kamajuš
|
Ojla ! Midva z sva doma, kjer je precej kaotično. Otroci so bratca izjemno lepo sprejeli, kar preveč so navdušeni nad njim : ves čas bi ga božaoi, pestvali, rinejo vanj ... Jaz pa kolebam med številnimi ne-ji in mižanjem na obe očesi. Upam, da kalu vspostavimo nekdanjo rutino, da bo potem lažje. Moj porod je bil express: ob 21.30, ko sem pospravila kuhinjo (itak sem celo popoldne nekaj pospravljala), sem začela še neke službene dolgove rihtat, hkrati pa me je vedno bolj zvijalo. Ko sem se umirila za računalnikom, sem postala pozorna na te krče, ki pa niso bili redni. Počutje je bilo vedno slabše, ob 23 pa se mi je začel luščiti čep. Ker pred tem nikoli nisem šla rodit s popadki, sem bila malce zmedena in sem še čakala. Ok 24 me je postalo malce strah, saj je bil to moj 4. porod in nisem želela roditi doma . Zbudil sem moža, poklicala starša in ob 00.30 sem bila v P. Sprejela me izjemno neprijazna babica, me nazjala, kako da ne vem, kako pogosti so popadki, sploh, če grem v četrto. Počutila sem se pomnožena z nulo in totalno nesposobna. Sem že hotela domov, pa je nejevoljno predlagala, da me bo pogledala, če sem že tam. Odprta 4cm sem bila milostno sprejeta, z besedami, da bi lahko še počakala. Ob 1.05 sem bila v klistirnici, ob 2.05 v porodni. So me priklopili na ctg, potem sva bila z možem sama do 2.30, ko sta prišli babica in zdravnica. Slednja me pogleda in reče, da bomo kar rodili. Jaz začudeno, a že? In ona ja, da sem 9 cm odprta. Mi je predrla mehur, potem pa je šlo zares. Ker je babica skakljala iz ene sobe v drugo, sem zamudila ene dva potiskanca, sicer bi bilo verjetno še malo prej. Zajokal je ob 3.05. Ker se je našemu fantu tako mudilo, da je zraven že tako velike glavice 37cm rinil ven še rokico, sem fasala en šivček, ki pa ni moteč. Sam prod je bil precej boleč, ker sem za lajšanje dobila samo masko, ki pa ni bila pretirano učinkovita . Pri prejšnjih sem dobila v žilo, tokrat ni bilo časa. Tako je bilo tokrat pri nas. Zdaj se privajamo,,predvsem se moram jaz sestavit, saj so moje trebušne mišice povsem zanič, posledično me zelo boli hrbet. Dojiva se lepo, se pa že kažejo znaki krčev - sem potihem upala, da nam bo vsaj tokrat prišparanon ... Vsem želim lep porod in naj vam hitro minejo zadnji dnevi. Predvsem uživajte, ker kot pravi Pušenjak: pravi problemi se začnejo šele po porodu!
|