|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  245 246 [247] 248 249   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
12.6.2014 12:48:08   
bipia
ZDRAVO PUNCEuser posted image

Sm nova na tej strani pa me nekaj zanima, če za iui postopek ne potebuješ konzultacije.
Hvala
Pa vso srečouser posted image

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 6151
13.6.2014 21:34:53   
*viva*
Ne vem kaj imaš v mislih pod konzultacijo. V MB ti IUI predpišejo na podlagi že opravljenih preiskav, torej po več kot enem pregledu oz. pogovoru v ambulanti za neplodnost. ČE je kje drugače pa ti žal ne vem povedat. Vsekakor pa mislim, da brez pregleda in obrazložitve postopka z vsemi tveganji skoraj zagotovo ne gre. Le gre za postopek v okviru zdravljenja neplodnosti. Upam, da sem ti kaj pomagala :)

(odgovor članu bipia)
Neposredna povezava do sporočila: 6152
16.6.2014 22:14:57   
zverinica#
V Ljubljani za IUI konzultacija ni potrebna-vsaj midva je nisva imela.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 6153
17.6.2014 8:26:37   
Petrarca91
Zdravo,

mene pa zanima, ali ti na dan postopka IUI pripada bolniška? Če pripada, ali moraš to urediti pri osebnem zdravniku ali dobiš pri ginekologu, ki postopek opravlja?

Hvala

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 6154
21.6.2014 15:01:52   
Anonimen
 *viva* kako je kaj s tabo nič se ne javiš.
user posted image

(odgovor članu *viva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6155
23.6.2014 11:32:32   
zverinica#
Živjo punce, je pri kateri kaj novega?
Jaz sem končno dobila user posted image pa še to s primolut nor-om in je zelo šibka. Naročila sem se na uz za 8. dan, jutri pa pričnem z inekcijami.
Me je vsega skupaj kar malce strah..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6156
23.6.2014 17:45:03   
*viva*
Tu sem :)

Jah nič, 12 dan po IUI je prišla user posted image . No, je pa danes že drugi dan z injekcijami, smo kar takoj štartali, ker so bili jajčniki ok, pa da ne zavljačujemo :)

Neposredna povezava do sporočila: 6157
24.6.2014 12:24:35   
shoegal
*viva*: Katere injekcije pa imaš? In koliko foliklov si pridelala v prvem postopku?

Jaz sem trenutno v čakanju po 2. IUI in se trudim ne bit vsa na trnih in iskat kakšne znake. Kakšen dan mi gre kar dobro, kakšen dan pa malo manj user posted image . Je pa tako, da sem prvič že 10 dni po inseminaciji dobila user posted image in se mi je moj redni 27-dnevni ciklus skrajšal na 21 dni (je pa res, da sem stopko zaradi hitre rasti foliklov dobila že 8. dan ciklusa). V glavnem prava zbrka... Tako, da v bistvu sploh ne vem, kdaj jo pričakovat.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 6158
24.6.2014 16:19:35   
Anonimen
*viva*jaz sem tudi včeraj začela s klomif. In na 12 dan cikla imam ultrazvok, se zna zgodit da se še srečava kje. Morda bova pa imele na isti dan IUI. Držim pesti da bo sedaj uspešno. Ah pri meni se je sedaj vsaj malo začelo premikat. Drugače mi je pa predpisal 3 IUI dva s tabletami zadnjega pa z injekcijami. Če bom le mogla bom poskusila vse čim bolj odmislit, sam mislim da ne bo šlo. Ahh ko ne morem iz svoje kože.
user posted image

(odgovor članu shoegal)
  Neposredna povezava do sporočila: 6159
25.6.2014 14:34:12   
*viva*
Shoegal imam Gonal 75, sem prejšnjič dobro reagirala, 3 folikli so bili pa so mi kr pustili. So mi pa povedali, da pri inseminacijah običajno prekinejo postopek že pri 3 foliklih, ker jih je strah večplodne nosečnosti....pa sem samo rekla hja, lahko pa tudi nič ne rata,ne...

V bistvu je to moj 3 IUI, ker 1 sem imela v naravnem ciklu, ki smo ga dolgo čakali, o tem sem že pisala lani. Tako da mi na srečo ostaja sedaj samo še 1 po počitnicah, če ne bi bilo sedaj uspešno. Potem pa IVF.

Drugače pa sem jaz prejšnji mesec imela IUI že na 11 dan cikla in sem 10 dan po IUI že dobila izcedek, 12 dan pa user posted image .

Ne vem, mogoče je to ker ne dajejo pri IUI nič za podporo, razmišljam da bi tokrat sama začela jemat dabroston ampak se kot prejšnjič ne morem odločit.

Anonimna, jaz imam jutri UZ, predvidevam pa da v soboto IUI, tako je bilo zadnjič.

Znakov pa nisem imela prejšnji mesec prav nobenih, niti reakcije na Gonal ne, razen kako uro po injekciji sem postala nenormalno žejna. Tokrat pa niti to ne. No, sem pa sitna, mogoče od tega user posted image

Shoegal si v Mb? Anonimna? Koliko časa se že ubadata s to našo dohtarijo?
user posted image

Pri meni teče 5 leto truda in dobri 2 leti v ambulanti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6160
25.6.2014 22:32:35   
Arual
Hey, kako kaj?
Končno sem spet tukaj, sem dolgo čakala na user posted image , nazadnje sem jo dobila 8 maja. Tako da jutri že kličem za UZ in gremo v 3. IUI. Res komaj čaka.
Pri nama je že teče 7 leto, odkar se trudiva in želiva imeti otročka. Težko je, ampak vsak dan sem bližje temu da zagledam user posted image .

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 6161
26.6.2014 10:58:41   
*viva*
Arual jaz pa sem bila prepričana, da si se že preselila na sosednjo temo user posted image user posted image user posted image

Ja, res je, z vsakim dnem smo bližje user posted image , user posted image in user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6162
26.6.2014 21:44:11   
Anonimen
Jaz hodim v Maribor. Upam da ne bodo zamudili o. jutri imam še dve tableti za vzet. Sem pa sedaj prvič na klomif. in ne vem imam neke čudne znake. Jajčniki me bolijo (upam da ne bo preveč foliklov, da mi ne bodo prekinili), na momente sem cela potna…. Nama drugače teče tretjo leto od kar se trudiva, pač enkrat bo že, vsaj upam da bo.
Nas bo pa kar nekaj na IUI ta mesec. Držim pesti za vseuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu *viva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6163
27.6.2014 7:39:12   
shoegal
Jaz sem pa v Lj. Se trudiva tam cca. 3 leta in približno leto in pol sva že pri dohtarjih. Tudi jaz držim pesti za vse, čeprav pri nama izgleda, da tudi 2. IUI ne bo uspešen user posted image . Danes je 11. dan in imam že neke izcedke, podobno kot prejšnjič...

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 6164
27.6.2014 22:27:42   
Anonimen
Držim pesti da se ne vlije in da je uspelo. Kako pa kaj ostale že veste kdaj grete na IUI?
user posted image

(odgovor članu shoegal)
  Neposredna povezava do sporočila: 6165
28.6.2014 8:43:07   
zverinica#
Tudi jaz držim pesti za vse! user posted image
Jaz imam prvi ultrazvok v ponedeljek v Ljubljani. Mogoče se s kakšno celo srečamo :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6166
30.6.2014 17:35:57   
Anonimen
Kako ste kaj ostale. Jaz sem predelala tri in so se mogli posvetovat, če me bodo spustili naprej in ja so me danes ponoči stopka. Pol pa mučno čakanje kako in kaj. Sem imela pa kar velike od 19-21. Ah upam da bomo na morje peljali se kakšnega slepega potnika. In kako ste kaj ostale, ste že imele IUI.
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6167
30.6.2014 17:41:27   
shoegal
Ja, pri meni se je že ulila user posted image . Ker je bil to moj drugi neuspešni IUI, čakam sedaj na pregled pri ginekologinji, potem pa verjetno čez poletje pavza (glede na to, da v Lj tako ali tako ne delajo) in jeseni v IVF (predvidevam), če seveda poleti po čudežu ne uspe po naravni poti. Držim pesti za vse ostale, ki še čakate, da boste pridelale čimveč slepih potnikov.

Anonimen: me veseli, da si pridelala kar tri in upam, da bo eden med njimi zmagovalen. Na kakšni stimulaciji si pa bila? Jaz sem v zadnjem postopku pridelala dva, enega 17 mm in enega 19 mm, žal noben med njima ni bil preveč gostoljuben user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6168
30.6.2014 17:55:36   
Anonimen
shoegal žal mi je.user posted image
Jaz sem bila na klomif. Dve tableti. Pa se mi je zdela kar velika doza glede na to da imam svoje o in sem si mislila da bo nekaj takega. Nič bomo videli. Malo me je strah da nebi prej dobila o ker sem imela že kar velike folikle. Ti kar drži pesti. Jaz pa držim pesti da vama bo čez poletje uspelo po naravni poti.user posted image
user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu shoegal)
  Neposredna povezava do sporočila: 6169
1.7.2014 8:27:59   
Petrarca91
Zdravo,

mene pa zanima, ali ti na dan postopka IUI pripada bolniška? Če pripada, ali moraš to urediti pri osebnem zdravniku ali dobiš pri ginekologu, ki postopek opravlja?

Hvala

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 6170
1.7.2014 10:46:57   
*viva*
Shoegal user posted image user posted image user posted image

Anonimna, meni so prejšnji mesec delali IUI pa sem tudi imela 3 folikle... Drugače pa bi stopka naj "nadzorovala" O.... Držim pesti!

No pri meni so se tudi mogli posvetovat, pa ne če bi me spustili naprej zaradi predobre reakcije ampak ker sem ta mesec bolj tak reagirala, najprej so mi terapijo z gonalom podaljšali na 10 dni potem pa so bili v dvomih, ker je bil največji folikel velik 16. Ampak vseeno danes stopka in v četrtek akcija :)

Glede bolniške pa nisem prepričana ampak najbrž je stvar dogovora z osebnim zdravnikom, načeloma po IUI ni nikakršnih omejitev glede gibanja itd... jaz sem sicer prvič ful pazla, ker sem mela krče, prejšnjič pa ni blo nobene spremembe v počutju in sem kr normalno delala.

(odgovor članu Petrarca91)
Neposredna povezava do sporočila: 6171
1.7.2014 12:29:33   
shoegal
Petrarca91: Mislim, da ti na dan IUI pripada bolniška. V Lj je tako, da lahko sestro prosiš za potrdilo, da si bil pri njih, bolniški stalež pa ti potem na podlagi tega potrdila odobri tvoj osebni zdravnik. Glede na to, da so inseminacije v Ljubljani med 10.30 in 11.00 uro, se ti lahko zgodi, da dobršen del službe (če nisi iz Lj) že tako ali tako zamudiš, tudi če bi šel neposredno po inseminaciji v službo.

*viva*: Hvala. Ti postopki so kot nek vrtiljak. Najprej si vznemirjen in čakaš, kakšni bodo folikli, nato si nervozen, ko čakaš, ali bo user posted image ali ne, potem sledi razočaranje, če user posted image pride in tisoč vprašanj (ali bo meni sploh kdaj uspelo ipd.), pa se spet pobereš in novim zmagam nasproti. Sploh ne rabiš hodit v lunapark user posted image . Jaz zdaj čakam na pregled in na toplo, brezskrbno poletje, jeseni pa v nove boje. Držim pesti, da tebi v tretje uspe in da bo tvoje poletje lepo in nepozabno. Saj pravijo, da gre v tretje rado, ne! user posted image

(odgovor članu Petrarca91)
Neposredna povezava do sporočila: 6172
1.7.2014 21:24:12   
zverinica#
Shoegal, žal mi je da ni uspelo user posted image Mi je pa všeč tvoj optimizem (saj brez tega bi verjetno že vse odnehale :/). Jaz bom sigurno držala pesti-za vse nasuser posted image

Anonimen in Viva: Mislim na vaju in sem vesela, da vama je uspelo pridelati folikle user posted image

Moje novice žal niso preveč spodbudne..je pa vseeno bolje, kot je bilo do sedaj. Včeraj sem imela ultrazvok (8. dan) in je žal v obeh jajčnikih ogromno malih foliklov, na levem je največji 10mm, na desnem pa 9. Vseeno pa do sedaj (s Femaro) sploh nisem imela vodilnih foliklov, tako da se prepričujem, da bo vse v redu. V četrtek imam spet ultrazvok, do takrat pa moram nadaljevati z gonalom.
Me pa zanima, če ima morda še katera stranske učinke? Meni je po teh inekcijah ves čas slabo, imam napihnjen trebuh, se mi vrti, me obliva vročina, pa še jajčniki me bolijo...

Koliko pa ste kaj stare? Upam, da vam ni zoprno vprašanje..

Vsem želim ogromno pogumauser posted image

(odgovor članu shoegal)
Neposredna povezava do sporočila: 6173
1.7.2014 22:10:53   
Anonimen
Mene je po klomif. oblivala vročina, ja upam da bo pri meni vsaj eden tisti pravi. Mislim pa da je Radenska imela kar nekaj problemov z rastjo foliklov pa je potem zanosila in mislim da bo počasi vsak čas mami, upam da nisem kaj zamešala.
Jaz sem že dopolnila 28 let. Ah ja leta kar tečejo še malo pa bo 30 tu. Upam da nam uspe da bomo potem lahko na kateri drugi temi klepetale user posted image .
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6174
3.7.2014 15:44:38   
Anonimen
Moj iui je za mano. Sicer so bile manjše komplikacije ampak so potem vse uredili. Kako ste kaj ostale so folik. Že dovol veliki in ali je že katera imela iui. Drzim pestke za vse user posted image user posted image user posted image . Moj je rekel da boma ta mesec še enkrat sla v mb. Upam da se mu besede uresničijo in da grem na ultrazvok gledat pikico.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  245 246 [247] 248 249   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  245 246 [247] 248 249   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Ko vstanem iz postelje sem večkrat:
Naša črtica koraka

kot žuboreči potoček: pojem, plešem in se smejim :) (9%)

taka, da mi raje daj mir! (23%)

kot iz reklame za probiotične jogurte (2%)

meglena - zaradi nočnih budnic, saj bo bolje, aneda (22%)

ok, brez posebnosti (44%)

Število vseh glasov: 376

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!