|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dr. Sašo Drobnič
6.11.2014 8:43:09   
ni85
Super :) Potem smo pa vse tri na istem :) jaz imam datum 11.11. potem pa se drugi dan m začnem špikat. mi bi morala dobiti 21.11. ampak mi zadnje čase zamuja tako da mislim da jo bom dobila okoli 27.11. potem pa akcija :D komaj že čakam :D

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 201
6.11.2014 9:40:14   
lastovica
Punce, navijam za vas, da vam uspe user posted image user posted image user posted image ... pa ne bit preveč živčne user posted image

Jst pa upam, da se je komisija včeraj zbrala, potrdila IVF in da sedaj samo še počakam na pošto (baje, da imajo 60 dni časa, da jo odpošljejo user posted image ).

No, se že veselim, da dobim z vaše strani kakšno veselo novičko čim prej user posted image

Držite se punce!!!!

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 202
6.11.2014 9:54:42   
Endri
Jaz tudi upam, da je komisija včeraj bila...a katera ve? Ampak kaj hudiča rabijo 60 dni, da pošljejo pošto...mi bi radi čimprej v akcijo!!!user posted image

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 203
6.11.2014 12:22:43   
lastovica
Tako je Endri...jaz sem že v nizkem štartu user posted image
Upam, da na MOD-u kmalu dobimo odgovor, lahko pa že kar jutri pošto na dom, to bi bilo še bolje user posted image

(odgovor članu Endri)
Neposredna povezava do sporočila: 204
6.11.2014 15:03:49   
lastovica
A je šla katera na predavanje glede postopka IVF - na konziliju so mi omenili, da naj bi ga z možem obiskala... predvidevam, da to ni nujno... user posted image

Pa da popravim napako s prejšnjega posta... na MON-u (in ne MOD-u) user posted image

< Sporočilo je popravil lastovica -- 6.11.2014 15:05:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 205
7.11.2014 8:42:39   
ni85
Nama so tudi rekla za predavanje, ampak nisva šla. Bi bilo pa po moje zanimivo. Jaz že komaj čakam torek :) Upam, a vas čimprej obvestilo o odločbi komisije. 60 dni je predolgo, dajte malo poklicat kam mogoče se boste kaj prej lahko zmenile. Jaz resnično upam, da bomo vse kmalu videle user posted image :)

< Sporočilo je popravil ni85 -- 7.11.2014 8:43:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 206
8.11.2014 0:01:23   
Maja1990
Lastovica, zakaj pa naj bi se cakalo 60 dni na pošto? A ne dobiš posto samo za vabilo na konzilij? Midva sva dobila vabilo na konzilij v enemu tednu po drugemu spermiogramu (ostalo sva tako ali tako imela ze 'opravljeno'). Na samem konziliju ti pa potem povedo kaj oz kateri postopek so odobrili... in potem se ob prvi menstruaciji naročiš, dobis datum za sprejem in naslednjo menstruacijo (ali ze pred njo) začneš s hormoni. :)

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 207
8.11.2014 0:03:55   
azalea
Zato ker cakajo na posto drzavne komisije in ne na pošto konzilija.
dve razlicni stvari

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 208
9.11.2014 20:14:26   
lastovica
Tako kot je rekla Azalea, konzilij in komisija sta dve različni zadevi.

Naju je recimo za konzilij kar sestra Tatjana poklicala. Ker pa midva čakava na darovano moško celico, mora postopek odobrit komisija. Ta pa si kar vzame čas, da se zbere (čakava že od maja, julija sva bila na konziliju), potem pa si še vzamejo čas, da odpošljejo pošto. Ampak dočakala bova....kmalu user posted image

(odgovor članu azalea)
Neposredna povezava do sporočila: 209
9.11.2014 21:23:30   
azalea
Komisija je bila 5.11.

Prebrala na MON-u :)

Neposredna povezava do sporočila: 210
9.11.2014 22:31:33   
Maja1990
Ahaaa.. lastovica, sem mislila da si na istem kot me. :) Koliko je potem vsega skupaj za čakat če imaš darovano moško spolno celico? In zakaj je pri vama s partnerjem to potrebno (če smem vprašat)? Ker pri nama ima moj zelo slab spermiogram in niso bili ravno najbolj optimistični na konziliju, pa malo že vnaprej študiram (čeprav srčno upam da nama ne bo treba tega). Sama nameravam tudi darovati svoje celice - sem hotela že v tem, prvem postopku, pa so rekli da bodo prvo mene 'naredili' nosečo, potem pa lahko darujem... v prihodnosti. :)

A darovano moško ali žensko spolno celico odobrijo vsakemu paru, ki jo potrebuje (ker so baje čakalne dobe, se posebej za žensko spolno celico, zelo dolge)?

(odgovor članu azalea)
Neposredna povezava do sporočila: 211
10.11.2014 7:28:20   
lastovica
Za moško spolno celico baje ni čakalne dobe, se gre v postopek lahko takoj, ko komisija odobri, za žensko pa 2 leti. Sem tudi jaz želela, da bi darovala, pa so mi rekli enako kot tebi. Moj mož nima nič plavalcev, mu tudi 9-mesečna hormonska terapija ni pomagala. Tako, da je bilo teh 9 mesecev stran vržem čas. user posted image

Za darovanje celice je starostna omejitev (za žensko mislim, da je 35 let, če se ne motim). Moraš pa dati kri za spolno prenosljive bolezni, pa potem se pol leta čaka in če je vse ok, se daruje. Mislim, da je nekaj takega.

< Sporočilo je popravil lastovica -- 10.11.2014 7:30:43 >

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 212
10.11.2014 12:06:01   
Maja1990
A, super da ni čakalne dobe za moško celico... No, moj ima polno plavalcev, ampak je gibljivost zelo slaba, prav tako morfologija. So rekli na konziliju, da ga bodo še na genetiko dali.

Drugače pa vem kako in kaj je z darovanjem, samo mi še ne pustijo... bom pa sigurno, takoj ko bom lahko. :) Srčno upam, da nam vsem kmalu rata zagledat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 213
12.11.2014 8:54:35   
ni85
Živjo punce. Tok, da vam poročam. ..... Včeraj sva imela še zadnji pregled papirologije in določitev inekcij itd. Še kar ne morem vrjeti kako so vsi prijazni in vzpodbudni, se prav super počutiva. Najpre sva bila pri sestri Nini (stara porodnišnica) kjer nama je še enkrat vse razložila, pregledali smo vse najine podatke, da se ujemajo potem pa sem dobila kot neki koledarček na katerem je točno vse zapisano kdaj začnem z inekcijami, itd.. Sama potem notri vpisujem podatke (datum menstruacije in potem vsak dan datum špikanja,...) POtem sva šla naprej v sprejemno in na koncu še do sestre, ki nama je pokazala kako si moram devati inekcije. Tako, da prvi ali pa drugi dan menstruacije pridem v staro porodnišnico in dobim ampule ("svinčnik" za dajanje inekcij pa so mi dali že za domov). Drugi dan se začnem špikati potem pa imam sedmi dan kontrolni UZ in pregled in tam mi potem povejo kako dalje (dajo ponovno dozo hormonov, mi kaj zmanjšajo oz povečajo, itd) Sem si sama morala dati eno inekcijo za probo in ni nič groznega. Tako, da zdaj čakamo user posted image in upam, da pride čimprej oz da bo vsaj ta mesec točna :) Če še katero kaj zanima naj kar vpraša :)

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 214
12.11.2014 9:22:58   
Maja1990
O super ni85, hvala za info... midva imava to naslednji teden za obavit :) Ti res močno želim, da M pride točno!

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 215
12.11.2014 9:37:45   
ni85
Super :D pol se pa kaj vidmo na kakšnem ultrazvoku. :D ker dejanske ure nimaš ampak ob 7:30 so začnejo in tista k prej pride je prej na vrsto :) za drugi teden pa imej vse papirje s seboj, midva sva mogla it še po izvide ot testa za spolno prenosljive bolezni. Oz midva sva se tko zmotila pa sva šla v čakalnico v leonišče namesto v staro porodnišnico :D hahaha in nama je sestra tatjana dala še te izvide za sabo.

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 216
12.11.2014 9:43:26   
Maja1990
Mogočese pa res vidimo na UZ - kdaj ti pričakuješ M, če bo točna? :) Drugače pa za spolno prenosljive bolezni vem - nama je sestra v stari porodnišnici dala uro ob 9ih, ker leonisce baje zacne delat šele ob 8.30 - da bova lahko še tja skočila po izvide. :)

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 217
12.11.2014 9:53:54   
ni85
aha super :) jz sm mela zadnjo m 24.10. in imam malo daljši cikl tko da mislim da naj bi jo dobila okoli 25-27.11 enkrat. Kdaj pa ti?

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 218
12.11.2014 10:11:15   
Maja1990
Jst sm jo imela 1.11., pa je bil cikel dolg 28 dni, ampak mi je zadnjih par mesecev hodila tudi na 25-27 dni, včasih zna bit pa prav nesramna in zamuja tudi do 33. dneva. user posted image Pričakujem da bo okoli 29., 30. prišla, mogoče pa celo kak dan prej. :)

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 219
12.11.2014 10:20:54   
ni85
potem bomo pa res na istem. :))) a imaš ti takoj menstrucaijo ali imaš kakšen dan dva al pa tri prej že izcedek in potem šele menstruacijo? ker pri meni je ponavadi tako, da imam tri dni prej nek rjav temno rjav izcedek potem pa tretji dan grozne bolečine in močno menstruacijo. in zdaj nevem točno kaj se smatra kot prvi dan? ker drugi dan se moram začeti špikati. In sem včeraj to vprašala sestro Nino in se mi je zdela kot da neve točno in je rekla, da naj kr prvi dan štejem za dan ko dobim ta izcedek ampak nisem prepričana da je to. Kaj ti misliš?

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 220
12.11.2014 10:26:30   
Maja1990
Jaz ko jo dobim, je takoj sveža, rdeča kri... je pa prvi dan bolj šibka, drugi dan se pa potem ulije. Traja pa največ 5 dni oz. 6. dan je mogoče še majčkeno na dnevnem vložku.

Ti če imaš vedno tako, da je prej izcedek, pa se potem ulije, smatraj takoj ko dobiš izcedek za prvi dan. To je očitno normalno zate.

< Sporočilo je popravil Maja1990 -- 12.11.2014 10:27:07 >

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 221
12.11.2014 10:38:16   
ni85
ja tako mi je tudi sestra rekla. Je rekla, da naj počakam da vidim kako bo prvi dan, pa da dejansko ne more bit nič narobe. ker itak se vse spodbuja z hormoni in hodim na UZ kjer bodo točno videli stanje in po potrebi še dodali ali pa zvišali inekcije. dajem si pa inekcije PUREGON-a.

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 222
12.11.2014 10:41:05   
Maja1990
Drugače imaš tudi kratek postopek a ne? Jaz sem dobila Menopur. Mi pa jajčniki super delujejo, včasih še preveč, tako da upam, da ne bodo hormoni prehudi zame... :)

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 223
12.11.2014 10:48:29   
ni85
Ja kratki postopek ja. Kakšna pa je razlika med menopur in poregonom? Pa jaz imam na dan 150...pa ti? je rekla sestra, da je največji stranski učinek prenapihnjenost in da znajo kaj jačniki boleti. Upam, da me ne bo kaj tko medlo, ker hormoni slabo vplivajo na mene :P

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 224
12.11.2014 10:53:43   
Maja1990
Kok si pa ti stara in a maš kakšne probleme al je problem samo v partnerju (če smem vprašat)? Jaz sem baje rosno mlada pri 24 in pri meni je vse bp, zato me je dala na kratek protokol in Menopur. Sem prebrala, da naj bi Puregon povzročil več celic, Menopur pa malenkost manj, ampak boljše kvalitete (to so bile študije, ampak so procenti zanemarljivi - sta obe zdravili praktično isti).

(odgovor članu ni85)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?