bolj lačna kot prej, ampak živim normalno. Se pa z okroglo postavo nič ne obremenjujem, samo da bo moj sonček živ in zdrav, za svoje telo bom že potem poskrbela in ga spravila nazaj v red user posted image . Lucka9, zihr bo šlo potem vse dol, ne očitaj si kilogramčke, to je del tega, vsaj veš da pikica raste user posted image .

Jaya tudi jaz imam občasno napetost v trebuhu, imam filing, kot da maternica pritiska na druge organe user posted image . Pomoje je vse to del nosečnosti.

Kdaj začnete z morfologijami, je katera že imela? Jaz komaj čakam. Za spol bova vprašala, me zanima če je punčki iz nuhalne zrastlo kaj med nogicami user posted image .

(odgovor članu Jaya)
Neposredna povezava do sporočila: 748
21.11.2014 11:00:29   
Jaya
Tudi nama so pri nuhalni napovedali verjetno punčko, bova pa na morfologiji 2.12. še enkrat vprašala, če je kaj zrastlo user posted image
Tako da še dober teden.. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 749
21.11.2014 13:56:09   
pisanmetulj
Jaz se spet oglašam, ker mi je doma že dolgočasno in se z računalnikom vsaj malo zamotim. user posted image

Kilogramčki: Ker sem na začetku bruhala, sem izgubila najprej 4 kg, potem so me pri ginekologu stehtali in napisali začetno težo, nato pa sem šla dol še za 2 kg. Sedaj pa sem spet na kilogramih, ki so mi jih vpisali kot začetno težo v materinsko knjižico. Tako da gledano po knjižici se nisem nič zredila. Je možno, da je lahko kaj narobe z otročkom (ne raste, ne pridobiva na teži)? user posted image Jem pa normalno, sicer moram vsaki dve uri dat kaj v usta, jem vse, tudi sladkarije in kakšno drugo nezdravo stvar user posted image , z izjemo stvari, s katerimi bi lahko dobila toksoplazmo, ker je nisem še prebolela.

Komaj čakam morfologijo, da spet vidim user posted image . Datuma sicer še nimam. Midva sva tudi zvedla za spol, čeprav tega nisva želela user posted image . To pa zato, ker sem opravljala nifty test. Ko me je genetičarka vprašala če želiva vedeti spol, sva rekla da ne in nama ga ni povedala. Naslednji dan pa sem dobila izvid na katerem je bil spol napisan. Pri tem naj se ne bi zmotili tako da lahko rečem, da je spol skoraj 100 % pravi. Tako da sem se sprijaznila s dejstvom, da veva, kaj bova imela user posted image .

(odgovor članu Jaya)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?